Lassan az összes bűnöző, ner károsult béna, kartelező beáll a moslék mögé ...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ide rakom, mert nehezen tudom értelmezni a dolgot. Szerintem biztonságpolitikai kérdés is, ha igaz a hír. Vagy kacsa. Nem tudom eldönteni, nem értek hozzá, de érdekességként érdemes elolvasni, még ha ATV is, akkor is. Mondjuk ha igaz, az 50.000 milliárd, az elképesztő. Akkor mi a helyzet ? Nem az államé ami a földben van ? Én úgy tudom, igen.
Döbbenetes felfedezés: 50 ezer milliárd forintot érő aranyat találtak Budapest közelében
Hét műhold bevonásával készített svájci georadar-kutatás szerint az eddig becsült 13 000 milliárd forintnyi arany és ezüst helyett 50 000 milliárd forint értékű nemesfémet rejt a hegy gyomra – írja a Ripost.www.atv.hu
Siman hulyeseg. Mondjuk lattunk mar ilyen jellegu szelhamossagot, igaz ott azert elso latasra komolyabban meg volt tamogatva a dolog "tudomanyosan". Bre-x aki akar rakeres. Mondjuk szeretnem en latni azt a "muholdas georadar technologias" jelentest, no meg nev szerint, hogy melyik egyetemek voltak benne.Eléggé bulvár sületlenségnek és egy szerencselovag vállalkozó lódításának tűnik.
Eléggé bulvár sületlenségnek és egy szerencselovag vállalkozó lódításának tűnik.
Ide rakom, mert nehezen tudom értelmezni a dolgot. Szerintem biztonságpolitikai kérdés is, ha igaz a hír. Vagy kacsa. Nem tudom eldönteni, nem értek hozzá, de érdekességként érdemes elolvasni, még ha ATV is, akkor is. Mondjuk ha igaz, az 50.000 milliárd, az elképesztő. Akkor mi a helyzet ? Nem az államé ami a földben van ? Én úgy tudom, igen.
Döbbenetes felfedezés: 50 ezer milliárd forintot érő aranyat találtak Budapest közelében
Hét műhold bevonásával készített svájci georadar-kutatás szerint az eddig becsült 13 000 milliárd forintnyi arany és ezüst helyett 50 000 milliárd forint értékű nemesfémet rejt a hegy gyomra – írja a Ripost.www.atv.hu
Vannak ilyen dolgok. Ha ez igaz, valószínűleg problémák lesznek a demokráciánkkal."muholdas georadar technologias" jelentes
Lehet kezdeni tippelni, mekkora napi bírságot fog kivetni az EU Bíróság.Ez a hír megvolt?
Ez a rész megragadt:
“
A magyar kormány azt állítja, hogy a nemzetközi védelemhez való hozzáférésre és az EU területén tartózkodásra nem jogosult harmadik országbeli állampolgárok kitoloncolására vonatkozó ítélet végrehajtása ellentétes lenne Magyarország Alaptörvényével (alkotmányával). A magyar kormány 2021. február 25-én az Alkotmánybíróság elé terjesztette az ügyet, jelezve, hogy az Alkotmánybíróság ítéletéig nem tud eleget tenni az Európai Unió Bírósága ítéletének.
A Bizottság emlékeztet arra, hogy az állandó ítélkezési gyakorlat szerint az uniós jog elsőbbsége az uniós jogrend lényeges jellemzője, továbbá az uniós jog elsőbbséget élvez a nemzeti jogi – akár alkotmányos szintű – rendelkezésekkel szemben is. E szabályok nem sérthetik az uniós jog hatékonyságát a tagállamok területén.”
Kb ugyan ez játszódik le a Lengyeleknél a bírósági reform kapcsán. Lehetségesnek tartom, hogy nálunk is valami hasonló folyamat fog elindulni.
Igen én is azt hiszem ez lenne a vége. Viszont erre az ugrik be amit Mariweczki mondott, hogy kreatív válaszokon gondolkodnak ezzel kapcsolatban. Végülis a nekik járó támogatásokat blokkolják, mi van ha a Lengyelek azt mondják nem fizetünk semmit sem, vonjátok le a nekünk járó pénzekből. Kiváncsi vagyok ez a faszméregetés meddig fog elmenni…Lehet kezdeni tippelni, mekkora napi bírságot fog kivetni az EU Bíróság.
Az alaptorvényre való hivatkozás nem kifogás ... azt meg lehet változtatni, akár csak bármilyen más EU joggal ellentétes jogszabályt.
Mondjuk konkretan hasonlot is pedzeget az Airbus most szolgalatba allitott es barkinek elerheto cloud alapu muholdas szolgaltatasa:Siman hulyeseg. Mondjuk lattunk mar ilyen jellegu szelhamossagot, igaz ott azert elso latasra komolyabban meg volt tamogatva a dolog "tudomanyosan". Bre-x aki akar rakeres. Mondjuk szeretnem en latni azt a "muholdas georadar technologias" jelentest, no meg nev szerint, hogy melyik egyetemek voltak benne.
Lehet kezdeni tippelni, mekkora napi bírságot fog kivetni az EU Bíróság.
Az alaptorvényre való hivatkozás nem kifogás ... azt meg lehet változtatni, akár csak bármilyen más EU joggal ellentétes jogszabályt.
Igen én is azt hiszem ez lenne a vége. Viszont erre az ugrik be amit Mariweczki mondott, hogy kreatív válaszokon gondolkodnak ezzel kapcsolatban. Végülis a nekik járó támogatásokat blokkolják, mi van ha a Lengyelek azt mondják nem fizetünk semmit sem, vonjátok le a nekünk járó pénzekből. Kiváncsi vagyok ez a faszméregetés meddig fog elmenni…
Sok mindent fel lehet mérni, de, hogy azt nem tudod megmondani semmilyen "radar" (nem az, de mindegy) felmérésből, hogy mekkora kihozatallal lehet számolni az elég biztos. Azt meglehet mondani, hogy hol érdemes kutatni, ez igaz. Az olajosok tudják, hogy mit keresnek, de ők felszíni alakzatokra mennek, de még ők is csak nagyon óvatosan dobnak fel bármilyen várható adatokat ilyenekből. Ahhoz kell a helyszíni kutatás. Egy olyan területen, ahol az arany pár ppm mennyiségben van jelen egy adott kőzetben, tuti, hogy nem mondod meg semmilyen "radaros" módszerrel azt, hogy mennyi a kitermelhető érc mennyisége. Azt pláne nem, hogy mennyi a gazdaságosan kitermelhető érc mennyisége, azt meg még inkább nem, hogy mennyi a teljes érc vagyon. Pláne nem úgy, hogy van ennyi, meg ennyi arany, meg ugyan annyi ezüst.Mondjuk konkretan hasonlot is pedzeget az Airbus most szolgalatba allitott es barkinek elerheto cloud alapu muholdas szolgaltatasa:
Pioneers in Native 30cm High-Resolution Satellite Imagery | Pléiades Neo
Airbus’ most advanced optical constellation, with 30cm resolution satellites, ultimate reactivity, intra-day revisit anywhere on Earthwww.intelligence-airbusds.com
A relevans reference layer neve Elevation8:
Ideal imagery Solutions for accurate high resolution 3D modelling
Discover the power of Elevation 0.5, 1 and 4, providing precise elevation data for your geospatial needs. Access accurate elevation data with Airbus Imagery. Ideal for accurate 3D modelling.www.intelligence-airbusds.com
Hogy aztan a szokasos oil & gas indurtyn tul ebbol hogyan lenne gold & silver mining, az jo kerdes, de nyitottak a kerdesekre: https://www.intelligence-airbusds.com/contact/
Az lett volna meg szep... kb ott tartanank, mint Moldova.Amúgy meg ki kell lépni a **be. Belépni sem lett volna szabad.
Az lett volna meg szep... kb ott tartanank, mint Moldova.
Honnan tudsz barmit, milyen vagyonom, befektetesem, uzleteim vannak ott? Fogalmad sincs semmiről.Mi az, hogy tartanánk?
Te elhúztál innen...