[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 050
73 203
113
amivel nekünk nem kell szembesülnünk,és igazából azt sem tudjuk milyen az !
Ha csak kicsit is megkapargatjuk ezt, akkor a szimplán magyar szerveződések még mindig simán kapják a szélsőséges bélyeget bármiért. Hadakozni kell egy turulszobor fennmaradásáért itthon évtizedek óta mert az ugyanolyan magyarok csak más a vallásuk úgy szeretnék eltakarítani mint Munkácson az ukránok. Nyiss csak egy magyar táncházat és a vendégköröd harmada azonnal szélsőségszagot szimatoló tégla lesz. Ha meg visszább és visszább nézel, mondd, hogy nem kellett itthon megküzdenünk ugyanúgy azért, hogy ne mocskolhassanak itthon és hogy ne kelljen még mindig a szomszédaink érzékenységét (annyira) mantráznunk.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 308
27 152
113
Ha csak kicsit is megkapargatjuk ezt, akkor a szimplán magyar szerveződések még mindig simán kapják a szélsőséges bélyeget bármiért. Hadakozni kell egy turulszobor fennmaradásáért itthon évtizedek óta mert az ugyanolyan magyarok csak más a vallásuk úgy szeretnék eltakarítani mint Munkácson az ukránok. Nyiss csak egy magyar táncházat és a vendégköröd harmada azonnal szélsőségszagot szimatoló tégla lesz. Ha meg visszább és visszább nézel, mondd, hogy nem kellett itthon megküzdenünk ugyanúgy azért, hogy ne mocskolhassanak itthon és hogy ne kelljen még mindig a szomszédaink érzékenységét (annyira) mantráznunk.
azért ha szimplán csak azt az "apró" különbséget vesszük figyelembe,hogy kint már azért is sokszor furán néznek rád ha magyarul beszélsz .. akkor nem,itthon nem rosszabb a helyzet,sőt sokkal jobb !! de éppen ezekért, ezek miatt írom,hogy nekünk itt fogalmunk sincs arról,hogy milyen ott magyarnak lenni, ha ott élsz akkor tudod mi az hogy napi szinten megkell ezért/ezekért harcolnod .. és azt kívánom nekik innen is,hogy egy táncház legyen a legnagyobb bajuk.

(egyébként értem,mire gondolsz és sok igazság van benne .. )

@Negan

álmodozom?

hagy emlékeztesselek akkor,hogy egy olyan fiktív dologról beszélgetünk,amiben vagy neked ,vagy nekem lesz igazam,de addig amíg ez a fikció nem valósul meg tényként (és remélem soha nem fog) addig te pont ugyanúgy álmodozol,mint én,mivel a te vélt "igazad" sem nyer bizonyosságot.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Ramzana

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 002
35 102
113
azért ha szimplán csak azt az "apró" különbséget vesszük figyelembe,hogy kint már azért is sokszor furán néznek rád ha magyarul beszélsz .. akkor nem,itthon nem rosszabb a helyzet,sőt sokkal jobb !! de éppen ezekért, ezek miatt írom,hogy nekünk itt fogalmunk sincs arról,hogy milyen ott magyarnak lenni, ha ott élsz akkor tudod mi az hogy napi szinten megkell ezért/ezekért harcolnod .. és azt kívánom nekik innen is,hogy egy táncház legyen a legnagyobb bajuk.

(egyébként értem,mire gondolsz és sok igazság van benne .. )

@Negan

álmodozom?

hagy emlékeztesselek akkor,hogy egy olyan fiktív dologról beszélgetünk,amiben vagy neked ,vagy nekem lesz igazam,de addig amíg ez a fikció nem valósul meg tényként (és remélem soha nem fog) addig te pont ugyanúgy álmodozol,mint én,mivel a te vélt "igazad" sem nyer bizonyosságot.
Igen,álmodozol.Se gazdasági,se katonai erőnk nincs.Erdélyben 2011 óta hatalmas kivándorlás volt az ottani magyarok körében is,és elsősorban a fiatalok jöttek el.Az ottmaradt magyar lakosság rohamossan öregszik el,fogy.Nincs fegyverük.Mobiltelefon hálózatot,internetet meg le lehet regionálisan kapcsolni.Az egész területet néhány motorizált csendőr zl lezárja-és akkor még jol jártak az ottaniak,hogy nem sebtébe felfegyverzett regáti toborzású miliciát szabaditanak rájuk.....Hadműveletileg meg a Székelyföld elhelyezkedése miatt nem blokkol semmilyen fő kommunikációs vonalát az oláh hadseregnek.Egy esetleges többé-kevésbé sikeres székely felkelés esetén belügyi erőkkel leblokádolják a fő közlekedési útvonalakat,és ráérnek vele foglalkozni késöbb,ha már a Mo-i harcot megnyerték (de kb nulla esélye van egy sikeres székely felkelésnek,és bekövetkezte esetén inkább a regáti miliciákkal felduzzasztott csendörséggel bevonulnának,gyorsan letörve bármilyen felkelést)
No,ez a realitás.

• Vicces
Reactions: Sniper

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 308
27 152
113
Igen,álmodozol.Se gazdasági,se katonai erőnk nincs.Erdélyben 2011 óta hatalmas kivándorlás volt az ottani magyarok körében is,és elsősorban a fiatalok jöttek el.Az ottmaradt magyar lakosság rohamossan öregszik el,fogy.Nincs fegyverük.Mobiltelefon hálózatot,internetet meg le lehet regionálisan kapcsolni.Az egész területet néhány motorizált csendőr zl lezárja-és akkor még jol jártak az ottaniak,hogy nem sebtébe felfegyverzett regáti toborzású miliciát szabaditanak rájuk.....Hadműveletileg meg a Székelyföld elhelyezkedése miatt nem blokkol semmilyen fő kommunikációs vonalát az oláh hadseregnek.Egy esetleges többé-kevésbé sikeres székely felkelés esetén belügyi erőkkel leblokádolják a fő közlekedési útvonalakat,és ráérnek vele foglalkozni késöbb,ha már a Mo-i harcot megnyerték (de kb nulla esélye van egy sikeres székely felkelésnek,és bekövetkezte esetén inkább a regáti miliciákkal felduzzasztott csendörséggel bevonulnának,gyorsan letörve bármilyen felkelést)
No,ez a realitás.
áruld már el ,mit nem értesz azon,hogy egy fikciót próbálsz itt valóságként előadni ? hogy a tökömbe írjam le neked,hogy megértsd,amiről beszélsz az csak fantáziálgatás ?? egy olyan internetes fiktív videóból indult ki az egész ami egy feltételezett román-magyar háborút vizionál ? (erre írtam válaszul,hogy nem számol egy jelentős ott élő magyar kisebbséggel a videó készítője, és ez generált egy társalgási folyamatot)

neked most a fikció vagy a vízió kifejezés okoz értelmezési problémát ?

de szóljál ha én maradtam le valamiről,és tényként kell kezelnünk azt az állapotot amiről az a bizonyos internetes videó szól,mert akkor azonnal megkövetlek.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 002
35 102
113
áruld már el ,mit nem értesz azon,hogy egy fikciót próbálsz itt valóságként előadni ? hogy a tökömbe írjam le neked,hogy megértsd,amiről beszélsz az csak fantáziálgatás ?? egy olyan internetes fiktív videóból indult ki az egész ami egy feltételezett román-magyar háborút vizionál ? (erre írtam válaszul,hogy nem számol egy jelentős ott élő magyar kisebbséggel a videó készítője, és ez generált egy társalgási folyamatot)

neked most a fikció vagy a vízió kifejezés okoz értelmezési problémát ?

de szóljál ha én maradtam le valamiről,és tényként kell kezelnünk azt az állapotot amiről az a bizonyos internetes videó szól,mert akkor azonnal megkövetlek.
A oláh-magyar háború jelenleg egy fikció.
Én meg leirtam,hogy miért nem számolt a székelysékkel,mint releváns befolyásoló tényezővel.Mert katonailag nem az,hiába gondolod annak.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 123
15 402
113
  • Dühítő
Reactions: Nemerson