[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 417
113
Valamikor régebben én is írtam itt, hogy Királyhágónál éngem is lebozgoroztak. Tudom hogy nem kell, de amit írtam Demkó állítja.
Komolyan ilyen megugorhatatlan megérteni, hogy a környező, velünk élő népeknek van egy sokszáz éves népi elnevezése, ami nem sértő és nincs negatív pejoratív előjele. Egyszerűen népnév. A bozgor meg nem, hanem jöttmentet jelent és épp csak 105 évre nyúlik vissza.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 087
33 916
113
Ha van hivatalos neve az államnak, a népcsoportnak, akkor nem egy történelmi gúnynéven nevezem Őket. A helyiségnév az más dolog.. Egyébként keress már rá olyan külföldi helységnévre, ahol a mi nevünk is benne van pejoratívan.. Nem találsz szerintem.
De nem gúnynév az oláh vagy a talján. A gúnynév a szőröstalpú vagy a macskazabáló.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 301
15 906
113
.. és mindig úgy kezdődött minden, hogy valaki visszaütött... A sok igy beszélő honfitársunktól csak egyetlen kérdésre szeretnék választ, ami soha nem értek... Az osztrák fővárosban miért nem védik annyira Bécs megnevezést, hogy az nem Wien... És ezt az összes osztrák településre is értem, de továbbmegyek néhány lengyelre is, mert azok is kaptak magyar nevet.. Szófiában miért nem Szeredőcöznek??? Az Unió polgárai vagyunk. A balfasz békegalamb, Magyarországnak követel tiszteletet, de ti sem tisztetlitek a környékbeli népeket..
Mert Bécs előbb volt Bécs, mint Wien... ;)

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 417
113
Ha van hivatalos neve az államnak, a népcsoportnak, akkor nem egy történelmi gúnynéven nevezem Őket. A helyiségnév az más dolog.. Egyébként keress már rá olyan külföldi helységnévre, ahol a mi nevünk is benne van pejoratívan.. Nem találsz szerintem.
Áruld már el, hogy mitől gúnynév? Mitől pejoratív? Indokold már meg légyszives.
Mi a francért más eset ha a tót, oláh stb népnévből ered? Ezt maguknak adták, illetve pontosabban megkülönböztetésnek.
Nekem is vannak tót, meg oláh felmenőim. Marhára nem érzem sértőnek ha tótnak vagy oláhnak nevezi őket valaki.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 339
4 118
113
Mindkét ország az Európai Unió tagja. Ott élsz, dolgozol, tanulsz, ahol akarsz... Akkor vagy erdélyben, vagy csángóföüldön amikor akarsz.Menj vissza addig, hogy Árpád vezérék bejöttek "mint migránsok" a Vecerkei hágon.. Mi nem vagyunk itt Őshonosak. A keresztény időszamítás szerint is első katolikus királyunk 1000-ben lett. Szóval nem önkényesen kell számolni a történelmet...

Egyébként magyarként az lenne a dolgot, faszságok írása helyett, hogy a külhoni magyarságnak, iskolákhoz tankönyveket, és hazai tanárokat, könyveket, médiát stb. adjál, hogy a kultúra fennmaradjon. Mert ebből él a nemzet.. Lásd a török hodoltság három részre szakadt magyarságát... Vagy jelen helyzetet, amióta a békemalac van, hatalmon alig van már magyar politikus külhonban és a magyar pártok is tönkrementek, mert azokat is destapilizálták, ha együttműködtek az adott állam más politikai szereplőivel és nem fideszes külhoni szekértolók lettek..
Az ilyen internaciónalista ,globalista szöveget tartsd meg az elvtársaknak.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 087
33 916
113
Mindkét ország az Európai Unió tagja. Ott élsz, dolgozol, tanulsz, ahol akarsz... Akkor vagy erdélyben, vagy csángóföüldön amikor akarsz.Menj vissza addig, hogy Árpád vezérék bejöttek "mint migránsok" a Vecerkei hágon.. Mi nem vagyunk itt Őshonosak. A keresztény időszamítás szerint is első katolikus királyunk 1000-ben lett. Szóval nem önkényesen kell számolni a történelmet...

Egyébként magyarként az lenne a dolgot, faszságok írása helyett, hogy a külhoni magyarságnak, iskolákhoz tankönyveket, és hazai tanárokat, könyveket, médiát stb. adjál, hogy a kultúra fennmaradjon. Mert ebből él a nemzet.. Lásd a török hodoltság három részre szakadt magyarságát... Vagy jelen helyzetet, amióta a békemalac van, hatalmon alig van már magyar politikus külhonban és a magyar pártok is tönkrementek, mert azokat is destapilizálták, ha együttműködtek az adott állam más politikai szereplőivel és nem fideszes külhoni szekértolók lettek..
Az osztrákoknak mikor lett először katolikus császáruk?

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 061
84 927
113
RszR jól megmondta, a sorok között.. Szalai Bobro bukktatta meg, mert nem tetszett, hogy Ruszint jobban tisztelték a katonák mint a nagyapja lövedékálló tárcájával büszkékedő díszhuszárt. HOzzá teszem, voltam olyan hadgyakorlaton, ahol mindketten beszéltek angolul az oit lévő külfoldi - köztük amcsi katonákhoz... RszR bajtársaknak, fúuknak nevezte őket, közvetelnül és értelmesen beszélt, Bobro meg hiába volt angliában egy ideig, kvázi makogott, majd Dajcs stilusában...
Akkor mégsem SzBK felesége miatt történt, ahogy itt korábban néhányan jólértesülten írtátok és a többi már csak ürügynek kellett?

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 438
34 417
113
Egyébként magyarként az lenne a dolgot, faszságok írása helyett, hogy a külhoni magyarságnak, iskolákhoz tankönyveket, és hazai tanárokat, könyveket, médiát stb. adjál, hogy a kultúra fennmaradjon. Mert ebből él a nemzet.. Lásd a török hodoltság három részre szakadt magyarságát...
Több támogatást kapnak a határon túli magyarok és azok intézményei, mint a hazaiak, legalábbis mióta a jelenlegi kormány regnál.
Egy ismerős felvidéki (hogy uniós állampolgárok is be tudják lokalizálni: Szlovákia) településnek akart könyvgyűjtést szervezni; majdhogynem kinevették, hogy köszönik nincs szükségük segélyre. Szintén azon vidékivel volt beszélgetés és sorolta, hogy milyen magyar támogatásokat kapnak és csodálkozott, hogy az anyaországban ezeket nem kapják. Csángóföldre volt van(?) tanárkihelyezési program, csoporttársam volt kint tanítani. És nagyon sok segélygyűjtés van pl.: kárpátaljai (hogy uniós állampolgárok is be tudják lokalizálni: Ukrajna), vagy romániai rászorulóknak.
Tehát amit hiányolsz, az van; csak ezek szerint nem tudsz róla.

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
695
1 099
93
Ukrajna államcsődben van, az EU és a világbank + USA pü. kölcsöneiből él. Egy kilőtt lövedék stb. ára mennyi is??? Nem fog egyetlen hrivnyát se költeni ilyenre, mert nincs is nekik, különösen most mikor csökken a támogatást. és NATO/EU ország ellen meg pláne ha egyetlen doksiból kitudodna.. Ezt a faszságot, csak fidesz rajongo gondolkodás nélküli agymosottak képesek elhinni, hogy a Rogán média egy nappal Trump győzelme után a guruló dollárokat ukrán hrivnyára cserélte. Marhák!!!! A Dinasztika c. film több mint egy év alatt készült... Ráadásul Zelenszkijnek ott van a nála okosabb és pragmatikusabb Zalunszkij, aki briteknél nagykövet jelenleg.. Orbánt -- mindenki meg akarja buktatni az EU-n belül -- annyi történik, hogy mivel a majd összes hazai forrást már ellopták és persze a kölcsönöket a szárnyas békemalac és oligarchái -- minden elérhető pénzzel támogatják az ellenzéket Európából.. Ami legális mert az Unióban nem tilos szevezeteket támogatni. Egyébként azok meg ne ugassanak, akiket az állami Szerencsejáték Zrt pénzéből szervezik a békameneteiket, a KESMA és állami hirdetésekből finanszírozzák a tevékenységeiket.
Az történt, hogy a TV-n a HírTV ment, miközben a 444-et olvastam. Én természetesen mindkettőnek hiszek, ezért próbáltam értelmezni a dolgokat valahogy. Hát így sikerült.

Status
Not open for further replies.