[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 420
63 659
113
De azért nyugaton valahogy van egészségügy.
Valahogy működik az oktatás.
Valahogy nem olyan szarok az utak
Valahogy jobban élnek a népek.

Hogy a picsába csinálják, ha ők is pont olyan korruptak, mint az itteniek?
Hogy a rossebbe olcsóbb a német autópálya építése az ottani munka és energiaárakkal számolva, mint itthon?


Had ne csókoljak kezet neki azért, mert teljesíti a törvényi kötelezettségeit baszki!
Lényegesen jobb a vásárlóereje az eurónak, mint a forintnak, míg az USA-ban az egészségügy...mondjuk úgy, hogy ott bizony mindenki jól el van adósodva és a listavezető ok a gátlástalanul túlárazott egészségügyi szolgáltatások igénybevétele miatt felvett lakossági hitelállomány. Te ilyet szeretnél idehaza is?

Viszont te is jobban élnél, ha a te gazdaságod rángatná a magyart és nem fordítva.

A Mészáros példát meg gondolom azért mégis értetted. Nem az a lényeg. hogy fizet-e adót, vagy sem, hanem, hogy az ő adójából meg a német, vagy francia nagytőkés veszi a yachtját, tehát Mászáros, a nemzet gázszerelője is kiállhatna a főtérre és verhetné a seggét a földhöz, hogy az "EU lop".
De nem teszi, mert ő is lop. Itt csak a te szinteden van siránkozás, mert te ki vagy hagyva a buliból.

Ezt kéne már végre megérteni és agyban eljutni arra szintre, hogy felfogjuk, nincsenek jók, következésképp a kis magyar valóság sem rosszabb.
Mindneki lopja a közvagyont, a pénznek nem elvész, hanem soha nem is volt közpénz jellege.
Egyszerűen a játék csak arról szól, hogy ebben a nagy korrupt katyvaszban hogyan tudja a magyar kormány magánál tartani a kontrollt, de úgy, hogy ebben mindenki más ellenérdekelt.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
vendégmunkás=migráns?

Akkor bakker én is voltam valamikor migráns ... Jó ezt megtudni a farok kuructól huszonX év után ...
Igen voltál.
kormány -mikor ezek a folyamatok láthatóvá váltak- hozott intézkedést.
Beengedte őket :)
Köszi. Én nem tudom jól a közmondást, viszont fogalmam sincs, mi az a túro. Most néztem meg, hogy sebest jelent.
És te vagy magyartanárnő... mondjuk ez megmagyarázza a légiközlekedés érkezéseit is...

Konkrétan hol is volt olyan eset, amikor valakinek a munkahelyén egy távol keleti miatt lett kirúgva?
Ugorj el Kisvárdára, és érdeklődj a helyieknél.
Be kell vonzani az EU-támogatást és azzal a magyar kormány által irányított tőkéseket kell ellátni üzlettel, mert pár év, évtized alatt így kiépíthető az a gazdasági dinasztia, ami nem pékség, meg divatszalon, meg autóipari alkatrész beszállító kisműhely, vagy lakópark építő családi vállalkozás, hanem valami nagyobb léptékű és regionálisan is mért entitás.
És hol vannak? Csak mert időarányosan ilyenkorra Horthy István már nyugaton házalt a MÁVAGnak megrendelésekért. És ott ugye valami Trianonból kellett magunkhoz térni.
Amíg az egyetlen valamit is érő neres Mészáros, de ő is maximum egy középvállalkozó lenne NER nélkül, addig ez nem gazdasági klientúra építés, hanem rablás.
Amíg a cél nem a fejlett világ, hanem Csád, addig itt nem előre, hanem visszalépés lesz.
A ugyan arra a munkára jelentkezik, és megfelel a magyar, akkor nem vehetnek fel külföldit!
De felveszik, mert hírtelen kitaláltatik feltételnek, hogy a gyártáshoz feltétlen szükséges egy ázsiai nyelv anyanyelvi szintű ismerete, majd megy a válvonogatás, hogy hát sajnos erre nincs megfelelő magyar.
No de miért is van ilyen munkaerőhiány?
Ugye ugyanekkora munkaerőlétszámmal 1970 környékén még egy 100+ ezres sereget is fenntartva, jóval nagyobb üzemlétszámokkal sikerült bújtatott munkanélküliséget létrehozni. És nem az elvtársak voltak ennyire okosak. Csak ez elfelejtődik :)

Nem értem ezt a lerohadó oktatatást, meg egészség ügyet, mert a fiam most elsős, és van okos tábla, meg minden, és ez egy falusi iskola! 3 gyerekünk beavatkozással jött össze, az orvosok normálisak, a korház felújított, a kezelés ingyenes!
A szakdolgozóknak nincs kesztyűje, a nerizált beszerzéseknek hála, a kézfertőtlenítőtől fekélyes lesz a keze, az iskolában Manyi néni a takarító tartja a fizika órát, az ingyenes kezelésre 5 hónappal előre kapsz időpontot, stb. Na ez a lerohadás. Az okostábla eus pénz elherdálásából jött, a felújításról meg ha megkérdezed a dolgozókat hamar kiderül, hogy azért Ferenc József még a kivitelezők családját is 30 év szigorított Kufsteinre ítélte volna.
Nem mindenszar de a mindenjótól is nagyon messze vagyunk.
Erre már akartam egyszer írni. Én nem mindenszarizmus miatt szólalok fel, hanem azért, mert nem javulnak, hanem romlanak a dolgok.
A segítő egészségügyi személyzet fizetését kevésnek ítélte.
Tényleg? Kevés a 250 nettó? Nem mondod :eek:

Amúgy MR.
gátlástalanul túlárazott egészségügyi szolgáltatások igénybevétele miatt felvett lakossági hitelállomány. Te ilyet szeretnél idehaza is?
Annyi az ára. Ha ennyire kapitalista vagy, akkor ne akarj fujj szocialista közös felelősség rendszert. Azt hagyd meg a hanyatló nyugat ópiumának
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Centauri olvtársat kérdezd csak meg, milyen gondok vannak! Gumikesztyűre nincs pénz! Ja, olvass utána a kórházi fertőzéseknek!
Az oktatással az a helyzet, hogy van ahol az énektanár tart matek órát...
Sajnos már nem tudok naprakész infókat. Mint írtam az utolsó eddig kitartó ismerőseim is felmondtak jan 1.ével. így lehetséges, hogy azóta minden megjavult (irónia)
Szóval igen, felújítás után 1 évvel elrohadó ablak. Az új épületben centis rések a falakon (ami ugye már a nem multirezisztens törzseknek is remek hely a plakk képzésre. Fincsi is egy kórházi fertőzés. Ismerősnek 1 évébe és rengeteg szenvedésébe került amire kigyógyult.)
Az új neres kuratórium elnök szerint úri hiszti, hogy a legszarabb kb tiszta alkohol kézfertőtlenítőt nem használja a személyzet, miért akar 50 Ftal drágább (literes árról beszélünk) kézvédő ágenseket is tartalmazó cuccot. Meg egyébként is ennyi a gumikesztyü keret nem rendelünk újat. Mi, hogy szétmálik, meg már csak xles és xses van. Hát miért nem azokat használták, kesztyű kesztyű.
Aztán beszélgessünk kicsit arról, hogy a tb gyógyszertámogatás átalakítása mekkora károkat okozott, avagy értem én, hogy ugyanaz a hatóanyag, de azokat a segédanyagokat nem viccből rakták hozzá.
@gafzhu persze cáfol ha akar.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 532
10 166
113
Aztán beszélgessünk kicsit arról, hogy a tb gyógyszertámogatás átalakítása mekkora károkat okozott, avagy értem én, hogy ugyanaz a hatóanyag, de azokat a segédanyagokat nem viccből rakták hozzá.
@gafzhu persze cáfol ha akar.
Nem cáfolok semmit. De meglepő módon a "rothadó" nyugaton az olcsó gyógyszereknek van a legnagyobb forgalma. Magyarországon meg a legdrágábbaknak.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 050
18 747
113
Hát húgom iskolájában rendszeresen elmaradnak órák mert nincs tanár, a családban lévő végzős középsulis gyerekeknek rendszeresen marad el órája mert nincs tanár.
Anyámnak valami foltok jelentek meg a hátán októberben és februárban kapott időpontot bőrgyógászhoz és ez teljesen általános.
Nyugat dunántúli kisvárosról beszélünk.

Nem mindenszar de a mindenjótól is nagyon messze vagyunk.

Jól mutatja a helyzetet, hogy a multik, egyre másra, kezdenek szerződést kötni magánszolgáltatókkal. Ahol én dolgozom, ott is ez van. Szombathelyen egy magán egészségügyi centrummal van szerződés. Oda jár mindenki, mindenféle szakrendelésre. A cég fizeti az orvosi vizsgálatok, beavatkozások költségét.
A bőrgyógyászatot tudom tanusítani, általános gondolom, de a többi is.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 686
5 512
113
De ugye azt tudod, hogy a Liu testvérek édesanyja és ők is magyar állampolgárok voltak. Kínában nincs kettős állampolgárság. Amíg magyar színekben versenyeztek, nem akármilyen érmeket hoztak nekünk. Egyébként fizettettek velük vissza pénzt! Magyar sportolók is igazolnak le külföldi klubhoz, csak nálunk megtarthatják a magyar állampolgárságukat. Ilyenek a törvényeink Kínával ellentétben.
A jutalmazást pedig miért is nem kellett volna megkapniuk a teljesítményükért.
Egyébként számomra is csalódás volt a távozásuk, igazi sztárok voltak nálunk! Az ő döntésük volt, ami meghatároző további életükre nézve. Ezt próbáltam már magyarázni Árpicseknek. Egy valamikori lépés behatárolja a további lépéseinket. Bizonyos utak kinyílnak, és bizonyos utak bezárulnak előttünk. S ez nem csak egyéni, de nemzeti szinten is érvényes.

Nem kellett egy fillért se visszafizetniük, az lett a történet vége.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Pénzt? Sosem voltam egy helyben fél évnél többet/ország.
Tehát te elárultad a NERt holmi anyagi javakért, amik ráadásul mivel a NER Igaz-Korea és a Kínai Népköztársaság után a harmadik legjobb hely a világon, még kevesebb is volt, mint itt kerestél volna.
Vagy mégsem igaz a propaganda?

Amúgy aki NER támogató, és kiment nyugatra, az köpjön a levegőbe és álljon alá.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 500
93 718
113
Amúgy aki NER támogató, és kiment nyugatra, az köpjön a levegőbe és álljon alá.
Aki pedig itthon maradt és nem NER támogató köpjön a levegőbe és álljon alá.
Ökör!!!

Muszáj ezen az egybites szinten?

Az hogy kint jobban lehet keresni senki sem vitatja. Megélni kint belőle hosszú távon már nem egyértelmű, de ha ügyes vagy működik. De ugyanígy itthon is boldogulhatsz.
Ezek nem magyar specifikus dolgok az egész térségre jellemző, más országokra még hatványozottabban.

Ettől még mkinek lehet véleménye az itthoni és kinti rendszerről is. Főleg az iranyokrol mi honnan hová tart.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Aki pedig itthon maradt és nem NER támogató köpjön a levegőbe és álljon alá.
Ökör!!!
Egy pillanat NERtárs: mink sose mondtuk, hogy nem szeretjük magyarhont. Csak látjuk a hibáit.
Tik naponta elpofázzátok, hogy dehogy is, a nyugat egy szemét, itt minden is jobb.
Nagy százalékban ezt a hanyatló nyugatról.
Tehát mink nem hasonlunk meg magunkkal, tink meg igen
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 500
93 718
113
Egy pillanat NERtárs: mink sose mondtuk, hogy nem szeretjük magyarhont. Csak látjuk a hibáit.
Tik naponta elpofázzátok, hogy dehogy is, a nyugat egy szemét, itt minden is jobb.
Nagy százalékban ezt a hanyatló nyugatról.
Tehát mink nem hasonlunk meg magunkkal, tink meg igen
Én meg mindig szerettem kint is, ne általánosíts. Kalandos volt betöréssel stb., de ennek ellenére még fogok menni és az is biztos, hogy mindig hazajövök.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
Tehát te elárultad a NERt holmi anyagi javakért, amik ráadásul mivel a NER Igaz-Korea és a Kínai Népköztársaság után a harmadik legjobb hely a világon, még kevesebb is volt, mint itt kerestél volna.
Vagy mégsem igaz a propaganda?

Amúgy aki NER támogató, és kiment nyugatra, az köpjön a levegőbe és álljon alá.
Milyen NERt? 2010 előtt? :D Ne bohóckodj már!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 635
48 334
113
Tehát akkor mégiscsak a NER árulója vagy NERtárs! Soros fizet esetleg?
Te vagy a nagy Kiosztó! Mi lenne, ha a tükörbe néznél, és egyszer magadat is kiosztanád? Neked is ajánlom Carl Rogers jó életről szó gondolatait, hátha segít a maga sokszínűségében látni az embereket és a világot. Sajnállak, hogy mindenben a rosszat látod, gyötrelem lehet egy ilyen szurka-piszka ember közelében élni. Ez a verbális agresszió taszító!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 545
113
Tehát te elárultad a NERt holmi anyagi javakért, amik ráadásul mivel a NER Igaz-Korea és a Kínai Népköztársaság után a harmadik legjobb hely a világon, még kevesebb is volt, mint itt kerestél volna.
Vagy mégsem igaz a propaganda?

Amúgy aki NER támogató, és kiment nyugatra, az köpjön a levegőbe és álljon alá.
Egyszerűek vagytok.
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula
Status
Not open for further replies.