Én meg tudom mi milyen állapotban van odabent...Én úgy olvastam ez az üzemidő hosszabítás teljesen reális és költséghatékony.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én meg tudom mi milyen állapotban van odabent...Én úgy olvastam ez az üzemidő hosszabítás teljesen reális és költséghatékony.
A "hanganyag" szerint a horvátok mondtak valamit az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban.De ez konkrétan mit jelent? Mennyire jó az út és vasút hálózatunk?
A "hanganyag" szerint a horvátok mondtak valamit az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban.
Én erre tippelek:
![]()
Nem várt fordulat: egy NATO-ország nem kér az ukrán konfliktusból, kivonják katonáikat
A horvát hatóságok visszahÃvják az összes katonát a kelet-európai NATO-erÅkbÅl, ha Oroszország és Ukrajna között konfliktus alakulna ki â közölte Zoran Milanovic elnök kedden a televÃzióban a TASS orosz hÃrügynökség szerint.www.portfolio.hu
![]()
Egy NATO-tagállam vezetÅje kifakadt a szövetség bÅvÃtése ellen
Az Ãszak-atlanti SzerzÅdés Szervezetének (NATO) bÅvÃtése más értelemben támadás, amÃg én vagyok Horvátország elnöke, ellenezni fogom a szövetség további bÅvÃtését â jelentette ki Zoran Milanovic horvát államfŠújságÃróknak pénteken Zágrábban.www.portfolio.hu
És most lehet, hogy a körmére néznek a dél-európai részlegnek.![]()
Horvát államfő: elég volt a NATO bővítéséből
Magyar Nemzet | Polgári napilap és hírportálmagyarnemzet.hu
Mindenhol leálltak az ammónia konverterek, nem csak Magyarországon. Irreális lenne a belőle készülő műtrágya ára. Tavaly ilyenkor 60-65000 Ft/t volt az ára, most kb 340000 lenne. (Nem elírás: 60 vs 340). Na, ezért állnak.Nem tudok róla, hogy Magyarországon gázhiány miatt eddig bármilyen iparági szereplőnél korlátozást kellett volna bevezetni. Amit írtál arra utal, hogy nincs rendelkezésre álló gáz, nem pedig magasabb árra.
![]()
Kiderült, mennyi gáztartalék áll még rendelkezésre
A január végi hidegebb idÅjárás és az eddig szokatlanul enyhe február mellett továbbra is megfelelÅ mennyiségű földgáztartalék áll az ország rendelkezésére. A hazai tározók töltöttsége 27,77 százalékos.infostart.hu
"Magyarország legfontosabb műtrágyapiaci szereplője beszünteti az ammónia termelését a drámaian megnövekedett gázárak miatt. A lépés tovább fűtheti a már eddig is jelentős áremelkedést a műtrágya piacán, amely megdrágíthatja a mezőgazdasági termelést is."
Akkor ezt segíts megérteni, hogy ha egy stratégiai alapanyagból, mint a műtrágya világszinten szűkül kínálat és nő iránta a kereslet (nő és nőni fog még a műtrágya és minden ráépülő élelmiszer ára), akkor az a logikus lépés, hogy te mint termelő beszünteted a termelést, úgy, hogy az energia még rendelkezésre áll.
Én arra tippelnék, hogy az volt a terv, hogy jó áron nyugat Európába adta volna el, és látta, hogy ezt lehet, hogy nem fogják neki hagyni, ezért inkább leállítja a termelést.
Mert a GE-Hitachi teljesen kiszáll a 300MW fölötti reaktorokból. Azt a részleget mely ezzel foglalkozott megvette az EDF:Egyébként a GE-Hitachi reaktorokról valahogy mindenki megfeledkezik ha már "ugrana az orosz Paks-2"
A lengyeleket nagyon érdekli és talán már be is száltak a 300mw BWRX-300 kisebb reaktorokba. Számunkra meg egy ABWR reaktor is megfelelne. 1400-1500 mw teljesítménnyel.
Igen volt egy nagy áremelkedés a tőzsdén a gázában, ami a bizonytalanság miatt volt, hogy megy e szankció az orosz gázra vagy az oroszok nem küldenek annyi gázt. Most 10.-én ez vissza esett tavaly decemberi árszintre, mert a németek is jelezték, hogy nem fogják szankcionálni az orosz gázszállítást. Ettől még lehet és valószínűleg lesznek ilyen árcsúcsok.Mindenhol leálltak az ammónia konverterek, nem csak Magyarországon. Irreális lenne a belőle készülő műtrágya ára. Tavaly ilyenkor 60-65000 Ft/t volt az ára, most kb 340000 lenne. (Nem elírás: 60 vs 340). Na, ezért állnak.
A problémát az okozza, hogy ha ez így marad pár hónapig, akkor jövőre nem lesz elegendő műtrágya a piacon. Kb áprilistól már a következő évi mennyiség gyártása szokott folyni.
Gondolom nem kell részletezni hogy mi vár ránk, ha ez így marad.
A tavaly decemberi áron sem fog újra indulni a gyártás. Már az is sok(k) volt.Igen volt egy nagy áremelkedés a tőzsdén a gázában, ami a bizonytalanság miatt volt, hogy megy e szankció az orosz gázra vagy az oroszok nem küldenek annyi gázt. Most 10.-én ez vissza esett tavaly decemberi árszintre, mert a németek is jelezték, hogy nem fogják szankcionálni az orosz gázszállítást. Ettől még lehet és valószínűleg lesznek ilyen árcsúcsok.
EU Natural Gas TTF - Price - Chart - Historical Data - News
TTF Gas increased 0.39 EUR/MWh or 0.77% since the beginning of 2025, according to trading on a contract for difference (CFD) that tracks the benchmark market for this commodity. EU Natural Gas TTF - values, historical data, forecasts and news - updated on February of 2025.tradingeconomics.com
Egy ellátási gondokkal küzdő világgazdaság, ahol elég erőteljesen megjelent az infláció is most kapott egy gazdasági háborús állapotot. Volatilitás egyre nagyobb a kulcsfontosságú nyersanyagok és energia árában. Ha ez tartósan, hosszútávon így marad akkor recesszió, gazdasági összeomlások lesznek. A szegényebb importra szoruló országokban plusz éhínségek.A tavaly decemberi áron sem fog újra indulni a gyártás. Már az is sok(k) volt.
Nálunk elhanyagolható számú intézmény van, ahol ilyen kísérleteket végezhetnének. Konkrétan kettőt tudnék kiemelni, mindkettő állami tulajdonban/fenntartásban van.Arról van információ, hogy itt nálunk mennyi usa által finanszírozott "biolabor" lehet?
Miután mi megfelelünk a nyugati standardnak nem éri meg ide labort telepíteni.Arról van információ, hogy itt nálunk mennyi usa által finanszírozott "biolabor" lehet?
Azt ugye tudjátok, hogy van saját gázkitermelésünk a pusztán, csak eladjuk?És mit csinálsz? Gázt fakasztasz a pusztán?
Na jó de menyi?Azt ugye tudjátok, hogy van saját gázkitermelésünk a pusztán, csak eladjuk?
Fogadjunk az internetet nyomkodva kérdezed.Na jó de menyi?
Ja, a román fórumon már belefutottam egy sajnos alaptalan hazugságba: biometrikus útlevelet követelünk a menekültektől. Nem tudni hogy indult ez náluk, de addig jó, amíg saját magukat dezinformálják rólunk. Hagyni kell az ilyen információforrásokat szabadon dolgozni, más kritikus ügyekben is teljesen félre fogják vinni a gondolkodásukat és az nekünk csak jó, ha tévképzetekkel hadakzonak az igazi magyarok helyett!![]()
Mandiner
mandiner.hu
Amúgy segítsen nekem már valaki a tisztázni valamit mert ezt nem értem. Több újság ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy amúgy ha nem lenne hatósági árszabályozás akkor a 95-ös benzin most 700 forint körül lenne. Na most a 100-as benzin átlag ára 622, ami ugyebár nem hatóságiáras. Szóval a kérdésem az, hogy lenne drágább a 95-ös benzin mint a 100-as?Hernádi Zsolt volt az ATV vendége. Az Egyenes Beszéd című műsorban kifejtette, hogy Magyarországon nincsen üzemanyag-ellátási probléma, legfeljebb logisztikai, de az is lokálisan, és átmeneti jelleggel. Ennek oka, hogy
a hatósági ár miatt sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét.
Kifejtette, hogy továbbra is annyi kőolaj érkezik az országba mint korábban, valamint, hogy Magyarországnak 90 napra elegendő vésztartaléka van.
Nem kell rohanni a kutakhoz, ez fölösleges”
– hangsúlyozta a MOL-vezér, aki szerint a továbbiakban is meg lehet tölteni az autókat a 480 forintos áron, mert „a Mol bírja”.
Hernádi Zsolt: Nincs üzemanyag-ellátási probléma az országban | Mandiner
A MOL-vezér szerint csak pillanatnyi logisztikai gondok vannak.mandiner.hu
Ja, a román fórumon már belefutottam egy sajnos alaptalan hazugságba: biometrikus útlevelet követelünk a menekültektől.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..