[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 332
74 201
113
amivel nekünk nem kell szembesülnünk,és igazából azt sem tudjuk milyen az !
Ha csak kicsit is megkapargatjuk ezt, akkor a szimplán magyar szerveződések még mindig simán kapják a szélsőséges bélyeget bármiért. Hadakozni kell egy turulszobor fennmaradásáért itthon évtizedek óta mert az ugyanolyan magyarok csak más a vallásuk úgy szeretnék eltakarítani mint Munkácson az ukránok. Nyiss csak egy magyar táncházat és a vendégköröd harmada azonnal szélsőségszagot szimatoló tégla lesz. Ha meg visszább és visszább nézel, mondd, hogy nem kellett itthon megküzdenünk ugyanúgy azért, hogy ne mocskolhassanak itthon és hogy ne kelljen még mindig a szomszédaink érzékenységét (annyira) mantráznunk.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 451
28 514
113
Ha csak kicsit is megkapargatjuk ezt, akkor a szimplán magyar szerveződések még mindig simán kapják a szélsőséges bélyeget bármiért. Hadakozni kell egy turulszobor fennmaradásáért itthon évtizedek óta mert az ugyanolyan magyarok csak más a vallásuk úgy szeretnék eltakarítani mint Munkácson az ukránok. Nyiss csak egy magyar táncházat és a vendégköröd harmada azonnal szélsőségszagot szimatoló tégla lesz. Ha meg visszább és visszább nézel, mondd, hogy nem kellett itthon megküzdenünk ugyanúgy azért, hogy ne mocskolhassanak itthon és hogy ne kelljen még mindig a szomszédaink érzékenységét (annyira) mantráznunk.
azért ha szimplán csak azt az "apró" különbséget vesszük figyelembe,hogy kint már azért is sokszor furán néznek rád ha magyarul beszélsz .. akkor nem,itthon nem rosszabb a helyzet,sőt sokkal jobb !! de éppen ezekért, ezek miatt írom,hogy nekünk itt fogalmunk sincs arról,hogy milyen ott magyarnak lenni, ha ott élsz akkor tudod mi az hogy napi szinten megkell ezért/ezekért harcolnod .. és azt kívánom nekik innen is,hogy egy táncház legyen a legnagyobb bajuk.

(egyébként értem,mire gondolsz és sok igazság van benne .. )

@Negan

álmodozom?

hagy emlékeztesselek akkor,hogy egy olyan fiktív dologról beszélgetünk,amiben vagy neked ,vagy nekem lesz igazam,de addig amíg ez a fikció nem valósul meg tényként (és remélem soha nem fog) addig te pont ugyanúgy álmodozol,mint én,mivel a te vélt "igazad" sem nyer bizonyosságot.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
azért ha szimplán csak azt az "apró" különbséget vesszük figyelembe,hogy kint már azért is sokszor furán néznek rád ha magyarul beszélsz .. akkor nem,itthon nem rosszabb a helyzet,sőt sokkal jobb !! de éppen ezekért, ezek miatt írom,hogy nekünk itt fogalmunk sincs arról,hogy milyen ott magyarnak lenni, ha ott élsz akkor tudod mi az hogy napi szinten megkell ezért/ezekért harcolnod .. és azt kívánom nekik innen is,hogy egy táncház legyen a legnagyobb bajuk.

(egyébként értem,mire gondolsz és sok igazság van benne .. )

@Negan

álmodozom?

hagy emlékeztesselek akkor,hogy egy olyan fiktív dologról beszélgetünk,amiben vagy neked ,vagy nekem lesz igazam,de addig amíg ez a fikció nem valósul meg tényként (és remélem soha nem fog) addig te pont ugyanúgy álmodozol,mint én,mivel a te vélt "igazad" sem nyer bizonyosságot.
Igen,álmodozol.Se gazdasági,se katonai erőnk nincs.Erdélyben 2011 óta hatalmas kivándorlás volt az ottani magyarok körében is,és elsősorban a fiatalok jöttek el.Az ottmaradt magyar lakosság rohamossan öregszik el,fogy.Nincs fegyverük.Mobiltelefon hálózatot,internetet meg le lehet regionálisan kapcsolni.Az egész területet néhány motorizált csendőr zl lezárja-és akkor még jol jártak az ottaniak,hogy nem sebtébe felfegyverzett regáti toborzású miliciát szabaditanak rájuk.....Hadműveletileg meg a Székelyföld elhelyezkedése miatt nem blokkol semmilyen fő kommunikációs vonalát az oláh hadseregnek.Egy esetleges többé-kevésbé sikeres székely felkelés esetén belügyi erőkkel leblokádolják a fő közlekedési útvonalakat,és ráérnek vele foglalkozni késöbb,ha már a Mo-i harcot megnyerték (de kb nulla esélye van egy sikeres székely felkelésnek,és bekövetkezte esetén inkább a regáti miliciákkal felduzzasztott csendörséggel bevonulnának,gyorsan letörve bármilyen felkelést)
No,ez a realitás.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 451
28 514
113
Igen,álmodozol.Se gazdasági,se katonai erőnk nincs.Erdélyben 2011 óta hatalmas kivándorlás volt az ottani magyarok körében is,és elsősorban a fiatalok jöttek el.Az ottmaradt magyar lakosság rohamossan öregszik el,fogy.Nincs fegyverük.Mobiltelefon hálózatot,internetet meg le lehet regionálisan kapcsolni.Az egész területet néhány motorizált csendőr zl lezárja-és akkor még jol jártak az ottaniak,hogy nem sebtébe felfegyverzett regáti toborzású miliciát szabaditanak rájuk.....Hadműveletileg meg a Székelyföld elhelyezkedése miatt nem blokkol semmilyen fő kommunikációs vonalát az oláh hadseregnek.Egy esetleges többé-kevésbé sikeres székely felkelés esetén belügyi erőkkel leblokádolják a fő közlekedési útvonalakat,és ráérnek vele foglalkozni késöbb,ha már a Mo-i harcot megnyerték (de kb nulla esélye van egy sikeres székely felkelésnek,és bekövetkezte esetén inkább a regáti miliciákkal felduzzasztott csendörséggel bevonulnának,gyorsan letörve bármilyen felkelést)
No,ez a realitás.
áruld már el ,mit nem értesz azon,hogy egy fikciót próbálsz itt valóságként előadni ? hogy a tökömbe írjam le neked,hogy megértsd,amiről beszélsz az csak fantáziálgatás ?? egy olyan internetes fiktív videóból indult ki az egész ami egy feltételezett román-magyar háborút vizionál ? (erre írtam válaszul,hogy nem számol egy jelentős ott élő magyar kisebbséggel a videó készítője, és ez generált egy társalgási folyamatot)

neked most a fikció vagy a vízió kifejezés okoz értelmezési problémát ?

de szóljál ha én maradtam le valamiről,és tényként kell kezelnünk azt az állapotot amiről az a bizonyos internetes videó szól,mert akkor azonnal megkövetlek.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
áruld már el ,mit nem értesz azon,hogy egy fikciót próbálsz itt valóságként előadni ? hogy a tökömbe írjam le neked,hogy megértsd,amiről beszélsz az csak fantáziálgatás ?? egy olyan internetes fiktív videóból indult ki az egész ami egy feltételezett román-magyar háborút vizionál ? (erre írtam válaszul,hogy nem számol egy jelentős ott élő magyar kisebbséggel a videó készítője, és ez generált egy társalgási folyamatot)

neked most a fikció vagy a vízió kifejezés okoz értelmezési problémát ?

de szóljál ha én maradtam le valamiről,és tényként kell kezelnünk azt az állapotot amiről az a bizonyos internetes videó szól,mert akkor azonnal megkövetlek.
A oláh-magyar háború jelenleg egy fikció.
Én meg leirtam,hogy miért nem számolt a székelysékkel,mint releváns befolyásoló tényezővel.Mert katonailag nem az,hiába gondolod annak.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 344
16 074
113
  • Dühítő
Reactions: Nemerson

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 301
100 629
113
Ez mégis ki a faszt érdekelt amikor a kedves szomszédok megkapták a magyar területeket ? Kicsit kevesebb gyávaságot elvtársak és tanuljatok a szomszédok kreativitásából. Jó magyarok lesznek azok az Ukránok.
Az biztos, hogy érdekes világ jön.

Először is most nem hazudnak értékeket az érdekek mögé.
A világ ujrafelosztása történik. Mki alakítja ki az érdekszféráit, készül az új világra..
Sajnos Európa eközben még lemaradt és a múlt hazug értékeinek kómás, agyhalott állapotában tengődik. Majd fog igazodni, de az már más Európa lesz.

Nagyon régen volt olyan világ, hogy a a világ három vezető hatalma közül hárommal jóban vagyunk, Sőt mi már akkor jóban voltunk velük, amikor még nem volt trendi.
Számunkra az a nehéz, hogy nálunk Europaban még a megbukott világrend emberei az urak. Itt nem konkrétan Amerikára gondolok, hanem a Demokrata és a régi Republikánus elitre. Trump nekik is az ellenzéke volt. Ma már lassan ő az új mainstream, főleg a közösségi média lenyúlásával ( Twitter Trump ) és változásával Facebook.

De vissza a szerencsés helyzetre. (mondjuk ez nem szerencse, ebben rengeteg meló van) Mind az USA, mind Oroszország, mind Kína konstruktív partnerünk. Nem egyenrangúak, mert mi USA erdekszféra vagyunk, de a realistásokat figyelembe véve a legjobbak a kapcsolataink velük . Ez ad rengeteg lehetőséget és néhány veszélyt, Egyszerre nem lehet három urat szolgálni, Minden külpolitikai egyensúlyozásra szükség lesz. Ez nagyon ügyesen kell megjátszani. De ilyen jó csillagállásra én 90 óta nem emlékszek, Az is elillant pár év alatt.

Szal bármi lehet, itt mki aktívan húzogatja lassan a gyakorlatban az új határokat.
De azt tudni kell, ha ma a magyar határ változna, mindegy melyik. akkor 7 szomszédból 5-6
ellenséges lenne. Ha majd hét szomszedból csak 1-2 ugrana (nem háborúra verbális kommunikációra gondolok) akkor lehetne erről beszélni,

Másrészt sajnos a határok békében nem változnak. Minden határváltozást vérrel kell megvenni, Ez a legdrágább ár, ezzel nem lehet játszani, már többször raqrtunk a semmiért.

Szal nem tudom mi lesz, de bármi lehet, újra el is qrhatjuk, mint a 20.században, de fordulhat is a kocka.

Hogy nekünk hol a helyünk? Sztem egyelőre 100% Trump, még akkor is ha nem minden érdek egyezik. Ott meg kell kötni a kompromisszumot. A méretek miatt írtam idezójelbe. Mert gyakorlatilag nekünk kell engedni és csak a személyes kapcsolatokon múlik (ez szerencsére nagyon jó) mit kaphatunk.
A lényeg a türelem. Ha Vance is nyer 4 év múlva, az már trendforduló lehet és akkor lehet helyünk a nyugati világban.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 680
20 655
113
de kb nulla esélye van egy sikeres székely felkelésnek,és bekövetkezte esetén inkább a regáti miliciákkal felduzzasztott csendörséggel bevonulnának,gyorsan letörve bármilyen felkelést)

Jelenleg a realitás az, hogy még a kulturális autonómiát sem nagyon erőltetik már az ott élők, nem a területit. 1920-ban kivégeztek bennünket azon a téren, hogy magunk bármit vissza tudjunk csinálni. Nincs erőnk semmire és a jövőben sem lesz.
Mára ehhez jön hogy a határainkon túli magyarság rohamosan fogy. Mindenütt kisebbségben lesznek lassan, kivétel a Székelyföld és a Felvidék déli része. Illetve a Délvidéken Szabadka és környéke. Nagyjából ennyi.
Egy totális földindulás esetén, ha mindenki szétesik, mi megmaradunk, mert ugye minket semmi nem érint ha a szomszédok szétesnek, na persze... akkor világhatalmak döntése nyomán, na akkor, de semmi egyéb azon kívül.
Vagyis realitása nincs jelenleg bármiféle határrevíziónak.
Nyilván mindenki másképp látja, én így gondolom.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
Jelenleg a realitás az, hogy még a kulturális autonómiát sem nagyon erőltetik már az ott élők, nem a területit. 1920-ban kivégeztek bennünket azon a téren, hogy magunk bármit vissza tudjunk csinálni. Nincs erőnk semmire és a jövőben sem lesz.
Mára ehhez jön hogy a határainkon túli magyarság rohamosan fogy. Mindenütt kisebbségben lesznek lassan, kivétel a Székelyföld és a Felvidék déli része. Illetve a Délvidéken Szabadka és környéke. Nagyjából ennyi.
Egy totális földindulás esetén, ha mindenki szétesik, mi megmaradunk, mert ugye minket semmi nem érint ha a szomszédok szétesnek, na persze... akkor világhatalmak döntése nyomán, na akkor, de semmi egyéb azon kívül.
Vagyis realitása nincs jelenleg bármiféle határrevíziónak.
Nyilván mindenki másképp látja, én így gondolom.
Jelenleg nincs.Hogy mit hoz a jövő,azt még nem tudjuk.De a jelenlegi demográfiai folyamatokkal éppenséggel azt,hogy 50 év mulva Mo-ot átkeresztelik Ziegunerlandra......És még akkor optimista voltam,hogy csak 50 év múlva.Mert jó lesz az 25 évnek is.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
ilyen erővel Romániát, Bulgáriát 15-20 éven belül...
Románia már eleve az.Oláhok egy része cigány (cigányrabszolgaság intézményének hatása).Bulesznek se sok van hátra,szerintem a fele már most cigány.
Balkán délkelet részén meg az albánok terjednek.Meg a muzulmánok (albánok is jórészt azok)
Szóval egyáltalán nem lehetetlen egy balkáni robbanás,már a közeljövőben se....
De nekünk is megvannak a gondjaink.
De egy kollégám,ki mellesleg anno Mihu pilóta volt,mondta már vagy 10 éve.......Nyugatbol Pakisztán(muzulmán) lesz,belőlünk meg India.Következő paki/muzulmán-hindi háborút majd Európa közepén vivják.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 528
34 730
113
Onalo cigány orszag lobbistak is vannak, elkepzeleseik szerint keleti megyeink karpatalja es Erdély valamint a vajdasagbol all majd természetesen a kornyezo orszagok segitik anyagilag majd az uj allamot.
Egyszer már majdnem létrejött, részben sajnos meg is valósult:
Foto_1-1.jpg

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
4 003
16 689
113
Az a szomorú, hogy ha csak az elmúlt 100 évet nézzük, akkor a szomszédainkkal ellentétben nálunk folytonosan, néha kisebb szünetekkel, de mindig megvolt az az uralkodó szellemi/gazdasági elit, amelyik egyértelműen és büszkén a magyar érdekekkel szemben tevékenykedett.
Trianon azért történhetett meg velünk, mert a hatalomra került szellemi/politikai elit aktívan tett érte, a magyarság peidg szépen csendben eltűrte. Én biztos vagyok benne, hogy ezt egyik másik szomszádunkkkal sem tudták volna megtenni.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 301
100 629
113
Az a szomorú, hogy ha csak az elmúlt 100 évet nézzük, akkor a szomszédainkkal ellentétben nálunk folytonosan, néha kisebb szünetekkel, de mindig megvolt az az uralkodó szellemi/gazdasági elit, amelyik egyértelműen és büszkén a magyar érdekekkel szemben tevékenykedett.
Trianon azért történhetett meg velünk, mert a hatalomra került szellemi/politikai elit aktívan tett érte, a magyarság peidg szépen csendben eltűrte. Én biztos vagyok benne, hogy ezt egyik másik szomszádunkkkal sem tudták volna megtenni.
Minden szomszédunknál megtörtént. A túlerő előtt mki meghajol. Jugoszlaviát hány népből bábozták össze? A horvátok, szlovének, albánok eltűrték??? Észak -Erdélyről Románia önként lemondott, mert a Führer mutatta merre van az előre. Az ukránokat sem kerdezték meg, hogy a Szovjetunió részei akarnak-e lenni.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
Ja,csak összekevered a hatalmi eliteket,kik tehetnek róla.
Azt,hogy "Nem,nem,soha!",azt Károlyi mondta.És Horthy volt az,ki francia pénzböl,francia szervezéssel,oláh szuronyok hátán beültettek a hatalomba,hogy aláirja a trianoni békét.És alá is irta.
De különben de,mással is meg tudták volna,és meg is tették.Pl Lengyalországot eltüntették a térképről a XVIII.században,az I.vh után meg az Oszmán Birodalom is megszünt.Az utódállam Törökörszág ugyanúgy elvesztette a háború elötti területei 2/3-át,mint a Magyar Királyság.

• Tetszik
Reactions: Kockás ing

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
4 003
16 689
113
Minden szomszédunknál megtörtént. A túlerő előtt mki meghajol. Jugoszlaviát hány népből bábozták össze? A horvátok, szlovének, albánok eltűrték???
De mikor ott volt a lehetőség, akkor harcoltak magukért, ahogy mi is megtehettük volna 1918-1919-ben.
Észak -Erdélyről Románia önként lemondott, mert a Führer mutatta merre van az előre.
Nem voltak hülyék a románok, tudták, hogy akkor a győztesnek tűnő oldalon kell maradni, meg is kapták a jutalmukat érte (Besszarábia és Észak-Bukovina). Aztán mikor gatya volt a helyzet, akkor azonnal küzdöttek a magyar fasiszták ellen (még a szovjeteknek is felfordult a gyomruk, amit a románok műveltek Erdélyben), és jól kijöttek a buliból. Nekik a román érvényesülés volt az első, ha kell, még az anyjukat is eladták volna érte. Be is jött.
Az ukránokat sem kerdezték meg, hogy a Szovjetunió részei akarnak-e lenni.
Ők annak is örülhettek, hogy ideig-óráig meg tudtak szervezni egy országot maguknak, nem egy már 1000 éve létező államiságot kellett megvédeniük.

• Tetszik
Reactions: ZeiG

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
4 003
16 689
113
Ja,csak összekevered a hatalmi eliteket,kik tehetnek róla.
Azt,hogy "Nem,nem,soha!",azt Károlyi mondta.És Horthy volt az,ki francia pénzböl,francia szervezéssel,oláh szuronyok hátán beültettek a hatalomba,hogy aláirja a trianoni békét.És alá is irta.
Ezt nem vitatom, Horthy 1919-es tevékenyésge is eléggé "megkérdőjelezető". A "Nem, nem, soha" meg akkor hangzott el, mikorra Erdélyt már sikeresen elvesztettük a tevékenységének is hála. Tudta ő is, hogy neki már vége van.
Lengyalországot eltüntették a térképről a XVIII.században,az I.vh után meg az Oszmán Birodalom is megszünt.Az utódállam Törökörszág ugyanúgy elvesztette a háború elötti területei 2/3-át,mint a Magyar Királyság.
Szeritnem nem korrekt az összehasonlítás, mert ők két nagyhatalom közvetlen szomszédjaként tűntek el a térképről, nálunk nem ez volt a helyzet.
A törökök pont hogy kiharcoltak maguknak egy igazságosabb békét, pont hogy az ő példájuk mutatja, hogy volt számunkra is alternatíva.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 485
11 888
113
De mikor ott volt a lehetőség, akkor harcoltak magukért, ahogy mi is megtehettük volna 1918-1919-ben.

Nem voltak hülyék a románok, tudták, hogy akkor a győztesnek tűnő oldalon kell maradni, meg is kapták a jutalmukat érte (Besszarábia és Észak-Bukovina). Aztán mikor gatya volt a helyzet, akkor azonnal küzdöttek a magyar fasiszták ellen (még a szovjeteknek is felfordult a gyomruk, amit a románok műveltek Erdélyben), és jól kijöttek a buliból. Nekik a román érvényesülés volt az első, ha kell, még az anyjukat is eladták volna érte. Be is jött.

Ők annak is örülhettek, hogy ideig-óráig meg tudtak szervezni egy országot maguknak, nem egy már 1000 éve létező államiságot kellett megvédeniük.
A németeknek is felfordult a gyomruk, amit az oláhok (románok) műveltek a Donnál...

Status
Not open for further replies.