[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Nyilván benne volt ez is az orosz számításokban, hogy a rosszabb esetek egyikeként a gyors béke helyett erővel kell legyőzniük az ukránokat, de az európai hadiipar állapota miatt ezt nehézségek árán is, de meg tudják oldani. Elsődlegesen nem erre készültek, de megnyugtató lehet, hogy a rosszabb forgatókönyvek esetén is komolyan van esélyed győzni.
Egy elképzelt európával kapcsolatban ha az jött volna ki, hogy csak a németek meg a franciák össze tudnak dobni 200-200 vadiúj Leclercet meg Leopardot, végtelen mennyiségű légvédelemet és löveget, évekre elegendő lőszert, akkor tényleg lehet, hogy nem vállalták volna be.
Sokkal inkább számitottak az energiafüggőségre,mint fegyverre.Az bevethető,mert nem közvetlen háborús cselekedet.Csak hát az sem jött be.Ny-Europa lényegében levált a muszka gázrol,az árak alacsonyabbak,mint a háború elött voltak.
Mi vagyunk szarban,nem a nyugat.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Sokkal inkább számitottak az energiafüggőségre,mint fegyverre.Az bevethető,mert nem közvetlen háborús cselekedet.Csak hát az sem jött be.Ny-Europa lényegében levált a muszka gázrol,az árak alacsonyabbak,mint a háború elött voltak.
Mi vagyunk szarban,nem a nyugat.
Ja, annyira levált NyE, hogy most is veszik az orosz gázt, leállt az ipar egy része a hiány vagy az árak miatt, sok cég meg csak simán becsődölt, az infláció és a kamatok meg elszálltak, hogy legyen jó drága is az élet ha már sok lett a munkanélküli. Ennek ellensúlyozására meg veszik az orosz LNG-t, olajat meg üzemanyagot, gázt meg szenet, persze átcimkézve hatszoros áron, hogy otthon a parasztnak el tudják adni, hogy megcsinálták. Mindezt közbeutaztatva a világon, me az ugye zöld, hogy hajóztatod feleslegesen. Közbe meg a nagy szövetséges annyira szövetséges, hogy felrobbantja a németek ütőerének számító gázvezetékeket, s beáll ő is a sorba hatszoros áron gázt árulni.
Te meg ha komolyan gondolod, hogy olcsóbb a gáz, mint a háború előtt, akkor nézd meg a gázszámládat és nézd meg mennyi abból a támogatás, mert itt a vadkeleten semmi nem látszik abból, hogy közel ingyen adnák a gázt mint ahogy a mesédben van, de ez érvényes a benzinre meg a villanyra is.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Szeretném megkérni a társaságot, hogy maradjon meg az ésszerű
haditechnikai és biztonságpolitikai vonalnál ezen a fórumon és a székelyek, valamint a határon túli magyarság vélt vagy valós problémáit ne itt tárgyalja ki, mert ez a fórum nem fog ennek teret biztosítani.
Nem semmi így visszaolvasva, hogy anno milyen gyorsan reagáltak a modik a kicsit is nem idevaló kommentekre.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Ebben a beszélgetésben hangzott el 3pontban, hogy min múlik a konfliktus kimenetele;
1. Az Ukránok harcolni akarásán
2. A Nyugat pénz és fegyver támogatásának fenntartásán
3. Putyin stabilitása

Egyik a háromiból kiesik megakadhat a daráló.

Nem vitatkozva azzal amit leírtal, mert értem a Németek és a Nyugat politikájával való ellenszenvet, de kérdem mit kellett volna tenniük? Hagyni Putyint had csináljon azt amit akar Ukrajnával? 14-ben hagyták, nem oldotta meg a helyzetet.
14 mar reakcio volt az akciora. 13-ban kellett volna esznel lennie ojropanak.
De ha mar ott elment a dolog es letrehoztak az ukran szornyallamot, akkor utana targyalni, es targyalni, megegyezesre jutni.
De ok mint Mürkültol tudjuk csak azert targyaltak hogy atverjek a targyalopartnereiket.
En megertem hogy zsiros gyarmatnak tunt, mindenfele nyereszkedesi lehetoseggel, de megegyezesre kellett volna jutni de ahhoz a nyugat reszerol onkontrollt es tobb szerenyseget kellett volna gyakorolni.
Most pedig erre a koncra, Ukrajnara, ami mult heten meg nem is letezett ramegy az Eu gazdasaga, de stabilitasa es a biztonsaga is ramehet ha dojfosen ragaszkodik hozza. A harmadik, a bulibol kimarado vilag meg tor fel, lasd India, ojropabol cuccolnak at a vallalatok. Biztos hogy megerte?
Azert tartjuk a politikust hogy targyaljon, nemigaz?
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
Megintcsak,forditva ülsz a lovon.Nem személyről irok,hanem szervezetrendszerről.És a szervezetrendszer érdekeltségi viszonyairol.Nem egy messiás,vezér kell,hanem egy jol működő szervezetrendszer.
Hogy megvilágitsam valamivel,mit tőlem alighanem meglepőnek fogtok találni.A vajda kétségtelenül egy igen tehetséges politikus.Egy olyan szervezetrendszerben,ami nem engedi az önkényuralom kiépitését,igen nagy hasznára lehetett volna a Hazának (vagy már rég börtönbe rohadna,mindenkitől elfeledve-kétesélyes a dolog).Mert egy olyan szervezetrendszerben,ahol a rendszer érdekeltségi viszonyai azt nem engedik meg,a tehetsége nem a pusztitó önkényuralmi rabló NER kiépitésére forditódott volna-hisz az ilyen probálkozás börtönbe juttatta volna egy nem bolsevik,jogállami szervezetrendszerben.Nálunk azonban a központositott bolsevik államdiktatúra szervezetrendszere működik jelenleg is,némileg fazonigazitva.Ezt a szervezetrendszert kell ahoz leváltani,hogy végre rendszerváltás legyen a módszerváltásból-márha nem késtünk el vele.....(amig élünk,remélünk-talán nem,de minnél tovább pusztit a NER,annál nehezebb lesz visszafordulni a szakadékba vivő útrol.Márha még lehetséges egyáltalán)
Nem ezt kérdeztem angolna!bla bla bla bla.............................................az megy a süketelés okoskodás................1értelmes emberetek nincs!!Készül a következő 2/3.Vagy inkább 3/4.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113

Novák Katalin férje 5 hét alatt alezredes lett!​

Ez az a Szabó akinek két év alatt altábornagy lett a nagyapja az átkosban?

Iskolai végzettség is számít a rangnál. Előidézhette korábbi munkahely, ami ha olyan volt .... (nem megyek bele, pl. elhárítás valamilyen formája), akkor simán ranggal is járt, stb. Ennyire régen volt a sorkatonaság, hogy ez a faszi, aki talán mondjuk az se biztos, hogy honvédként szerelt le, az meglepődik? Mindegy, hogy mit gondolok Novákról. Novák férje nem mai gyerek. Amin az ürge picsog, az nem más, mint belebrekegni egy olyan fingba, amit nem tudni ki bocsátott ki.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 482
4 980
113
Te meg ha komolyan gondolod, hogy olcsóbb a gáz, mint a háború előtt, akkor nézd meg a gázszámládat és nézd meg mennyi abból a támogatás, mert itt a vadkeleten semmi nem látszik abból, hogy közel ingyen adnák a gázt mint ahogy a mesédben van, de ez érvényes a benzinre meg a villanyra is.
A tőzsdén olcsóbb a gáz mint a háború előtt közvetlenül. Aki ott veszi, az olcsóbban kapja. Mi viszont egy szuper jó szerződéssel olcsón kapjuk az oroszoktól, mint az köztudott. :D (legalábbis a kormány és itt a fórumon is jópáran ezt állítják)
 
  • Tetszik
Reactions: ZRÍNYI 20!026

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 482
4 980
113
Ez az a Szabó akinek két év alatt altábornagy lett a nagyapja az átkosban?

Iskolai végzettség is számít a rangnál. Előidézhette korábbi munkahely, ami ha olyan volt .... (nem megyek bele, pl. elhárítás valamilyen formája), akkor simán ranggal is járt, stb. Ennyire régen volt a sorkatonaság, hogy ez a faszi, aki talán mondjuk az se biztos, hogy honvédként szerelt le, az meglepődik? Mindegy, hogy mit gondolok Novákról. Novák férje nem mai gyerek. Amin az ürge picsog, az nem más, mint belebrekegni egy olyan fingba, amit nem tudni ki bocsátott ki.
Te ezt el is hiszed, vagy fizetnek neked érte? A fickó az MNB -ben dolgozik, bankár.

Ha volt katona, akkor miért tett volna újra katonai esküt? Ha meg nem volt, akkor kicsit gyors volt az előmenetele.

Ez simán arcul köpése azoknak a hivatásosoknak, akik éveket járnak egyetemre azért, hogy utána hadnagyként vagy főhadnagyként szolgálhassanak.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113
Te ezt el is hiszed, vagy fizetnek neked érte? A fickó az MNB -ben dolgozik, bankár.

Ha volt katona, akkor miért tett volna újra katonai esküt? Ha meg nem volt, akkor kicsit gyors volt az előmenetele.

Ez simán arcul köpése azoknak a hivatásosoknak, akik éveket járnak egyetemre azért, hogy utána hadnagyként vagy főhadnagyként szolgálhassanak.
Az aranytartalékkal foglalkozott. Ahhoz nem C típusú kell, fogalmam sincs mi kell, de 20+ éve ugyanazt csinálja.

Esküt? Talán mert kötelező? 49 éves! Én nem olvastam a szakmai önéletrajzát, ami ha elérhető lenne se lenne benne olyan, ami nem ránk tartozik, de ok nélkül senkiből nem azonnal alezredes, és ok nélkül senki se dolgozik ugyanott húsz éven át több kormány alatt is úgy, hogy a felesége Fideszes vezérkar szülés óta ...
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
A tőzsdén olcsóbb a gáz mint a háború előtt közvetlenül. Aki ott veszi, az olcsóbban kapja. Mi viszont egy szuper jó szerződéssel olcsón kapjuk az oroszoktól, mint az köztudott. :D (legalábbis a kormány és itt a fórumon is jópáran ezt állítják)
A tőzsdén határidős terméket veszel. Ma fizetsz egy jövőbeni szállításra, most azért olcsó, mert a tárolókat nem kell töltenei, és a fűtési szezonnak kb vége.
Kérdés mennyi lesz ha megkezdődik a következő szezonra való betárolás.
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
297
1 810
93
Bár a propigomba brigád folyton USA csicskáztatásrol beszél,valójában az EU qrvasokat nyer a NATOn,az amcsi védelmen.Nem kell költenie hatalmas összegeket a biztonságára.Az USA költségvetésböl van biztositva az EU védelme,és szabad hajózása a világ óceánjain-vagyis a kereskedelem szabadsága.

Nem vagy kicsit naiv?

Az EU-nak a gazdasági súlya alapján globális tényezőnek kéne lennie, ehelyett, erő hiányában mindenki rugdossa jobbra balra.

Itt a szomszédban az USA - Orosz közvetlenül, az EU feje felett intézi a dolgait. Konkrétan leszarják.

Nagyon nagyon sokba fog még kerülni ez az "okos" spórolás.

Amúgy vajon mire megy el az a spórolt pénz? Jobb hely lett Németo. (nyugat) vagy Franciao. mint 20-30 évvel ezelőtt? (Magukhoz viszonyítsd őket, ne gyere azzal, hogy itt nálunk keleten minden milyen szar)

Kb. 30 éve totális amerikai katonai fölény van globálisan. Véget ért a történelem és eljött a béke, biztonság? Ja nem.....