Én meg tudom mi milyen állapotban van odabent...Én úgy olvastam ez az üzemidő hosszabítás teljesen reális és költséghatékony.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én meg tudom mi milyen állapotban van odabent...Én úgy olvastam ez az üzemidő hosszabítás teljesen reális és költséghatékony.
A "hanganyag" szerint a horvátok mondtak valamit az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban.De ez konkrétan mit jelent? Mennyire jó az út és vasút hálózatunk?
A "hanganyag" szerint a horvátok mondtak valamit az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban.
Én erre tippelek:
Nem várt fordulat: egy NATO-ország nem kér az ukrán konfliktusból, kivonják katonáikat
A horvát hatóságok visszahívják az összes katonát a kelet-európai NATO-erőkből, ha Oroszország és Ukrajna között konfliktus alakulna ki – közölte Zoran Milanovic elnök kedden a televízióban a TASS orosz hírügynökség szerint.www.portfolio.huEgy NATO-tagállam vezetője kifakadt a szövetség bővítése ellen
Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) bővítése más értelemben támadás, amíg én vagyok Horvátország elnöke, ellenezni fogom a szövetség további bővítését – jelentette ki Zoran Milanovic horvát államfő újságíróknak pénteken Zágrábban.www.portfolio.huÉs most lehet, hogy a körmére néznek a dél-európai részlegnek.Horvát államfő: elég volt a NATO bővítéséből
Magyar Nemzet | Polgári napilap és hírportálmagyarnemzet.hu
Mindenhol leálltak az ammónia konverterek, nem csak Magyarországon. Irreális lenne a belőle készülő műtrágya ára. Tavaly ilyenkor 60-65000 Ft/t volt az ára, most kb 340000 lenne. (Nem elírás: 60 vs 340). Na, ezért állnak.Nem tudok róla, hogy Magyarországon gázhiány miatt eddig bármilyen iparági szereplőnél korlátozást kellett volna bevezetni. Amit írtál arra utal, hogy nincs rendelkezésre álló gáz, nem pedig magasabb árra.
Kiderült, mennyi gáztartalék áll még rendelkezésre
A január végi hidegebb időjárás és az eddig szokatlanul enyhe február mellett továbbra is megfelelő mennyiségű földgáztartalék áll az ország rendelkezésére. A hazai tározók töltöttsége 27,77 százalékos.infostart.hu
"Magyarország legfontosabb műtrágyapiaci szereplője beszünteti az ammónia termelését a drámaian megnövekedett gázárak miatt. A lépés tovább fűtheti a már eddig is jelentős áremelkedést a műtrágya piacán, amely megdrágíthatja a mezőgazdasági termelést is."
Akkor ezt segíts megérteni, hogy ha egy stratégiai alapanyagból, mint a műtrágya világszinten szűkül kínálat és nő iránta a kereslet (nő és nőni fog még a műtrágya és minden ráépülő élelmiszer ára), akkor az a logikus lépés, hogy te mint termelő beszünteted a termelést, úgy, hogy az energia még rendelkezésre áll.
Én arra tippelnék, hogy az volt a terv, hogy jó áron nyugat Európába adta volna el, és látta, hogy ezt lehet, hogy nem fogják neki hagyni, ezért inkább leállítja a termelést.
Mert a GE-Hitachi teljesen kiszáll a 300MW fölötti reaktorokból. Azt a részleget mely ezzel foglalkozott megvette az EDF:Egyébként a GE-Hitachi reaktorokról valahogy mindenki megfeledkezik ha már "ugrana az orosz Paks-2"
A lengyeleket nagyon érdekli és talán már be is száltak a 300mw BWRX-300 kisebb reaktorokba. Számunkra meg egy ABWR reaktor is megfelelne. 1400-1500 mw teljesítménnyel.
Igen volt egy nagy áremelkedés a tőzsdén a gázában, ami a bizonytalanság miatt volt, hogy megy e szankció az orosz gázra vagy az oroszok nem küldenek annyi gázt. Most 10.-én ez vissza esett tavaly decemberi árszintre, mert a németek is jelezték, hogy nem fogják szankcionálni az orosz gázszállítást. Ettől még lehet és valószínűleg lesznek ilyen árcsúcsok.Mindenhol leálltak az ammónia konverterek, nem csak Magyarországon. Irreális lenne a belőle készülő műtrágya ára. Tavaly ilyenkor 60-65000 Ft/t volt az ára, most kb 340000 lenne. (Nem elírás: 60 vs 340). Na, ezért állnak.
A problémát az okozza, hogy ha ez így marad pár hónapig, akkor jövőre nem lesz elegendő műtrágya a piacon. Kb áprilistól már a következő évi mennyiség gyártása szokott folyni.
Gondolom nem kell részletezni hogy mi vár ránk, ha ez így marad.
A tavaly decemberi áron sem fog újra indulni a gyártás. Már az is sok(k) volt.Igen volt egy nagy áremelkedés a tőzsdén a gázában, ami a bizonytalanság miatt volt, hogy megy e szankció az orosz gázra vagy az oroszok nem küldenek annyi gázt. Most 10.-én ez vissza esett tavaly decemberi árszintre, mert a németek is jelezték, hogy nem fogják szankcionálni az orosz gázszállítást. Ettől még lehet és valószínűleg lesznek ilyen árcsúcsok.
EU Natural Gas TTF - Price - Chart - Historical Data - News
TTF Gas increased 11.26 EUR/MWh or 34.80% since the beginning of 2024, according to trading on a contract for difference (CFD) that tracks the benchmark market for this commodity. EU Natural Gas TTF - values, historical data, forecasts and news - updated on October of 2024.tradingeconomics.com
Egy ellátási gondokkal küzdő világgazdaság, ahol elég erőteljesen megjelent az infláció is most kapott egy gazdasági háborús állapotot. Volatilitás egyre nagyobb a kulcsfontosságú nyersanyagok és energia árában. Ha ez tartósan, hosszútávon így marad akkor recesszió, gazdasági összeomlások lesznek. A szegényebb importra szoruló országokban plusz éhínségek.A tavaly decemberi áron sem fog újra indulni a gyártás. Már az is sok(k) volt.
Nálunk elhanyagolható számú intézmény van, ahol ilyen kísérleteket végezhetnének. Konkrétan kettőt tudnék kiemelni, mindkettő állami tulajdonban/fenntartásban van.Arról van információ, hogy itt nálunk mennyi usa által finanszírozott "biolabor" lehet?
Miután mi megfelelünk a nyugati standardnak nem éri meg ide labort telepíteni.Arról van információ, hogy itt nálunk mennyi usa által finanszírozott "biolabor" lehet?
Azt ugye tudjátok, hogy van saját gázkitermelésünk a pusztán, csak eladjuk?És mit csinálsz? Gázt fakasztasz a pusztán?
Na jó de menyi?Azt ugye tudjátok, hogy van saját gázkitermelésünk a pusztán, csak eladjuk?
Fogadjunk az internetet nyomkodva kérdezed.Na jó de menyi?
Ja, a román fórumon már belefutottam egy sajnos alaptalan hazugságba: biometrikus útlevelet követelünk a menekültektől. Nem tudni hogy indult ez náluk, de addig jó, amíg saját magukat dezinformálják rólunk. Hagyni kell az ilyen információforrásokat szabadon dolgozni, más kritikus ügyekben is teljesen félre fogják vinni a gondolkodásukat és az nekünk csak jó, ha tévképzetekkel hadakzonak az igazi magyarok helyett!Mandiner
mandiner.hu
Amúgy segítsen nekem már valaki a tisztázni valamit mert ezt nem értem. Több újság ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy amúgy ha nem lenne hatósági árszabályozás akkor a 95-ös benzin most 700 forint körül lenne. Na most a 100-as benzin átlag ára 622, ami ugyebár nem hatóságiáras. Szóval a kérdésem az, hogy lenne drágább a 95-ös benzin mint a 100-as?Hernádi Zsolt volt az ATV vendége. Az Egyenes Beszéd című műsorban kifejtette, hogy Magyarországon nincsen üzemanyag-ellátási probléma, legfeljebb logisztikai, de az is lokálisan, és átmeneti jelleggel. Ennek oka, hogy
a hatósági ár miatt sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét.
Kifejtette, hogy továbbra is annyi kőolaj érkezik az országba mint korábban, valamint, hogy Magyarországnak 90 napra elegendő vésztartaléka van.
Nem kell rohanni a kutakhoz, ez fölösleges”
– hangsúlyozta a MOL-vezér, aki szerint a továbbiakban is meg lehet tölteni az autókat a 480 forintos áron, mert „a Mol bírja”.
Hernádi Zsolt: Nincs üzemanyag-ellátási probléma az országban | Mandiner
A MOL-vezér szerint csak pillanatnyi logisztikai gondok vannak.mandiner.hu
Ja, a román fórumon már belefutottam egy sajnos alaptalan hazugságba: biometrikus útlevelet követelünk a menekültektől.