[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 231
15 942
113
Úgy tünik nem jön (a forrásért bocs, a hírt a rádióban hallottam, jobb forrást meg nem találtam hirtelen).



Szerintem becsicskulás lesz. De majd lesz pár NERtárs, aki elmagyarázza, hogy a becsicskulás valójában okos diplomácia, és hogy amúgy micsoda államférfiúi tett volt közel két évig húzni a dolgot.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Csak siman ala is irhatnank mint mindenki mas a Nato csatlakozast, miert kell vergodie Orbannak?

Semmi bajunk nincs a svedekkel
Papa, én ezt a többesszám első személyt nem nagyon értem!
Vagy esetleg azt hiszed, hogy Orbán erossebb játékos mint mondjuk Kadhafi volt? Mert Kadhafi ennél kevesebbért ment a darálóba.
Hogy mi? Nímandságodban most Orbánt Kadhafihoz hasonlítod? Ehhehehehe...
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
De ilyen egyszerű. Ha az USA ki akar tenni bennünket, akkor simán kitesznek. A nemzetközi egyezmények bármikor felmondhatók. Ahogy simán felmondták a kettős adózásról szóló egyezményt is.

Nincs nekünk akkora szerencsénk, hogy kitegyenek a NATO-ból. De ha igen, akkor Orbán egy zseni és én pezsgőt bontok. Az ugyanis a hivatalos felmentés lenne a III. világháborúban való részvétel alól.

A svéd kormány meg ha nagyon szeretné hogy a katonái ukrán lövészárokban oszladozzanak, vagy szeretnének elhamvadni, meg tudják oldani NATO tagság nélkül is. Így is de facto NATO tagként viselkednek évtizedek óta.

Egyébként a svéd vezetés nem tudom hogy lehetne még ellenségesebb velünk. És ez nem változik akkor sem, ha megszavazzuk a tagságukat. Ugyanez igaz a jenki vezetésre és Brüsszelre is. Akkor is igyekeznének megfojtani egy kanál vízben, ha készségesen megszavazzuk a svéd, vagy akár az ukrán NATO tagságot is. Nem tudom miért kellene szívességet tennünk velünk nyíltan ellenségként viselkedő kormányoknak.

Szándékosan írok kormányokról és nem a népről. Mert a népet a kutya se kérdezi. A finneket népszavazás nélkül léptették be a NATO-ba és a svédeknél sem tartanak népszavazást. Mint ahogy anno a norvégoknál sem tették. A svédeknél népszavazás csak az EU-ról az eurózónáról volt. Az előbbin 1994-ben alig tudták kikínlódni az 52,3%-os igen szavazat arányt, totális egyoldalú propaganda mellet. Az utóbbin 2003-ban pedig 55,9%-kal le is szavazták az eurót. A Norvégokat az EU tagságról szavaztatták kétszer is. 1972-ben és 1994-ben és mindkétszer leszavazták. Még az 1994-es finn EU-s népszavazás is elég vékony 56,9%-os igen arányt hozott. Úgyhogy NATO-ról természetesen meg sem kérdezik a jónépet. Az azért érdekes, hogy a Finnországot a NATO-ba terelő, bulizós kislány, botrányhős miniszterelnök a következő választáson megbukott, de mivel hasznos kádernek bizonyult, azonnal kapott helyet Tony Blair intézeténél. A svéd NATO belépési kérelmet beadó kormány szintén bukott az ezt követő választáson.
A svéd népnek szívességet tennénk, ha nem szavaznánk meg a tagságukat, vagy minél tovább húznánk az időt.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 231
15 942
113
Szerintem becsicskulás lesz. De majd lesz pár NERtárs, aki elmagyarázza, hogy a becsicskulás valójában okos diplomácia, és hogy amúgy micsoda államférfiúi tett volt közel két évig húzni a dolgot.


Na, ez gyorsabban megy majd mint gondoltam?
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 648
5 433
113
Nincs nekünk akkora szerencsénk, hogy kitegyenek a NATO-ból. De ha igen, akkor Orbán egy zseni és én pezsgőt bontok. Az ugyanis a hivatalos felmentés lenne a III. világháborúban való részvétel alól.
Ha a III. világháború európában lesz, akkor kb. ugyanannyi az esélyünk kimaradni belőle, mint a II. -ból. Vagyis semmi. Ehhez túlságosan központi helyen vagyunk.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 431
7 995
113
Ha ennyire fontos a Svéd társadalom összeomlasztóinak a NATO csatlakozás akkor mi a fszért szavaznánk meg.
Egy magyarosított családnevű liberális újságíró véleménye meg végképp jelentéktelen.
Sajnos nem.... a mostani húzás (függetlenül attól hogy itthon mit írnak a kormányközeli sajtóban) diplomácia szempontból pofára esés..... ugyanis közvetve a tárgyalási "poziciokon" ront a tanácsban (eu) a források és ukrajna tagságával kapcsolatban. Számunkra nézve negatív irányban. További plusz tényezőket adva az atlantisták kezébe.
Ha diplomáciai szempontból nézem nem játszották ki a népszavazás nyomását a svédeknél és a finneknél.... még ha jelentősége nem is lett volna de ennek feltételéhez is lehetett volna kötni. Oké megszavazuk de kérjétek ki az állampolgárok véleményét is legalább egy vélemény nyilvánitó szavazáson..... sajnos ez a zicer is elment. A törökök is szívfájdalom nélkül beálltak volna mögénk meg még talán egy két ország....
Sajnos ezt elkurtuk
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
349
2 020
93
Szerintem fölösleges mély diplomáciai taktikákat belekeverni az ügybe. A törököknek a repülőgépek voltak fontosak, megkapták, a dolog nem érdekli tovább őket.
A mi esetünkben személyes konfliktus van a háttérben, a jelenlegi jobbközép kormányfő kezdeményezte, és vitte végig a Fidesz kizárását a EP Néppárti csoportjából,(nyilvánvalóan kellett ehhez sok minden más is, de Ő magára vállalta a kezdeményezést). Komoly veszteséget okozva ezzel személyesen O.V-nak.
Valószínüleg személyükben sem kedvelik egymást.