Szerbekkel szerintem most igen jó a viszonyunk, mióta eszemet tudom, sosem volt még ilyen jó. Sőt, cserében, a horvátokkal sem volt még ilyen szar. Gondoljuk csak végig, a Szerb-Horvát háborúkban majdnem hogy nyíltan a Horvát oldalt támogattuk, fegyvert szállítottunk nekik, Barcs kapott kazettást a szerbektől, riadóztatva volt a hadseregünk, határon feszült a helyzet etc. Most meg, Mo-a legnagyobb külföldi befektetést sok sok millárd ft-nyi tőkével SZERBIÁBAN lépte meg, és a Horvátokkal akasztottuk össze a bajuszt a migráns ügy kérdéskörében is, lefoglalt fegyverek, visszakísért rendőrök ügye, etc.
Abban nagy okosságot én sem látok, hogy az erős és kiterjesztett V4 most a Brüsszel - Berlin tengely helyett az USA-ból kapjon állandóan liberális agymosott ultimátumokat, hogy hány légköbméter, meg milyen márvány talapzatra tojhatnak a tyúkjaink. Ki kéne már állni ennek a néhány KK-EU országnak saját magáért! Ny-ra bedolgozni, minőségi, képzett és ITTHONTARTOTT fiatal munkaerővel, minnél magasabb hozzáadott értékkel, lehetőleg egyre több beszállító céggel, és tanulni tőlük, amit csak lehet(kb. mint amit Kína csinál jó pár éve), K-re meg amit tudunk, tranzit országként szállítani, és kereskedni velük, főleg mivel ott van a nyersanyag. Egy mindenkivel jóban levő, ügyesen okosan kereskedő, s senkivel sem ellenségeskedő intermarium nagyon jó lehetne. Attól tartok, ez csak álom marad, és vagy az egyik, vagy a másik nagy játékos fog ebbe beletenyerelni, pusztán azért, mert erősebb, és megteheti, hogy ne kelljen neki fizetni annyit, ezekért a dolgokért, amiket felsoroltam fentebb. Nekem a személyes legnagyobb félelmem, az már hosszú hónapok óta az, hogy itt akarnak a mi földünkön megint lejátszani egy ki az erősebb történetet...