Nem! Büntetett előéletű köztorvényes nem való a hadseregbe. A külföldi származású katona magyar nyelvvizsga után szintén erősen meggondolandó.. Egyébként először folyamodjon magyar állampolgársághoz és komoly nemzetbiztonsági vizsgálat is legyen. A tóth az Szlovák.. Éppen Ruszin mondta!!!! Elég a feudalizmusból.. és a más nemzetek gúnyolásából!
Külföldi származású... külhoni magyarról írtam, aki evidens, hogy tud magyarul és kettős állampolgár és szövetséges államban született. Lehet, hogy mondjuk gyerekként, vagy nagyon fiatal felnőtt kora óta Mo.-n él. És -csakis- ebből a szempontból mivel könnyebben beszervezhető, mint az, aki akár éveket élt más országban? Ugye ebből is egyre több van. És természetesen fokozott
egyéni elbírálással.
Neked a szövetségeseink ellenségeink, vagy mi? Ilyenkor hol marad a nyitott társadalom eszményképe, mikor a magyarok felé lehet nyitni?
Egyébként inkább a kérdésem arra irányult, hogy jelenleg lehet e kettős állampolgár a honvédség tagja, vagy mi a hozzáállás most.
A büntetett előéletűeknél meg a büntetett előélet számtalan forrásból fakadhat. Mint veséztük is, pl.: a szándékos szabály áthágás okán. De ez a jelenleg állományban levőeknél is ugyan úgy előfordulhat. Vagy például, attól, hogy 18 évesen valaki elkövetett egy hülyeséget, még 30 évesen is el fog?
Nézegettem, hogy milyen kérdésekkel fordulnak a jogi fórum oldalon kérdésekkel; kiragadva 1-2:
"Közalkalmazotti jogviszony miatt kérnék erkölcsi bizonyítványt, de nem merem beikszelni a "büntetlen előélet" rubrikát, mert közúti baleset gondatlan okozása miatt 1,5 év letöltendő fogházat kaptam, ebből 9 hónapot kellett letöltenem 5 évvel ezelőtt. Mi fog szerepelni az erkölcsi bizonyítványban?" " válasz:
A bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel." Bejegyzés fog szerepelni az erkölcsiben. Nyugodtan lehet kikérni. Ha esetleg szóba kerül a munkáltatónál, akkor sem köteles számot adni róla. Nyugodtan mondhatja, hogy tiszta, mint Hófehérke"
Másik:
"Nekem az lenne a kérdésem ,hogy még 2009 Augusztusában egyfajta szerelmi bosszúállás miatt beléptem az egyik volt barátnőm közösségi oldalára és a becenevéhez beírtam valami nem túl szépet.Az erkölcsi bizonyítványom tiszta maradt ugyan és megúsztam pénzbírsággal egy évre felfüggesztve.Rendőrnek szeretnék menni."
Szerintem
egyedi eset elbírálása alapján bizonyos beosztások betöltésére lehetne lehetőséget adni, ha eddig ez egyáltalán nem volt lehetséges.
A tót az tót. Valahogy nem Szlovákkomlós, hanem Tótkomlós, nem Szlovákbánhegyes, hanem Tótbánhegyes. Nem is szlovákoknak, hanem tótoknak nevezi őket aki járatos arra, sőt ha nem hivatalos dologról van szó, akkor magukat is tótnak nevezik. Még sose volt ebből senkinek probléma. Olyan mint az oláh. Oláhhomorog sem Románhomorog. Vagy személynevekben a Tót, a Szász, a Rác, a Ruszin, Oláh mitől pejoratív? És a dél-alföldi "oláhos? Népelnevezés. Ennyi. Aki ezt sértőnek tartja az a magyar nép nyelvével, történelmével és kultúrájával nincs tisztában.
Semmi pejoratív nincs benne.