Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mandiner
mandiner.hu
Mennek ezek tovább németbe.Ja, a román fórumon már belefutottam egy sajnos alaptalan hazugságba: biometrikus útlevelet követelünk a menekültektől. Nem tudni hogy indult ez náluk, de addig jó, amíg saját magukat dezinformálják rólunk. Hagyni kell az ilyen információforrásokat szabadon dolgozni, más kritikus ügyekben is teljesen félre fogják vinni a gondolkodásukat és az nekünk csak jó, ha tévképzetekkel hadakzonak az igazi magyarok helyett!
Továbbá ha ez menekülteket riaszt el hazánktól, akkor is előrébb vagyunk! Orbánnak elment az esze, hogy ukránok százezreit fogadja be. Tudod mikor lesznek ezek hálásak nekünk ezért! Soha, a legcsekélyebb mértékben sem fog javulni a nemzetiségi politikájuk. Magam részéről csak magyarokat és ruszinokat fogadtam volna be, meg harmadik ország polgárainak segítettem volna továbbutazni. Az ukránok menjenek a románokhoz meg a lengyelekhez!
Meg a német és osztrák ujságok.Ezt a német közszolgálati tv is terjeszti...
Meg a német és osztrák ujságok.
Amúgy segítsen nekem már valaki a tisztázni valamit mert ezt nem értem. Több újság ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy amúgy ha nem lenne hatósági árszabályozás akkor a 95-ös benzin most 700 forint körül lenne. Na most a 100-as benzin átlag ára 622, ami ugyebár nem hatóságiáras. Szóval a kérdésem az, hogy lenne drágább a 95-ös benzin mint a 100-as?
Fogadjunk az internetet nyomkodva kérdezed.
A magyar gázmezők gazdaggá tehetnék az országot - Magyar Tudat
Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század.magyartudat.com
Honnan tudjam?És van valami alapja?
Magyarnak gondolom azt minősíted aki tud magyarul.Magam részéről csak magyarokat és ruszinokat fogadtam volna be, meg harmadik ország polgárainak segítettem volna továbbutazni. Az ukránok menjenek a románokhoz meg a lengyelekhez!
Sebaj, majd miután elsétálnak az ételjegyért, aztán beállnak a bolti sorba a szállingózó hóesésben, ami után hazamennek a fűtetlen házba amit maximum a családi szeretet fogja fűteni, és összebújnak az új németekkel hogy ne fázzanak, kevesebb idejük lesz velünk foglalkozni, és inkább magukkal törődnek majd.Talàltam egy hosszabb cikket a német "tichyseinblick.de" alternativ ( nem msm) internetoldalon ezzel kapcsolatban: Regierungssprecher: Deutsche Medien verbreiten Falschmeldungen ûber Flûchtlinge in Ungarn." Irta: Matthias Nikolaidis, 2022. 3.10.
A cikk kitér arra, hogy a német àllami tv csatornài rendszeresen egyoldalú hireket hoznak itthonról, hogy negativ fényben tûntessék fel az orszàgot. Most kifogâsoljàk, hogy a magyar határon az ukrajnai menekûltek okmànyait ellenőrzik. Megismétlik azt a fake hirt, hogy a menekûlteknek biometrikus útlevélre van szûksège, hogy àtléphessék a határt.
Sajàt tapasztalatból is el tudom mondani, hogy németnyelvü ujsàgokban, tv-ben Magyarorszàgról vagy semmit, vagy csak rosszat irnak, mutatnak be. A hangnem àltalában lenèző, lekezelő.
Éppen olvastam a hirt a Die Presse-ben az EU csúcstalàlkozóról: "Orban ellenzi az olaj és gázszankciókat". Azt elhallgatjàk, hogy màs is ellenzi ezt és ugy àllitjàk be, hogy mi már megint megosztjuk az unió egysègét, mert " a 27 államfő igèri, hogy csôkkentik az orosz energiàtól való fûggőséget, de egy megint kiàll a sorból". Arról nem is akarok beszélni, mit irnak a vàlasztàsokról.Ott aztàn minden van: hogy a Fidesz elcsalja a vàlasztàst, hogy Orbàn nem adja le a hatalmat, ha vesztene, hogy micsoda csodàlatos politikus és európai demokrata Karigeri és MZP és a Momentum le fogja végre vàltani a jobboldali, autoriter kormányt.
Az utca embere szerencsére többnyire jozanabbul igondolkozik.
Vannak gázmezőink, de...Na jó de menyi?
Pedig a lakóhely a megoldás. Van saját igazolványuk is.Magyarnak gondolom azt minősíted aki tud magyarul.
Ruszinnak milyen alapon minősítesz valakit? Annak a szegény határőrnek ugyanis egy eljárást kell adnod, hogy milyen alapon döntsön. Lakóhely alapján ne dönts, mert az nincs az útlevélben.
Pedig a 90 és években a kicsi zsakfalvakban és a tanyabokrokban a tartályos PB gázos gázt is erőltették.Vannak gázmezőink, de...
EU direktíva szerint egy részük már nem termelhet (magasabb co, co2 tartam).
Más mezőknél magas a rétegnyomás, meg akadnak olyan rétegek, amiken átszivárog a gáz (nem a kútfej felé), mint az Alföldön. Vannak kiürült kutak (pl. Zsana), amik tározóként működnek. 90-es évek óta viszont majdnem minden háztartás gázzal fűt; így nem elég
Ez a biometrikus útlevélügy kb az első napon igaz volt, szijjártó még twittelt is róla, hogy azonnal vissza is vonták az intézkedést. Volt valóságalapja, de megszüntették marha gyorsan. Nem írnak hülyeséget, csak anakronizmus. Le kellene hozniuk azt is, hogy csak a legelején egy rövid időre volt ilyen, már nincs, és nekünk is tisztában kellene lennünk vele, hogy volt ilyen intézkedés, de visszavonták az utasítást nagyon gyorsan.Talàltam egy hosszabb cikket a német "tichyseinblick.de" alternativ ( nem msm) internetoldalon ezzel kapcsolatban: Regierungssprecher: Deutsche Medien verbreiten Falschmeldungen ûber Flûchtlinge in Ungarn." Irta: Matthias Nikolaidis, 2022. 3.10.
A cikk kitér arra, hogy a német àllami tv csatornài rendszeresen egyoldalú hireket hoznak itthonról, hogy negativ fényben tûntessék fel az orszàgot. Most kifogâsoljàk, hogy a magyar határon az ukrajnai menekûltek okmànyait ellenőrzik. Megismétlik azt a fake hirt, hogy a menekûlteknek biometrikus útlevélre van szûksège, hogy àtléphessék a határt.
Sajàt tapasztalatból is el tudom mondani, hogy németnyelvü ujsàgokban, tv-ben Magyarorszàgról vagy semmit, vagy csak rosszat irnak, mutatnak be. A hangnem àltalában lenèző, lekezelő.
Éppen olvastam a hirt a Die Presse-ben az EU csúcstalàlkozóról: "Orban ellenzi az olaj és gázszankciókat". Azt elhallgatjàk, hogy màs is ellenzi ezt és ugy àllitjàk be, hogy mi már megint megosztjuk az unió egysègét, mert " a 27 államfő igèri, hogy csôkkentik az orosz energiàtól való fûggőséget, de egy megint kiàll a sorból". Arról nem is akarok beszélni, mit irnak a vàlasztàsokról.Ott aztàn minden van: hogy a Fidesz elcsalja a vàlasztàst, hogy Orbàn nem adja le a hatalmat, ha vesztene, hogy micsoda csodàlatos politikus és európai demokrata Karigeri és MZP és a Momentum le fogja végre vàltani a jobboldali, autoriter kormányt.
Az utca embere szerencsére többnyire jozanabbul igondolkozik.