[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
901
3 245
93
Vannak minden határunkon túl magyarok ez taktikai előny is lehetne: időben jeleznek tàmadási irányokat, informáciot oszthatnak meg, közéjük szivárogni elvegyülni megfigyelni, átmanőverezni, militáns csoportokat kiképezni, éket elvágni, utánpotlást szabotálni, hátbatámadni, zavart kelteni, több irányból felváltva támadni ("háromszogezni") mindenhol ki kell képezni (az anyaországban) (de jól mefizetve) 5-10 ezer (székelyföldön többet is) megbizható nem kollaboráns félkatonai egységet.
Szerintem a kormánynak ez az egyik célja a határon túliak támogatásával. Hiszen több ezer helyi viszonyokat jól ismerő ,,kettős ügynökünk" lehet ott, akik operatív információkat tud adni. Saját vélemény, szerintem már mist is vannak beszervezettek az ottani magyarságból.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 410
8 712
113
Álmodozás... :D
Ennek semmi realítása és nem vagyok benne biztos, hogy a határon túliak különösebben lelkesednének az ötletért...
Ha annak idején ilyesmire lehetett volna jelentkezni(számomra álom lett volna, mint volt határon túli)... De nem tudom, van egy elég széles réteg, aki egyáltalán nem törődik magyarságával. Kb az a szint mint Kárpátalján, hogy elmegy harcolni az oroszok ellen, mert neki hazája Ukrajna.
Én egyetemek környékén sündörögnék.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Ide teszem be, mert az ukri oldalon egy kicsit off.
A magyar nemzetnek és államnak semmiképp nem érdeke, hogy a saját felszámolását támogassa, amely reá vár a atlantista szövetségi rendszerben. Véleményem szerint az eurázsiai szövetségi rendszerhez csatlakozás biztosíthat a fennmaradtásunkat
DE, ehhez az kell, hogy a ruszki eljöjjön Záhonyig, hogy ha kilépünk ebből az EU/atlantista fosból ne tudjanak elszigetelni/szankciózni és így tönkre tenni.
Ha közös határunk lesz az eurázsiai gazdasági térséggel:
1. orosz védelmet kérhetnénk a szerbekkel együtt,
2. a szerbekkel közösen blokkolnánk területi szinten az EU (már ha egyáltalán fennmarad) a Dél-Kelet Európai terjeszkedését, ezzel , hogy nem tudnak bevonni újabb területeket, amit aztán lerabolhatnának, elsorvadásra lennének ítélve,
3. az oroszoktól diszkont áron jutnánk energiához és nyersanyaghoz, ami nagyon sok német céget elgondolkodtatna arról, hogy esetleg fele gyártási költségé célszerű lenne nálunk gyártani,
4. kettős identitású kulturális hátterünk okán hídfő is lehetnénk kelet és nyugat között,
5. és ami a legfontosabb, hosszú távon nem számolná fel a magyarságot az atlantista bagázs (hogy ez nem igaz? hát akkor ott van példának Dajcsland - 100 év és nem lesz olyan, hogy német),
6. és ami az összes említett eredménynél fontosabb, megtisztulna a nemzet, mert a nyugat seggében élő és nekik dolgozó hazaáruló, helytartói szerepre mindig kapható belső ellenségünk és az általuk meghülyítettek végre elhúznának a pi@ba. Lehet, hogy kevesebbek lennénk 1 millióval, de akkor a nemzetünk az önálló fejlődés útjára léphetne.

U.i: Egyébként 2028-tól nettó befizetők leszünk az EU-ba. Akkor meg mindek maradjuk? Pénzt sem adnak, ingyen fizetünk tagdíjat az EU-nak (ha valakit a belső piac izgat, megsúgom, hogy ha így folytatják brüsszelisztánban, addigra a belső piacuknak is annyi lesz). És még szívatnak is, ha kell ha nem. Vagyis nem lesz amiért maradnunk. Én OV helyében ezt készíteném elő, hogy érezzék az EU-s vezetők is a törődést.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 511
67 989
113
1. Feltéve, ha lenne ilyen szövetségi rendszer. Jelenleg nincs.
2. Ha ez a jelenleg nem létező szövetségi rendszer versenyképes alternatívát tudna kínálni. Jelenleg nem tud, max földgázt, azt is csak világpiaci áron.
Amihez természetesen nincsen köze annak, hogy egy olyan szövetség tagjai vagyunk, akik épp meganalizálják a nemlétezők gazdaságát. Ukrajna elég jó áron kapta a gázt. Mondjuk ugye a nyugatnak már sehogy nem kéne a tettei után, de hát jelenleg színjáték folyik nem szembenállás, de tudod, politika, nem csak egy irányba ható dolog.
3. Ez a szövetségi rendszer kikből állna és mennyire lenne békés és stabil? Mert a gyarapodáshoz elsősorban béke és stabilitás szükségeltetik.
A helyünket nem tudjuk megváltoztatni. Ugyanazok az ellenséges országok vesznek körbe minket a továbbra is, csak ha elindul a buli, akkor lesz támogatásunk velük szemben, így meg nem lesz. De a buli attól még nem marad el.
4. Milyen civilizációs (értsd kultúrális, nyelvi, vallási, etnikai) alapokon?
Most milyen van? :rolleyes: Szláv nyelv? Angolszász? Német? Holland? Flamand? Kereszténységgel kívánnál esetleg érvelni, amit épp levetkőz az új európai embertípus? Vagy mi marad ezen kívül? Judeokrácia? Az van mindenhol. Legyen ez? Drogok, pornó, sorozatok, megszórva némi Ahmeddel? Vagy etnikailag nézzük? Ha itt vagyunk benne, akkor etnikailag mi is a közösségünk? Az, hogy egy évszázada tűnik elfelé a magyarság azon része, amit a 'barátaink' odadobtak a gazdaságunk javával együtt a jószomszédainknak? Micsoda fantasztikus közösségvállalási lehetőségek ezek itten kérem.
5. Milyen társadalmi, gazdasági és technológiai fejlettségi szinten? Milyen lenne a vezérlő ideológia? Az antigenderizmus? Abból hogy sütsz kenyeret?
Emberi. Magyar. A genderideológia mennyi kenyeret süt(persze nagyon meleeeg)? Képtelen vagy elképzelni az önállóságot ahogy sokan?
6. Mindez mennyiben kompatibilitis az 1000 éves magyar államisággal, a Szent Istváni eszmékkel? A sztyeppén nyargaló rovásírásos-kumisziddogálós kurultájos világnak 1000 éve vége...
Csak vágyálmaid netovábbja. Abban a sztyeppén nyargalászósban van a jövőnk, nem az elkúrt 1000 év antkanti táborban ami alatt egyre nagyobb idegen befolyás alá kerültünk. Az 1000 év előtt van a magyar. Amikor a korszintű globális politikában volt egy kurva nagy államunk, Ausztria nem is létezne, ha nem jön István. Volt egy overpower hadszervezetünk. Nehogy törekedjünk ma is erre. Volt egy társadalmunk, amiben fegyveres emberek iskolai lövöldözés nélkül együttműködtek, voltak közös céljaik, nem gyerekként tekintett rájuk az állam, volt tulajdonuk, büszkeségük, ítélőképességük.

Ami ma van, az az 1000 év csodád eredménye. Ööö, nehogy megváltoztassuk és saját aljas imperialista gondolataink támadjanak 1000 év konklúziójának a levonásával. :D
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
A szövetségek már a világcégek dominanciája és mobilzálhatósága világgazdasági függősége miatt nem annyira hatékonyak lásd USA: birodalmi állam vs. mélyállam. Aláásnak hátbaszúrnak elárulnak mindent. Mindig is így müködött a gazdasági érdekek is elsődleges szerepet játszottak de volt egy megszólító ideológia által megszólitható tömeg (régen vietnamnál mindenki ment harcolni képzetlenül is aztán irak után mindenki hátatfordított a társadalmi tömegekben az egésznek) és ezeket a negatív hatásokat fokozza a globalizáció és kényelem. Ezért is nem "csak" szövetségekben mesterségesen megrajzolt térképek felett kell gondolkodnunk hanem népekben, amíg nem lesz túl késő (mint a szlávoknál lévő gyűlölet). Az USA is ezt a stratégiát követi: angolszász szövettség. Csak a magyar nép a legutolsó védvonalunk mint szövetség. Ezért kell mielőbb a térképeken túlnyulóan egységet teremteni, rengeteg pénzzel gyermekekkel olyan civil magyarországi programokkal amelyek erősítik a magyarságtudatot, még mielőtt a globalizáció önimádó világpolgárt nevelne ki belőlük. Ha halogatjuk akkor mégha nem is románnak ukránnak tartják majd magukat, de nem is magyarnak fogják. Inkább lesz mind megvezetett lehülyített "világpolgár" akinek semmilye nincs (ez az angolszász, kínai stratégia is míg saját hátországukban erősítik a nemzettudatot) és mégis boldognak hiszi magát akár mosogat takarít itt ott nyugaton számunkra meg teljesen elvesznek. Szóval kettéválasztva oktatás, nevelés gyermekkorban magyarságtudatra (anya) határokon túl civil programokkal aztán ezen alapok megtartása mellett már felsőoktatás képesség szerinti egészségügyi, logisztikai, műszaki stb. sok sporttal egybeszőtt félmilitáns kiképzés (apa).
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 566
113

Német külügyminiszter: Nincs tabu az Ukrajnának küldhető harci eszközök terén



Mit is írtam olyan 3 hete?

Hogy ezek simán odaadják majd az ukránoknak az általunk rendelt cuccokat.

Mondván, hogy az ukiknak nagyobb szükségük van rá, + mi nem vagyunk elég demokratikusak.
Továbbra is benne van a pakliban, hogy a gutmenschkedés felülírhat bizonyos, nemkívánatos országokkal kapcsolatos üzleti érdekeket.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 566
113
Ez nem opció a németeknek, mert ha meglépik, azonnal lehúzhatják a hadiiparukat a budin, utána ugyanis senki sem venne tőlük semmit ( ui ez azonnali és teljes bizalomvesztést jelentene a külföldi ügyfelek számára, főleg ha a delikvens már előre letette a dellát az áruért). Nem beszélve a kártérítési perekről.
Arról a Németországról beszélünk, amely (több másik országgal együtt) épp az elmúlt hónapban szabadította meg az orosz államot "pár" milliárd dollárnyi devizatartalékától, illetve foglalta le orosz magánemberek vagyontárgyait.

Ha bennünket feketelistára tesznek, mondván, "nehogy kicsit is megerősödjenek ezek ott", akkor mégis mit tudnánk tenni? Küldözgethetnénk a nyílt leveleket, meg hosszú évekig pereskedhetnénk (EU-s bíróságokon, haha).
Könnyedén lehet velünk példát statuálni, nincs adu a kezünkben, eszköztelenek vagyunk egy ilyen lépéssel szemben.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 857
47 392
113
Én is ezt mondtam, csak szerintem a mieink a németeknek mennek majd. A németek odaadják a most hadrendben lévő Leo2-eseket, meg PZH-2000-esieket Ukrajnának, és vadi új, jobb gépeket kapnak, nekünk meg azt mondják, hogy bocs, kis csúszás van, kb. 2-3 év.
Azonnal vennék a kötbérrel emelt összegből a német cuccok helyett valami olcsó kínai/török ATGM/Manpads/tüzérségi és drón készletet.

Aki nem teljesít időben, főleg ilyen indokkal hogy egy velünk amúgy cseppet sem baráti országnak szállít jófejségből, attól nem kell vásárolni - később sem lesz megbízható partner mondjuk szervizelésnél - szóval kétélű dolog ez!

Van olyan hely a világon, ahol kifizeted, megkapod!
Ennyi!
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
755
3 437
93
Azonnal vennék a kötbérrel emelt összegből a német cuccok helyett valami olcsó kínai/török ATGM/Manpads/tüzérségi és drón készletet.

Aki nem teljesít időben, főleg ilyen indokkal hogy egy velünk amúgy cseppet sem baráti országnak szállít jófejségből, attól nem kell vásárolni - később sem lesz megbízható partner mondjuk szervizelésnél - szóval kétélű dolog ez!

Van olyan hely a világon, ahol kifizeted, megkapod!
Ennyi!
Másnap dicső szövetségeseinknek eszébe jutna, hogy pár megatonna bomba Budapestre megoldaná a demokratikus deficitet ami itt van.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Ha eltűnne az Ukrajna topikból!

Na erről beszéltem Bokinak ezt nem felejtjük el az oroszoknak nem pedig 56-t(azt sem) de ezek az igazi bűnök amit az oroszok ellenünk elkövettek és 1848-49. Most is csak a korrekt üzleti partnert látjuk bennük. Ezt az előadást én kötelezően leadatnám főműsor időben a tv2 és az rtl-en na és az iskolákba történelem órán minden iskolában, ennél jobban senki nem foglalja össze az akkori időket és azt, hogy gondolkodnak a nagyhatalmak! Ebből tudnának tanulni igazán a gyerekek meg a felnőttek is!
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 072
88 035
113
Na erről beszéltem Bokinak ezt nem felejtjük el az oroszoknak nem pedig 56-t(azt sem) de ezek az igazi bűnök amit az oroszok ellenünk elkövettek és 1848-49. Most is csak a korrekt üzleti partnert látjuk bennük. Ezt az előadást én kötelezően leadatnám főműsor időben a tv2 és az rtl-en na és az iskolákba történelem órán minden iskolában, ennél jobban senki nem foglalja össze az akkori időket és azt, hogy gondolkodnak a nagyhatalmak! Ebből tudnának tanulni igazán a gyerekek meg a felnőttek is!
Egyetemen volt egy tanár, ő is orosz szakos volt, majdnem vak, na ő volt még Kun Miklós szint anno.
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 644
8 310
113
Önjáró német tarackok HX3 Magyarország számára

@PavolR olvasva a kommenteket, a legtöbb kommentelő nem normális odaát, magyargyűlölet LEVEL 1000.
Egy kezemen meg tudnám számolni azokat, akik nem azt hiszik, hogy az oroszokkal együtt elfoglaljuk a szép Felvidéket. Jól fogyhat a Becherovka meg a gondolkodás is luxus. Szelsőségesen gondolkodnak a "csehszlovákok".
Gratulálok!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 351
14 126
113
@PavolR olvasva a kommenteket, a legtöbb kommentelő nem normális odaát, magyargyűlölet LEVEL 1000.
Egy kezemen meg tudnám számolni azokat, akik nem azt hiszik, hogy az oroszokkal együtt elfoglaljuk a szép Felvidéket. Jól fogyhat a Becherovka meg a gondolkodás is luxus. Szelsőségesen gondolkodnak a "csehszlovákok".
Gratulálok!
Szerintem manapság egy lengyel fórumon se olvasnál jobbat ... :oops: