[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93
Nem véletlenül kerülnek elő a Magyar Királyság térképei, jelképei, körvonalai a sublótfiókból. Egyértelmű, ami már az előző választásokkor is terjedt, hogy fel fogja vetni Orbán megfelelő fórumokon a Trianoni diktátum újragondolását. Jelenleg ez is folyik a háttérben. A visszaállítása a királyi Magyarországnak nem érdeke a közép-kelet európai amarikai stratégiának ami Lengyelországra és Romániára támaszkodik. A lengyelek nem fogják támogatni, mert középhatalmi státuszukat veszélyeztetné. Viszont a Balkánon egyensúlyt teremtene, ez pedig európai érdek, számíthatunk a török és orosz hátszélre. Minderre ráerősít a dollár tartalékvalutaként való megszünése, Magyarország a nemzetközi politikában való aktivitása, méretén felüli befolyása, kapcsolatrendszere. El kellene kezdeni Orbánnak kinevelnie azt, akinek a nevéhez lesz köthető a folyamat, ő pedig hátra lépne egy kicsit a zsinórpadlásra.
Részben egyetértek, amikben nem:
- A környéken senki sem fogja támogatni, mert senkinek sem érdeke egy új, politikailag és részlegesen gazdaságilag önjáró új középhatalom. Esetleg a szerbek és a horvátok élnéznék, ha megkapnák B-H-ból a saját nemzetiségű területeiket + szerbia e mellé még Észak-Koszovót és Montenegró vissza integrálódna Szerbiába és ezzel a szerbeknek lenne tengeri kijáratuk. Jugoszláviát is azonnal szétverték az angolszászok, amint lehetőségük volt rá (mondjuk ehhez a szerbek is masszívan asszisztáltak a saját belpolitikájukkal). Lengyelországot csak azért nem tudták eddig szétverni, mert etnikailag homogén és a társadalmi becsípődéseik miatt irányíthatók (egyébként már bepróbálkoztak volna).

-A Balkánon nem teremtene egyensúlyt, sőt egyensúly eltolódást okozna, ahogy az előző bekezdésben írtam. A jelenleg regnáló nagy és közép hatalmaknál a rémálom kategóriba tartoznak a felemelkedő/újrafelemelkedő középhatalmak (főleg ha különutas politikát folytatnak). Ha szövetségesként megtűrnének is minket, folyamatosan víz alá nyomva tartanák a fejünket, lásd USA és Németország viszonyát. Az USA konkrétan most nyírja ki Németországot (illetve kollektíve az EU-t), mint gazdasági vetélytársat az Ukrán háború égisze alatt.

-A trianoni békeszerződés felülvizsgálatához nekünk elsőkörben titkos tárgyalásokban meg kell egyeznünk Horvátországgal és Szerbiával. Mi támogatjuk az ő területi követeléseiket B-H felosztásánál (lásd első bekezdést) úgy, hogy mi nem élünk területi követeléssel feléjük. Ők pedig nem tesznek keresztbe a szlovák magyar nyelvű területek, Kárpátalja és Erdély visszacsatolásánál. Erdélynél az egész területre gondolok, mert nekünk kell a Kárpátok vonala, mint természetes földrajzi határ. B-H felosztásánál pedig a határokat majd lebokszolják egymással a szerbek és a horvátok.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Én megrögzött revizionista vagyok
Ennek örülök. (hát még én, bár nem ragaszkodom a "mindent vissza elvhez", változtak az idők, sajnos a kárunkra)
jelenleg sikerült az unió második legszegényebb országává válnunk
Ezt MO tekintetében abszolút nem igy látom. Szlovák állampolgárként meg végkép nem igy érzem.
sikerült lenullázni az amúgy is gyenge nemzeti egységet
Kinek?...ha baloldalon meglenne az a "nemzeti minimum", hogy nem sároznák az országot külföldön, nem szavaznának brüsszelben magyar kérdésékben rendszerszintűen Magyarország ellen, nem lenne ekkora gond. Otthon kell a kormányt ekézni és otthon kell a szavazókat megnyerni, nem külföldről kormányt buktatni, anyaországot pocskondiázni...
nemzetközi megítélésünk meg olyanná vált, hogy örüljünk, hogy nem darabolnak tovább minket.
Nem szaros a nyelvünk. Ez igaz. Pontosan ezért van tekintélyünk is, mert szembemegyünk bárkivel, ha az érdekünk úgy kivánja. Ja hogy ezért ferdén néznek ránk? Lehet...és?...nem szabad túltolni a biciklit, az igaz. De ne legyünk gyarmatmódra tartott s@ggnyalók, arra itt vannak a szomszédok,...kell a különutas politika, hidd el...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
...ez csak az alaptalan vágyak irreális kivetülése.....amire OV csak rájátszik, hogy a hazai szélsőjobb kedvére tegyen... Nulla a realitása... Másrészt meg mit kezdenél a megnagyobbodott területű országgal, ami soknemzetiségűvé válna (újra)? Kilátszik a seggünk az alsóból, pénzt könyörgünk az EU-tól, hadsereg nulla, miből finanszíroznád a Szabolcsnál is elmaradottabb régiók kiadásait? Stabilitásunk meg kb. annyi lenne, mint Jugoszláiának Tito halála után....

Ui.: ha még nem vetted volna észre, ez a nagy magyarkodás csak szimbolikus, nem lényegi dolog...
Mi a problemad Burgenland fejlettsegevel?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Én megrögzött revizionista vagyok, de jelenleg sikerült az unió második legszegényebb országává válnunk, sikerült lenullázni az amúgy is gyenge nemzeti egységet, a nemzetközi megítélésünk meg olyanná vált, hogy örüljünk, hogy nem darabolnak tovább minket.

65271c1e137113d92ca09c7009600f2b.md.jpg
Faxa a terkep, de hova tűnt Szerbia?
Megint valami nagytudasu pesti bőcsész rajzolhatta...
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 609
113
...ez csak az alaptalan vágyak irreális kivetülése.....amire OV csak rájátszik, hogy a hazai szélsőjobb kedvére tegyen... Nulla a realitása... Másrészt meg mit kezdenél a megnagyobbodott területű országgal, ami soknemzetiségűvé válna (újra)? Kilátszik a seggünk az alsóból, pénzt könyörgünk az EU-tól, hadsereg nulla, miből finanszíroznád a Szabolcsnál is elmaradottabb régiók kiadásait? Stabilitásunk meg kb. annyi lenne, mint Jugoszláiának Tito halála után....

Ui.: ha még nem vetted volna észre, ez a nagy magyarkodás csak szimbolikus, nem lényegi dolog...
Olcsó román munkaerő anélkül hogy be kéne vándoroltani őket :hadonaszos: teljesen jo !

Totális kontrol a tisza felett , végre nem kéne szemetet kotorni a tiszából és a mérgezés is kevesebb lenne , már is jobb víz biztonságunk lenne , teljesen jo !

Szlovák és Magyarországon található autó ipar még jobban ki tudná egymást egésziteni ...

Még tudnám hosszan sorolni :p
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 525
29 721
113
A környéken senki sem fogja támogatni, mert senkinek sem érdeke egy új, politikailag és részlegesen gazdaságilag önjáró új középhatalom. Esetleg a szerbek és a horvátok élnéznék,
Nem a jelenleg regnáló politikai komisszárok fogják támogatni, hanem az un. nép. A magyar, kultúrnemzet. Ezt tudják az erdélyi románok, a felvidéki szlovákok, a vajdasági szerbek, a baranyai horvátok, dalmáciaiak is, a kárpátaljai ruszinok is. A hungarus-elv a fontos az egészben, a Szent Koronához való tartozás. Egyszerű szükségszerűség, gazdasági és politikai is, a Magyar Királyság ujraalkotása valamilyen formában.
-A Balkánon nem teremtene egyensúlyt, sőt egyensúly eltolódást okozna, ahogy az előző bekezdésben írtam. A jelenleg regnáló nagy és közép hatalmaknál a rémálom kategóriba tartoznak a felemelkedő/újrafelemelkedő középhatalmak (főleg ha különutas politikát folytatnak).
A mostani közép/nagyhatalmak leejtőn vannak. Pontosan a különutas politika a záloga a feltámadásnak. Az új irány/célok/lendület. Alakul ez a mélyben. Fortyog a világüst, kiforrja magát.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Olcsó román munkaerő anélkül hogy be kéne vándoroltani őket :hadonaszos: teljesen jo !

Totális kontrol a tisza felett , végre nem kéne szemetet kotorni a tiszából és a mérgezés is kevesebb lenne , már is jobb víz biztonságunk lenne , teljesen jo !

Szlovák és Magyarországon található autó ipar még jobban ki tudná egymást egésziteni ...

Még tudnám hosszan sorolni :p
Hat mondjuk a roman meg munka azert erdekes kombo. Beszelni azt szeretnek róla. Az a baj hogy Erdelyben aki magyar meg valamennyire mar az is lelekben romanna valt. Marmint kulturalis lelekben. Ott is tele van magyar vezeteknevu, elsosorban vagy csak romanul beszelovel a terseg, pont ugy mint pl a szlovakoknal vagy Burgenlandban.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
486
2 551
93
Az tuti, és nyilvánvaló, hogy a poszt trianoni, ill a 2vh. utáni időszak európája tökéletes a nyugati, de a keleti nagyhatalmak számára is.. Sok kis ország, akiket jól meglehet osztani, akármikor egymásnak ugraszthatóak, és eközben pedig uralkodni is lehet rajtuk.. Brávó.. Persze ennek az imperialista elnyomó szándéknak mi magyarok vagyunk a legnagyobb kárvallottjai, és mint az elmúlt 100 évben, most is démonizálnak, megbélyegeznek, kioktatnak, hazudoznak rólunk, és dönteni szándékoznak rólunk, de nélkülünk.. Európa semmit sem fejlődött, mert a reflexszerű gyarmatosító arrogancia, a kettős mérce, és a képmutatás ugyanolyan maradt.. Szánalmas, és romboló tendencia.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
sikerült az unió második legszegényebb országává válnunk
Mármint az egy főre eső szodomiták vagy az egy főre eső muzulmánok vonatkozásában?
Mert gazdaságilag itt pl. Bulgáriát, Görögországot, Romániát, Horvátországot, Szlovákiát, Lettországot és Portugáliát megelőzve a nyolcadik "legszegényebbek" vagyunk. (Nemzeti aranytartalék vonatkozásában meg pl. a 13. "legszegényebb" hely a miénk az Unión belül.)

sikerült lenullázni az amúgy is gyenge nemzeti egységet
Éppen ellenkezőleg. A rendszerváltást követő zűrzavarhoz (Miféle nemzeti egység volt pl. a taxisblokád idején?) és a kádárinál is nemzettagadóbb, cinikus, "merjünk kicsik lenni" Horn-Medgyessy-Gyurcsány mélyrepülés után (Népszavazás a kettős állampolgárságról, 2006-os zavargások...) végre kialakult egy olyan nemzeti konszenzus (Uram bocsá' nemzeti együttműködés), amibe nem csak az elcsatolt területek magyarságát sikerült bevonni, de ahol masszívan többségi támogatás biztosítja a kormányzat stabilitását is.

a nemzetközi megítélésünk meg olyanná vált, hogy örüljünk, hogy nem darabolnak tovább minket.
A nemzetközi megítélésünkön az orosz-ukrán háború rontott, de pont a szomszédainkkal még mindig sokkal jobb a viszony, mint a fentebb említett időszakokban bármikor. (Ha nem jön a Covid, majd a háború, akkor megkockáztatom, hogy a Great Lockdown nélkül tovább fokozódó migránsválság hatására a V4-gyel és a déli szomszédsággal még inkább összezárt volna Magyarország.)

Igazán kedvező nemzetközi megítélése egyébként mindig a nemzetközi igények kritika nélküli kiszolgálóinak, tehát a szó szerinti hazaáruló kormányzatoknak van - igény itt is volna erre, áprilisban megmutatkozott, hogy mekkora - ismét bizonyítva némi nemzeti egységet.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113
Kifejtened bovebben? Nem ertem, mire celzol?
Nem fejteném ki.

Amint láthattad a társadalmis topikban kedvelek vitázni, kommunikálni.. de csak értelmes, saját gondolatokkal rendelkező és gondolkodni képes emberekkel. Ideologistákkal,beprogramozott droidokkal, servitorokkal, akik csak a beléjük táplált mantrákat, propi szöveget tudják felmondani, azokkal viszont nem, mert nincs értelme, időpazarlás. Turisták előtt köpködő tahó gyökerekre meg végképp nem fogok pazarolni összeszedett és rendszerezett gondolatokat. ;)
 
K

Kopi2000

Guest
Nem fejteném ki.

Amint láthattad a társadalmis topikban kedvelek vitázni, kommunikálni.. de csak értelmes, saját gondolatokkal rendelkező és gondolkodni képes emberekkel. Ideologistákkal,beprogramozott droidokkal, servitorokkal, akik csak a beléjük táplált mantrákat, propi szöveget tudják felmondani, azokkal viszont nem, mert nincs értelme, időpazarlás. Turisták előtt köpködő tahó gyökerekre meg végképp nem fogok pazarolni összeszedett és rendszerezett gondolatokat. ;)
Jó kifogás, sosem rossz.... Amúgy, amit leírok, az (képzeld!!!!) a saját véleményem!
 
K

Kopi2000

Guest
Olcsó román munkaerő anélkül hogy be kéne vándoroltani őket :hadonaszos: teljesen jo !

Totális kontrol a tisza felett , végre nem kéne szemetet kotorni a tiszából és a mérgezés is kevesebb lenne , már is jobb víz biztonságunk lenne , teljesen jo !

Szlovák és Magyarországon található autó ipar még jobban ki tudná egymást egésziteni ...

Még tudnám hosszan sorolni :p
...inkább hagyjuk, baromság a köbön ez a téma, nem kell tovább vesézni...
 
K

Kopi2000

Guest
Mi a problemad Burgenland fejlettsegevel?
Nekem semmi, nekik (burgenlandiaknak) legfeljebb az, hogy el sem tudják ott képzelni a hazai életet. Legyen szó Vas vagy éppen GY-M-S Vármegyékről.... Biztos vagyok benne, ha lenne soproni népszavazás, akkor Sopron Ausztriához húzna....
 
K

Kopi2000

Guest
Valótlanságot írtam? Adtam a szádba olyat, amit nem írtál le? Valamit nem jól következtettem? Az építő jellegű kritikát szívesen veszem.

Egyszer az a gond, hogy mi mucsai paraszt magyarok nem értjük meg az uniós értékeket; ha meg igyekszünk alkalmazni is, akkor az meg szóforgatás. :(
Nem az a gond, amit leírsz... Hanem inkább az, hogy a demokratikussággal csak takarózol, a gondolatvilágodtól, meg az itteni megnyilatkozásaid alapján, teljesen idegen. Csak egy látszat, mint a NER... Ami csak a nevében nemzeti együttműködési, amúgy meg nem... Lölő üdvözli a kommentedet.....
 
  • Vicces
Reactions: fip7 and phaidros

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 903
113
K

Kopi2000

Guest
Nem fejteném ki.

Amint láthattad a társadalmis topikban kedvelek vitázni, kommunikálni.. de csak értelmes, saját gondolatokkal rendelkező és gondolkodni képes emberekkel. Ideologistákkal,beprogramozott droidokkal, servitorokkal, akik csak a beléjük táplált mantrákat, propi szöveget tudják felmondani, azokkal viszont nem, mert nincs értelme, időpazarlás. Turisták előtt köpködő tahó gyökerekre meg végképp nem fogok pazarolni összeszedett és rendszerezett gondolatokat. ;)
Abba még nem pusztult bele senki, hogyha valaki valakik elé köpött. Viszont Putyinod háborúja, már 100 ezrek életébe és még több ember megnyomorításába került....És még a vége sem látszik...
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Csak így egymás között: Te azért kapsz valami pénzt, hogy mindenhova teleszórod a vadhajtások összes cikkét?
 
  • Tetszik
Reactions: Robur