[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
De azt látom a ksh adataiból, hogy csökken a megművelt terület, csökken a gyümölcs, szőlő. A kivont terület meg nő. Egyedül az erdő terület nő...
2009 és 2010 környékén volt egy nagyobb ugrás a számok között. Feltételezem jogszabályváltozás (Pl. belterületi mezőgazdasági terület átsorolása, meg ilyesmik, Passz) vagy természetvédelmi területté nyilvánítás állhat a háttérben.

Már korábban kibeszéltük itt a délafrikai búrok szomorú sorsát. Sajnos a hollandok és a brittek magasról tesznek rájuk, de az ausztrálok és az oroszok valóban sokakat befogadnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 715
113
Ipari beruházások, lakott területek, vasútvonalak, autópályák, bányaterület, nemzeti parkok, lakóövezetek, napelemparkok 1000 hektár számra, stb....
Ezek takarják a művelésből kivont területek nagy részét.

Ja meg a határkerítés egy 10-30m-es sáv több mint 300km hosszan nagyon sok hektár ám.
Jogos, ezzel nem kalkuláltam, pedig teljesen logikus. Csak a száraz adatokból indultam ki.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nem kell még olvasási verseny sem, elég egy picit felhívni a figyelmet arra a közoktatásban elmagyarázott dolgokra, hogy:
  • Államalapító Szent István uralkodása alatt és lassan az után a magyarság meghasonlott önmagával, elpusztította az eredeti vallását és kultúráját. Elpusztult? Nézőpont kérdése. Az elpusztult kultúránkat csak közvetett forrásokból tudjuk rekonstruálni, annyira "jó munkát" végzett a szaki. Igen tudjuk ezt az egészet megkérdőjelezni ma nem számít szép dolognak, de ma inkább lököttnek néznek, semmint forró ólmot öntsenek a nyílásaidba, pedig nem ártana elgondolkodni rajta. Akkor a nemzet érdeke azt kívánta, hogy betagozódjunk a nyugati kultúrkörbe, a vezetők értékelése szerint arra volt szükség, hogy a nép szokásait és kultúráját radikálisan megváltoztassuk azért, hogy a magyarság fennmaradjon és prosperálhasson. És ezt ma értékként tartjuk egyebár számon, az ún. "államalapítást".
  • Evolúciós szempontból pont az alkalmazkodóképesség az érték, nem a szokásokhoz való gondolkodás, fenntartások nélküli ragaszkodás. A folyamatos kritikai gondolkodás és felülvizsgálat, amit akkor is megtettek, és léptek az alapján. A kultúrának és társadalomnak igenis alkalmazkodnia kell a változó körülményekhez, mert ha nem, akkor vagy hátrányba kerül vagy akár elpusztul, attól függően, hogy mennyire tér el a kívánatos állapottól.
  • Nem a nyugati minta agyatlan majmolása volt "túlélés kulcsa", hanem az, hogy a társadalom fenntartásának és fejlődésének a körülményei folyamatosan változik, és ez manapság még jobban igaz, ezért változatlan normákkal és szokásokkal a versenyképessége, működőképessége, integritása NEM FENNTARTHATÓ. Ahogy a reformkor óta is kigúnyolták a maradi rendszer konzerválását kétségbeesetten kívánó rétegeket az íróink, úgy most is be kellene látni, hogy a régi struktúrák változatlan fenntartása valószínűleg nem előnyös, ahogy egy korábbi fejlődési stádiumba való visszatérés sem tűnik indokoltnak önmagában azért, mert akkor az jó volt, valamint azt sem árt kritikai módszerrel megvizsgálni, hogy korábban az tényleg jó volt-e amire azt mondja valaki, hogy jó volt
  • de ehhez persze nem szakmunkást kell nevelni a közoktatásban, hanem a kritikai gondolkodás alapjait és igényét kell elültetni
Az önmeghasonlást nem egészen így értettem...
Némileg azért vitatkoznék azzal, amit írtál. Valamennyire sikerült ötvöznünk a keresztény hitet a saját hitvilágunkkal. Ennek pedig az is oka, hogy nagyon sokan jóval előbb Jézus követőjévé váltak már, mint ahogy Szent István színre lépett.
..
Azzal egyetértek, hogy "korszerűnek" kell lenni, de egyszersmind önazonosnak is meg kell maradni. Ez fontos! Valahogy úgy, ahogy a kígyó is leveti a régi bőrt, de alatta továbbra is ugyanaz a kígyó lakozik benne. Csak az új bőrben aztán áramvonalasabb, picit máshogy fest első blikkre, esetleg gyorsabban siklik, de belül önmaga!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 832
113
De csak úgy érdekelne:Miért pont Jakabra? Ő népszerűnek számít. Fegyőr mondjuk meglepett, hogy a legnépszerűtlenebb.Bajnai meg ha indulna, népszerűbb lenne, mint a többi. Na, az lep meg igazán!

Nem néztem meg a népszerűségi adatokat, csak őt gondoltam a legvállalhatatlanabb jelöltnek, ha be kellene állnia mögé a többieknek. Ungár Péter is indul? Akkor inkább rá szavaznék, vele azért még cikibb lenne nekik, de nyilván úgysem nyerhetné meg. Schmidt Mária milliárdos fia, aki időnként az egybites "a zorbán diktátor és Putyin bábja, a Fidesz mindent ellopik, de elszámoltatjuk őket (lámpavas, IFA-plató stb.), meg éljen a dicső Európai Unió, a népek nagy barátja, le Paks2-vel, éljen a magyar Energiewende, vezessük be az eurót és vegyünk fel giga IMF és EU-s hitelt, legyen alapjövedelem és duplázzuk meg a minimálbért, minimálnyugdíjat és családi pótlékot is egyszersmind (meg emeljük duplájára az oktatásegészségügyre fordított pénzt is), ezek így együtt majd úgy berúgják magyar a gazdaságot, mint egy motort" stb. féle standard ellenzéki üzeneteknél árnyaltabb véleményeket is megfogalmaz. Csak az ilyenekre nem vevő egy O1G-identitású ellenzéki szavazó, ahogy az elvszerű balos Schifferre sem, de még Puzsérra sem (aki szerintük Fidesz-ügynök, elvakult kormánypártiak szerint meg gyurcsányista). Meg lehet nézni, hányan kommentelnek mondjuk az azonnali.hu-n, nem lehet valami magas a látogatottsága.
Bajnainak van egy ilyen szakemberi mítosza ellenzéki körökben, mint korábban Bokrosnak, szólval lehet belőle magyar Draghi. 2014-ben is annak szánták volna.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Nem néztem meg a népszerűségi adatokat, csak őt gondoltam a legvállalhatatlanabb jelöltnek, ha be kellene állnia mögé a többieknek. Ungár Péter is indul? Akkor inkább rá szavaznék, vele azért még cikibb lenne nekik, de nyilván úgysem nyerhetné meg. Schmidt Mária milliárdos fia, aki időnként az egybites "a zorbán diktátor és Putyin bábja, a Fidesz mindent ellopik, de elszámoltatjuk őket (lámpavas, IFA-plató stb.), meg éljen a dicső Európai Unió, a népek nagy barátja, le Paks2-vel, éljen a magyar Energiewende, vezessük be az eurót és vegyünk fel giga IMF és EU-s hitelt, legyen alapjövedelem és duplázzuk meg a minimálbért, minimálnyugdíjat és családi pótlékot is egyszersmind (meg emeljük duplájára az oktatásegészségügyre fordított pénzt is), ezek így együtt majd úgy berúgják magyar a gazdaságot, mint egy motort" stb. féle standard ellenzéki üzeneteknél árnyaltabb véleményeket is megfogalmaz. Csak az ilyenekre nem vevő egy O1G-identitású ellenzéki szavazó, ahogy az elvszerű balos Schifferre sem, de még Puzsérra sem (aki szerintük Fidesz-ügynök, elvakult kormánypártiak szerint meg gyurcsányista). Meg lehet nézni, hányan kommentelnek mondjuk az azonnali.hu-n, nem lehet valami magas a látogatottsága.
Bajnainak van egy ilyen szakemberi mítosza ellenzéki körökben, mint korábban Bokrosnak, szólval lehet belőle magyar Draghi. 2014-ben is annak szánták volna.
Alapvetően baloldali beállítású vagyok. De ez a mostani (az utóbbi években) "koalíció" számomra vállalhatatlan. Max még Bajnait tudtam volna vállalni. Visszatérve ilyen és ehhez hasonló programokból kösz de nem kérek-(ünk). És úgy gondolom sokan vagyunk ezzel. Maradok 22- re is semleges. Max ha elmegyek valami neve sincs-re szavazók.
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: fip7 and formosa1

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Az egyetlen novekedesi es szaporodasi palyank, ha bebiztositjuk a jólétet és azzal megagyazunk a demográfiai fordulatnak is.. Minden mas, holdkoros nonszensz az EUn avagy NATOn kivul szimplan öngyilkosság.

A jólét eddig még az esetek döntő részében lefelé vitte a TFR-t az elmúlt időszakban, persze nem azt mondom hogy legyünk szegények és ágrólszakadtak :). Csak ez a legyen sok pénz és ez meg az akkor majd szülnek, nem fognak mert akkor meg lesz valami más amit előrébb sorolnak és majd azután... aztán meg mégse. A milliárdosoknak kéne akkor a legtöbb gyereküknek lenni mégsem ez a helyzet, pedig az már megteheti hogy személyzet segítse a gyereknevelést minden percben.
Amúgy azok a politikusok akik ezzel hakniznak hogy édeshaza így és úgy de még két gyerekük sincs azok számomra hiteltelenek. lehet utálni az Orbánt de ilyen téren példát mutat.
Szerintem még vállalható perspektívát lehetett volna az elmúlt évtizedben Afrikából elüldözött fehér családok betelepítése is.
Ha úgyis fene nagy keresztények vagyunk, és a migránsokkal is az a fő bajunk, hogy nem egy kultúrkörből valóak (iszlám hit)..
Fehér katolikus családok ezrei kényszerültek elhagyni az ottani üldöztetés miatt az otthonukat. Többségük földműves, dolgos ember. Egy jó letelepedést segítő programmal rendes lökést adhatott volna a gazdaságnak, és a szaporulatnak is, ez az unorthodox lehetőség.

Akinek megvan a földje ez nem fog eljönni amíg el nem veszik tőle vagy meg nem ölik, aki meg már akart az pénzé tette a dolgait és ha mezőgazdaságból akar élni akkor a fehér barát és biztonságos Namíbia, Botswana, Zambia területén vett sok ezer hektáros farmokat akár úgy is hogy befektetőt keresett hozzá. Szóval nem a mezőgazdász réteg az akiket ki lehet onnan hozni, hanem az elszegényedett városi fehéreket, de ha idehozzuk őket kicsit összeszedik magukat, mi a garancia hogy nem pattantak meg valami angolszász oroszába mikor már van pénzük repülőjegyre és költözésre? Ugye ez a városi fehér réteg főleg angolul beszél, nem búrok.

Sokkal olcsóbb és jobb, és itt jön a képbe ahol a jóléttel lehet növelni népességet, ha azt csináljuk ami Kárpátalján működik csodálatosan, a hozzánk képest csóró Ukrajnában a magyar iskolákat felfejleszteni, ösztöndíjakat adni, és minél magától éltetőbbé tenni hogy magyar felsőoktatásban vegyenek részt. Mennyi is az ukrán minimálbér? Mennyit dobna egy ukrán családon ha a gyerekek kapnának egy helyi viszonyaltban nagyon jó ösztöndíjat, és lehetőséget egy sokkal jobb életre?

Amúgy én nem vagyok bevándorlás ellenes, a tömbbetelepítés ellen vagyok, és a párhuzamos társadalmak kialakulása ellen. Szerintem lenyűgöző dolog a magyar történelemben hogy váltak népek magyarrá miközben mi is megmaradtunk egy ilyen idegen népek tengerében, kicsit mitikus érzésű dolog.

Volna is még egy másik módszerem amivel éves szinten több tízezerrel lehetne növelni a népességet de érdekes lenne mert ilyet még az elmúlt időben nem sokan csináltak és nem ilyen 4 évente változható instabil rendszer kell hozzá, hanem folyamatos stabil irányvonal.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 915
113
Schmidt Mária milliárdos fia, aki időnként az egybites "a zorbán diktátor és Putyin bábja, a Fidesz mindent ellopik, de elszámoltatjuk őket (lámpavas, IFA-plató stb.), meg éljen a dicső Európai Unió, a népek nagy barátja, le Paks2-vel, éljen a magyar Energiewende, vezessük be az eurót és vegyünk fel giga IMF és EU-s hitelt, legyen alapjövedelem és duplázzuk meg a minimálbért, minimálnyugdíjat és családi pótlékot is egyszersmind (meg emeljük duplájára az oktatásegészségügyre fordított pénzt is), ezek így együtt majd úgy berúgják magyar a gazdaságot, mint egy motort" stb. féle standard ellenzéki üzeneteknél árnyaltabb véleményeket is megfogalmaz.
Egyrészt: mint tudjuk a szocialisták előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.
Másrészt: Ungár sosem állt elő országos gazdasági koncepcióval. Mert nincs neki. Ahogy a többieknek sincs. Csak részkérdéseken rugózik mind.
Bajnainak van egy ilyen szakemberi mítosza ellenzéki körökben
Ott lehet. De aki nem újszülött és tudja miért "libás" Bajnai, meg persze van egy csöpp esze, az sosem szavaz rá.
Max. akkor, ha a választás úgy merül fel, hogy Gyurcsány vagy Bajnai.

Ugyanakkor Gyurcsánynak van pártja, Bajnainak meg nincs. Ő csak egy kirakati bábu lenne az egybesült ellenzék számára, valós mozgástér nélkül.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Masok meg gyikemberekben hisznek avagy ellenkező neműnek, zeppelinnek, akarminek hivjak magukat. Van ez így.

Kozben itt, a valodi vilagban, ilyrn opcio nem letezik Magyarországnak mar régen. Igazabol szerencsesen alakult az elmult 20 ev, hogy lendületből mindenkit bevettek es nem Nyugat-only EU lett.



Jaja, gyikemberek, zsidok, amerikaiak, akarki, kiveve az oroszokat es hasonlokat stb. Krisztalytiszta logika. :p


Ismerem ezt a tipust...
Kapasbol végtelenül fogalmatlan mar alapvető kozgazdasagtanhoz is, a vitakeszsege ill felkészültsége meg egy kozepiskolas szintjen is alig mozog. Gondolom, ahol felnőtt, ott ő volt az "okos", az iskolai egyike sem volt kemeny hely, emiatt aztan el is hiszi magáról.
Nem az.

Az egyetlen novekedesi es szaporodasi palyank, ha bebiztositjuk a jólétet és azzal megagyazunk a demográfiai fordulatnak is.. Minden mas, holdkoros nonszensz az EUn avagy NATOn kivul szimplan öngyilkosság.
Lehet bagatellizálni a dolgokat, de felesleges...
Aki egy kicsit is utána néz a dolgoknak tisztában van vele, hogy az elmúlt 200-250 évben egyértelműen a nemzetközi bankárkaszt mozgatja a szálakat... akik annak ellenére, hogy nemzetköziek, vallásilag meglehetősen monolit közösséget alkotnak. Lehet tagadni, csak felesleges, hogy az USA egy szabadköművesek szervezte szabadköműves állam, amelynek a végső célja a világuralom megszerzése és az Új Világrend bevezetése. Ők az eszköz a bankárkaszt kezében. Érdemes lenne beleolvasnod a Pán-Európai Unió atyja, Coudenhove-Kalergi Praktischer Idealismus könyvébe, hogy milyen jövőt szán Európa őslakosságának... és végeláthatatlanul folytathatnám a sort. De nem kívánlak meggyőzni
Egyszerűen az egyik legrosszabb dolog ami történhetett sokat szenvedett hazánkkal és nemzetünkkel, hogy csatlakoztunk az Euro-atlanti integrációhoz. Tudod inkább lennénk egy kitaszított latorállam, mint hogy a saját felszámolásunkat és megsemmisítésünket támogassuk
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 546
4 690
113
A jólét eddig még az esetek döntő részében lefelé vitte a TFR-t az elmúlt időszakban, persze nem azt mondom hogy legyünk szegények és ágrólszakadtak :). Csak ez a legyen sok pénz és ez meg az akkor majd szülnek, nem fognak mert akkor meg lesz valami más amit előrébb sorolnak és majd azután... aztán meg mégse. A milliárdosoknak kéne akkor a legtöbb gyereküknek lenni mégsem ez a helyzet, pedig az már megteheti hogy személyzet segítse a gyereknevelést minden percben.
Amúgy azok a politikusok akik ezzel hakniznak hogy édeshaza így és úgy de még két gyerekük sincs azok számomra hiteltelenek. lehet utálni az Orbánt de ilyen téren példát mutat.


Akinek megvan a földje ez nem fog eljönni amíg el nem veszik tőle vagy meg nem ölik, aki meg már akart az pénzé tette a dolgait és ha mezőgazdaságból akar élni akkor a fehér barát és biztonságos Namíbia, Botswana, Zambia területén vett sok ezer hektáros farmokat akár úgy is hogy befektetőt keresett hozzá. Szóval nem a mezőgazdász réteg az akiket ki lehet onnan hozni, hanem az elszegényedett városi fehéreket, de ha idehozzuk őket kicsit összeszedik magukat, mi a garancia hogy nem pattantak meg valami angolszász oroszába mikor már van pénzük repülőjegyre és költözésre? Ugye ez a városi fehér réteg főleg angolul beszél, nem búrok.

Sokkal olcsóbb és jobb, és itt jön a képbe ahol a jóléttel lehet növelni népességet, ha azt csináljuk ami Kárpátalján működik csodálatosan, a hozzánk képest csóró Ukrajnában a magyar iskolákat felfejleszteni, ösztöndíjakat adni, és minél magától éltetőbbé tenni hogy magyar felsőoktatásban vegyenek részt. Mennyi is az ukrán minimálbér? Mennyit dobna egy ukrán családon ha a gyerekek kapnának egy helyi viszonyaltban nagyon jó ösztöndíjat, és lehetőséget egy sokkal jobb életre?

Amúgy én nem vagyok bevándorlás ellenes, a tömbbetelepítés ellen vagyok, és a párhuzamos társadalmak kialakulása ellen. Szerintem lenyűgöző dolog a magyar történelemben hogy váltak népek magyarrá miközben mi is megmaradtunk egy ilyen idegen népek tengerében, kicsit mitikus érzésű dolog.

Volna is még egy másik módszerem amivel éves szinten több tízezerrel lehetne növelni a népességet de érdekes lenne mert ilyet még az elmúlt időben nem sokan csináltak és nem ilyen 4 évente változható instabil rendszer kell hozzá, hanem folyamatos stabil irányvonal.
Elárulod mi az a másik módszer, amit a végén említettél, de nem fejtetted ki!
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Lehet bagatellizálni a dolgokat, de felesleges...
Aki egy kicsit is utána néz a dolgoknak tisztában van vele, hogy az elmúlt 200-250 évben egyértelműen a nemzetközi bankárkaszt mozgatja a szálakat... akik annak ellenére, hogy nemzetköziek, vallásilag meglehetősen monolit közösséget alkotnak. Lehet tagadni, csak felesleges, hogy az USA egy szabadköművesek szervezte szabadköműves állam, amelynek a végső célja a világuralom megszerzése és az Új Világrend bevezetése. Ők az eszköz a bankárkaszt kezében. Érdemes lenne beleolvasnod a Pán-Európai Unió atyja, Coudenhove-Kalergi Praktischer Idealismus könyvébe, hogy milyen jövőt szán Európa őslakosságának... és végeláthatatlanul folytathatnám a sort. De nem kívánlak meggyőzni
Egyszerűen az egyik legrosszabb dolog ami történhetett sokat szenvedett hazánkkal és nemzetünkkel, hogy csatlakoztunk az Euro-atlanti integrációhoz. Tudod inkább lennénk egy kitaszított latorállam, mint hogy a saját felszámolásunkat és megsemmisítésünket támogassuk

"Ami Kalergi 1925-ben megjelent Praktischer Idealismus (Gyakorlati idealizmus) című művét illeti, abban szó sem esik a nemzetállamok felszámolásáról, sem ázsiai vagy afrikai tömegek betelepítéséről Európába. A mű az akkori világ és Európa szinte minden fontos kérdésével foglalkozik, így kitér az emberiség és Európa jövőjére is. És ennek kapcsán kétségtelenül azt írja, hogy a távoli jövő embere keverék lesz.

De ez az ő számára nem cél, hanem várhatóan bekövetkező esemény. Nincs „terve” a megvalósítására. Nem volt Kalergi-terv, ahogy szélsőjobboldali internetes portálok egy ideje Európa-szerte terjesztik."

Forràs: https://www.magyaridok.hu/velemeny/kalergi-grof-megitelese-1631470/
 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 526
29 735
113
"Ami Kalergi 1925-ben megjelent Praktischer Idealismus (Gyakorlati idealizmus) című művét illeti, abban szó sem esik a nemzetállamok felszámolásáról, sem ázsiai vagy afrikai tömegek betelepítéséről Európába. A mű az akkori világ és Európa szinte minden fontos kérdésével foglalkozik, így kitér az emberiség és Európa jövőjére is. És ennek kapcsán kétségtelenül azt írja, hogy a távoli jövő embere keverék lesz.

De ez az ő számára nem cél, hanem várhatóan bekövetkező esemény. Nincs „terve” a megvalósítására. Nem volt Kalergi-terv, ahogy szélsőjobboldali internetes portálok egy ideje Európa-szerte terjesztik."

Forràs: https://www.magyaridok.hu/velemeny/kalergi-grof-megitelese-1631470/
Pedig de. :(
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
"Ami Kalergi 1925-ben megjelent Praktischer Idealismus (Gyakorlati idealizmus) című művét illeti, abban szó sem esik a nemzetállamok felszámolásáról, sem ázsiai vagy afrikai tömegek betelepítéséről Európába. A mű az akkori világ és Európa szinte minden fontos kérdésével foglalkozik, így kitér az emberiség és Európa jövőjére is. És ennek kapcsán kétségtelenül azt írja, hogy a távoli jövő embere keverék lesz.

De ez az ő számára nem cél, hanem várhatóan bekövetkező esemény. Nincs „terve” a megvalósítására. Nem volt Kalergi-terv, ahogy szélsőjobboldali internetes portálok egy ideje Európa-szerte terjesztik."

Forràs: https://www.magyaridok.hu/velemeny/kalergi-grof-megitelese-1631470/
In his 1925 book Practical Idealism, Coudenhove-Kalergi envisioned an all-encompassing race of the future made up of "Eurasian-Negroid," replacing "the diversity of peoples" and "[t]oday's races and classes" with a "diversity of individuals."[42]

In an interview in the first Pan-European Congress in 1926, he expressed the support of Jews by the Pan-European movement and the benefits to Jews with the elimination of racial hatred and economic rivalry brought by the United States of Europe.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
In his 1925 book Practical Idealism, Coudenhove-Kalergi envisioned an all-encompassing race of the future made up of "Eurasian-Negroid," replacing "the diversity of peoples" and "[t]oday's races and classes" with a "diversity of individuals."[42]

In an interview in the first Pan-European Congress in 1926, he expressed the support of Jews by the Pan-European movement and the benefits to Jews with the elimination of racial hatred and economic rivalry brought by the United States of Europe.

És ebben hol "a terv", a betelepítés, az erőltetett keveredés stb. ? Van élő ember aki olvasta amit írt ? Tudtommal magyarul nem elérhető.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 546
4 690
113
Nekem Anyukám ma kapott Sputnyikot.
Egyenlöre minden rendben , semmi negatív tapasztalata nincs. Esetleg egy pár napig majd riportozok róla.

Érdekes élményem volt tegnap. Egy üzletfelem tesója be lett oltva pár napja olyannal, amit az idösek nem kaphatnak. Gondolom az Astra Zeneca lehet az. Cca a 4. napra neki viszont volt baja. 50+-os kronikus betegséggel. Azért is kapta. Nem is ment tegnap dolgozni, pont emiatt. De azt hiszem a rendszerkritikus, délvidéki fórumtársunk @altx pedig a kínaiakról számolt be pár hete... én azt vettem ki, hogy elégedett volt családi tapasztalatokkal.
Mivel megígértem hogy referálok Anyukám Sputnik V oltásáról, így nem várok tovább.
Semmit nem tapasztalt, így gondoltam várok hátha lesz, de szerencsére nem lett. Még izomfájdalom sem, amire influenza oltás után panaszkodott.

Úgyhogy így cca 3 és fél nap után semmi negatívat nem tapasztalt.
Lehet hogy az orosz walkmant hátizsákként kellett vinni, de egyenlőre úgy tűnik, oltást tudnak gyártani! :)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
És ebben hol "a terv", a betelepítés, az erőltetett keveredés stb. ? Van élő ember aki olvasta amit írt ? Tudtommal magyarul nem elérhető.
Egy eurázsiai-afrikai keveréknép megalkotása zsidó arisztokráciával fűszerezve éppen folyamatban van. Nézd már meg melyik szabadköműves páholy tagja volt és kik voltak a barátai, kik finanszírozták tevékenységét. Ne legyél már naiv... a vallás, a nemzetek és a család felszámolását már az Illuminátus Rend meghirdette 1776-ban.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Hová süllyedt az ország!

További részletek, adalékok...
---
"A keddi Ütközőben arról beszélünk, hogy Tóth Krisztina költő felvetése szerint, bizonyos műveket ki kellene venni a kötelezők listájából, mert az abban megformált nő alakok káros hatással vannak a gyerekek fejlődésére. A “múltfeldolgozás” mintha egy újabb eszközként jelenne meg az identitás, és a gyökerek kiirtására?"
Vendégek: Erős Kinga a Magyar Írószövetség elnöke és Takaró Mihály irodalomtörténész
/Kossuth Rádió, Ütköző - 2021. február 23./
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 512
113
Nem kell még olvasási verseny sem, elég egy picit felhívni a figyelmet arra a közoktatásban elmagyarázott dolgokra, hogy:
  • Államalapító Szent István uralkodása alatt és lassan az után a magyarság meghasonlott önmagával, elpusztította az eredeti vallását és kultúráját. Elpusztult? Nézőpont kérdése. Az elpusztult kultúránkat csak közvetett forrásokból tudjuk rekonstruálni, annyira "jó munkát" végzett a szaki. Igen tudjuk ezt az egészet megkérdőjelezni ma nem számít szép dolognak, de ma inkább lököttnek néznek, semmint forró ólmot öntsenek a nyílásaidba, pedig nem ártana elgondolkodni rajta. Akkor a nemzet érdeke azt kívánta, hogy betagozódjunk a nyugati kultúrkörbe, a vezetők értékelése szerint arra volt szükség, hogy a nép szokásait és kultúráját radikálisan megváltoztassuk azért, hogy a magyarság fennmaradjon és prosperálhasson. És ezt ma értékként tartjuk egyebár számon, az ún. "államalapítást".
  • Evolúciós szempontból pont az alkalmazkodóképesség az érték, nem a szokásokhoz való gondolkodás, fenntartások nélküli ragaszkodás. A folyamatos kritikai gondolkodás és felülvizsgálat, amit akkor is megtettek, és léptek az alapján. A kultúrának és társadalomnak igenis alkalmazkodnia kell a változó körülményekhez, mert ha nem, akkor vagy hátrányba kerül vagy akár elpusztul, attól függően, hogy mennyire tér el a kívánatos állapottól.
  • Nem a nyugati minta agyatlan majmolása volt "túlélés kulcsa", hanem az, hogy a társadalom fenntartásának és fejlődésének a körülményei folyamatosan változik, és ez manapság még jobban igaz, ezért változatlan normákkal és szokásokkal a versenyképessége, működőképessége, integritása NEM FENNTARTHATÓ. Ahogy a reformkor óta is kigúnyolták a maradi rendszer konzerválását kétségbeesetten kívánó rétegeket az íróink, úgy most is be kellene látni, hogy a régi struktúrák változatlan fenntartása valószínűleg nem előnyös, ahogy egy korábbi fejlődési stádiumba való visszatérés sem tűnik indokoltnak önmagában azért, mert akkor az jó volt, valamint azt sem árt kritikai módszerrel megvizsgálni, hogy korábban az tényleg jó volt-e amire azt mondja valaki, hogy jó volt
  • de ehhez persze nem szakmunkást kell nevelni a közoktatásban, hanem a kritikai gondolkodás alapjait és igényét kell elültetni


Hát, azért azt át kellene /lehetne gondolni, hogy melyik nemzetnek volt érdekel, hogy betagozódjunk a nyugati kultúrkobe.
A vezeto értékelése az volt, hogy beáldozza a fiát, majd vele a negyed népét, elárulja a saját hadseregét, hogy a vérvonala fenmaradhasson.
Jól is sikerült....
A fiát még életében elárulja az "kultúrkor" amiért o elárulta a népét, akkora uzlet volt.
Stb.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 354
113
A jólét eddig még az esetek döntő részében lefelé vitte a TFR-t az elmúlt időszakban, persze nem azt mondom hogy legyünk szegények és ágrólszakadtak :). Csak ez a legyen sok pénz és ez meg az akkor majd szülnek, nem fognak mert akkor meg lesz valami más amit előrébb sorolnak és majd azután... aztán meg mégse. A milliárdosoknak kéne akkor a legtöbb gyereküknek lenni mégsem ez a helyzet, pedig az már megteheti hogy személyzet segítse a gyereknevelést minden percben.

Ezzel teljes mértékben egyetértek! A két világháború közötti --valóban nehéz-- időkben 4-5-6 családonkénti gyerekszám volt az általános.
1-2 szobás lakásokban, sokszor nagyszülőkkel!!!
Az afrikai számokra nem kérdezek rá, mert ott "hagyományosan" nemi erőszakból születik a népesség jelentős része, ezt a társadalmi megoldást kizárom.
Viszont Ázsiában is a népesség-szaporulat fordítottan aránylik az általános vagyoni helyzettel, mint Európában, Amerikában, az ókori birodalmakban!
Ebből megállapítva, nem a kultúrkörön, nemzetiségen múló tényezőről van szó.
Az iszlám vallásúaknál is már csökken a korábban bevándoroltakhoz képest a gyerekszáma a későbbi generációknál.
A szociológusok máig adósak erre a kérdésre a válasszal, vagy azt el-/agyonhallgatják, mert lenne népszerű, "gazdaságos"...

A cigány népesség fennmaradását bőven biztosító mutatóra sem nagyon adnak magyarázatot, annak ellenére, elég destruktív a "csoport", az eltelt sokszáz évben népességi szempontból nem merült fel a kihalásuk veszélye!


Korábban a HTKA-n is írta valaki, hogy nem látja elvárhatónak, hogy a "magyar létbizonytalanságba" a családok gyereket szüljenek.
Ezt nem nagyon értem??? Magyarországon kb. 150 éve nem volt --valóban-- hosszabb létbizonytalanság!


A "valóban" súlyára példa, "kicsit" OFF :

Erről a létbizonytalanság súlyáról szóló (hamis/"demonizált")fontosságú tényezőről a "problémás élet" baráti körös beszélgetése-morgolódása jut eszembe
  1. a gazdasági válság évei alatt,
  2. cserélődő állásokkal, vállalkozásokkal,
  3. a dugóban,
  4. araszoló 4-6-os villamoson,
  5. tömegben,
  6. nyári kánikulában,
  7. jövő-/menő barátnős csapat-tagokkal
  8. ...

...amikor kinyílt az ajtó és felgurult egy elektromos kerekes-székes személy, ferde fejtartással és kicsit lógó alsó ajkakkal.

Csináltunk a többi utassal neki helyet.

Mire 2-3 megállóval később leszállt, addigra a félbemaradt "súlyos gondjaink" beszélgetés átértékelődött.
Szép lett az élet, süt a nap(nekünk), kék az ég, még bőven előttünk áll, "...csapjunk is bele!", folytatású mondatok "jöttek".
Le is szálltunk a Margit-szigetnél egy sportos órára, soron kívül.

Talán ez a történet mutatja, hogy a közelmúltban/jövőben milyen súlyú létbizonytalansági "problémákról" van szó valójában!
Felsorolás kb:
nem lesz minden gyereknek saját szobája,
nehéz lesz autót cserélni,
nem biztos, hogy neves(jól hirdetett ? ) iskolába lehet beíratni a gyerekeket,
nem kap meg mindent(tárgyi dolgokat),
amiknél a tudás, szakkörök, sportolás(egészségre nevelés, egészséges életmód) "kicsit" fontosabbak, de nem ezek fontosságát sugározza(idomítja) 24-ből (kb.) 16 órán át a reklámokban a non-stop "média-zaj"!


ON




Amúgy azok a politikusok akik ezzel hakniznak hogy édeshaza így és úgy de még két gyerekük sincs azok számomra hiteltelenek. lehet utálni az Orbánt de ilyen téren példát mutat.


Akinek megvan a földje ez nem fog eljönni amíg el nem veszik tőle vagy meg nem ölik, aki meg már akart az pénzé tette a dolgait és ha mezőgazdaságból akar élni akkor a fehér barát és biztonságos Namíbia, Botswana, Zambia területén vett sok ezer hektáros farmokat akár úgy is hogy befektetőt keresett hozzá. Szóval nem a mezőgazdász réteg az akiket ki lehet onnan hozni, hanem az elszegényedett városi fehéreket, de ha idehozzuk őket kicsit összeszedik magukat, mi a garancia hogy nem pattantak meg valami angolszász oroszába mikor már van pénzük repülőjegyre és költözésre? Ugye ez a városi fehér réteg főleg angolul beszél, nem búrok.



Sokkal olcsóbb és jobb, és itt jön a képbe ahol a jóléttel lehet növelni népességet, ha azt csináljuk ami Kárpátalján működik csodálatosan, a hozzánk képest csóró Ukrajnában a magyar iskolákat felfejleszteni, ösztöndíjakat adni, és minél magától éltetőbbé tenni hogy magyar felsőoktatásban vegyenek részt. Mennyi is az ukrán minimálbér? Mennyit dobna egy ukrán családon ha a gyerekek kapnának egy helyi viszonyaltban nagyon jó ösztöndíjat, és lehetőséget egy sokkal jobb életre?

Amúgy én nem vagyok bevándorlás ellenes, a tömbbetelepítés ellen vagyok, és a párhuzamos társadalmak kialakulása ellen. Szerintem lenyűgöző dolog a magyar történelemben hogy váltak népek magyarrá miközben mi is megmaradtunk egy ilyen idegen népek tengerében, kicsit mitikus érzésű dolog.
Itt is egy érdekes dolgot vettél észre Te is. A történelmünk során sokszor fogadtunk be elüldözött népeket, élen járva(szerintem) ezzel Európában.
A honfoglaláskor is képesek voltunk különböző nemzetiségű törzsek egységét létrehozni, és egyedülálló módon megmaradni a nomád letelepülő népcsoportok között.
Más nemzetek országok inkább erőszakosan, olykor véresen asszimiláltak/-nak, mi inkább lehetőségeket nyújtunk azoknak, akik együttműködnek a magyar közösséggel.
Ennek az ezer éves, folyamatos megújulásnak a gazdasági-társadalmi hátterét szedte szét Nyugat-Európa Trianonnal! :mad: :mad: :mad:


Volna is még egy másik módszerem amivel éves szinten több tízezerrel lehetne növelni a népességet de érdekes lenne mert ilyet még az elmúlt időben nem sokan csináltak és nem ilyen 4 évente változható instabil rendszer kell hozzá, hanem folyamatos stabil irányvonal.


Mi ez??? :) :) :)