Novák Katalin férje 5 hét alatt alezredes lett!
Hmmm….
Nem akarom a fickót minősíteni, de akkora baromságokat szokott összehordani a videóiban (önvédelmi eszközök, fegyverek, stb…), hogy egy lelkes full laikus is komolyabb szakértő mint ő!
Szerintem picit elcsúszott ez a két kézzel szórjuk a csillagokat a tartalékosoknak dolog.
Addig világos hogy ha főiskolád van é ÖTT-s vagy akkor hadnagy, ha egyetemed akkor főhadnagy, de ha ÖMT-s vagy akkor már százados!!! Ismerek olyat aki full amatőrként jelentkezett és kapásból százados lett (ő volt a legjobban felháborodva hogy nulla képzéssel miért kap ilyen magas rendfokozatot!
De továbbmegyek, vidéki nagyváros jegyzője kapásból alezredes lett!!! Soha sem látták a sereg környékén (csak beszerzett egy tiszti társasági öltözetet és abban parádézik a rendezvényeken), nincs egy modulja sem, kiképzést nem kapott!!!
Hogy miért? A rendszer rossz!
Ha valakinek megvan a doktori címe (jogász, orvos, gyógyszerész), tuti megkapja az őrnagyit, ha van szakvizsgája (pl. bíró vagy sebész szakorvos) tuti az alezredes.
Persze ha van beosztás, mert olyat is ismertem aki nem akart a megyeszékhelyről messzebb vállalni beosztást és hiába volt főiskolája nem hadnagy hanem zászlós lett!
Mondjuk én csak akkor engedélyezném ezeket a rendfokozatokat ha az illető elvégezte a megfelelő átképzést (2+2 hónap) és lehet tiszt, főtiszt meg ha szintén elvégezte a megfelelő képzést és nem az öt hetes EAK-ot!
Persze ebben az esetben full politikai döntés született.
Legalább a Gáspár fiú maradt hadnagy!