[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63

a maradékra meg visszahullik a saját átka és ez így van jól...

Azt hiszitek nekem rossz a jelenlegi rezsim. Egyáltalán nem sajnálatos a helyzetem miattuk. Azokat szánom akiket még a mai napig megnyomorít.
Tőlem már nem rabolhatnak el semmit, az én adóm felett többet nem rendelkezhetnek. Felettem már nincs hatalmuk.
Titeket szánlak akik még mindig az utolsó koncon marakodtok a kiürült fazék alján.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Jelenleg minden le van rabolva, ....
Az életszínvonal érezhetően csökkent ahhoz képest ami 6 éve volt. ....
Németországban?

Mert itthon baromira nem.
6 éve még csorgattam a nyálam, egy 40 000 ft-os telefonra, mert esélyem nem volt megvenni.
Most ugyanott dolgozom, igaz azóta emeltek minden évben egy picit fizetést, de...
2 laptopom van, második okostelefonom (40 000 fölötti volt mindkettő jóval), asszonynak 2 ik applet vettem, most kapott új számítógépet, az enyém tavaly kapott nagygenerált, vettünk egy autót és hitel nelkül.

Rablómultinál vagyok sima beosztott.

Környezetemben mindenki egyre jobban él, és egyre többet költ, mert megteheti....Magyarországon.

Ja idősebb rokonok sajnos mostanában mennek korházba az ország különböző részein, és mindenki megdöbbenve meséli, hogy fel vannak újítva.

Persze, lenne mit tenni, de jó irányba haladunk.
Lopás persze van, de erre mindig azt mondom, hogy inkább lopja el a fidesz a trafikokat, mint az mszp a teljes magyar ipart.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Szóval hova költöztél? Nem személyeskedek csak kíváncsi vagyok.

Oda ahol a holland nyelvet beszélik.
Hiszek az EU-ban, de remélem nem kell már sokáig nyugati emberek adóiból felcsúti kisvasútra segílykét adni adni korrupt rezsimeknek. A kétsebességes EU egyre vonzóbb számomra.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
<blockquote rel="omae">Szóval hova költöztél? Nem személyeskedek csak kíváncsi vagyok.

Oda ahol a holland nyelvet beszélik.
Hiszek az EU-ban, de remélem nem kell már sokáig nyugati emberek adóiból felcsúti kisvasútra segílykét adni adni korrupt rezsimeknek. A kétsebességes EU egyre vonzóbb számomra.</blockquote>

Mi is reméljük, hogy ott maradsz( és hamarosan megtérsz új hitedre).
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
<blockquhote rel="zeal">
El lehet menni.

a maradékra meg visszahullik a saját átka és ez így van jól...

Azt hiszitek nekem rossz a jelenlegi rezsim. Egyáltalán nem sajnálatos a helyzetem miattuk. Azokat szánom akiket még a mai napig megnyomorít.
Tőlem már nem rabolhatnak el semmit, az én adóm felett többet nem rendelkezhetnek. Felettem már nincs hatalmuk.
Titeket szánlak akik még mindig az utolsó koncon marakodtok a kiürült fazék alján.</blockquote>
Nem marakodok én semmin. Dolgozom és jól élek belőle. Nyitott szemmel járok és látom a fejlődést bármerre megyek.
Én nem Hollandiából ajvékolok, de ahogy állnak a dolgok arra felé nem is szeretnék ott lenni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 189
113
Az az igazság, hogy én is idehaza élek egyre jobban, a környezetem szépen fejlődik, elkészült az az új metró is pl. amit azért nem fletó adott át, van új villamos etc. és igazából úgy látom, hogy minden van itt, ami hollandiában, csak muzulmán, meg rengeteg néger nincs, ők meg nekem pont annyira nem is hiányoznak, hogy ez miatt érezzem magam ITT rosszul... Egyébként nincs itt probléma szerintem, mi jól elvagyunk itthon, te jól elvagy ott, és mindenki örül annak, hogy a másik megtalálta a számítását.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
2006-os elqrás után, amikor vissza kellett venni a pénzköltésből, 2007-ben a GDP növekedés 1,5%-ra zuhant, amikor a frissen csatlakozók közül, nem volt 6% alatti, észtek +13%-al tizedeltek minket, úgy, hogy nem volt adósságuk, így lufijuk sem, ott látszott táncosbohócék tehetségtelensége, ami brutális felelőtlenséggel párosult, ráadásul.
Lengyelországban, 2008 után, nem volt negatív GDP, itt sem lett volna muszáj.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 745
113
Mindenki a sajàt fazonja szerint. Van akinek màshol jó, van akinek itthon. Milyen jó, hogy mindenkinek meg van a szabad vàlasztàsi lehetősége ebben a "diktaturàban."
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Formosa, konkrétan melyik kórházra gondolsz, hogy düledezik? Gyöngyösön pl mostanában adtak át egy új kórházat, újítottak fel teljesen iskolát, -csak, hogy egy települést említsek- azon miért nem lovagol senki?
A vasút, vagy út felújításokról miért nem szól a fáma? Miért csak a negatív dolgokat kell emlegetni? Értem én, hogy geci Orbán, na de már kezd unalmas lenni.
Szétnézhetnél pesten a Merényi környékén. De ha már erre jársz, közel van az István és a Dél-pesti is. Vagy ha kirándulnál budára, benézhetsz a Jánosba is. Te melyikben szeretnél feküdni?!?

Ha rajtam múlna, én az egész ovi rablóbandát a rabkórházba fektetném. Oda valók!!!
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 364
11 323
113
Sportkorház, Szt. László?
Kórházi fejadagok?
Ne szórakozzunk gyerekek.
Megjártam, sajnos nem is olyan régen. Ha tudtam volna járni, inkább hazamentem volna. Így is gyorsan hazahúztam, amint tudtam.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Egyszer már mondtam. Nem mindegy, hogy a hasznot lopod el vagy hitelbe lopsz...
És én eddigi rövid életem során nem éltem még olyan rendszerben ahol ne loptak volna. Én se örülök, hogy lopnak és engem is irritál sok minden de most ez a rendszer a realitás.

Ez a politika természete, mindenhol a világon. Olvassátok el annak a szakállas francia srácnak az interjúját aki pár évvel ezelőtt hazaköltözött
http://magyarhirlap.hu/cikk/51902/Franciaorszagnak_vege__Magyarorszagon_szebb_es_szabadabb_az_elet

Világosan leírja, nyugaton miért nem látszik a korrupció, a zsebre dolgozás.

"Ott már százötven éve köztársaság van, és nagy gyakorlatuk van abban, hogy tisztának látszódjék, ami nem az. Azok az összegek, amelyekhez Magyarországon hozzászoktak az emberek, számszerűen hasonlóak, ha jövedelemről esik szó, mint Franciaországban, csak itt forintban viszik haza azt, amit ott euróban… Itt amatőrök vannak, ott profik. Mondok egy példát. A Jussieu Egyetem, Franciaország legnagyobb tudományegyeteme fő campusának felújítására nyolcszázmillió eurót irányoztak elő, ugyanis tele volt azbeszttel. A munkálatokat olyan ügyesen csinálták, hogy elvégzésük kétharmadánál már 1,8 milliárd eurót elköltöttek. Rengeteg kisvállalkozást alkalmaztak. Ezek kiképezték az embereiket, megvettek mindent, amire szükség volt, és amikor a háromnegyedét elvégezték a munkának, a cégek kétharmada csődbe ment. De a fővállalkozóknak már a zsebükben volt a pénz. A francia munkásoknál heti tíz órával többet is dolgozó, de mintegy ezer euróval kevesebbet kereső lengyel munkások az azbesztet hermetikusan lezárt zsákokban elvitték valamilyen elhagyott telekre, és ott mindenfajta maszk nélkül kiürítették a rakományt. Ez Franciaország."

És addig nincs gond a dolgokkal, amíg az egyzserű rétegek megkapják a kis fizujukat, a nagy zsozsókról tudomásuk sincs.

ÉS még mi van Amerikában. Ezemilliárdok a még gazdagabbaknak. Azok amióta élnek ezt csinálják, tehát vérprofik.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 312
55 650
113
Nem lehet párhuzamot vonni a két rendszer között,teljesen más az értelmezési keretük,ami a kormányzást illeti.Szerénységem,talán a koromnál fogva,de az egyenletből mindenképpen kivenném az állami beruházások körüli korrupciókat,lopásokat,mert ott (szinte) nincs különbség,azért van demokrácia,meg szabad piac,meg a többi baromság,ugyan annyit nyúlnak le ezek is,meg azok is,nem mellesleg megjegyezné,hogy ha valaki tud mutatni egyetlen működő demokráciát,ami nem az állami pénzek lenyúlásán alapul,hanem a politikusok sorra buktatják meg magukat,meg a kampányukat támogató nagytőkét,és felszámolják a korrupciót,annak fizetem a szombat esti sör adagját. xd
Mondjuk ez nem volt szép tőlem,mert nincs tétje,de így mulat egy Magyar proli.
Ami összehasonlítást képezhet,az az,hogy ezek felismerik,hogy azért etetni is kék a birkát a folyamatos nyírás előtt/alatt,nincs szemkilövetés,devizahitel,cimbik a jegybankban 12%-os kamatlábakkal,100 milliárdos veszteségekkel,hasonló minden éves bkv zakókkal,a teljes állami vagyon elpocsékolásával,stb.
Megjegyezném,hogy annak ellenére,hogy tudható,hogy mindkét brigád ugyan azon kézből van etetve,gyanúsan van egy új irány,ami qrvára nem fekszik a mostani főnökeiknek (sem),mert pl a bíróságok is előszeretettel ítélnek a kormánnyal szemben,a brüsszeli mennydörgésekről nem is szólva.Azért a nagypolitika,még e kis szelete sem,amibe az utca embere belelát,sokkal komolyabb dolog,mint,hogy 1-6 év alatt be lehessen hozni 30-50év szocializmust,sem a mentalitásban,sem az államigazgatásban,a törvények,jogszabályok nagy része még a szu időkre datálódik,nagy falat ez kérem.89-től így kellet volna csinálni,meg persze a volt komcsi felső vezetőket eltávolítani legalább az államigazgatásból,de ez már történelem.
Magam is a devizahiteleknek köszönhetően 2006-tól Írországban élek,ha nincs a tavalyi forintosítás,kb a 20év futamidő végéig itt kellet volna maradjunk,így,most kifizethette harmadszor is a házamat,kocsimat,és sanszos,hogy idén,az iskola év végén haza költözhetünk a családdal,súlyos esetben jövőre.Az viszont borítékolható lett volna,hogy a ha fletóék maradnak,akkor mára már nem lenne hova,miért haza készülni.
Így viszont van.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Az EU, a beszedés-visszaosztás baromságával, csak ráerősít, a korrupció, soha meg nem térülő beruházások degeneráltságára.
A szabad piaci folyamatokba, semmilyen formában, nem lenne szabad beleavatkozni, ha igen, akkor az USA trösztellenes törvénye jelenthetne, egyedüli kivételt.
Az utolsó nagy formátum, aki ezek mentén kormányzott, Ronald Reagan volt.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Igazuk van a sínekre fekvőknek! Kisvasút, stadionok, rablóbankok és várbaköltözés helyett a düledező kórházakra, iskolákra és nyugdíjemelésre kellene költeni!

Persze lehet építeni kisvasutat is pl. a Balatontól a Balaton felvidékre ill. a Bakonyba, vagy a fővárosból a Budai hegyekbe ill. a Pilisbe. Arra még utas is lenne, bár a tízezer mindenképpen túlzás.

Persze hogy arra kellene-kellett volna költeni, mint pl ezeket a tételeket is:

Csak ízelítőként, hogy a "szegény Gyurcsány, mszp, hófehér bárány baloldal" idilli képe megmaradjon a fiatal és persze "pártatlan" elmédben ....

Simor ténykedése okán az MNB évi 200 mrd kamatvesztesége az adófizetők zsebéből,
Az Alstom zsebpénzek,
Az autópálya zsebpénzek, M1, M6, M7.
A paksi "szóbeli" tanácsadások százmilliói,
Simon G. bankszámlái,
A Postabank konszolidációja (az ávós kormánya idején, de erre te még nem emlékszel)
Tocsik-ügy,
MÁV-Cargo privatizáció,
A Kulcsár-KH brókerbotrány,
A MAL Zrt, által okozott kár,
BKV-ügy, végkielégítések,
Zuschlag ügye,
Fapál-Juhász ügye,
Sukorói telekbotrány,
A "kormányzati negyed" három és fél milliárdja,
Hunvald dolgai,
etc., etc.... sorolhatnánk napokig ...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
sem az államigazgatásban,a törvények,jogszabályok nagy része még a szu időkre datálódik,.

Na ez nem igaz, attól, hogy a száma régi időkbe nyúlik a szövege már teljesen eltér. Nem is lehetne, hiszen a bírónak ítéletet kell hoznia, és korszerűtlen törvényekkel kizárt, végső soron az AB kilövi a nem odavaló szabályozást.
Az viszont valós hogy az ország tele van kommunista utca- és intézménynevekkel :((

Pl. Szegeden a Szentháromság (!!!) utcában lévő Ságvári Endre (!!!) Gimnázium ....
És fiatalok vonultak az fel egy kommunista terrorista nevének megtartása miatt ....
(Facepalm)
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
T. papajoe. Devizahitelt nem volt kötelező felvenni. Nagypapám úgy tanított: "Fiacskám , ha pénzre van szükséged, inkább spórolj, de SOHA NE KÉRJ KÖLCSÖN! Egyik Fr.o-ban élő rokonunk meg sokat utazgatott a világban, váltogatva a pénzét. És mivel értett hozzá, gyakran többel ment haza, mint ahogy elindult. Néha nekünk is adott jótanácsot, de inkább figyelmeztetett, hogy sokat lehet bukni az ilyenen.
Ezen intelmek hatására a családunk soha nem próbálkozott devizahitellel.

Örülj neki, hogy haza tudsz jönni. A többi külföldön melózó magyarnak viszont bukta lenne a hazatérés. A politikai irányultságukról meg csak annyit, hogy ovi rablóbandája nem véletlenül tiltja a levélben szavazásukat.
Kis magyar "demokrácia" 2016!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 825
57 731
113
Most nem azért, de akinek rossz a memóriája nézzen már meg a youtube-on pár 2002-2010 közötti híradót, vagy híradó részletet. Olyan dolgokat mondtak be, mint egy Dél-Amerikai banánköztársaságban.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 825
57 731
113
Ez is egy érdekes válogatás rövid memóriával rendelkező fórumtársak számára:
 
Status
Not open for further replies.