[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 387
19 781
113
Hát én 2,5-nél de leginkább kettőnél többet nem számolnék a helyükben többet, de isten lássa lelkemet remélem bejön nekik.

Még mindig nem tudjuk mi lesz. Akkor lélegezhetünk majd kicsit fel, ha a nyugati vásárló ismét elkezdi cserélni az autóját és fogyasztani kezd. Na akkor a mi iparunk is elkezd belelendülni.
Az autóiparból indulok ki. Mert azokat a kocsikat, amiket az elmúlt 2 évben nem cseréltek le, mint 2008-ban, 2009-ben, azokat le fogják cserélni. Ugyan ez volt akkor is, csak kicsit rövidebb ideig.
Aztán elkezdték az idősödő, náluk ez mondjuk 7-10 év, kocsikat cserélni, roham tempóban, ahogy ráéreztek hogy vége a válságnak és túlélték.
Most is ez lesz, mert azok a kocsik nem lesznek fiatalabbak. Kérdés, a kínai export kocsik mennyit vesznek le a piacból. Valamennyit biztosan, de a minőségi autó még mindig európai, dél koreai és Japán lesz, szerintem.
Bár semmi nem biztos, de én bízom benne.
Akkor megmenekülünk, bár a kormányon ez nem fog segíteni, mert 2026 után lesz ennek érzékelhető gdp eredménye.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 387
19 781
113
Az európai piacokat látják el innen nem az ottanit.

Ja, akkor változott a világ. Mondjuk én több mint 20 éve dolgoztam az Opelnél, akkor egy gyáron belül volt az Allison is, Ma külön gyár már. Akkor még hajókonténerben szállították a böhöm nagy váltókat. Azok tengeri szállításra mentek egykoron. TEhát akkor ma már csak az európai piacra termel aza gyár. Lemaradtam...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 122
130 275
113
Ja, akkor változott a világ. Mondjuk én több mint 20 éve dolgoztam az Opelnél, akkor egy gyáron belül volt az Allison is, Ma külön gyár már. Akkor még hajókonténerben szállították a böhöm nagy váltókat. Azok tengeri szállításra mentek egykoron. TEhát akkor ma már csak az európai piacra termel aza gyár. Lemaradtam...
Az Allison pl katonai könnyű és közepes szegmensben piacvezető lett közben meg feljebb mentek civil cuccban is.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 616
41 987
113
Na ez lesz még egy izgi dolog. Vajon Trumpék mennyire fogják magukat "beleártani" európai belpolba?
Semennyire - leszarják!
Vámháború és kereskedelem érdekli őket, meg hogy Európa költsön többet védelemre. Trump pont, hogy nem akar más országok ügyeivel foglalkozni, csak amennyire nagyon muszáj. Szóval semennyire nem fogja érdekeli Mo. kap-e pénzt.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 858
13 098
113
En azert azt eszben tartanam, hogy trump alatt vettuk a legtobb eszkozunket ami mostansag erkezik be,persze igaz jobb anyagi helyzetben voltunk.
De azt se felejtsuk el hogy trump meg a nem tom milyen fontos minisztere arrol beszel hogy vagy 3%(vagy vesz normalisan fegyvert) minden nato tag vagy kivul tagasabb, valamint aztse felejtsuk el hogy a kormanyunk mond valamit es nem azt csinalja.

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
849
2 227
93
Semennyire - leszarják!
Vámháború és kereskedelem érdekli őket, meg hogy Európa költsön többet védelemre. Trump pont, hogy nem akar más országok ügyeivel foglalkozni, csak amennyire nagyon muszáj. Szóval semennyire nem fogja érdekeli Mo. kap-e pénzt.
Én a helyedben odaírnám, hogy "szerintem".
Mindenki az előző Trump ciklusból indul ki. Akkor kvázi még maga számára is meglepetés volt, hogy elnök lett.
Szerintem meg lesznek itt meglepetések! Trump személye csak egy dolog, a mögötte álló konzervatív agytröszt már érdekesebb.
Én még el tudom amúgy képzelni, hogy addig erőszakolják az Eu-t hogy kifizetik a pénzünket.
(szerintem erre játszik a kormány is)
Háát, pl. egy kicsit megkaparják odaátról a Pfizer ügyet és VdL szorulni fog. Sok mocsok lehet a szekrényben, amit egy "nem baráti" amcsi hatalom kiboríthat. Elérhet a seprű olyan dolgokat is, mint pl. az Északi Áramlat felrobbantása is.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 810
8 748
113
Én a helyedben odaírnám, hogy "szerintem".
Mindenki az előző Trump ciklusból indul ki. Akkor kvázi még maga számára is meglepetés volt, hogy elnök lett.
Szerintem meg lesznek itt meglepetések! Trump személye csak egy dolog, a mögötte álló konzervatív agytröszt már érdekesebb.

Háát, pl. egy kicsit megkaparják odaátról a Pfizer ügyet és VdL szorulni fog. Sok mocsok lehet a szekrényben, amit egy "nem baráti" amcsi hatalom kiboríthat. Elérhet a seprű olyan dolgokat is, mint pl. az Északi Áramlat felrobbantása is.
Szerintem egy ember 80 évesen nem változik már.
Arra tippelek, hogy az elnökségén ismét jókat fogunk szórakozni/borzongani.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 490
2 998
113
A CATL meg a többi akkugyár elindulása után lehet, hogy nem GDP növekedés lesz hanem országos áramszünet. Gondolom tudsz róla, hogy hétfőtől szerdáig a tartalék vészhelyzeti gázerőművek tartották a lelket az országos elektromos hálózatban, úgy hogy még egyetlen áramzabáló kínai akkugyár sem termel. Még az import sem segített, mert a balkáni vízerőművek sem termelnek. Köszönhetően az egyoldalú napenergia beruházásoknak. Szólhatnál a főninek, hogy nemcsak júliusban 10-től 14-ig van szükség áramra, hanem télen is.
Szólj a balosoknak, hogy miért nincs 6 db vízerőmű a dunán és a tiszán!?
A debrecen környéki ipar köszöni szépen rendben lesz.
Ui: lesz vízerőmű!

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 622
13 768
113
Mivel totál döglődik az elektromos autó és így aksi piac, ezek sokat nem fognak dobni a magyar gazdaságon jövőre. A már elkészül aksi gyárak is rúgdossák ki az embereket...
Mindennél több EV-t adnak el idén IS, az EUban IS.
Tényleg fejezzetek már be ezt a szándékos és állandó gyezinformacijat, nagyon romboló hatású, kedves Klára.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 459
5 274
113
Mit nem értetek? Ha nincs sz@rban a Nemzet, akkor nem kell a Politikus, aki MEGMENTI! :oops:
..."Ennyike"! ...sajnos! :(

.
Ez így van, csak mindent maguknak mentenek meg, előlünk, úgy hogy ha nekik nem jut, akkor más sem kapjon.
De sok embernek még mindig hályog van a szemén, és ezt nem látja.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 459
5 274
113
Mit nem értetek? Ha nincs sz@rban a Nemzet, akkor nem kell a Politikus, aki MEGMENTI! :oops:
..."Ennyike"! ...sajnos! :(

.
Így mentik meg a Nemzetet:
Többek között "aránytalanul alacsony" ár miatt zárják ki a tenderekből a jelentkezőket, amiket utána sorban a NER nyer meg. És persze a hivatalos szerveknek semmi nem gyanús.

Macsek83

Well-Known Member
2020. június 15.
157
973
93
Így mentik meg a Nemzetet:
Többek között "aránytalanul alacsony" ár miatt zárják ki a tenderekből a jelentkezőket, amiket utána sorban a NER nyer meg. És persze a hivatalos szerveknek semmi nem gyanús.

Persze ez nagyon jól eladható “főcím”, h az olcsóbb ajánlatokat kiszórják és a “jóval” drágább ajánlatot hozzák ki nyertesnek. Mindenesetre javaslom, h tájékozódj egy kicsit a jelenleg hatályos jogszabályi környezet előírásairól arra vonatkozóan, h mit is jelent ez a bizonyos “aránytalanul alacsony ár” és, h mi indokolja azt, h erre hivatkozással egy ajánlat érvényteleníthető.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 379
24 611
113
Én még el tudom amúgy képzelni, hogy addig erőszakolják az Eu-t hogy kifizetik a pénzünket.
(szerintem erre játszik a kormány is)
Én ezt nem el tudom képzelni, hanem nagyon is valós és már lezsírozott dealnek gondolom Trump és Orbán között. Azonnali win-win mind a két arcnak.
Az én szcenárióm szerint már nagy vonalakban le is zongorázták a vásárlási lehetőségeket. Miután hirtelen ilyen-olyan indoklásokat követően elkezdik kifizetni az EU-s pénzeinket majd olyasmi hírekbe botlunk, hogy az ominózus hackelés során információk szivárogtak ki, amelyek a beszerzéseket befolyásolták ezeket megváltoztatni kényszerültünk és ennek következtében az USA-ból érkezik ez és ez és ez is. Orbán fantasztikus hős lesz, hogy végre ezt a lét is behúzta, megtérdeltette az ellenünk ágáló EU-s vonalat, Trump aki egyáltalán nem rossz üzletember behúzott több talicskányi pénzt az amerikai fegyver iparnak. Közben mind a ketten egymást fényezve feszítenek, mert tessék Trump nem viccel és komolyan veszik, a magyarok pedig jó szövetségesek és hozták az USA által elvárt százalékot a NATO esetében, sőt esetleg túl is teljesítették. És itt be is jön @LMzek 2.0 teóriája a “megmentő” politikusokról…

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
496
657
93
Jó cikk.A Le Monde egy komoly újság még ma is, szerintem. Köszi, hogy betetted. Sajnos, mint manapság szinte mindenütt, a cikk egy idő után átmegy fizetősbe. C'est la vie!
Használd ezt.
Mondjuk főleg angolszász sajtóhoz jó, francia és német is becsúszik.