[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 638
14 613
113
<b>Orbán teljesen elvesztette a realitásérzékét!</b> Miközben félmillió magyar fiatal és középkorú a lábával szavazott a rendszeréről és azoknak a fiataloknak a fele, akik meg eddig nem, azok falusi gettókban tolják a biofüvet, ő ezt hazudta Tusványoson:

<i>"Magyarországon kecsegtetőbb perspektíva áll a fiatalok előtt, mint nyugaton"</i>

Legalább akkora szarban vagyunk, mint egy átlagos nyugati állam, nálunk is komplett elmebeteg hazudozók a vezetők, csak sajnos vagy tízszer korruptabbak is!

Azt már réges-régen...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 638
14 613
113
Még egy Orbán:

http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20160722-orban-viktor-tusnadfurdo-beszed.html

Nincs EU közös sereg nélkül

Egy szövetség, egy unió közös sereg nélkül nem is tud fennmaradni - mondta a miniszterelnök. A kormányfő szerint az EU-nak szüksége van egy önálló seregre, mivel a szellemi összetartó kapcsok mellé intézmények is kellenek.

Saját hadsereget a V4-eknek is!

A miniszterelnök szerint a közép-európai unió esetében fölmerülhet egy V4-es közös hadsereg létrehozása is.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 392
2 655
113
<blockquote rel="blogen"><b>Orbán teljesen elvesztette a realitásérzékét!</b> Miközben félmillió magyar fiatal és középkorú a lábával szavazott a rendszeréről és azoknak a fiataloknak a fele, akik meg eddig nem, azok falusi gettókban tolják a biofüvet, ő ezt hazudta Tusványoson:

<i>"Magyarországon kecsegtetőbb perspektíva áll a fiatalok előtt, mint nyugaton"</i>

Legalább akkora szarban vagyunk, mint egy átlagos nyugati állam, nálunk is komplett elmebeteg hazudozók a vezetők, csak sajnos vagy tízszer korruptabbak is!

Azt már réges-régen...
</blockquote>

Akkor mit mondjanak az örmények.
Nem önkényuralom, hanem magas bérek miatt mennek.
Ha 2002-tól mostanáig ők lettek volna, kevesebb ment volna ki úgy 20%-al. Nem nagy különbség, de nem tudunk versenyezni rendesen...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 817
113
Az index ge.i egyszerű médiatermék, de ők így következtetnek:

http://index.hu/belfold/2016/07/23/orban_a_vilagon_elsokent_allt_be_trump_moge/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 058
26 619
113
http://annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban

"Politikailag elég nehéz azzal mit kezdeni, hogy a 15 milliós örménységből mára becsült adatok szerint 2,9 millió lakik az országban."

Na kérem, ez az ocsmány hazudozás az, ami miatt az ember kiköp, ha liberális patkányokkal találkozik.

1989-ben a teljes népesség 3,304,776 fő volt Örményországban. 2011-ben ez a szám 3,018,854. A különbözetből majdnem százezer az etnikai tisztogatások során elűzött azeri őslakos (a mai Örményország területén eredetileg az örmények egy kisebbség voltak, lényegében az Orosz Birodalom csinált egy örmény határtartományt a törökök uralta igazi Örményországgal szemben, de azeri/türkmén többségű területen, ahová nagyszámú örményt telepített be).
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 347
10 736
113
Nyilván én nem tudom, /és sokszor már azt sem, hogy kinek higgyek/ emlékeztem erre az írásra, belinkeltem. Ennyi.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 163
10 908
113
Ha 1526 után Zápolya és a magyar főurak nem lázadnak fel a törvényes uralkodó ellen és 1541-ben nem hívják be Szulejmán csapatait Budára, akkor talán több is maradt volna szimplán a túlélésnél.

A Metapédián volt egy nagyon jó cikk Szerencsés Imréről eredeti nevén Snéor ben Efraimról.

Gyak. elsikkasztotta a kincstárat és uzsorakmattal adta azt kölcsön.

Aztán privatizálta a budai vár kulcsait is.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
A morális pánikgomb, avagy idegenellenesség Magyarországon
https://www.youtube.com/watch?v=mIrNk9ywZ5Y

Óje. Baller-lib szereplőkkel ... csak valahogy a tényekkel nincsenek tisztában ... hogy mondjuk a németeknél 2015 novemberig 186.000 bűncselekményt követtek el bevándorlók.
Többségében, lopás, garázdaság, erőszakos esetek.
Ez mára életellenes, terror és államellenes cselekményekkel bővült.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
2.2 %-ra csökkent a munkanélküliség Vasban.

http://vaol.hu/gazdasag/vas-megye-az-orszagos-elsok-kozt-1780141
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Azért ne legyünk annyira derűlátóak, mert pl. papíron a mi településünkön is alacsony a munkanélküliség, azonban a statisztikai lakosságszám alapján nézve (ami a való életben minimum kb. 10%-al alacsonyabb) 6% közmunkás meg ki tudja hány % a rendszerben sincs, tehát ilyen értelemben nagyjából 15%-os a munkanélküliség.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Phaidros nem igazán értem az logikai okfejtésed :D :D Ne haragudj hogy 10% alacsonyabb ? És a közmunka nem munka ? vagy most mi van ? Vannak olyanok akiknek papiron nincs melojuk és mégis van csak nincs bejelentve , tehát azért ez egy kicsit bonyolultabb meg ez 10% honnan veszed ? legyen 20
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
Azért ne legyünk annyira derűlátóak, mert pl. papíron a mi településünkön is alacsony a munkanélküliség, azonban a statisztikai lakosságszám alapján nézve (ami a való életben minimum kb. 10%-al alacsonyabb) 6% közmunkás meg ki tudja hány % a rendszerben sincs, tehát ilyen értelemben nagyjából 15%-os a munkanélküliség.

A statisztika sokat elbírhat, a cikkben is benne van, arról szól, akik regisztráltak. Viszont beszédes, hogy a fejleszteni kívánó cégek, lényegében nem találnak szabad munkaerőt. Felénk megkezdődött az egymástól történő munkás átcsábítás. Erre a legjobb eszköz, a folyamatos fizetésemelés, ami már folyik.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Panoz jól mondja, mert vannak olyanok, akik nincsenek munkanélküliként regisztrálva. Ők /a fekete munkásokhoz hasonlóan/ egyik statisztikában sem szerepelnek.
A többi statiszkai adat kapcsán meg a Churchillnek tulajdonított mondás a mérvadó.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
hirado.hu
"Nyomás alatt tartják a migránsok a déli határt

...
Továbbra is tart az éhségsztrájk a horgosi tranzitzóna közelében. „Emberségességet a migránsoknak!”, „Köszönjük Szerbia”, „Magyarország, miért haragszol ránk?” – ilyen és ehhez hasonló táblákkal tüntetnek a migránsok.
..."

Erzelmi zsarolas. A kovetkezo lepes a fenyegetozes. Utana a behodolas/belenyugvas. Aztan persze kezdodik elolrol: Kovetelozes, ellenallas, erzelmi zsarolas es igy tovabb ujra meg ujra.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Panoz jól mondja, mert vannak olyanok, akik nincsenek munkanélküliként regisztrálva. Ők /a fekete munkásokhoz hasonlóan/ egyik statisztikában sem szerepelnek.
A többi statiszkai adat kapcsán meg a Churchillnek tulajdonított mondás a mérvadó.

Munkanélküliként azok vannak regisztrálva, akik munkanélküli segélyre jogosultak, tehát pl. azok az első munkavállalók sem, akiknek soha nem volt állásuk (tudom, most valahogy másképp hívják hivatalosan). Mivel tudomásom szerint ez is csak három hónapig jár, a három hónapon túl mindenki kiesik a statisztikából, akkor is ha továbbra sincs állása.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 638
14 613
113
2.2 %-ra csökkent a munkanélküliség Vasban.

http://vaol.hu/gazdasag/vas-megye-az-orszagos-elsok-kozt-1780141


Gondolom mert elhúztak az országból...


<blockquote rel="phaidros">Azért ne legyünk annyira derűlátóak, mert pl. papíron a mi településünkön is alacsony a munkanélküliség, azonban a statisztikai lakosságszám alapján nézve (ami a való életben minimum kb. 10%-al alacsonyabb) 6% közmunkás meg ki tudja hány % a rendszerben sincs, tehát ilyen értelemben nagyjából 15%-os a munkanélküliség.

A statisztika sokat elbírhat, a cikkben is benne van, arról szól, akik regisztráltak. Viszont beszédes, hogy a fejleszteni kívánó cégek, lényegében nem találnak szabad munkaerőt. Felénk megkezdődött az egymástól történő munkás átcsábítás. Erre a legjobb eszköz, a folyamatos fizetésemelés, ami már folyik.
</blockquote>

A regisztráció nem sokakon segít, a hivatal betanított munkásokon kívül nemigen tud segíteni senkinek, ellátást nem kapnak, továbbképzés is leginkább funkcionális analfabétáknak van.

A fejleszteni kívánó cégek meg azért nem találnak munkaerőt, mert továbbra sem akaródzik nekik fizetést adni a dolgozóknak.