@deze75 Olvastam, hogy mit írtál. Nem tudom hogy miért törölted, de elfogadom, hogy neked más a véleményed! Ha esetleg félsz a tiltás miatt, akkor megértelek. Karácsony előtt én jelentettem magamat, de végül, talán pont az ünnepek miatt nem tiltottak. Talán majd most.
Kettőnk közt kb. annyi a különbség, hogy te valószínűleg a saját és közvetlen környezeted helyzetéből, ilettve az általad F.O.S-nak tartott bulvármédiából rád zúduló hazugságcunamiból tájékozódsz. Én pedig a tényekre, tapasztalatokra, a teljes ország valós helyzetére, a világban, a térségben elfoglalt pozíciójára hagyatkozom, függetlenül jobb-baloldaltól.
Többször leírtam, hogy volt a FIDESZ-KDNP koalíciónak pár jó éve, köszönhetően a kormányzásuk kezdetén, a korábbi Bokros csomagot bőven meghaladó megszorító csomagnak, és a MANYUP-os megtakarítások átcsatornázásának a költségvetésbe.
A 2010 utáni 2-3 évben ehhez egy erőteljes lecsúszás, majd ezt követően egy növekedés társult.
Utóbbinak egyik oka, a munka alapú társadalom, valamint a segélyek, leszázalékolások, a fekete gazdaság visszaszorítása. Ezeket felírhatjuk a helyes, előre mutató dolgok közé.
Kár, hogy az ekkor elért eredmények végül csak az elit rohamos gyarapodását segítették, míg az ország többi része egyre inkább lemaradt az EU, és a térség mögött!
És hogy miben voltunk jók eközben?
A forint értékvesztésében, az adók számában, mértékében, amik a munkára eső terhek meglódulásán keresztül az európa bajnok inflációhoz vezettek. Az így kapott magas árak pedig velünk maradtak, amik a fogyasztás bezuhanásához, ezzel együtt az adóbevételek csökkenéséhez, az ország rendkívül magas kamaton történő eladósodásához vezetett! Az árstoppok csak rontottak, és továbbra is rontanak (rezsirizsa) a helyzeten, mert az olcsóbb rezsin nyert pénzt, többszörösen kifizetjük a jóval magasabb ipari árak miatti inflációban!
Kérdezted, hogy mit tudok felmutatni.
Ahhoz képest, hogy csak érettségim van, elég sokat. Lakás, autó, stb. Ha a gyermekem is eléri amit szeretne, akkor mondhatom hogy mindent, ami fontos. Mindig voltak céljaim, amiket sikerült elérnem. Nagyjából 17 éves korom óta van stabil megtakarításom, munkahelyem, nem kell ágról-ágra repkednem a megélhetésért.
Amikor megszűnt a munkahelyem, 3 helyre hívtak dolgozni, és a mai napig nem bántam meg a választásom.
De számomra nem csak a saját, és közvetlen környezetem számít, ezért vagyok kritikus a korrupt rendszerrel szemben, ami milliók életét megkeseríti. 2010-ben is az voltam, tettem is a változásért!
Írtad, hogy mindenszarista vagyok.
Nem akarok betegesen, mindenkinek megfelelni, főleg nem hazugságokkal.
A baráti társaságomban is van menő vállalkozó, akivel nem értünk egyet, de fel tudjuk dolgozni a nézetbeli különbségeket, néhány fröccs-sör társaságában.
Szóval nem vagyok antiszoc., ahogy írtad!