A FB-on már megy a kampány
Nahát akkor határon túliként fussunk neki.Mindkét nagyapám leadta a "vérvámot" a II. VH-ban. Nagybátyám (nagyanyám öccse) Szolyván végezte. Dédapám 20 évet húzott le az USA-ban és a Fordéknál megkeresett dollárjaiból Ugocsában lett föld meg traktor, meg ökör, meg ló. Anyám még ismerte a vén "dollárpapát" aki imádta Detroit-ot, anyanyelvi szinten beszélt és írt angolul, évekig élt együtt egy québecké-i francia táncosnővel (a megsárgult fotók alapján jó ízlése volt az öregnek) de mégis hazajött. Rosszabb napjaiban azt mondta: süllyedt volna el alattam a hajó! Nem mondott le magyar állampolgárságáról, nem szaladt világgá mint egyes 56-os hősök (amit főztél megszokták enni és nem hagyjuk az asztalon). Nagyanyámat-nagyapámat senki nem kérdezte akarsz-e cseh, román, szlovák, szovjet vagy ukrán lenni.
Ezen fentiek fényében pedig én a magyar nemzet részének tekintem magam. Annak tekintetem akkor is amikor nemvolt állampolgárságom. A rendelkezésemre álló eszközökkel akkor is, most is igyekeztem a kárpát-medencei magyarságot szolgálni. Ha meghallom az "Isten, álld meg a magyart .." megbizsergek és érzem hogy fel kell állnom.
A migránskérdés állítólag nem az én ügyem? Nakéremtiszteletel... A magyar-ukrán államhatártól 1-2 kilométerre álló házam-kertem okán jobban az én ügyem mint a budapesti toronyház légkondis szobájában okosságokat böfögő ultraliberális jómadaraké. Én nem örülnék neki, ha a krumplim szírek, afgánok, líbiaiak hasába vándorolna. Nem azért gürcölünk, hogy földjeinket sáskahadak tarolják. NEKEM SE KELL EGY DARAB MIGRÓ SE!!! Az illetékes ukrán kormány nincs abban a helyzetben, hogy erélyesen fellépjen ellenük, Magyarország most megteheti és megteszi, jólteszi! Lehet turbó-magyarozni, akik ismernek úgyis csak röhögnek majd rajta! Ámen.