[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 339
4 118
113
Nem! Büntetett előéletű köztorvényes nem való a hadseregbe. A külföldi származású katona magyar nyelvvizsga után szintén erősen meggondolandó.. Egyébként először folyamodjon magyar állampolgársághoz és komoly nemzetbiztonsági vizsgálat is legyen. A tóth az Szlovák.. Éppen Ruszin mondta!!!! Elég a feudalizmusból.. és a más nemzetek gúnyolásából!
Ezt mond el a bozgorozoknak is az Úz völgyben is.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 659
20 594
113

Akiket még a nyugati barátsággal nem vádolható Demkó is orosz ügynökök által felbújtott románoknak tart, mert állítása szerint bizonyítható, hogy az oroszok lázították fel őket.
Érdekesség, hogy Kárpátalján a háború kitörése óta valahogy nem volt magyar intézmények elleni támadás. Gyujtogatás, Molotov koktél, stb. Talán csak nem azért mert nehezebb lett az orosz ügynökök beszivárgása és túl nagy a kockázat, egy lebukásra ?

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 417
113
Nem! Büntetett előéletű köztorvényes nem való a hadseregbe. A külföldi származású katona magyar nyelvvizsga után szintén erősen meggondolandó.. Egyébként először folyamodjon magyar állampolgársághoz és komoly nemzetbiztonsági vizsgálat is legyen. A tóth az Szlovák.. Éppen Ruszin mondta!!!! Elég a feudalizmusból.. és a más nemzetek gúnyolásából!
Külföldi származású... külhoni magyarról írtam, aki evidens, hogy tud magyarul és kettős állampolgár és szövetséges államban született. Lehet, hogy mondjuk gyerekként, vagy nagyon fiatal felnőtt kora óta Mo.-n él. És -csakis- ebből a szempontból mivel könnyebben beszervezhető, mint az, aki akár éveket élt más országban? Ugye ebből is egyre több van. És természetesen fokozott egyéni elbírálással.
Neked a szövetségeseink ellenségeink, vagy mi? Ilyenkor hol marad a nyitott társadalom eszményképe, mikor a magyarok felé lehet nyitni?
Egyébként inkább a kérdésem arra irányult, hogy jelenleg lehet e kettős állampolgár a honvédség tagja, vagy mi a hozzáállás most.

A büntetett előéletűeknél meg a büntetett előélet számtalan forrásból fakadhat. Mint veséztük is, pl.: a szándékos szabály áthágás okán. De ez a jelenleg állományban levőeknél is ugyan úgy előfordulhat. Vagy például, attól, hogy 18 évesen valaki elkövetett egy hülyeséget, még 30 évesen is el fog?
Nézegettem, hogy milyen kérdésekkel fordulnak a jogi fórum oldalon kérdésekkel; kiragadva 1-2:
"Közalkalmazotti jogviszony miatt kérnék erkölcsi bizonyítványt, de nem merem beikszelni a "büntetlen előélet" rubrikát, mert közúti baleset gondatlan okozása miatt 1,5 év letöltendő fogházat kaptam, ebből 9 hónapot kellett letöltenem 5 évvel ezelőtt. Mi fog szerepelni az erkölcsi bizonyítványban?" " válasz: A bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel." Bejegyzés fog szerepelni az erkölcsiben. Nyugodtan lehet kikérni. Ha esetleg szóba kerül a munkáltatónál, akkor sem köteles számot adni róla. Nyugodtan mondhatja, hogy tiszta, mint Hófehérke"
Másik: "Nekem az lenne a kérdésem ,hogy még 2009 Augusztusában egyfajta szerelmi bosszúállás miatt beléptem az egyik volt barátnőm közösségi oldalára és a becenevéhez beírtam valami nem túl szépet.Az erkölcsi bizonyítványom tiszta maradt ugyan és megúsztam pénzbírsággal egy évre felfüggesztve.Rendőrnek szeretnék menni."

Szerintem egyedi eset elbírálása alapján bizonyos beosztások betöltésére lehetne lehetőséget adni, ha eddig ez egyáltalán nem volt lehetséges.

A tót az tót. Valahogy nem Szlovákkomlós, hanem Tótkomlós, nem Szlovákbánhegyes, hanem Tótbánhegyes. Nem is szlovákoknak, hanem tótoknak nevezi őket aki járatos arra, sőt ha nem hivatalos dologról van szó, akkor magukat is tótnak nevezik. Még sose volt ebből senkinek probléma. Olyan mint az oláh. Oláhhomorog sem Románhomorog. Vagy személynevekben a Tót, a Szász, a Rác, a Ruszin, Oláh mitől pejoratív? És a dél-alföldi "oláhos? Népelnevezés. Ennyi. Aki ezt sértőnek tartja az a magyar nép nyelvével, történelmével és kultúrájával nincs tisztában.
Semmi pejoratív nincs benne.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 417
113
Akiket még a nyugati barátsággal nem vádolható Demkó is orosz ügynökök által felbújtott románoknak tart, mert állítása szerint bizonyítható, hogy az oroszok lázították fel őket.
Érdekesség, hogy Kárpátalján a háború kitörése óta valahogy nem volt magyar intézmények elleni támadás. Gyujtogatás, Molotov koktél, stb. Talán csak nem azért mert nehezebb lett az orosz ügynökök beszivárgása és túl nagy a kockázat, egy lebukásra ?
Nem kell oda semmilyen külföldi felbujtás sem sajnos. A magyar-kártya szimplán egy a helyi politikai pakliból a kisantant országok maradványaiban.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 659
20 594
113
RszR jól megmondta, a sorok között.. Szalai Bobro bukktatta meg, mert nem tetszett, hogy Ruszint jobban tisztelték a katonák mint a nagyapja lövedékálló tárcájával büszkékedő díszhuszárt. HOzzá teszem, voltam olyan hadgyakorlaton, ahol mindketten beszéltek angolul az oit lévő külfoldi - köztük amcsi katonákhoz... RszR bajtársaknak, fúuknak nevezte őket, közvetelnül és értelmesen beszélt, Bobro meg hiába volt angliában egy ideig, kvázi makogott, majd Dajcs stilusában...

Nekem a gúnyosabb megjegyzések közül, az tetszett, amikor Böröndinek üzent. A védőmellénnyel. Neki úgy áll mint egy melltartó, miért nem szólt vki neki, hogy vegyen fel nagyobbat ? Nevet ugye nem mondott, de sejthető kiről beszélt.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 290
9 766
113
.. és mindig úgy kezdődött minden, hogy valaki visszaütött... A sok igy beszélő honfitársunktól csak egyetlen kérdésre szeretnék választ, ami soha nem értek... Az osztrák fővárosban miért nem védik annyira Bécs megnevezést, hogy az nem Wien... És ezt az összes osztrák településre is értem, de továbbmegyek néhány lengyelre is, mert azok is kaptak magyar nevet.. Szófiában miért nem Szeredőcöznek??? Az Unió polgárai vagyunk. A balfasz békegalamb, Magyarországnak követel tiszteletet, de ti sem tisztetlitek a környékbeli népeket..

• Tetszik
  • Robot
Reactions: fishbed and megazez

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 659
20 594
113
Nem kell oda semmilyen külföldi felbujtás sem sajnos. A magyar-kártya szimplán egy a helyi politikai pakliból a kisantant országok maradványaiban.

Valamikor régebben én is írtam itt, hogy Királyhágónál éngem is lebozgoroztak. Tudom hogy nem kell, de amit írtam Demkó állítja.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 339
4 118
113
Amit írtál annak a tökéletes reciproka igaz.Pl Demkó inkább nyugati beállítotságú.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 339
4 118
113
.. és mindig úgy kezdődött minden, hogy valaki visszaütött... A sok igy beszélő honfitársunktól csak egyetlen kérdésre szeretnék választ, ami soha nem értek... Az osztrák fővárosban miért nem védik annyira Bécs megnevezést, hogy az nem Wien... És ezt az összes osztrák településre is értem, de továbbmegyek néhány lengyelre is, mert azok is kaptak magyar nevet.. Szófiában miért nem Szeredőcöznek??? Az Unió polgárai vagyunk. A balfasz békegalamb, Magyarországnak követel tiszteletet, de ti sem tisztetlitek a környékbeli népeket..
Hogy is kezdödött ?Erdélyt hogy is lopták el?Az elöbbi hozzászolásért kijárna,szerintem egy figyelmeztetés.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 290
9 766
113
A tót az tót. Valahogy nem Szlovákkomlós, hanem Tótkomlós, nem Szlovákbánhegyes, hanem Tótbánhegyes. Nem is szlovákoknak, hanem tótoknak nevezi őket aki járatos arra, sőt ha nem hivatalos dologról van szó, akkor magukat is tótnak nevezik. Még sose volt ebből senkinek probléma. Olyan mint az oláh. Oláhhomorog sem Románhomorog. Vagy személynevekben a Tót, a Szász, a Rác, a Ruszin, Oláh mitől pejoratív? És a dél-alföldi "oláhos? Népelnevezés. Ennyi. Aki ezt sértőnek tartja az a magyar nép nyelvével, történelmével és kultúrájával nincs tisztában.
Semmi pejoratív nincs benne.
A helyíségnevek egyáltalán nem nemzetiségellenesek, mert történelmiek... Te örülnél ha mindenhol hun-nak neveznének..
Igen Hungary, UNgarn .. de hozzáteszem sokszor, saját nyelvünkkön Magyar...

• Tetszik
Reactions: fishbed and gergo55

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 417
113

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 659
20 594
113
Én csak magyar állampolgár vagyok. Az állampolgársága rovatban az szerepel, hogy magyar. Aki másnak az állampolgára, az mit keres a Honvédség körében? Még titkokat fog elárulni...

Ezt a képzelgésed mivel tudod levezetni?

Szerintem sem kell bűnöző, vagy külföldi a Honvédségbe. Amennyiben valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor legyen idegenlégiónk. Aztán ők mehetnek Csádba, Balkánra, világ végére, meg a tököm tudja hova még, ahova kell. Az még talán szódával elmenne.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 417
113
A helyíségnevek egyáltalán nem nemzetiségellenesek, mert történelmiek... Te örülnél ha mindenhol hun-nak neveznének..
Igen Hungary, UNgarn .. de hozzáteszem sokszor, saját nyelvünkkön Magyar...
Magad cáfolod magad. Ha külföldön lennék és a saját nyelvükön neveznék meg a népem, az mitől sértő?
Én is csak pont ennyit teszek. És ha a tótot tótnak,a cigányt cigánynak, a fehéret fehérnek a hülyét meg hülyének nevezem, az mitől sértő? Semmitől, ez egy buta ál-értelmiségi túltolt PC-ség.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 290
9 766
113
Hogy is kezdödött ?Erdélyt hogy is lopták el?Az elöbbi hozzászolásért kijárna,szerintem egy figyelmeztetés.
Mindkét ország az Európai Unió tagja. Ott élsz, dolgozol, tanulsz, ahol akarsz... Akkor vagy erdélyben, vagy csángóföüldön amikor akarsz.Menj vissza addig, hogy Árpád vezérék bejöttek "mint migránsok" a Vecerkei hágon.. Mi nem vagyunk itt Őshonosak. A keresztény időszamítás szerint is első katolikus királyunk 1000-ben lett. Szóval nem önkényesen kell számolni a történelmet...

Egyébként magyarként az lenne a dolgot, faszságok írása helyett, hogy a külhoni magyarságnak, iskolákhoz tankönyveket, és hazai tanárokat, könyveket, médiát stb. adjál, hogy a kultúra fennmaradjon. Mert ebből él a nemzet.. Lásd a török hodoltság három részre szakadt magyarságát... Vagy jelen helyzetet, amióta a békemalac van, hatalmon alig van már magyar politikus külhonban és a magyar pártok is tönkrementek, mert azokat is destapilizálták, ha együttműködtek az adott állam más politikai szereplőivel és nem fideszes külhoni szekértolók lettek..

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 290
9 766
113
Magad cáfolod magad. Ha külföldön lennék és a saját nyelvükön neveznék meg a népem, az mitől sértő?
Én is csak pont ennyit teszek. És ha a tótot tótnak,a cigányt cigánynak, a fehéret fehérnek a hülyét meg hülyének nevezem, az mitől sértő? Semmitől, ez egy buta ál-értelmiségi túltolt PC-ség.
Ha van hivatalos neve az államnak, a népcsoportnak, akkor nem egy történelmi gúnynéven nevezem Őket. A helyiségnév az más dolog.. Egyébként keress már rá olyan külföldi helységnévre, ahol a mi nevünk is benne van pejoratívan.. Nem találsz szerintem.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 087
33 916
113
A facebookon, van egy csehszlovák kém nevezetű oldal, amit én már letiltottam. Na ők meg következetesen orosz barátnak állították be. :) Akkor Demkó lehet jól csinálja, ha mindenki megvádolja a másik szimpátiájával.
Ja, hát Lenintől jobbra mindenki szélsőjobboldali, na, Demkó is így oroszbarát.

Status
Not open for further replies.