[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Görögország az Euro miatt nem tudott kilépni valójàban, mert egyszerűen nem jött pénz a bankomatból. Nálunk ez nem igy van, szerencsère. Ettòl fûggetlenûl legalàbb 2027-ig bent kell ebben az EU-ban maradjunk. Aztán meglátjuk...
Addig is belûlről kell akadàlyozni az EEÁ létrejöttét a lehetőségek szerint.
Sztem a forint simán elértéktelenedne. Ez kényszerházasság. Válás csak vmi durva válság után jöhet. Abban nem lesz köszönet.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 608
113
Egyébként a britek legnagyobb baja most sem az uniós kilépés hanem hogy rászakadt még a covid válság is a folyamatra, amúgy közel sem lenne annyira problémás már most rövidtávon sem.

Meg seggbe csapta őket hogy amúgy egy szigeten vannak ... és rá voltak álva a kotinens szárazföldi kereskedés kényelmeire , nem pedig olyanra amikre más szigetországok vannak , hogy minden vizen zajlik .... Kamionokra fekvő gazdaságuk szopta be ... vannak is sztorik hogy megrohadt a hal mert sorba állt a kamion...
 

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
775
1 969
93
Nagy-Brittania tévútja nrm intő példa? Szted velünk milyen kilépési egyezményt irnának alá?? Milyen hamar jelentenénk államcsődöt? Nincs választási lehetőségünk. Ez a kilépési lebegtetés blöff. Ahogy anno a görögök eurozóna kilépése is.

Összehangoltan egy térség, esetleg. De ettől nagyon távol állunk.
Ott is a hasonló jó képességű lakosságot sikerült behülyíteni mint az ilyen bziktól rettegő turbómagyarokat. Kemény hogy csak a cash lebeg a szemek előtt, de ha a vám miatt eltakarodna a cégek nagy része, keleten sem lennénk annyira érdekesek eu vétó és vámunió nélkül.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 608
113
Amikor Kunhalmi a legokosabb a téren! :D



Amúgy kicsit olyan érzés mintha elfelejtették volna hogy már nem előválasztás kampány van és nem kell egymásra licitálni igéretekben ... ott mentek ilyenek a vita alatt hogy - Fegyőr : én megdupláznám a tanárok fizetését! Dovrebb : nem kedves András mert minimum triplájának kell lenni ! Karácsony : Ez szép szép Dobrev elvtárs de szerintem 1 millió alatt ne is beszéljünk tanári fizetés emelésről!
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Az utóbbi 7 év a legdinamikusabb reálbérnövekedési szakasz volt. Nem cseszhetünk el most 10 évet ideologiai állattságok miatt. Tudjuk, hogy baromság, de nekik tetszik. Csak vmi csontot kell nekik dobni, aztán majd megnyugodnak. Persze ehhez át kell menni a tavaszi leckén. Macron jobb irányba viheti az EU-t, mint Mutti. Rengeteg ideális csatlakozási pontunk van stratégiai ágazatokban. Védelmi ipar, atomenergia, mezőgazdaság. Nem véletlen ezt emelte ki a Don. Emellett már felkészültünk az elektromos autó őrületre, szép kapabővítés volt ipari szinten ezen a területen. Állhatunk a győztes oldalon, csak ügyesen kell alkalmazkodni. A kilépés most stratégiai hiba lenne.

Nem igazán értem, mi alapján lenne a kiléoés az ország jövője?? Milyen lehetőségeink bővülnének?? Csak szűkülnének. Hol láttok pozitív példát Európában, akik az EU-val szemben gazdasági sikert érték el?? Pont az EU lehetőségeit kihasználva lehet. Rengeteg xarsággal jár együtt, de az élet nem póniudvar.
Nem is kell kilépni hogy 1v27 felállásban nyomorodjunk, én a jelenlegi unió belső felbomlasztásáról beszélek, és az eredeti elgondoláson alapuló újjászervezett gazdasági unió továbbviteléről. A magyar és a v4 gazdaságok nem attól fejlődnek hogy ki tér-köveztünk mindet, meg a gdp pár % kitevő részben visszaosztott pénztől. Hanem attól hogy közös piac van, belső vámhatárok nélkül, egységes gazdasági szabályozással, ehhez nem kell politikai unió.
Annak érdekében hogy az eu infrastruktúra fejlődjön, az eredetileg befizetett pénzeket, be sem kéne fizetni hanem elkülönítve csak infrastruktúrafejlesztésre fordíthatnák a tagállamok. Annyira nem eget verő az az összeg amit a befizetés mellet most kapunk, még pozitív az egyenleg, de nem ez okozza a gazdasági fejlődésünket.
Ez a rendszer a nagy befizetőknek is kedvezhetne, (bár a mostani rendszernél Németország számára nincs jobb) mert nekik is megnőne a beleszólásuk a saját pénzük elköltésébe. Persze ez naiv gondolat ha tisztán a prosperáló gazdaság lenne a cél jó lenne, és nem pedig kelet és közép európai gyarmatok létrehozása.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 816
113
Milyen tévút? Talán10 év múlva tudjuk eldönteni bölcs döntés volt.e a kilépés.

Amúgy ők nem emiatt vannak/lesznek bajban.

A britek számára eleve a belépés is téves döntés volt. Teljesen érthető volt a brexit, átmeneti gazdasági problémák nem változtatnak rajta. A britek sosem fogják engedni, hogy egy kontinentális birodalmi központ dirigáljon nekik.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ott is a hasonló jó képességű lakosságot sikerült behülyíteni mint az ilyen bziktól rettegő turbómagyarokat. Kemény hogy csak a cash lebeg a szemek előtt, de ha a vám miatt eltakarodna a cégek nagy része, keleten sem lennénk annyira érdekesek eu vétó és vámunió nélkül.
a jo kepesegu lakosok a maradasra szavaztak.

a kilepest a nyuggerek, parasztok es a szegenyek (ugyan az a reteg kapo a populista/hazug dumara vilagszerte) szavaztak meg.

es ami a legerdekesebb, epp azok szivjak ott most legjobban, akik megszavaztak a kilepest
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
297
1 810
93
Szerintem a kilépés nem akadályozná meg sem az EU-t sem az USA-t, hogy a mostanihoz hasonlóan (vagy még jobban), ideológiai alapon, vagy azt ürügyként felhasználva belepofázzon a magyar belügyekbe.

Nem látom, hogy miért lenne könnyebb kívülről, ha egyszer a gazdasági függőség megvan.

Most is lehet nemet mondani a hülyeségeikre, kirúgni nem tudnak, gazdaságilag egyelőre nincs alternatíva... Szerintem maradni kell, amíg el nem kezd szétesni magától.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and aquarell
K

kamm

Guest
Mindig az elsonek a legnehezebb, azok a britek voltak. Ha meg 2-3 orszag tavozik a bizalom elszall az Eu fele, a britek meg mar elkezdtek epiteni a szep uj vilagukat. Minden ujabb evvel elorebb lesznek azokhoz akik kesobb fognak levalni.
Ja, hat az a szep uj vilag meg a ~65M volt vilagbirodalom briteknek is kinkeserves beszakadast hozott egyelore, szo szerint ures polcokat, doglodo piaci folyamatokat, azonnal befagyott europai hozzaferest es igy tovabb.

A tortenelem egyik legelbaszarintottabb mellefogasakent fognak a Brexitre emlekezni, es David Cameron illetve a cinikus, szarhazi Conservatives konkretan Little Britain atyjakent, Great Britain lemaszarolojakent vonul be majd a tortenelembe (a skot es eszakir kivalas csak ido kerdese ma mar.)
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 773
30 544
113
Ja, hat az a szep uj vilag meg a ~65M volt vilagbirodalom briteknek is kinkeserves beszakadast hozott egyelore, szo szerint ures polcokat, doglodo piaci folyamatokat, azonnal befagyott europai hozzaferest es igy tovabb.

A tortenelem egyik legelbaszarintottabb mellefogasakent fognak a Brexitre emlekezni, es David Cameron illetve a cinikus, szarhazi Conservatives konkretan Little Britain atyjakent, Great Britain lemaszarolojakent vonul be majd a tortenelembe (a skot es eszakir kivalas csak ido kerdese ma mar.)
Bejzony.Szerban vannak a brittek,és nem is kicsiben.
Határon különben egyáltalán nincs semmiféle torlódás,egyenlóre egy svájci rendszerhez hasonló gyors vámolási rendszer van.Ha rendesen végezték a dolgukat az irodisták,kb 5 perc.De jövőre be akarják vezetni a régimódi tételes vámvizsgálatot.......Ha tényleg meglépik,egy hét se kell,és éhséglázadások lesznek,mert enniük se lesz mit.Most is már vannak ellátási problémák,de ezek kismiskák lesznek az akkor várhatókhoz képest.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Pavel Zsebrivszkij, a donyecki katonai-polgári közigazgatás korábbi vezetője szerint az ukrán fegyveres erők egy dandárja elegendő lenne Magyarország teljes hadseregének megsemmisítéséhez.
„Csak egy "128-as" dandár képes ténylegesen kettéosztani az összes magyar csapatot” – mondta a 4 -es csatorna adásában.

Szerinte Budapest jól ismeri Kijev erős pozícióit Ukrajna kárpátaljai régiójában.

"Szemtelennek" nevezte azt a politikát is, amelyet Magyarország ezzel az ukrán térséggel kapcsolatban folytat.