[QUO-TE="zsolti, post: 325899, member: 1567"]Szerintem a valódi jobboldalt is ki lehet ilyen erővel forgatni, és elmondani hogy az meg a fajelmélet, Hitler, etc. Ezekből én próbálom a jót kihámozni, és nem a rosszat.
A baloldali politika soha sem képviselte a tömegek érdekeit, mindig csak felhasználta mögöttes céljai érdekében ezeket a társadalmi csoportokat. Az igazi törésvonal mindig a szélső bal és a baloldal között húzódott. Amíg a szélsőbal néha valóban a munkásosztály érdekeit védte vagy képviselte és ilyenkor mint napjainkban is már néhányszor, átállt a szélsőjobb oldalára, a baloldal a konzervatív, konvencionális jobboldalt igyekezett gyengíteni, hogy annak vezető gazdasági és társadalmi irányító pozícióit megszerezze. Magyarországon mára az a képtelen helyzet alakult ki, hogy megszűnt a szélsőjobb is. Így most igaz és egyelten baloldaliként már nem csak az általad hiányolt, sohasem volt baloldalhoz nem tudsz csatlakozni, velük nem tudsz egyetérteni de még szembe oldal sincs ahová átállhatnál. Szörnyű lehet ez az intellektuális magány.[/QUOTE]
Nekem általában a szélső semmiből sem tetszik, sem jobb sem baloldalból, mert ott csúnya dolgok szoktak történni, valakit, egy népcsoportot vagy társadalmi osztályt általánosítva üldöznek, azzal meg marhára nem értek egyet, függetlenül attól, hogy ki csinálja és ki ellen. Valóban nem nagyon van olyan oldal amellyel azonosulni tudnék 100% ban, rossz és kisebb rossz van. Ahogy írtam, jelenleg nekem a balliberális vonal iszonyat szinten visszataszító, és mondhatni ellenük szavazó vagyok/leszek, igen.