[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jakob

New Member
2015. február 8.
29
0
1
http://www.msn.com/en-ca/news/world/hungarian-prime-minister-gives-putin-warm-welcome-in-budapest/ar-BBhH6zy?ocid=iehp
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/17/magyarorszag-egyre-jobban-teljesit

Miért nekünk, egy kicsi, szegény országnak kell az IÁ-val harcolni. Igaza van a cikknek, saját hazánkat nem tudná a hadsereg megvédeni. Ilyenkor nincs terrorveszély?
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/17/magyarorszag-hid-szerepet-toltheti-be-europa-atalakulasaban



Hosszú távú együttműködések köttettek a mezőgazdaság, oktatás és egészségügy terén, a paksi atomerőmű bővítése kapcsán megállapodás született az atomenergetikai szakember-képzésről, ami Moszkvában zajlik majd. Az átrendeződés volumenéről tudni kell, hogy a radikális atlantista pártok megállapítása téves, - a magyar kormány éppen hogy most köteleződött el Európa mellett. Az Orbán-kormány nem önálló cselekvőként része ezeknek a megállapodásoknak, hanem Németország és Oroszország közt köttettek olyan megállapodások, melyeknek ez részét képezi. A kormány részéről nem is lenne értelme az amerikai érdek további kiszolgálásának, mert lassan Európa nagy térségi hatalmai is elfordulnak Washington felől. Új erőközpont van kialakulóban, és Magyarország híd szerepét tölti be ebben az átmenetben. Európa döntést hozott egy változási hullámról, és az Orbán-kormány továbbra is Európa irányába elkötelezett.

A hétköznapokban ezek az együttműködések csökkenő energiaárakat és új munkahelyeket jelentenek majd, mert a kormánynak most mindennél fontosabb a politikai stabilitás fenntartása. Annyi azonban biztos, hogy Washington nem fogja mindezt tétlenül nézni.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Kabai Domokos Lajos: A jövőnk Eurázsián belül biztosabbnak látszik

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82092
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
3
18
blitzkrieg
A legmanipulatívabb,leghazugabb hírportál címért folytatott versenyben szerintem utcahosszal nyerne a 444.hu az Index és az Origo előtt. A balrad és a kuruc az szűrhető, a szövegkörnyezetből.
A 444-ben az még a durva, hogy úgy csinál, mint aki megkérdőjelezhetetlen tényeket közöl (miközben általában csak baromi nagyokat hazudik), és ezt meg is ismétli, többször, és sulykolja egy cikken belül. Jó példa amikor behazudták, hogy a J-31 a világ második 5. generációs típusa,és Kína a második ország a világon az USA után,ami önerőből 5. generációs harcigépet fejlesztett, mert hogy a PAK-FA-t még csak fejlesztgetik az oroszok és az még "egyszer sem repült" a kínai gép bezzeg nyilvános bemutatót repült a nagyközönség előtt, még ha orosz hajtóművekkel is. És utána jött a szokásos sulykolás "igen, jól látja a kedves olvasó, nem az oroszok, hanem a kínaiak fejlesztettek ki előbb 5. generációs típust". Azt most hagyjuk,hogy ez az egész több sebből vérzik, kezdve azzal,hogy a kínaiak kihasználva az amerikaiak számomra felfoghatatlan mértékű hülyeségét, meghackelték a Lockheed számítógépes rendszereit, és ellopták az F-35 terveit ihletnek.
Hanem ami utána jött. Az okos kommentelők nagy része a cikket csont nélkül beszopta. Volt néhány értelmesebb, a repülést szerető hozzászóló, aki felhívta a cikkíró figyelmét,hogy ki kéne igazítani a cikket, mert a PAK-FA bizony évekkel korábban a levegőbe emelkedett mint a J-31 és az első nyilvános bemutatója is a MAKSZ-2011-en volt, három évvel megelőzve a j-31 első nyilvános bemutatóját.Még videót is küldtek be a MAKSZ-2011-ről, bizonyítéknak. Szerinted a Herczeg Márk 444-es légimarsall úr kiigazította a azt a szar cikket? Természetesen nem. Azóta is maradt ugyanúgy. Vagy például a lengyel külügyminiszter hazudozását is lehozták Putyinról címoldalon. Miszerint neki már 2008-ban megmondta Putyin, hogy elfoglalja Ukrajnát. Amikor kiderült, hogy a külügyminiszter hazudott, és emiatt le is kellett mondania, akkor persze ismét nem jött a helyreigazítás,sőt máig ez az egyik viszonyítási pont a 444 Putyin-ellenes arzenáljában. A másik pedig Anne Appelbaum oroszellenes kirohanásai.
Mindenki nagy meglepetésére Appelbaum épp a hazugságon kapott lengyel külügyminiszter amerikai felesége :) Az egyik okos 444-es odáig ment,hogy John Mearsheimerről kijelentette,hogy tulajdonképpen hülyeségeket magyaráz.Azért mert Mearsheimer közölte, hogy nem csak az oroszok tehetnek az orosz-amerikai és az orosz-nato kapcsolatok kiéleződéséről, hanem az amerikaiak is.Mert folyton megalázni próbálták az oroszokat, nem pedig egyenrangú partnerként bánni vele. Természetesen újra Anne Appelbaum lett elővéve, hogy bezzeg neki mennyire igaza van.
A balrad pedig oldalára elég csak ránézni, ők nem árulnak zsákbamacskát,nem próbálják beállítani magukat az egyetlen elfogulatlan és hiteles hírforrásnak. Nyíltan vállalják,hogy komcsik.
A cikkeiket megfelelően szűrve jól lehet belőlük tájékozódni.
A 444 viszont nem ilyen, ők megpróbálják magukat a független sajtó legtökéletesebb forrásának beállítani. Ezt pedig sajnos rengetegen be is nyelik.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
A 444 és társairól nekem csak egy mondat jut eszembe.
"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam." -Cato
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
A koszorúzás-hisztihez:
Az orosz elnök egy második világháborús emlékművet koszorúzott meg, a magyar kormány részvétele nélkül.
http://mozgasterblog.hu/blog/liberalis_hiszti_4
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
<i>Külpolitikai újságíróknak tartott háttérbeszélgetést a Putyin-látogatás másnapján Orbán Viktor miniszterelnök. Elmondta: az orosz elnök a Malév-tartozást kérte tőle, viszont megígérte, hogy Magyarország stadiont építhet a 2018-as oroszországi foci-vb-re. Beszélt arról is, hogy tegnap Putyinnak mint "törzsfőnöknek" kellett rábólintania a gázmegállapodásra. Orbán szerint az európai vitás kérdéseket sikerült elsimítani, csütörtöki varsói útja viszont nehéznek ígérkezik. Arról is beszélt, hogy áprilisban várható döntés egy nagy autóipari beruházásról, ahol Magyarország az esélyes célpontok között van - de nem a BMW-ről van szó. Orbán saját bevallása szerint maga vetette fel a Fidesznek, hogy katonákat küldhetnénk Kurdisztánba az Iszlám Állam ellen, de a frakcióban nem talált támogatásra a javaslat.</i>

hvg.hu/gazdasag/20150218_Orbanhatter
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Nekem van egy gyanúm, hogy a két órás négyszemközti beszélgetés nem az öt szerződésről szólt, hiszen azok már elő voltak készítve.
Nem tudom teljesen kizárni azt a verziót sem, hogy Magyarország és Orbán Viktor közvetítő szerepet játszik Németország és Oroszország között. Elvégre mindent telefonon biztonságosan megbeszélni nem lehet.
Egyébként valóban jobb hangulatúnak tűnt, mint a Merkel-találkozó, de lehet, hogy akkor Merkelen és Orbánon is nagyobb súlyok voltak.
Ilyenkor a tolmácsok - gondolom - csak fordítanak. Nekik bizonyára szigorú elvárásoknak és szabályoknak kell megfelelniük.
Azt nem tudom, hogy az aláírások alatt milyen nyelven beszéltek, mert akkor nem láttam tolmácsot körülöttük.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.hir24.hu/poszt-itt-publi/2015/02/18/orban-putyin-megfejtettuk-a-szimbolikat/

A hangzatos cím ellenére úgy fejtette meg, mint én! Azaz sok hűhó semmiért!
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.atv.hu/belfold/20150218-goncz-orban-nem-terhetett-ki-putyin-elol/

Érdekes annyiban, hogy bepillantást nyerhetünk egy találkozó színfalak mögötti részébe is.
Egyet viszont nem értek: a demokrácia elve a mindkét fél nyertes pozícióra való törekvés. Akkor miért beszél egy "liberális demokrata" a vesztes-nyertes pozícióról? miért nem a másik nézőponton keresztül értékel?
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
szuvorov 10:57

Érdekes cikk, elemzi a metakommunikációs jelek fényében a két találkozót.
Nem rossz ez a másik eszmefuttatás sem, különösen most, a lengyel-magyar találkozó fényében. Ezt a msásik topicba is érdemes betenni.
http://www.bumm.sk/belfold/2015/02/17/cseh-szlovak-osztrak-egyuttmukodes-a-lenne-a-v4-es-megallapodas-konkurenciaja
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 119
153
63
Erről a V4 konkurenciáról eddig nem sokat hallottam, de úgy tűnik kimaradunk belőle!
Lehet, hogy nem vagyunk jó ómenek egy közös szerződéshez?

http://www.hirado.hu/2015/02/17/elemzo-a-cseh-szlovak-osztrak-egyuttmukodesi-forum-konkurencia-lehet-visegrad-szamara/
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
alfa74 19:49

Valahol azt olvastam, hogy Magyarország különutassága (bankok megadóztatása) miatt az osztrákok orrolnak ránk, elképzelhető, hogy ezért maradtunk ki belőle. De szerény véleményem szerint jó lenne csatlakozni a V4 helyett. Ráadásul az osztrákok a szlovénekkel és horvátokkal is együttműködést hoztak létre.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 459
63 933
113
A V4 történelmi szerepe az lett volna, hogy anno, az EU csatlakozás előtt egységesíthettük volna az álláspontunkat mind a mi feltételeinket, mind pedig az integrálandó piacunkat védhessük. Emlékezzetek vissza, hogy pont a csatlakozási tárgyalások finishében dőlt el, hogy végül mindenki megy majd a saját feje után és ennek meg is lett az eredménye. A legerősebb érdekérvényesítő képességgel bíró Lengyelország például anno el tudta érni, hogy a kínai bevándorlók ne hozzájuk települjenek le, lévén, ezzel hazavágták volna a könnyűiparból a ruhaipart, ami - tegyük hozzá - nálunk pont így is esett meg.
Kína nyilván nem ingyen engedte meg, hogy területén az EU legerősebb gazdasága, Németország komoly beruházásokat hajthasson végre. A másik ilyen célország Szlovákia lett.
 

kitiltottrovar

New Member
2015. február 23.
15
0
1
Cseh-szlovák-osztrák együttműködés

Nem véletlenül nem vettek be minket!
Ez azt jelenti, hogy fel akarják osztani Magyarországot. A Dunántúl, Pannónia néven Ausztria része lenne. Szlovákia kapná Észak-Magyarországot.

Magyarország érdeke egy Szerb-magyar-szlovák együttműködés, orosz szövetségben. Ausztriát és a cseheket ki kell zárni, mert Csehország ellenünk hangolja Szlovákiát, Ausztria pedig a Dunántúlra pályázik.

Ezért számunkra Szerbia a megoldás! Szerbia orosz-párti, és nincs jóban Ausztriával. Ezenkívül Magyarországnak elemi érdeke, hogy Csehország ne szerezze vissza Szlovákia felett az ellenőrzést!
Különben még Kárpátalja is az új Csehszlovákia része lesz!
Ld. nem véletlen, hogy a NATO hadgyakorlat Kelet-Szlovákiában lesz, Kárpátalja mellett!
Az USA Kárpátalját az új Csehszlovákiának fogja adni, hogy Magyarországot Szlovákiával konfliktusba sodorja!

Minden érdekünk az, hogy a csehektől távol tartsuk Szlovákiát. A Dunántúltól pedig Ausztriát!

Nem szabad csatlakozni a Cseh-szlovák-osztrák hármas szövetséghez!

Helyette Szerbia-Magyarország-Szlovákia a megoldás!


felvidek.ma/kitekinto/europa-vilag/51928-erodemonstraciot-tart-a-nato-szlovakiaban

hu.wikipedia.org/wiki/Nagykemence

alfa74 19:49

Valahol azt olvastam, hogy Magyarország különutassága (bankok megadóztatása) miatt az osztrákok orrolnak ránk, elképzelhető, hogy ezért maradtunk ki belőle. De szerény véleményem szerint jó lenne csatlakozni a V4 helyett. Ráadásul az osztrákok a szlovénekkel és horvátokkal is együttműködést hoztak létre.
 

kitiltottrovar

New Member
2015. február 23.
15
0
1
"Ráadásul az osztrákok a szlovénekkel és horvátokkal is együttműködést hoztak létre."

Ebből is látszik, hogy ez Szerbia ellen irányul (azaz, végső soron Oroszország ellen is.)