[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Majd ugyanezt megbíííízhatatlan címszóval a szemünkre veted az osztrák-török időkben ugyanígy cselekedve. Nem érzed, hogy mennyire aljas? Nektek kpényszer, mi megbízhatatlanok vóóótunk mindig is... pfejjj. Nekünk ráadásul ezek nem is a szövetségeseink voltak, hanem az ellenségeink és csak kényszerű volt a kétoldali támadással szemben minden kísérletünk, de te levezeted, hogy mi aztán milyen köpönyegforgatók vagyunk. Remélem nem minden lengyel ilyen mint te. Már ha az vagy, nem egy troll nick.
Nem, nektek nem 2 hagyomanyos szovetsegesetek esett egymasnak. Nektek ezek ellensegeitek voltak. Kiforgatod a szavaim, mert magad szemeben a szalkat ugye...
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Majd ugyanezt megbíííízhatatlan címszóval a szemünkre veted az osztrák-török időkben ugyanígy cselekedve. Nem érzed, hogy mennyire aljas? Nektek kpényszer, mi megbízhatatlanok vóóótunk mindig is... pfejjj. Nekünk ráadásul ezek nem is a szövetségeseink voltak, hanem az ellenségeink és csak kényszerű volt a kétoldali támadással szemben minden kísérletünk, de te levezeted, hogy mi aztán milyen köpönyegforgatók vagyunk. Remélem nem minden lengyel ilyen mint te. Már ha az vagy, nem egy troll nick.
Nem, a legtobb lengyel valoban nem olyan mint en. A tobbseg csak tudomasul vette, hogy a kozelgo haboruban ti a nemet oldalra alltatok es kb. egy percig szomoru miatta, aztan nem erdekli tovabb. Esetleg ha epp osszefut velem akkor megkerdezi miert. En meg nagyon leegyszerusitve azt mondom neki, hogy azert mert a 'keleti veszely' Magyarorszagnak nem az oroszokat, hanem a romanokat meg ukranokat jelenti. Erre az a valasz, hogy aha, hat ez van. Kesz. A legtobbunket nem erdekli hogy mit csinaltok, esetleg kicsit furcsalja, de nem veszi a faradsagot, hogy utananezzen, utanakerdezzen, aztan megkapja azt, hogy allatok, csatlosok vagyunk mert mi nem valtunk minden 100 evben oldalt. Ez van, en tenyleg nem vagyok atlagos, mert kotodom Magyarorszaghoz, es szeretnem megerteni, megha az oroszok fele Stockholm szindromas magyarorszagi emberek csodalkoznak is azon, hogy miutan ragalmaznak, gyalaznak minket utana leirom, hogy ahhoz kepest hogy ti mar mindenki oldalan voltatok es mindenki ellen is, ahhoz kepest mi a stabilitas szobra vagyunk, ezert talan elobb a sajat oldalatokon kellene rendet tenni, megha faj is beismerni es csak azutan a masikat gyalazni.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
De Lengyelorszag nem valtoztatott semmin az elmult 1000 evben. Mi mindig a nemetek es az oroszok ellen voltunk
Még a saját országod történelmét sem ismered. Legalább annyiszor voltatok a németek oldalán, mint mi magyarok! Az egyetlen különbség kelet felé az, hogy mi a XIV. században kényszerű okból lemondtunk a keleti terjeszkedésről (bár a mi középkori imperializmusunk inkább befolyásról szólt, mint területszerzésről a Ruszban) és kénytelenek voltunk a Balkánnal, a törökkel foglalkozni, miközben ti akkor kezdtétek és mint gyarmatosító hatalom kerültetek szembe az oroszokkal, a saját földjükön és azóta is tart a rivazilálás, pontosabban az már nem, mert az oroszok győztek, inkább csak valami gyűlöletbe fordult lengyel sértettség marad belőle, pedig minden lengyel városban állnia kellene egy Sztálin szobornak azért a példátlan adományért, amit a második világháború után kaptatok a németek kárára és aminek a mai fejlett pozíciótokat köszönhetitek (ha mi megkaptunk volna Szlovéniát, Ausztriát és Bajorország egy kis csücskét kárpótlásként Erdélyért és Kárpátaljáért, akkor nálunk virággal borítva állna az év háromszázhatvanöt napjában minden városunkban)! A becsületes oroszok azt hitték, hogy a lengyelek örökké hálásak lesznek nekik azután, hogy visszahozták őket a sz*arból, de a lengyelek nem ismerik a becsületet. Az csak az oroszoknak van. Mi éppen ezért törekszünk jó viszonyra velük, mert az oroszok szava ér valamit és az üzletben -mert a magyar-orosz viszony üzleti viszony- ez sokat számít. Az oroszok betartják a szerződéseket és állják a szavukat és minket mindig cserben hagyó, lenéző, ellenünk mindig fenekedő nyugatiakkal ellentétben nekünk ilyen partnerek kellenek!

A lengyel-magyar viszonynak is nagyon gyorsan vége lesz most, mert kezdjük látni milyen végtelenül önzőek és aljasak vagyok, ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnétek! Minden erőnkkel azon kell legyünk, hogy a lengyel befolyás növekedését akadályozzuk a térségünkben, mert a jóisten mentse meg a világot egy erős Lengyelországtól!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Magyarország egy nagyhatalom örököse, a birodalmi reálpolitika máig élő hagyomány. Mi nem oldalt váltunk, hanem Magyarországnak érdekei vannak, nem barátai. A szuverenizmus felénk az alapvetés. A szuverenizmust feladni hajlandó kismagyarok sérelmezik a nagyhatalmak érdekpolitikáját Magyarországgal szemben (a jobboldalnak is van egy lélelkben merjünk nagyon kicsik, áldozatok lenni rétege a maga sérelempolitikájával, nemcsak a liberálisok ilyenek nálunk), míg a nagymagyarok nagyon is értik és arra törekszenek, hogy Magyarország újra pozícióban legyen a nagypolitikához a szuverenitás alapfeltételéhez!

Lengyelországnak nincs semmilyen szuverenista hagyománya, nincsenek nagylengyelek, csak a gazdasági sikereken hízott és már nagypolitikát folytatni akaró kislengyelek, akik a sérelmeikből akarnak erősen lokális imperializmust formálni. Nohát olyan is lesz, eszelős gyűlölet, a reálpolitika teljes hiánya és totális vazallusi függés az angolszászok irányába (a 45 utáni kommunista reflexekkel, csak új seggben). Paradox módon még a nagylengyelséghez a lengyel liberális áll a legközelebb, mert gyakran több realitásérzéke van, mint a nagypolitikában epezöld görcsbe rándult kislengyelnek!
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 096
113
Nem, a legtobb lengyel valoban nem olyan mint en. A tobbseg csak tudomasul vette, hogy a kozelgo haboruban ti a nemet oldalra alltatok es kb. egy percig szomoru miatta, aztan nem erdekli tovabb. Esetleg ha epp osszefut velem akkor megkerdezi miert. En meg nagyon leegyszerusitve azt mondom neki, hogy azert mert a 'keleti veszely' Magyarorszagnak nem az oroszokat, hanem a romanokat meg ukranokat jelenti. Erre az a valasz, hogy aha, hat ez van. Kesz. A legtobbunket nem erdekli hogy mit csinaltok, esetleg kicsit furcsalja, de nem veszi a faradsagot, hogy utananezzen, utanakerdezzen, aztan megkapja azt, hogy allatok, csatlosok vagyunk mert mi nem valtunk minden 100 evben oldalt. Ez van, en tenyleg nem vagyok atlagos, mert kotodom Magyarorszaghoz, es szeretnem megerteni, megha az oroszok fele Stockholm szindromas magyarorszagi emberek csodalkoznak is azon, hogy miutan ragalmaznak, gyalaznak minket utana leirom, hogy ahhoz kepest hogy ti mar mindenki oldalan voltatok es mindenki ellen is, ahhoz kepest mi a stabilitas szobra vagyunk, ezert talan elobb a sajat oldalatokon kellene rendet tenni, megha faj is beismerni es csak azutan a masikat gyalazni.
Akkor annyit még árulj el légyszíves,ha a két háborúban az értékes német területeket nem kapjátok meg,akkor most hol tartanátok? Pásztorkodásból,vagy földmüvelésből élnétek?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 915
113
Ennek a mi gázunkra fáj a foga! Hát abból nem fog kapni!
Az Északi Áramlaton érkező gáz csapja az "ő" kezében van. Marad a szerb és a horvát (Krk, LNG) irány. Esetleg újraindulhat az ukrán irány, akár közvetlenül (Beregdaróc) akár a szlovákokon át.

Jobban fog ez fájni a cseheknek és a szlovákoknak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Weber ...

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Az Északi Áramlaton érkező gáz csapja az "ő" kezében van. Marad a szerb és a horvát (Krk, LNG) irány. Esetleg újraindulhat az ukrán irány, akár közvetlenül (Beregdaróc) akár a szlovákokon át.

Jobban fog ez fájni a cseheknek és a szlovákoknak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Az Északi Áramlaton érkező gáz csapja az "ő" kezében van. Marad a szerb és a horvát (Krk, LNG) irány. Esetleg újraindulhat az ukrán irány, akár közvetlenül (Beregdaróc) akár a szlovákokon át.

Jobban fog ez fájni a cseheknek és a szlovákoknak.
Igazság szerint Ausztria felől is jelentős orosz gáz jön hozzánk. Éppen erről tárgyalt Szijjártó az oroszokkal, hogy a kieső mennyiség menjen a delin.

Itt 1 veszély van Bulgaria. Nekik ugye lekapcsolták az oroszok a gázt, viszont Szerbia irányába ők tranzitolják nekünk az orosz gázt. Eddig szerencsére nem volt gond, viszont az amcsik által nyomott új bolgár miniszterelnök olyan szintre züllesztette az orosz viszonyt , hogy a Szófiai orosz nagykövetség bezárása is felmerült.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 096
113
Igazság szerint Ausztria felől is jelentős orosz gáz jön hozzánk. Éppen erről tárgyalt Szijjártó az oroszokkal, hogy a kieső mennyiség menjen a delin.

Itt 1 veszély van Bulgaria. Nekik ugye lekapcsolták az oroszok a gázt, viszont Szerbia irányába ők tranzitolják nekünk az orosz gázt. Eddig szerencsére nem volt gond, viszont az amcsik által nyomott új bolgár miniszterelnök olyan szintre züllesztette az orosz viszonyt , hogy a Szófiai orosz nagykövetség bezárása is felmerült.
Június 22-én megbukott a bolgár kormány,jelenleg tárgyalgatnak új koalícióról,de sanszos hogy nem jön össze.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Június 22-én megbukott a bolgár kormány,jelenleg tárgyalgatnak új koalícióról,de sanszos hogy nem jön össze.
Nekünk mindegy is, mert ha elzárják a szerbek előtt a gázt, akkor a szerbek meg a vasúti és közúti összeköttetésüket az EU-val és ha Románia felé akarnának kerülni, akkor mi meg a román határról fordítjuk vissza őket. Kölcsönösen tudjuk egymást fenyegetni a déli vezeték működni fog, ez nem a bulgárokon múlik.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Igazság szerint Ausztria felől is jelentős orosz gáz jön hozzánk. Éppen erről tárgyalt Szijjártó az oroszokkal, hogy a kieső mennyiség menjen a delin.

Itt 1 veszély van Bulgaria. Nekik ugye lekapcsolták az oroszok a gázt, viszont Szerbia irányába ők tranzitolják nekünk az orosz gázt. Eddig szerencsére nem volt gond, viszont az amcsik által nyomott új bolgár miniszterelnök olyan szintre züllesztette az orosz viszonyt , hogy a Szófiai orosz nagykövetség bezárása is felmerült.
Megbukott a kormány. Pillanatok múlva új választás lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs and hete