[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 565
93 961
113
zeow40o.png

GDUUKPW.png

RDrXPFl.png
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 565
93 961
113
Összefüggésben állhatnak a Telex egyes kormánykritikus cikkei némely uniós támogatással – mutat rá hétfői cikkében a Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzése.

Amikor a „projekt az Európai Unió társfinanszírozásával” valósult meg​

Az alapítvány írása szerint megvizsgálta, milyen tartamú cikkek jelennek meg a Telex EP 2024 címkéje alatt.


A portálon a fent nevezett címke alatt megjelent cikkek gyűjtőhelyén ez áll: „A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg”.

A Transzparens vizsgálata szerint a említett címke alatt megjelent cikkek vizsgálata „tanulságos” eredményre vezetett: „a cikkekben feltűnően sokszor jelenik meg a kormány és a kormánypártok, méghozzá negatív kontextusban” – írták. Mint elemzésük rámutat:
az érintett cikkek 93 százaléka negatív kontextusban említi meg a magyar kormányt, 7 százalékban pedig semlegesen. Az alapítvány szerint ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy független újságírás nem létezik.

hiszen az Európai Unió intézményeit fordított arányban 91 százalékban pozitív színben tüntették fel, 9 százalékban pedig semlegesen írtak az unióról. A témával kapcsolatban a megkeresték a Telexet, azonban kérdéseikre cikkük megjelenéséig nem válaszolt a portál.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány teljes elemzését a témában itt olvashatják.

 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 648
5 435
113

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 950
7 725
113
Nem tetszik a magyar börtön az olaszoknak. :D

hozzá szoktak hogy nyugaton csak az ejnye bejnye és lécci necsináld köszike van

amúgy a panaszkodó olasz politikosokat megkéne kérni hogy tartsák otthon az aktivistáikat akik random összevernek embereket és akkor nem kerülnek börtönbe ahol szar körülmények között vannak ...

Nincs durva bűnt tett, nincs szaros lyuk börtön :eek:
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 648
5 435
113
Isten malmai lassan őrölnek. Ők sem sietnek kifizetni a jogosan járó pénzünket.
Az ilyen nagy sajtó figyelmet kapó ügyekben fontos lenne, hogy minél előbb legyen legalább első fokú ítélet, mert ez segít elrettenteni másokat a hasonló cselekményektől. Évekkel az esemény után már a sajtó figyelem és ez az elrettentő hatás jóval kisebb.

Egyébként egy jól működő állam fontos jellemzője hogy a bírósági ügyek ésszerű határidőn belül lezárulnak.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 582
18 512
113
Nem tetszik a magyar börtön az olaszoknak. :D

A kurva anyját ennek a ribancnak. Random módon összeverni embereket egy idegen országban az persze rendben van neki, és még utána fel van háborodva, hogy milyen bánásmódban részesül. Bírom ezeket a felháborodásokat. Az áldozatnak nem jár igazság? Őt bezzeg nem sajnálják az olaszok, ő ilyenkor nem érdekes. Felháborító, hogy az elkövetőt próbálják meg áldozatként beállítani és ez annyira jellemző a nyugatra. Ennek a picsának még a vezetőszár is kevés.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113

Mégsem döntené be a magyar gazdaságot az EU? Megérkezett a cáfolat​


Egy uniós tisztviselő a magyar állami hírügynökségnek azt mondta, hogy a médiában megszellőztetett dokumentum nem vázol ilyen tervet.
A kiszivárgott és a médiában is hozzáférhető európai tanácsi dokumentum nem vázol fel semmilyen konkrét tervet a többéves pénzügyi keretre és az ukrán pénzügyi eszközre vonatkozóan, és nem vázol fel semmilyen Magyarországgal kapcsolatos tervet sem - közölte egy magas rangú uniós tisztségviselő hétfőn az MTI-vel.

A Financial Times vasárnap arról írt, hogy az EU megfenyegeti Magyarországot az uniós vezetők következő ülésén, ha a magyar kormány álláspontja nem változik, és továbbra sem támogatja Ukrajna pénzügyi megsegítését. A dokumentumban a Financial Times szerint az szerepel, hogy

az EU lényegében blokkolni fogja Magyarország gazdaságát mindaddig, amíg Budapest nem szavaz a többséggel együtt. Mindezt pedig a hazánknak járó uniós források visszatartásával érnék el.
Az MTI-nek azonban most egy uniós tisztviselő azt mondta, hogy a Financial Times cikkében hivatkozott dokumentum az Európai Tanács titkársága által saját használatra írt háttéranyag, amely a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét ismerteti.

Az idézett uniós tisztviselő szerint az említett dokumentum egy tényanyag, amely nem tükrözi a többéves pénzügyi keretről folyó tárgyalások helyzetét a tagállami és uniós tárgyalók között, sem az uniós vezetők szintjén. Azt is hozzátette, hogy

a feljegyzés nem vázol fel semmilyen konkrét tervet a többéves pénzügyi keretre és az ukrán pénzügyi eszközre vonatkozóan, és nem vázol fel semmilyen Magyarországgal kapcsolatos tervet sem.
„A többéves pénzügyi keretről szóló tárgyalások folyamatban vannak, és mindig is a 27 EU-tagállam számára elfogadható kompromisszum megtalálására irányulnak. A tagállami és uniós tárgyalók és az EU vezetői közötti tárgyalások a párbeszéd, a konzultáció és a kompromisszum elvein alapulnak, mindenki érdekében” - mondta.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
„Rákóczi Ferenc vagy Petőfi Sándor nem akart békét?” – ezért nem támogatják az ukránok a magyar álláspontot a tűzszünetről


Azt elfelejtették továbbgondolni, hogy mind Rákóczi Ferenc nélkül, mind Petőfi Sándor nélkül megszületett a béke. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne a két személy Magyarország történelmének és irodalmának kiemelkedő alakja. De a realitás az realitás!
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 204
38 729
113
Interjú az ukrán külügy miniszterrel a tegnapi találkozóról

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 538
68 086
113
Már rég megjottek - kb akkor, amikor a Magyar Királyság hatalmi státusza elkezdet az Oszmán Birodalom nyomása alatt megroppanni, és e megroppanás által le voltak rakva a késobbi hanyatlás alapjai. Cigányoknak szokás oket nevezni. ;)
Hát akkor majd III. Lákátos Dzsúlió is felkerül az ősi szlovák uralkodók tablójára. ;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Már rég megjottek - kb akkor, amikor a Magyar Királyság hatalmi státusza elkezdet az Oszmán Birodalom nyomása alatt megroppanni, és e megroppanás által le voltak rakva a késobbi hanyatlás alapjai. Cigányoknak szokás oket nevezni. ;)

Nem zavar, hogy a cigányok Európa szinte minden országában élnek, de még az USA-ban is.
A másik: a birodalmaknak már csak ez a sorsuk, felbomlanak, és visszaáll az egykori politikai rend. Vagy új politikai formációk alakulnak. Akkor Spanyolország is megroppant? Németország a XIX. század utolsó harmadáig nem létezett. Akkor megroppant? Ne haragudj, de annyi blődséget összebeszélsz, a történelemhez semmi közöd.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 061
16 749
113
Már rég megjottek - kb akkor, amikor a Magyar Királyság hatalmi státusza elkezdet az Oszmán Birodalom nyomása alatt megroppanni, és e megroppanás által le voltak rakva a késobbi hanyatlás alapjai. Cigányoknak szokás oket nevezni. ;)
Kicsit jóval korábban, az oszmánok még sehol nem voltak, ráadásul Magyarország akkor volt a hatalmának tetőpontján, hiszen Zsimond királyunk megszerezte a német-római császári címet, a cseh királyságot, a Kárpátokon túli, Halicsi területet ( a mai Lemberg és Ivanó-Frankovszk között elterülő Fejedelemséget).
Így Zsigmond volt a legsikeresebb uralkodónk, csak neki is voltak "gyengeségei" : imádta és állandóan hajtotta a nőket , nem számított azok rangja vagy az sem h éppen volt férjük. E célból állandóan bulikat szervezett és az is sok pénzt nyelt el.
Annak idején ehhez mint királynak joga volt - volt egy mondás , hogy a "király vére nem szennyez" valamint az így született gyermekeknek biztos életpályája volt..
Még Hunyadi János apjának sejtik egyes történészek is..
Zsigmondnak volt egy szokása, hogy az együttlétek után minden hölgynek ékszereket és gyűrűket ajándékozott - legtöbbször aranyból.
El tudjátok képzelni Királyunk nagy étvágyát Nőügyekben - mert a nyert háborúk ellenére is évtizedek alatt kiürült az államkincstár..

Ekkor jelentek meg a Keleti határainknál a cigány vándorok, amit a határőrségünk feltartóztatott. Királyunk tárgyalt a cigány vajdával, és egy zsák aranyért szabad átvonulást (nem letelepedést!!) adott a cigányságnak így nyitva állt előttük Európa.

Most összegyűjtenénk azt az 1 zsák aranyat és visszakérnénk a menlevelet? Hmmm

Tehát kicsit olvasgatni kellene a történelmet ajánlom pld Passuth László műveit (Tört királytükör stb..)...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 860
47 402
113
Nem tetszik a magyar börtön az olaszoknak. :D

Kiváló! Remélem híre megy, talán még kicsit ki is színezhetnék horror irányba, nem baj ha ezek után 3x is meggondolja minden anarchista/antifa/széljobber/szélballer/focihuligán/akárki hogy itt csapkodjon le viperával többed magával munkába igyekvő magyart vagy sem.

El is várom az adófizetők nevében, hogy NE érezze jól magát!
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 637
3 341
113

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 154
7 657
113
Vissza kell venni Őrvidéket a tetves Osztrákoktól és megoldva a helyzet :oops: