[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 935
5 466
113
Haborut inkabb ne inditsunk tobbe, de a lehetosegeket se szalasszuk el. Pl. egy szeteso Ukrajna eseteben termeszetesen meg kell vedjuk a NATO hatarait a gaz orosz terjeszkedestol, es azt nyugaton is meg kell ertsek, hogy csak Vereckenel tudjuk hatekonyan megtenni.
Ez nagyon szépen hangzik, de a realitásoknál maradva egy egyszerű kérdés....mégis mivel gondolják néhányan ezt végheznvinni? A pár db tankunkkal? Esetleg a ki tudja hány egyátalán működőképes Btr?
Létszám? Területet azt biztosítani is kell ám,ahhoz meg kell a gyalogság. És egy ilyen lehetőség pillanatokig él, hamar zárul az időablak. Nem lehet pár nap óra alatt előrántani kiképzett csapatokat.
Vagy veszünk zsoldosokat Kolumbiából,Koreából, netán ex Wagner?
Csak úgy hirtelen.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 581
5 987
113
Ez nagyon szépen hangzik, de a realitásoknál maradva egy egyszerű kérdés....mégis mivel gondolják néhányan ezt végheznvinni? A pár db tankunkkal? Esetleg a ki tudja hány egyátalán működőképes Btr?
Létszám? Területet azt biztosítani is kell ám,ahhoz meg kell a gyalogság. És egy ilyen lehetőség pillanatokig él, hamar zárul az időablak. Nem lehet pár nap óra alatt előrántani kiképzett csapatokat.
Vagy veszünk zsoldosokat Kolumbiából,Koreából, netán ex Wagner?
Csak úgy hirtelen.
Mint irtam, csak abban az esetben, ha az orszag szetesik, es az orosz mar kozel van a Karpatokhoz.
Karpatalja 12700 km2. A lakossag min. 15%-a magyar, de a ruszinok es ukranok egy resze is inkabb lenne magyar (es igy EU) allampolgar, mint orosz.
Hogy mivel? Ha nincs kozponti hatalom, akkor nehany szaz katona is elfoglal egy varost. Rengeteg pelda van ra pl 1918-ban igy buktuk mi is el az orszagunk nagy reszet, vagy most Sziria.
De pl. az oroszok is kb. 160000 fovel foglaltak el Magyarorszagnal nagyobb teruletet 2002-ben. Es csak a megszilardulo vedekezes es 2-szeres tulero utan vonultak vissza.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 342
85 402
113
A magyar-román határon jártunk, hogy kiderítsük, mire számítanak a helyiek a Schengeni határ megszűnése után...

Egyesek kevesebb kamionra és csöndesebb környezetre számítanak, mások a migránsok és a drog beáramlásától, valamint a prostitúció elterjedésétől félnek. Nagylak egy elmaradott keleti falu, legalábbis Magyarországon. Ugyanis ezt a települést Trianon kettévágta - romániai fele egy párezer fős város, ami kaput nyit a nagybetűs nyugat felé.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 233
2 838
113
Az ukran konfliktus is mutatja, hogy nekunk v. barmely kornyekbeli orszagnak egy bevallalt haboru gyakorlatilag az orszag/nemzet veget jelentene. Ezek a jelenlegi tenyek.

De ami szinten latszik, hogy tortenelmileg eleg kiszamithatatlan a helyzet es siman eloallhatnak hatarmodositasok, nepszavazasok, hatteralkuk, diplomaciai ugyeskedesek alltal.

Ezekre a varatlan(?) szituaciokra kell,hogy legyen terv. Maganak a honvedsegnek a szerepe realisan csak amolyan rendfenntarto, konszolidalo jelenletkent johetne szoba.

Mikor kezd vege lenni a konfliktusnak az egyszeru emberek hamar latni fogjak,hogy a penzcsapok elallnak majd. De mindenki elni/boldogulni szertne ha egy uj orszagban hat akkor ott.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 608
53 431
113
Haborut inkabb ne inditsunk tobbe, de a lehetosegeket se szalasszuk el. Pl. egy szeteso Ukrajna eseteben termeszetesen meg kell vedjuk a NATO hatarait a gaz orosz terjeszkedestol, es azt nyugaton is meg kell ertsek, hogy csak Vereckenel tudjuk hatekonyan megtenni.
Nagyon óvatosan, egy ilyet háttéralkuk után, persze. A diplomácia dolgozzon, ne a haderő!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 608
53 431
113
Mint irtam, csak abban az esetben, ha az orszag szetesik, es az orosz mar kozel van a Karpatokhoz.
Karpatalja 12700 km2. A lakossag min. 15%-a magyar, de a ruszinok es ukranok egy resze is inkabb lenne magyar (es igy EU) allampolgar, mint orosz.
Hogy mivel? Ha nincs kozponti hatalom, akkor nehany szaz katona is elfoglal egy varost. Rengeteg pelda van ra pl 1918-ban igy buktuk mi is el az orszagunk nagy reszet, vagy most Sziria.
De pl. az oroszok is kb. 160000 fovel foglaltak el Magyarorszagnal nagyobb teruletet 2002-ben. Es csak a megszilardulo vedekezes es 2-szeres tulero utan vonultak vissza.
Egy 1/8 Magyarországnyi Kárpátalja szervezett bűnözői köre is azzal a töménytelen fegyverrel ami ott van a lakosság kezében AK-tól RPG-ig, szerintem komolyan feladná a leckét pár száz magyar katonának. A lakosság max 15%-a magyar, aki tudott fiatal mobilis magyarok már sok itt van, s nem mindenki menne vissza, cserében az ukrán nacionalisták ott tennének alánk ahol tudnak, de nem ám csak Kárpátalján, simán bepróbálnák amilyen sértett barmok felgyújtani Battát, megdrónozni Kecsót, robbantani Paksot etc.

Ne gondolja már itt a sok vérpistike, hogy a háború az sima liba, elvesszük ami kell, 200 katona odamegy és szólnak a fanfárok, Putyin is ezt nézte be 2022-ben!

Lehet olyan választ kapnánk ami belevisz minket is egy olyan elhúzódó mocsárba, ahol TE, vagy a TE valamelyik rokonod lesz az akit majd torkon szúr egy ház sarkánál vele összetelálkozó ellenség.

Béke kell a térségünknek, egy közös EU-s térség, nem Európa áruló amcsi ügynök vezetéssel, ennyire egyszerű!

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 305
41 023
113
Nagyon óvatosan, egy ilyet háttéralkuk után, persze. A diplomácia dolgozzon, ne a haderő!
A diplomáciát megtámasztani viszont szükség van egy erös, ütöképes hadseregre, anélkúl lópikulát nem ér a diplomácia. Romániától nem fogjuk visszavenni Erdélyt csak diplomáciával, oda kell a hadsereg, ne legyenek illúzióink!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 608
53 431
113
A diplomáciát megtámasztani viszont szükség van egy erös, ütöképes hadseregre, anélkúl lópikulát nem ér a diplomácia. Romániától nem fogjuk visszavenni Erdélyt csak diplomáciával, oda kell a hadsereg, ne legyenek illúzióink!
Kéne egy erős hadsereg, én nem látom. Egy korszerű és kis a NATO - nak felajánlható dandár az MH, semmi több.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 532
59 323
113
Sóhaj...
Amíg a jelenlegi politikai, katonai, gazdasági szövetségi rendszerben vagyunk, addig sosem lesz erős hadsereg,erős gazdaság, jólét,mármint a nyugat európaihoz mérhető,sem határrevízió,sem semmi.
Kormánytól függetlenül.
A "másik" szövetségi rendszerben sincs semmi garancia a határ revízióra,a többire igen.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 578
5 666
113
Sóhaj...
Amíg a jelenlegi politikai, katonai, gazdasági szövetségi rendszerben vagyunk, addig sosem lesz erős hadsereg,erős gazdaság, jólét,mármint a nyugat európaihoz mérhető,sem határrevízió,sem semmi.
Kormánytól függetlenül.
A "másik" szövetségi rendszerben sincs semmi garancia a határ revízióra,a többire igen.
Amíg egy olyan szavazóbázis áll a mindenkori kormány mögött, akiket félre lehet vezetni, teljesen mindegy, hogy milyen szövetségi rendszerben vagyunk, szolganép leszünk!
Olyanok, akiknek csak azt kell mondani, amit hallani akarnak, és nem fogják fel, hogy közben az ellenkezőjét teszik velük.
A nagytöbbség csak az asztalról lehulló morzsákat kapja, miközben az uraságok "megvédik" őket a tisztességes jövedelemtől, az esélyegyenlőségtől.
Mindenki láthatja, hogy van pénz dögivel, még az EU-s források nélkül is arra, amire akarnak!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 608
53 431
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nagyjából ez is lenne a realitás szerintem is, a Tiszában jobban bízhatunk mint bármi másban :D!

Azok is jó lenne ha megnéznék, akik arról delirálnak hogy majd mi vesszük vissza Erdélyt... Annak az lenne szinte biztosan a következménye, hogy mi buknánk még vagy 3-5 megyét.

Ennyit erről.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 305
41 023
113
Nagyjából ez is lenne a realitás szerintem is, a Tiszában jobban bízhatunk mint bármi másban :D!

Azok is jó lenne ha megnéznék, akik arról delirálnak hogy majd mi vesszük vissza Erdélyt... Annak az lenne szinte biztosan a következménye, hogy mi buknánk még vagy 3-5 megyét.

Ennyit erről.
Persze, a mostani felállásban tuti csúfos vereség lenne a romulánoktól, erős és ütőképes hadseregre van szükség, erős gazdasági háttérrel, az újraegyesülés gondolatát, reményét pedig nem szabad feladni, akkor sem ha 5, 10, vagy 20 évet kell várni rá. Ettül a mostani bandától én semmi jót nem várok, ideje lenne elzavarni üket a büdös francba.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 608
53 431
113
Persze, a mostani felállásban tuti csúfos vereség lenne a romulánoktól, erős és ütőképes hadseregre van szükség, erős gazdasági háttérrel, az újraegyesülés gondolatát, reményét pedig nem szabad feladni, akkor sem ha 5, 10, vagy 20 évet kell várni rá. Ettül a mostani bandától én semmi jót nem várok, ideje lenne elzavarni üket a büdös francba.
Igen, pusztán annyit szoktam hozzátenni, higy nekem az se mindegy hogy kikre cserélődnek le. Nem csak odáig tart az élet, higy zavarjuk el a zooobánt, hanem másnap ott lesz helyette valaki. Ha az rosszabb, akkor kösz nem, csak ha reális esélye van a javulásnak, akkor támogatom a cserét.

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 144
3 381
113
Amíg egy olyan szavazóbázis áll a mindenkori kormány mögött, akiket félre lehet vezetni, teljesen mindegy, hogy milyen szövetségi rendszerben vagyunk, szolganép leszünk!
Olyanok, akiknek csak azt kell mondani, amit hallani akarnak, és nem fogják fel, hogy közben az ellenkezőjét teszik velük.
A nagytöbbség csak az asztalról lehulló morzsákat kapja, miközben az uraságok "megvédik" őket a tisztességes jövedelemtől, az esélyegyenlőségtől.
Mindenki láthatja, hogy van pénz dögivel, még az EU-s források nélkül is arra, amire akarnak!

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 451
28 508
113

Ennyit erről.
az elemzés (szerintem) figyelmen kivül hagy kb 1300000 ott élő székelyt/ magyart, akik azért elég kellemetlen meglepetésekkel tudnak szolgálni román szomszédainknak, legyen ez a kellemetlen meglepetés bármi is pl információk átadása, vagy szabotázs cselekmény. (és ha csak 300000 gondolja úgy a fennmaradó egymillión kivül, hogy neki ez erkölcsi kötelessége,már az nagyon nagy probléma román szempontból)

azért a kintiekben sokkal erősebb a magyar nacionalizmus mint itthon,mivel napi szinten küzdenek meg a magyarságukért,amivel nekünk nem kell szembesülnünk,és igazából azt sem tudjuk milyen az !

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
az elemzés (szerintem) figyelmen kivül hagy kb 1300000 ott élő székelyt/ magyart, akik azért elég kellemetlen meglepetésekkel tudnak szolgálni román szomszédainknak, legyen ez a kellemetlen meglepetés bármi is pl információk átadása, vagy szabotázs cselekmény. (és ha csak 300000 gondolja úgy a fennmaradó egymillión kivül, hogy neki ez erkölcsi kötelessége,már az nagyon nagy probléma román szempontból)

azért a kintiekben sokkal erősebb a magyar nacionalizmus mint itthon,mivel napi szinten küzdenek meg a magyarságukért,amivel nekünk nem kell szembesülnünk,és igazából azt sem tudjuk milyen az !
Csakhogy nincsennek már annyian.És pont a harcképes fiatalok jöttek el onnan-és emiatt az ottani magyarság fogyása is gyorsan növekedni fog.
Azonkivűl,mégis mivel harcolnának?Vasvellával?Pár csendőr zl odavezénylésével az oláhok megoldanák ezt a problémát.Ez a realitás.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 578
5 666
113
@deze75 Olvastam, hogy mit írtál. Nem tudom hogy miért törölted, de elfogadom, hogy neked más a véleményed! Ha esetleg félsz a tiltás miatt, akkor megértelek. Karácsony előtt én jelentettem magamat, de végül, talán pont az ünnepek miatt nem tiltottak. Talán majd most.
Kettőnk közt kb. annyi a különbség, hogy te valószínűleg a saját és közvetlen környezeted helyzetéből, ilettve az általad F.O.S-nak tartott bulvármédiából rád zúduló hazugságcunamiból tájékozódsz. Én pedig a tényekre, tapasztalatokra, a teljes ország valós helyzetére, a világban, a térségben elfoglalt pozíciójára hagyatkozom, függetlenül jobb-baloldaltól.
Többször leírtam, hogy volt a FIDESZ-KDNP koalíciónak pár jó éve, köszönhetően a kormányzásuk kezdetén, a korábbi Bokros csomagot bőven meghaladó megszorító csomagnak, és a MANYUP-os megtakarítások átcsatornázásának a költségvetésbe.
A 2010 utáni 2-3 évben ehhez egy erőteljes lecsúszás, majd ezt követően egy növekedés társult.
Utóbbinak egyik oka, a munka alapú társadalom, valamint a segélyek, leszázalékolások, a fekete gazdaság visszaszorítása. Ezeket felírhatjuk a helyes, előre mutató dolgok közé.
Kár, hogy az ekkor elért eredmények végül csak az elit rohamos gyarapodását segítették, míg az ország többi része egyre inkább lemaradt az EU, és a térség mögött!
És hogy miben voltunk jók eközben?
A forint értékvesztésében, az adók számában, mértékében, amik a munkára eső terhek meglódulásán keresztül az európa bajnok inflációhoz vezettek. Az így kapott magas árak pedig velünk maradtak, amik a fogyasztás bezuhanásához, ezzel együtt az adóbevételek csökkenéséhez, az ország rendkívül magas kamaton történő eladósodásához vezetett! Az árstoppok csak rontottak, és továbbra is rontanak (rezsirizsa) a helyzeten, mert az olcsóbb rezsin nyert pénzt, többszörösen kifizetjük a jóval magasabb ipari árak miatti inflációban!
Kérdezted, hogy mit tudok felmutatni.
Ahhoz képest, hogy csak érettségim van, elég sokat. Lakás, autó, stb. Ha a gyermekem is eléri amit szeretne, akkor mondhatom hogy mindent, ami fontos. Mindig voltak céljaim, amiket sikerült elérnem. Nagyjából 17 éves korom óta van stabil megtakarításom, munkahelyem, nem kell ágról-ágra repkednem a megélhetésért.
Amikor megszűnt a munkahelyem, 3 helyre hívtak dolgozni, és a mai napig nem bántam meg a választásom.
De számomra nem csak a saját, és közvetlen környezetem számít, ezért vagyok kritikus a korrupt rendszerrel szemben, ami milliók életét megkeseríti. 2010-ben is az voltam, tettem is a változásért!
Írtad, hogy mindenszarista vagyok.
Nem akarok betegesen, mindenkinek megfelelni, főleg nem hazugságokkal.
A baráti társaságomban is van menő vállalkozó, akivel nem értünk egyet, de fel tudjuk dolgozni a nézetbeli különbségeket, néhány fröccs-sör társaságában.
Szóval nem vagyok antiszoc., ahogy írtad! ;)

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 451
28 508
113
Csakhogy nincsennek már annyian.És pont a harcképes fiatalok jöttek el onnan-és emiatt az ottani magyarság fogyása is gyorsan növekedni fog.
Azonkivűl,mégis mivel harcolnának?Vasvellával?Pár csendőr zl odavezénylésével az oláhok megoldanák ezt a problémát.Ez a realitás.
2011-es adat .. azóta meghaltak és születtek is ..

gondolom nincs kint senki aki rendőr,vagy vadász (hogy lőfegyvere lenne)
vagy bányában dolgozö (robbanóanyag ami pl a vasút vagy hidak nagy barátja Matuska Sziveszter óta)
a rádióelefont sem ismerik ezek a kinti magyarok (információ átadás,pl a csapatmozgásokról stb) ,
nem mellesleg van itt olyan fórumozó,aki el tudja mondani hogy pl az idegenlégióban vannak-e és milyen arányban romániai székelyek/magyarok
egy üveg benzin is elég kellemetlen lehet ha rosszhelyre van dobva .. szóval nem kell itt temetni senkit .. :)

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
2011-es adat .. azóta meghaltak és születtek is ..

gondolom nincs kint senki aki rendőr,vagy vadász (hogy lőfegyvere lenne)
vagy bányában dolgozö (robbanóanyag ami pl a vasút vagy hidak nagy barátja Matuska Sziveszter óta)
a rádióelefont sem ismerik ezek a kinti magyarok (információ átadás,pl a csapatmozgásokról stb) ,
nem mellesleg van itt olyan fórumozó,aki el tudja mondani hogy pl az idegenlégióban vannak-e és milyen arányban romániai székelyek/magyarok
egy üveg benzin is elég kellemetlen lehet ha rosszhelyre van dobva .. szóval nem kell itt temetni senkit .. :)
Álmodozol

• Tetszik
Reactions: ravenlord
Status
Not open for further replies.