[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
És végül a főbolsevik Weiss Mandfréd Huba!

558737_497879_jambi.jpg

Semmilyen törvénytelenséget nem tud mutatni a Fidesz az ellenzéki oldalon​

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Hasszánék:

 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 607
113
Mondjuk az ország szégyene, hogy arról az izéről van elnevezve a főtér.
Állítólag Kossuth Lajos is szerette a hazáját...

Én is szívesen beállnék a Kossuth szidásba , egyetlen egy dolog miatt mondom hogy mégse , mert Széchenyi is nagy embernek tartotta hiába nem értett vele egyett nagyon sok mindenbe , az ő szavára meg adok , szóval maradjon csak Kossuth az a tér
 

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
718
2 716
93
Én is szívesen beállnék a Kossuth szidásba , egyetlen egy dolog miatt mondom hogy mégse , mert Széchenyi is nagy embernek tartotta hiába nem értett vele egyett nagyon sok mindenbe , az ő szavára meg adok , szóval maradjon csak Kossuth az a tér
Mostmár késő átnevezni :( Elsőre kellet volna Széchenyiről:)
 
  • Tetszik
Reactions: empontipont

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien mint ma, már ledolgoztuk a covid okozta sokkot is. Ha figyelembe vesszük, hogy 90 előtt gyakorlatilag bújtatott munkanélküliséget finanszírozott az állam kamu munkahelyekkel, akkor sztem ahhoz képest is jobban állunk.
foglalkoztatasszeptemberig-492362.png


Ha megnézed az ábrát, ahogy zárul a 2 görbe közti különbség, a közmunkások és külföldön dolgozok aránya trendszerűen csökken.

A hazai munkaerőtartalék folyamatosan csökken. Kevés inaktív melózni akaró ember maradt.
munkaerotartalek-492360.png


Aki ma közmunkás maradt, az vagy nagyon hátrányos regióban él vagy és inkább ez a jellemző, komoly képesség és képzettségbeli hiányossággal rendelkezik.

kozmunkasok-492368.png


A covid miatt hazatérteket, gyorsan felszívta a hazai munkaerőpiac.
kulfldondolgozo-492366.png



Most futott ki a csúsztatott 65 éves nyugdijkorhatár emelés. Jó 15 éve hozták meg az döntést, eddig volt pozitiv gazdasági hatása, de innentől ha a politika tovább nem emel, hamarosan 400.000el kevesebb ember fog dolgozni.
nepessegmvall-494206.png


Ezt minimum pótolni kell. Ezzel elkerülhetjük a gazdasagi visszaesést, növekedést pedig a magasabb hozzáadott értékű munka generálhat. Ehhez nem kell feltétlen mkinek professzornak lenni, robotizálni a gyártósort (persze ez is kell) vagy több autót összerakni. Vicces, de ha a szolgaltatószektorban a fodraszok fizetése nő, ugyanugy megdobja a GDP-t, pedig nem vágnak le több hajat.

De kell egy építőipari, ipari, mezőgazdasági bázis is. Azért, hogy a stabilan tudjuk tartani a gazdasági- és reálbérnövekedést, külföldi munkavállalókra egyre nagyobb arányban szükség lesz. Nem illegális, arab naplopók kellenek, hanem elfogadható, de alacsonyabb bérért dolgozó ukrán, keleti szak, segéd, mezőgazdasági munkások és mérnökök. Ettől a hazai fizetések növekedése nem kell hogy leálljon. Ahogy Németországban az alacsonyabb kelet - európai melósfizetések sem teszik tönkre a németek bérét. Éppen ez teszi lehetővé, a németek magasabb fizetését. A Németországban dolgozó külföldiek még versenyképes szinten tartják a német mezőgazdaságot, ipart. Kettős mérce van ott, itthon is lesz.
A nyugdijkorhatár sávos emelésével időben széthúzták azt a "sokkot" amit a rengeteg Ratkó gyerek nyugdijba lépesével okozott volna. Így tőlem 4 évet vettek el.
Az idő haladtával azért egyre többen már nyugdij után sem fogunk dolgozni, eü. okok és elhalálozás miatt. Ez a népességi, munkaerő, stb. grafikonokon szépen látszik, látszani fog.
Az a korosztály megy el, akik döntő részben építették, működtették azt a nemzeti vagyont amit jól elprivatizáltak az elvtársak...bagóért.
Köszönjük.
 

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
340
886
93
Az elmebeteg szerint, már a pornós Gattyán is Fideszes ... :)


A Fidesz szerint Márki-Zay először még nem volt Gyurcsány embere, aztán az előválasztások után már igen, majd ezt követte az, hogy CIA küldte meg egy francia energiakonszern. Legalább lenne konzisztens amit hazudtok. :D

Holnap kiderül, hogy az űrnácik küldték a Hold sötét oldaláról Márki-Zayt, hogy a Földet vezető reptiliánokkal szövetkezve, a dicső, végletekig becsületes, hazaszerető, keresztény és soha senkinek sem ártó Orbánt letaszítsák a trónjáról. :D De cserébe Szijjártó külügye nem tud elszámolni 500 Mrd forinttal, meg inkább kidobnam 5 Mrd forintnyi tesztet, ahelyett hogy kiosztanák pl. és kedden 372 forint volt az euró. De minden szép és jó, Magyarország jobban teljesít. :D

Ja és tegnap "csak" 185 ember halt meg Covidban, a kormány európában legjobb védekezési stratégiájának köszönhetően.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 557
113
A zorbán kormány nagyon a bögyében van mind az EU vezetésének, mind pedig a zusa jelenlegi kormányának, szóval egyáltalán nem találnám meglepőnek, ha a zusa titokszolgálatai, akár karöltve az europaiakkal beavatkoznának ( régi jó hagyományaikhoz híven: https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States_involvement_in_regime_change ) a magyar választásokba.
mkz egy ideális jelölt számukra.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 607
113
A Fidesz szerint Márki-Zay először még nem volt Gyurcsány embere, aztán az előválasztások után már igen, majd ezt követte az, hogy CIA küldte meg egy francia energiakonszern. Legalább lenne konzisztens amit hazudtok. :D

Azért érdemes megnézni mit beszélt még előválasztás előtt alatt és utána ... mintha nem is ugyan az az ember lenne, egy relatíve-normálisan gondolkodó és beszélő fasziból lett egy retardált amint ellenzéki miniszte elnök jelőlt lett ... én tudtam eddig is hogy az ellenzék belseje toxikus és aki értelmes az ott hagyja vagy megkattan , de az hogy ilyen gyorsan bekattantotta a moslék a Zay-t az durva... igaz hajlam megvolt néhány régi polgármester videójában ( kaka a medenecében meg stb) , csak a társaság hiányzott eddig ...
 

Martin15

Well-Known Member
2021. március 12.
68
421
53
A Fidesz szerint Márki-Zay először még nem volt Gyurcsány embere, aztán az előválasztások után már igen, majd ezt követte az, hogy CIA küldte meg egy francia energiakonszern. Legalább lenne konzisztens amit hazudtok. :D

Holnap kiderül, hogy az űrnácik küldték a Hold sötét oldaláról Márki-Zayt, hogy a Földet vezető reptiliánokkal szövetkezve, a dicső, végletekig becsületes, hazaszerető, keresztény és soha senkinek sem ártó Orbánt letaszítsák a trónjáról. :D De cserébe Szijjártó külügye nem tud elszámolni 500 Mrd forinttal, meg inkább kidobnam 5 Mrd forintnyi tesztet, ahelyett hogy kiosztanák pl. és kedden 372 forint volt az euró. De minden szép és jó, Magyarország jobban teljesít. :D

Ja és tegnap "csak" 185 ember halt meg Covidban, a kormány európában legjobb védekezési stratégiájának köszönhetően.
Jo, jo, de mi a koncepciója MZP nek? Orosz gáz elzárva? Melegházasság? Lámpavas? Bevándorló számláló? Azért ti is érzitek ott baloldalon, hogy ez k**va kevés lesz...:D