<blockquote rel="plushun"><blockquote rel="blogen"><blockquote rel="plushun">Azért ezzel vitatkoznék. A nyelvtudásod kint nem előny hanem egy alapvetően elvárt követelmény. Attól, hogy beszélsz németül, angolul, franciául, spanyolul stb, még nem leszel több az adott ország állampolgáránál.
Nem, nem leszel több, de ez a belépő egy olyan munkaerőpiacra, ahol viszonylag tisztességesen megfizetnek minden munkát.
</blockquote>
Ezt nem is vitatom, de önmagában a nyelvtudás kevés. Mondjuk én hiába beszélek perfekt németül (van felsőfokú nyelvvizsgám) a jogi végzettségemmel szart sem érek külföldön. Max elmehetek mosogató fiúnak vagy pizzafutárnak. </blockquote>
Hát ezzel én is így vagyok
)))
Van egy orvos haverom, akinek az öccse Angliában belgyógyász - lenne - ha engednék. A szakvizsgáját akarná letenni, (az egyetemet itthon végezte) hogy ott lehessen dokesz, de adminisztratív eszközökkel folyamatosan akadályozák.
Furcsa amit mondott: rühellik a kelet-európaiakat, és inkább az indiai és paki orvosjelölteket preferálják... Hát b+ ...
Mondjuk így is többet keres mint bárhol itt Mo-n, de a szakmai előmenetel ügyében meg van rekesztve.</blockquote>
Tudod pont a belgyógyászokat nem féltem itthon pl . Szóba se nagyon állnak veled ha nem perkálsz le nekik tíz vagy százezreket. Simán elrakják még akkor is ha tudja nincs esélyed. Vagy várhatsz hónapokat mire minden kivizsgáláson végigérsz és közben döglesz meg... Plusz ott a maszek rendelése ahonnét behozza a privát pacienseit a kórházba rendelési idejében, eléd.