Mennyivel jobb lenne, ha mondjuk a pártok nem listáznák a lakosságot, ugye....
Abban nincs különbség, hogy a Momentum egyszerre állított össze listát, vagy a Fidesz 15 éven keresztül részletekben. Egyébként én kifejezetten kedvelem, amikor jönnek a különböző pártoktól, aztán csak mekegnek-makognak és elhúznak a fenébe. Amúgy meg a Momentum maximum annyit tud meg, hogy a saját szavazói hol vannak, a Fidesz és az MSZP konkrétan listázza a népet a legapróbb részletekre kihegyezve. Bár attól mentsen meg engem a jó isten, hogy egyszer is bevédjem a Momentumot, mert azok is elmehetnek a bús 3,14csába, ahonnan jöttek.
Nem az a baj, ha megkérdeznek, hanem az amikor hülyének néznek
Amikor ilyen filléres(vagyis pontosabban nem filléres) trükkel akarnak hülyének nézni és aztán elmondják, hogy hát ők megkérdeztek.Ja, csak épp a vélemény van lesz*rva.
A lényeg az, hogy akkor lenne NEMZETI, ha a nemzet vissza is küldené.De nem teszi, mégis úgy csinálnak, mintha a NEMZET véleménye állna a papírokon, amit amúgy soha nem tudnunk meg, hogy a pártirodában töltöttek ki vagy tényleg valódi emberek véleménye (de mivel amúgy is egy szűk kisebbség küldi vissza minden alkalommal, így mindegy is, értékelhetetlen). Nem beszélve arról, hogy minden egyes esetben úgy adják elő, mintha az összes beérkezett íven ugyanazok a válaszok lennének, holott ez ugye statisztikailag kizárható. Bármelyik párt csinálhatna nemzeti konzultációt, ugyanolyan komolytalan lenne az egész.Az egyetlen nemzeti konzultációt 4 illetve 5 évente tartják. Egyébként a svájci modell se tökéletes, de ha már népszavazás: Itthon módszeresen törnek le minden népszavazási kezdeményezést, hogy semmiről ne lehessen népszavazni.Nem hagyja magát úgy megszopatni a Fidesz, mint anno hagyta Fletó. Amit leírtál az mondjuk azért értelmetlen, mert nem arról beszéltem, hogy mennyire érik el az embereket.Azt írtam, hogy rendszeresen vannak gondok a jó drágán legyártott, sz*r online felületekkel. Pont ugyanaz, mint anno a Kókáék vizit-automatája.
Ha meg már parlamentáris demokráciában élünk (LOL) akkor majd ne sírjanak, ha jövőre a moslékkoalíció nyeri meg a választást valamilyen véletlen folytán.Akkor aztán lehet majd törölni a szomorú szemeket, hogy ide vezet a hatalmi arrogancia, meg az amikor a választóval a kommunikáció egyszerű szemfényvesztésből áll. Utána úgy járunk, mint a republikánusok (értsd: a szavazóik) az USA-ban.
De ha már konzultáció: Olyan debil kérdéseket tesznek fel benne most is, hogy az valami elképesztő. Az újranyitásól nem az embereknek kell dönteniük, hanem SZAKEMBEREKNEK. Adott egy helyzet, ahol egyedül a szakértők javasolhatnak és úgy csinálnak, mintha az átlagember beleszólhatna abba, hogy mi lesz.Tehát teljesen felesleges a konzultáció jelen esetben, hiszen a döntést nem az embereknek kell meghozniuk. Ennyi erővel kérdezhetnék azt is, hogy "Szeretné-e megnyerni az 5-ös lottót?" Igen, nem, talán.
Ez is az 1 biteseknek van feltéve. Elég lett volna ennyit kérdezni: "Ha nem lesz járvány kinyissunk-e?" Merthogy erről van szó. Csak ebben a kérdésben az átlagember nem kompetens.