Csak egy apró kérdés. Hogy a pészáhba lehet valaki törzszászlós 7 év alatt? Soron kívül se jön össze nekem. Őrm 3 év ,törm 4,ftörm 5, ha van érettségi + suli ezután lehet zászlós ami megint 3 év . Ha ezt mind megfelezem az mennyi is? Amúgy soron kívül nagy számban csak a turbókat és a csókosokat, szeretőket léptetik elő többször. Illetve tudtommal még akkor lehetséges ha valami tiszti főiskolát pl Zrínyit ,Kossuthot kezdett el a csóka csak nem fejezte be, vagy más civil diplomája van és még nem végzett el valami átképzőt a katonaira vagy rendőrire. Legalábbis nekem ilyesmi rémlik régről. Manapság nem tudom hogy van.
Bár ha visszaemlékszem nálunk is volt egy hölgyike aki 3 év alatt lett zászlós őrmesterből.
A válasz egyszerű elkezdte a pályafutását a Hszt. hatálya alatt, majd mivel folyamatosan nőtt a KR létszáma (a fluktuációt nem is számolva), a srác is előbbre került a beosztásokban, majd eljött az életpálya-modell és az új HSZT. amiben a beosztásokhoz rendelik a rendfokozatokat. Vélhetőleg az övé egy olyan amit tzls.-ftzls. tölthet csak be, így értelemszerűen tzls. lett belőle. Van aki 21 év tényleges után alezredesből, már csak címzetes, mivel abban a beosztásban, majd 23 év után lehetsz csak őrnagy... na így van ez......