[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 392
67 542
113
Hol vagyunk? Az oviban hogy haragszomrádot játszunk?

A Törökök szerintem teljesen jól csinálták. Megfogalmaztak követeléseket, alkudoztak és végül nagyrészt megkapták amit akartak. És nem érdekli őket, hogy másoknak mi a véleménye. Mi mit akarunk? Semmit, csak nem teszik hogy csúnyákat mondtak rólunk. Én nem látom hogy milyen hasznunk származott abból, hogy blokkoljuk a Svédek csatlakozását. A Törököknél meg nem kérdés hogy mit kaptak.
Ők hol vannak? Az oviban, hogy haragszomrádot játszanak?
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 125
3 215
113
Legnagyobb tisztelettel Mindenki iránt. Lehetne egy azaz 1 db kérdésem? Ha igen akkor szeretném látni a svéd illetve a finn érvényes népszavazási végeredményeket, mert tudtommal (tévedés jogát fenntartom) a csatlakozni kívánt országok szavazásra jogosult ( élő személy) polgárait meg kellene kérdezni. Az is elképzelhető hogy nem vettem észre, a linkeket előre is köszi.
Na várjunk csak! A román, a magyar, a finn, a norvég csatlakozó országok, jogilag nem is nato tagok. Főleg a népszavazáskor tapasztalt "anomáliák" (már ahol volt népszavazás) miatt. Most akkor Ránk és másokra milyen és hanyadik cikkely vonatkozik?
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 745
5 870
113
A svéd ügy margójára.

Szándékosan írok kormányokról és nem a népről. Mert a népet a kutya se kérdezi. A finneket népszavazás nélkül léptették be a NATO-ba és a svédeknél sem tartanak népszavazást. Mint ahogy anno a norvégoknál sem tették. A svédeknél népszavazás csak az EU-ról az eurózónáról volt. Az előbbin 1994-ben alig tudták kikínlódni az 52,3%-os igen szavazat arányt, totális egyoldalú propaganda mellet. Az utóbbin 2003-ban pedig 55,9%-kal le is szavazták az eurót. A Norvégokat az EU tagságról szavaztatták kétszer is. 1972-ben és 1994-ben és mindkétszer leszavazták. Még az 1994-es finn EU-s népszavazás is elég vékony 56,9%-os igen arányt hozott. Úgyhogy NATO-ról természetesen meg sem kérdezik a jónépet. Az azért érdekes, hogy a Finnországot a NATO-ba terelő, bulizós kislány, botrányhős miniszterelnök a következő választáson megbukott, de mivel hasznos kádernek bizonyult, azonnal kapott helyet Tony Blair intézeténél. A svéd NATO belépési kérelmet beadó kormány szintén bukott az ezt követő választáson.
A svéd népnek szívességet tennénk, ha nem szavaznánk meg a tagságukat, vagy minél tovább húznánk az időt.

Én mind a finneknél, mind a svédeknél népszavazáshoz kötöttem volna a kérdést.
(Tonyo is felvette ezt. Meg @svajcibeka is.)

Akkor a semlegességpárti svédek és finnek üdvözölték volna a magyar gesztust. Szóval az egész mögött lenne egy univerzális érvrendszer, aminek bármilyen kimenetele lehetett volna; akár még a lóláb-nyulat is kiugraszthatta volna a bokorból.
Ez a mostani szituáció elég öncélú-nak tűnik és ebből kifolyóan nem is lehet szimpatikus ez a színház egyetlen kívűlállónak sem (magyar szempontból valahol érthető, de magyarázatra szorul és így magyarázkodásank is tűnik).

De sajnos nem én briefelem a magyar külpolitikát, csak kibickedem itten.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and Pogány

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 057
16 200
113
Ez csak a propagandában oka a pénzek blokkolásának. Mint ahogy az is, amire az EU hivatkozik.

A valós ok az, hogy a magyar kormány folyamatosan az EU ellen kampányol és ahol lehet akadályozza az EU politikáját. Nekünk "Brüsszel" a fő ellenségünk. Utána meg megvagyunk sértődve, hogy az ellenség nem ad pénzt.

Ezzel az a gond jogy az ‘EU-s pénzek’ úgy 2/3-át eleve mi fizetjük be, és nem adják hanem a csatlakozási szerződés szetint JÁR, cserébe mi megnyitjuk a piacunkat és a munkaerőnket a sokkal tőkeerősebb versenytársak előtt.

Ugyanígy az EU továbbra sem egy federalista szuperállam és a bürokratái sem valamiféle szuperkormány, akinek a böffenéseit (lsd migráció, Ukrajrna, közös/örökhitelek) mindenkinek kötelező végrehajtani. Ilyen jogköre nincs és soha nem is volt.

Az EU pedig elvileg nem a Szovjetunió, ahol mindenki mindent köteles megszavazni, amit a Bizottság elé rak. Szabadon dönthetnek a tagállamok, hogy támogatnak-e valamit vagy sem, vagy alkudoznak róla amíg közös nevezőt nem találnak vagy elvetik az ötletet.

Pontosan azért lett ez így kialakítva, és mindenki által elfogadva, hogy a nagy államok ne nyomhassák el a kicsiket és ne szoríthassák őket be egy csatlósi-gyarmati sorsba.

Ami most megy, az szimpla zsarolás, csak a legnagyobb megdöbbenésükre nem működik.
Amit a Bizottság illetve külösösen a totál korrupt szélbalos EP képviselők akarnak, az ez. Köszünjük, megvolt már, ahogy nem kértünk Bécsből, Isztanbulból, Berlinből és Moszkvából, úgy nem kérünk Brüsszelből vagy Washingtonból sem.

 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Ez csak a propagandában oka a pénzek blokkolásának. Mint ahogy az is, amire az EU hivatkozik.

A valós ok az, hogy a magyar kormány folyamatosan az EU ellen kampányol és ahol lehet akadályozza az EU politikáját. Nekünk "Brüsszel" a fő ellenségünk. Utána meg megvagyunk sértődve, hogy az ellenség nem ad pénzt.
Mi az hogy nem az a miénk ne zavarjon. Nem nagyon érted te ezt a brüsszeli pénzeket, szerinted honnan van brüsszelnek pénze ?
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and Pogány

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 614
5 351
113
Ami most megy, az szimpla zsarolás, csak a legnagyobb megdöbbenésükre nem működik.
Valóban zsarolás, de sajnos működik. Ennek is jelentős szerepe van a magas inflációban, gazdasági visszaesésben.

Ha csak a híreket nézed, akkor elhiszed hogy egész Európa bajban van. Közben meg Magyarország kivételével minden országban nőtt az új autók eladása, ami pedig általában jó vagy javuló gazdaság jele. Persze mindig lehetnek csoportok, akik éppen rosszabb helyzetbe kerültek, mind például a német gazdák.

 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 614
5 351
113
Mi az hogy nem az a miénk ne zavarjon. Nem nagyon érted te ezt a brüsszeli pénzeket, szerinted honnan van brüsszelnek pénze ?
A pénz a tagországok befizetéséből van.

Szerinted a Magyar kormány miért nem állította le az EU tagdíj fizetését? Azért, mert vannak programok, amelyek rendben mennek, és ezekből kb. annyi pénz jön be, mint amennyit befizetünk. Azért lehet bennünket a pénzekkel zsarolni, mer az EU egyik leg csóróbb országa vagyunk. Próbáld meg ezzel zsarolni Ausztriát vagy Hollandiát, akik többet fizetnek be, mint amit kapnak. kb. másnap állítanák le a befizetéseket.

 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 636
3 340
113
"A külpolitikai elit sok esetben szűklátókörű és indokolhatatlanul optimista volt, de a történelmi Magyarországot egy hibátlan kurzus sem tudta volna megmenteni – mondja podcastunkban Romsics Gergely. A HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont munkatársa óriási történészi vállalkozás végére ért: Összeomlás és útkeresés című új könyvében az I. világháború végétől Trianonig mutatja be és értékeli a magyar külpolitikai gondolkodást. Podcastunkból kiderül: az oroszok felé húzás abszolút idegen a magyar hagyományoktól, és mindig válságjelenségként jön elő, a mai külpolitikának pedig nem előzménye a Bethlen István-i realizmus. Utóbbi ugyanis tisztában volt az ország méretével és az európai hatalmi rend játékszabályaival."
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 676
113
A finn csatlakozás magyar parlamenti ratifikációja után nyilatkozta egy finn gazdasági vezető (talán a gazdasági kamara elnöke), hogy nem fogják elfelejteni, hogy a magyarok 10 hónapig szórakoztak az országuk biztonságával. Pedig ott csak 10 hónapig szo.atta Orbán a finneket. Nem nehéz kitalálni, hogy mit gondolnak a svédek akik már 2 éve várják a hozzájárulást. És igen tartanak a terjeszkedő imperialista orosz birodalomtól. Azt hogy mit gondolnak azt talán ne te döntsd el helyettük.
Nem is akarom eldönteni,de milyen imperialista birodalomról is beszélsz? Mi a legközelebbi pont az oroszok,és a svédek között? Nincs véletlenül köztük mondjuk egy Finnország? Milyen vicces vagy,esetleg te koordináltál valami közvélemény kutatást a svédeknél,hogy egy tizes skálán adják meg a rettegés fokát?
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
248
1 316
93

Kövér László a svéd NATO csatlakozás magyar ratifikálásáról: "Csak hogy világos legyen: már régen túl lennénk ezen az egész cirkuszon, ha Stoltenberg úr feleannyi erőfeszítést fordított volna a svéd politikusok meggyőzésére, mint amennyi energiát abba fektetett, hogy nekünk üzengessen."
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
A pénz a tagországok befizetéséből van.

Szerinted a Magyar kormány miért nem állította le az EU tagdíj fizetését? Azért, mert vannak programok, amelyek rendben mennek, és ezekből kb. annyi pénz jön be, mint amennyit befizetünk. Azért lehet bennünket a pénzekkel zsarolni, mer az EU egyik leg csóróbb országa vagyunk. Próbáld meg ezzel zsarolni Ausztriát vagy Hollandiát, akik többet fizetnek be, mint amit kapnak. kb. másnap állítanák le a befizetéseket.

Nézd már meg mekkora a különbség hány milliárd euró. És akkor nézzük a nagyságrendeket. Nem hiába írják a nagy gazdasági elemzők hogy néhány éven belül bizony nettó befizetők leszünk.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 614
5 351
113
Nézd már meg mekkora a különbség hány milliárd euró. És akkor nézzük a nagyságrendeket. Nem hiába írják a nagy gazdasági elemzők hogy néhány éven belül bizony nettó befizetők leszünk.
Persze, néhány éven belül utolérjük a nyugatot. Mikor is hallottam ezt először? Már a 70-es években is ezt ígérte az aktuális vezetés. Sőt az 50-esben is. De még mindig akad aki elhiszi hogy majd most... :D
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 282
13 980
113
Mi a legközelebbi pont az oroszok,és a svédek között? Nincs véletlenül köztük mondjuk egy Finnország?
Nem, nincsen:

main-qimg-0460559d126cd67fd622ed4a2ddd8876-pjlq



Amúgy egyszer már pofára estek az oroszok Gotlandon:
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_occupation_of_Gotland
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 676
113

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Persze, néhány éven belül utolérjük a nyugatot. Mikor is hallottam ezt először? Már a 70-es években is ezt ígérte az aktuális vezetés. Sőt az 50-esben is. De még mindig akad aki elhiszi hogy majd most... :D
Akkor olvasgasd a három Amerikai hitelminősítő előrejelzéseit.;)
 
Status
Not open for further replies.