Csodálkozik valaki?
Gondolom nem az Amazonnál. Ott szabadság van...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csodálkozik valaki?
Tudom NER propi, de ha a politikai üzenetektől lecsupaszítjuk, akkor a tények és a számok durva dolgok.Hát a Dunaújvárosi Fidesz mindig is ellenezte a Vasmű privatizációjat rossz viszony volt az orosz vezetéssel.
Még anno a szocik, Gyurcsány - Megyo játszotta át egy svajci bankon keresztül részben orosz állami / oligarcha tulajdonba a Vasműt.
Most Jobbikos ellenzéki vezetés van Dunaújvárosban, nekik a ruszkik nyomták a kampányt.
Az ukránok már nemtom mikor jöttek a képbe, de nyíltan szembemennek az orosz vezetéssel. A szakszervezetet a ruszkik lefejezték, kirúgták, az egyik legerősebb volt az országban, mert az ukranokat támogatják.
A kormány már többször vissza akarta venni államilag vagy Mészároson keresztül a Vasműt, de az oroszok nem adták
Be akartak vonni legutóbb egy német befektetőt, de az a tárgyalás is kudarc lett vagy csak látszattárgyalás volt.
1 biztos. Az orosz vezetés alatt folyamatosan leépült a Vasmű. Csak a túléléshez szükséges pénzt tették bele, de bőven kivettek és féllegális EU-s acelkereskedelemre, vámkijátszásra használják. A dolgozói létszám lassan de biztosan megfeleződött, tavaly óta a fizetéseket is csúszva, illetve részben fizetik.
Durva, de a ruszkik a szakszervezeten vernék el a port., a saját alkalmatlanságuk helyett!! Pedig a szakszervezetnek a legfontosabbak a munkahelyek!Tudom NER propi, de ha a politikai üzenetektől lecsupaszítjuk, akkor a tények és a számok durva dolgok.
Egy szándékosan veszteségesnek könyvelt százmilliárdos bevételű stratégiai céget, hogyan árusítottak ki áron alul.
Jellemző az akkori időkre, hogy a családi ezüstöt nem mindig aranyáron adták el, sőt. A mintegy 170 milliárd forint árbevételű dunaújvárosi vasművet mintegy 110 millió forintért (már ebben az évben nagyobb eredménye lett a társaságnak, a következő öt évben pedig összesen 100 milliárdra ugrott a profit).
Hiába ígérte meg 2002-es kampányában Medgyessy, hogy miniszterelnökként nem privatizálja egy lépésben a Dunaferrt, már 2003 márciusában erről döntött kormánya. 2004 nyarán az ukrán (?) Donbass és a svájci (?) Duferco konzorciuma tette a legjobb ajánlatot a vasmű 80 százalékára, amelyben tőkeemelést, munkaerő-megtartást és beruházásokat is ígért. A privatizációs szerződés rögzítette, hogy a vevőnek meg kell állapodnia a társaság hitelezőivel, s ez az utolsó pillanatban, állítólag a hitelekre vonatkozó állami garanciával, sikerült is. A szerződést végül az ÁPV 2004. szeptember 30-án írta alá, az eredeti határidő meghosszabbításával. Gyurcsány Ferenc 2004. szeptember 29-én lett miniszterelnök, azaz végül is igazat mondott Medgyessy Péter.
Addigra már az önkormányzatok és különösen Dunaújváros olyan mértékben eladósodott, hogy inkább pénzzé tette a vasműben meglévő 15 százalékos részesedését. A Dunaferr új tulajdonosai szinte teljhatalmat kaptak. Sőt: 2005-ben pénz is jutott nekik. 37,4 millió eurós adókedvezményt kaptak az akkori magyar kormánytól „kevésbé fejlett régióbeli munkahely-teremtésért”. A beruházás átadóján Gyurcsány Ferenc is részt vett, igaz, addigra már az unió vizsgálta az adókedvezményt „tiltott állami támogatás” gyanújával. Egy évvel később több száz munkavállaló elbocsátásáról szóltak a hírek, amelyhez az azóta börtönviselt Tátrai Miklós, a nemzeti vagyonkezelő vezetője a privatizációs szerződés módosításával asszisztált. A leépítések, az értékvesztés és a problémahalmaz azóta is csak növekszik.
UND li tördelje el kezét lábát ? Felvételi követelmény lesz a harapófogó kezelése? Szociopaták előnyben? Esetleg TE fogod társadalmi munkában ütni őket? VagyÉn ellen vagyok annak hogy szinte mindenkinél lőfegyver lehessen. Az USA nekem pont elrettentő, nem követendő példa ebben a kérdéskörben. Ott azért a rendőr is hamarabb lelövi akár az ártatlant is, mivel alapból tényleg úgy állít meg mindenkit, hogy lehet hogy lőfegyvere van annak aki előtte gyors hajtott. Nem hiszem hogy kéne nekünk ide 2021-ben vagy később a vadnyugat. Messze nincs így annyi fegyver sem mint amennyi úgy lenne náluk sem. A megoldást tényleg abban látom inkább, hogy akit megfognak, az valódi BÜNTETÉST kapjon. Elfogadom még ha néha bánt is, hogy nincs jogállamban halálbüntetés. Ok. De akkor a bent eltöltött évek azok FÁJJANAK, tényleg BÜNTETÉS legyen, mogyorózzák meg, törjék le az agarakat a bekerülő csibészeknek! Ma mikor nevetgélve mennek be, akkor mindig arra gondolok hogy valami nagyon mellészaladt.
Nem CSAK az lenne a cél az én olvasatomban hogy a többségi normalitás párti társadalomtól el legyenek zárva ezek a káros elemek, hanem bizony dedikáltan BÜNTETNI/mondjuk ki meggyötörni kéne azokat akik tesznek érte hogy bekerültek oda, hogy kimondottan ROSSZUL érezzék magukat bent. Hisz nem egy azért kerül oda, mert szintén rosszat, adott esetben halált okozott más rendes embernek. Ez ma nagyon hiányzik, sajnos így a visszatartó erő is.
Durva, de a ruszkik a szakszervezeten vernék el a port., a saját alkalmatlanságuk helyett!! Pedig a szakszervezetnek a legfontosabbak a munkahelyek!
Az ISD Dunaferr vezetésének számításai szerint a szakszervezet tagjainak sajtóban elhangzott nyilatkozatai eddig 5,7 milliárdos veszteséget okoztak a Dunaferrnek, ezért pert fogunk indítani. A beszállítók nyilatkozatai gyakorlatilag egy kupacban állnak, a negatív hangok hallatán csomóan leállították a szállítmányokat a vasműbe.
A befektető sztem kamu, kommunikációs stratégia.
Csodálkozik valaki?
A kuruc is amerikai szerveren megy...
Csodálkozik valaki?
Így (t)erjednek a (k)rém hírek:Gondolom nem az Amazonnál. Ott szabadság van...
Aha!Vnyesekonombank = Putyin, ugye?
Ne vicceljünk már, hát persze hogy ugyanaz. Ahogy OV, úgy Putyin is mindenről személyesen dönt.Vnyesekonombank = Putyin, ugye?
Nem kell ütni őket társadalmi munkában, sem körmöket letépkedni, nálam kicsit kevesebb lenne a légköbméter/rab, perelni sem perelhetnének érte, a menü változatos lenne, szárazkenyér-víz - és máris le van a gond a héberekkel, muzulmánokkal mert mind megeheti - s ahogy írtam abból sem kapnának sokat. Ellenben dolgozniuk muszáj lenne. Az alap szemléletem annyi lenne, hogy nem azért kerültek oda hogy jól érezzék magukat, és kisportolva-megerősödve jöjjenek ki. Aki oda bekerült, NE akarjon visszakerülni.UND li tördelje el kezét lábát ? Felvételi követelmény lesz a harapófogó kezelése? Szociopaták előnyben? Esetleg TE fogod társadalmi munkában ütni őket? Vagy
Csak nem le lett tiltva a fenti videó?? Nem bírjuk a kritikát Fegyőr???Lehet a humorosba kelkett volna. Hazai pályán ekkora beégés, szekunder szégyen a videó alatt.
Fekete-Győr András nem tud semmit - az emlékezetes interjú "Nem tudom" részei egy helyre vágva!
Minden elakadást egyszer vágtunk be!
Állami bank. Orosz kormánybefolyással.Ne vicceljünk már, hát persze hogy ugyanaz. Ahogy OV, úgy Putyin is mindenről személyesen dönt.
Mi lenne velünk ha a vezér egyszer nem érne rá meghatározni a napi időjárást. A nap fel se merne kelni.
Sztem kummantás van. Semmit sem hallottam.Nálunk mi a helyzet, kiadott már valami állásfoglalást a kulugy, az agresszor ellen /mellett?
Nálunk mi a helyzet, kiadott már valami állásfoglalást a kulugy, az agresszor ellen /mellett?
Nesze neked Soros Gyuri...A V4 országok diplómáciái vezetoi elfogadtak egy nyilatkozatot, szolidaritást fejezve ki a csehország lépéseivel
https://www.trend.sk/spravy/sefovia...ali-deklaraciu-vyjadruju-solidaritu-krokmi-cr
"Mi, a visegrádi csoport országainak külügyminiszterei elítélünk minden olyan tevékenységet, amelynek célja a szuverén országok és polgáraik biztonságának veszélyeztetése. Készek vagyunk megerősíteni ellenálló képességünket a felforgató tevékenységek iránt nemzeti szinten és szövetségeseinkkel a NATO-ban és az EU-n belül. "
Hazánk érintettsége a Defender Europe 2021 NATO hadgyakorlat-sorozatban (ápr-máj-jún-júl)
11 katonai tábor 10,000+ katona
érdekes a katonai táborok elhelyezkedése is (feltéve, ha a valóságot tükrözi)
Már akkor becsicskították, amikor aláírta azt a védelmi szerződést a jenkikkel, aminek most nem jut eszembe a rövidítése.
Nincs mozgósítási terv.Valamikor 2006 körül leépítették a hadkötelesek nyilvántartását, amikor a sorkötelesség megszűnt.
Szerintem mikor fixálódott az amerikaiak létszáma, akkor még baromira nem lehetett látni, hogy ilyen rossz lesz a nemzetközi helyzet.Hát, nem tudom mérlegelték-e mekkora biztonsági kockázattal jár ennek a 11 ezer idegen katonának az egyidejű magyarországi jelenléte.
Általában is, a jelen helyzetben pedig különösképpen.