Nehéz dolog ez, hogy mire adjon pénzt az állam - mondom ezt egészségügy<b>ben</b> állami alkalmazott dolgozóként. /Az eb a vastagon szedett betűkben van elhantolva bérezésileg.../
Szeretem hallgatni a Bartók rádiót /45 évesen ez már vég
/, s elég sok riport van előadóművészekkel, akik - az elmondottak alapján - állami forrásokból elvannak, mint a befőtt.
Az egyik énem azt mondja, hogy bakker, a másik meg azt, hogy ha nem lenne állami pénz, akkor itt nyomokban sem maradna kultúra, mert igény sincs rá, pláne akkora mértékben, a magánszféra meg ennyit nem adna. Vajon a rádióhallgatók hány százaléka hallgat Bartók rádiót? Szerintem marginális, üzleti alapon sanszosan életképtelen lenne.
De nélküle meg akár kitűzhetnénk az iszlám állam zászlaját is...
A világ "civilizáltabb" részén élünk, azonbelül itt élünk Európában.
Tehát e kultúrkör jellemzőit kéne gyakorolni, vagy legalábbis Patyomkin-faluként mutatni.
De ha az állam nem adna pénzt kultúrára, sportra, tehetségek fejlesztésére, akkor ez a hányatott sorsú nép...hát nem is tudom...
Én például tolnám a pénzt a vitorlázórepülésbe - ott legalább vannak világszínvonalú sporteredményeink... -, hogy legyen utánpótlás a harci gépekre, illetve legyen miből válogatni.
Más meg erre nem adna egy petákot sem, nehogy má' ott élvezkedjen a felhők alatt a taknyos kölyke az én befizetésemből, hö!
A probléma szerintem a következő: A jövedelemolló túlságosan szétnyílt, a társadalom atomizálódik, ráadásul ezerrel megy a mindenkori haverok feltőkésítése, szóval a pénz megvolna itt sok mindenre.
Ettől a társadalom vesztes többsége - joggal - frusztrált; így viszont sajnálja a pénzt azokra a látszólag haszontalan kiadásokra is, amik kerekebbé teszik társadalmunkat.
Ez így egy zsákutca, sőt egy ponton túl fekete lyuk.
Na most mondjátok, hogy túl borúsan látom.