Szerintem az előválasztás óta a közbeszédet megint a Fidesz irányítja. Az ő szempontjukból mellékes, hogy Karácsony vagy Gurcsány ügyei a napi téma a lényeg az, hogy az ellenzék védekezik, vagyis ők határozzák meg a témát. MZP áltál nem látok új lendületet, pedig voltak próbálkozásai. Mikor elkezdte ezt a kék szalag hordást a korrupció ellen kiváncsi voltam mennyire kapják fel, szerintem jó próbálkozás volt… de aztán hamvába halt és rajta kívül még ellenzéki vezetőkön sem látom, pedig ezek a jelképes dolgok fontosak, egybe kovácsolják és mobilizálják a tömeget. Még csak december eleje van az ellenzéki kampány meg mint ha nem is létezne, ebben Donáthnak igaza van. Ehhez elég volt bedobni a városháza korrupciós ügyeit, meg Bigét. Mentsvár volt Kövér beszéde, reménykedtek benne sikerül legalább annyit kihozni belőle mint a híres “akasszák fel magukat” kiszólásból, de azt hiszem a dolog kifújt. És még el sem indultak a beígért kifizetések, 13 havi nyugdíj, fegyverpénz, szja visszatérítés. Mire azok lecsengenek indul a népszavazás kampány… a nagy zajban nehezen jutnak el az ellenzéki üzenetek az átlag emberhez, a lóvé viszont érkezni fog… ennél sokkal több kéne… én úgy látom ez ellenzék max abban reménykedhet, hogy ismét lezárásokat jelentenek be, az nem lenne túl népszerű, de a járvány már mintha tetőzne. Szerintem szarul néz ki a dolog a te szempontodból… ennél sokkal több kéne. Pedig ez az előválasztás jó ötlet volt, azt e lendületet kellett volna tovább vinni, de egyrészt MZP váratlan győzelmét kb döbbent csönd követi, amit azzal próbálnak magyarázni, hogy a háttérben épp nagy munka folyik… másrészt a békemenet óta a fidesz ismét átvette a kezdeményezést.