W
Wilson
Guest
Már miért lenne spekuláció az,a tény,hogy a legjobb hitelminősítésű besorolású EU sokkal kedvezőbb kamattal tud hitelt felvenni mint Magyarország?Csak spekulációk.
Remélem abban egyetérthetünk, hogy minden magyar állampolgárnak az az érdeke,hogy a magyar állam ha hitelt vesz fel azt az elérhető legalacsonyabb kamatra tegye meg.Miért jó akkor nekünk akkor az,hogy több kamatot fizetünk egy hitelért amikor ott van előttünk egy sokkal kedvezőbb kamatozású hitel?"A 6 éves eurókötvények kamatozása 1,125%, amely euróban soha nem volt még ilyen alacsony Magyarország esetében, míg a 12 éves kötvények kamata kedvezőbb a 2017-ben kibocsátott 10 éves futamidejű eurókötvény kamatánál – tájékoztatott Varga Mihály."
De nem is ez a konkrét kibocsátás a lényeg, hanem hogy nem szálltak el a kamatok, vagyis semmilyen ügyeskedő konstrukcióra nincs szükségünk. Pestiesen szólva most van pénz lóvéra.
Ráadásul semmilyen ügyeskedő konstrukcióra nincs szükség hozzá.
Nem akarta senki lenyomni a torkunkon,vagy felveszi a magyar kormány vagy nem,mint a példa is bizonyítja.Ja, én is megijedtem, hogy lenyomják a torkunkon, de aztán kellemesen csalódtam.
Hozzáteszem nekem az a véleményem ha nincs szükségünk hitelre akkor ne vegyünk fel hitelt még ha azt az elérhető legalacsonyabb kamatra adják is,de azt sem szeretném,hogy most kijelentjük,nagy hangon nekünk nem kell az EU-s hitel,aztán szép csendben több részletben a szabad pénzpiacokról mégis csak veszünk fel hitelt magasabb kamatokra és amelyeket majd olyan fejlesztésekre fordítunk amelyeket az EU-s hitelből is meg lehetne valósítani.