[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Ha már elharapódott itt a belpolbűnözés, az ellenzék előválasztásokat akar rendezni, ezek ugyan mennyire lesznek hitelesek? Mi akadályozza meg a kormányoldalt, hogy ne regisztráljanak tömegesen és szavazzanak valami komolytalan jelöltre? Én pl. simán regisztrálnék az előválasztáson és leszavaznék Jakab Péter miniszterelnökjelöltségére meg a leggázabb helyi képviselőjelöltre (ha tényleg előválasztáson akarják eldönteni, hogy ki legyen), csak hogy bosszantsam őket.
Semennyire nem lesznek hitelesek. Ahogyan az önkormányzatinál is előkerült a vesztes oldalról az, hogy "mert nem volt tiszta", úgy itt is elő fog. Szerintem ez szétfeszítheti majd az ellenzéki gyülekezetet. Itt az a kérdés, hogy mondjuk egy Jakabnak mennyire vannak valós miniszterelnöki ambíciói és mennyire akar csak túlélni még négy évet a OGY-ben. Mert ha tényleg miniszterelnök akar lenni, akkor dacból kilép. Ekkor viszont a Jobbik valószínűleg a parlamentből is kiesik. Ha csak a OGY szék kell, akkor meg elfogadja, hogy nem ő lesz a miniszterelnök-jelölt.
Azért nem jó beszállni az előválasztásba, mert minél többen vesznek részt benne, annál legitimebb lesz.

De csak úgy érdekelne:Miért pont Jakabra? Ő népszerűnek számít. Fegyőr mondjuk meglepett, hogy a legnépszerűtlenebb.Bajnai meg ha indulna, népszerűbb lenne, mint a többi. Na, az lep meg igazán!
 
  • Vicces
Reactions: formosa1

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Nagyjából annyi a lényeg, hogy egyszerre nyissanak, vagy esetleg vagyunk olyan nagylelkűek, hogy nem szívatjuk tovább azokat, akik már átestek a betegségen vagy oltást kaptak. Nem tudnám megmondani, hogy politikusként mi a helyes válasz, mert mindenképp csak magára haragítaná a szavazókat. Szerintem okosabb dolog ezt a döntést az emberekre bízni, mert így legalább nem lehet utólag belekötni. :)

97 az átlag IQ itthon. Ezzel nem lehet mit csinálni, csak tudomásul venni.


Az állatvédelemmel foglalkozó konzultációban viszont találtam egy érdekes kérdést. A szilveszteri tűzijátékra kérdeznek rá. Hiába vagyok nagy barátja a kuttyoknak, mégis azt mondom, hogy azért azt betiltani már túlzás lenne. Ennyi törődés minden kutyatulajdonostól elvárható. Kíváncsi vagyok, mit gondolnak erről az emberek.

Ilyen kérdésnek több értelme lenne akkor, ha mindenki számára elérhető lenne az oltás.De így csak megosztja az amúgy is megosztott társadalmat.Ilyen témák feszegetését meg kellene hagyni a szakembereknek, mert nekik nincs politikai felelősségük és akkor nem haragszanak meg a szavazók se. Nekem eleve nem tetszik az az irány, ami felé haladunk, hogyha nem oltasz vagy nem kaptad el, akkor ülj otthon. Ha valaki elkapta, mert mondjuk felelőtlen volt, azt miért jutalmazzuk? Nagylelkűségből jutalmazzuk azokat, akik miatt bezárva élünk egy éve?

A tűzijátékot meg én általában ott lövöldözöm el, ahol nincs senki, aztán se a kutyások nem b*szogatnak, se a szomszédnéni. Meg én is kiélhetem piromán hajlamaimat, ami 4-5 évente előjön, mert annyira nem vagyok nagy tűzijátékos.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Mennyivel jobb lenne, ha mondjuk a pártok nem listáznák a lakosságot, ugye....
Abban nincs különbség, hogy a Momentum egyszerre állított össze listát, vagy a Fidesz 15 éven keresztül részletekben. Egyébként én kifejezetten kedvelem, amikor jönnek a különböző pártoktól, aztán csak mekegnek-makognak és elhúznak a fenébe. Amúgy meg a Momentum maximum annyit tud meg, hogy a saját szavazói hol vannak, a Fidesz és az MSZP konkrétan listázza a népet a legapróbb részletekre kihegyezve. Bár attól mentsen meg engem a jó isten, hogy egyszer is bevédjem a Momentumot, mert azok is elmehetnek a bús 3,14csába, ahonnan jöttek.

Nem az a baj, ha megkérdeznek, hanem az amikor hülyének néznek ;)
Amikor ilyen filléres(vagyis pontosabban nem filléres) trükkel akarnak hülyének nézni és aztán elmondják, hogy hát ők megkérdeztek.Ja, csak épp a vélemény van lesz*rva.
A lényeg az, hogy akkor lenne NEMZETI, ha a nemzet vissza is küldené.De nem teszi, mégis úgy csinálnak, mintha a NEMZET véleménye állna a papírokon, amit amúgy soha nem tudnunk meg, hogy a pártirodában töltöttek ki vagy tényleg valódi emberek véleménye (de mivel amúgy is egy szűk kisebbség küldi vissza minden alkalommal, így mindegy is, értékelhetetlen). Nem beszélve arról, hogy minden egyes esetben úgy adják elő, mintha az összes beérkezett íven ugyanazok a válaszok lennének, holott ez ugye statisztikailag kizárható. Bármelyik párt csinálhatna nemzeti konzultációt, ugyanolyan komolytalan lenne az egész.Az egyetlen nemzeti konzultációt 4 illetve 5 évente tartják. Egyébként a svájci modell se tökéletes, de ha már népszavazás: Itthon módszeresen törnek le minden népszavazási kezdeményezést, hogy semmiről ne lehessen népszavazni.Nem hagyja magát úgy megszopatni a Fidesz, mint anno hagyta Fletó. Amit leírtál az mondjuk azért értelmetlen, mert nem arról beszéltem, hogy mennyire érik el az embereket.Azt írtam, hogy rendszeresen vannak gondok a jó drágán legyártott, sz*r online felületekkel. Pont ugyanaz, mint anno a Kókáék vizit-automatája.

Ha meg már parlamentáris demokráciában élünk (LOL) akkor majd ne sírjanak, ha jövőre a moslékkoalíció nyeri meg a választást valamilyen véletlen folytán.Akkor aztán lehet majd törölni a szomorú szemeket, hogy ide vezet a hatalmi arrogancia, meg az amikor a választóval a kommunikáció egyszerű szemfényvesztésből áll. Utána úgy járunk, mint a republikánusok (értsd: a szavazóik) az USA-ban.

De ha már konzultáció: Olyan debil kérdéseket tesznek fel benne most is, hogy az valami elképesztő. Az újranyitásól nem az embereknek kell dönteniük, hanem SZAKEMBEREKNEK. Adott egy helyzet, ahol egyedül a szakértők javasolhatnak és úgy csinálnak, mintha az átlagember beleszólhatna abba, hogy mi lesz.Tehát teljesen felesleges a konzultáció jelen esetben, hiszen a döntést nem az embereknek kell meghozniuk. Ennyi erővel kérdezhetnék azt is, hogy "Szeretné-e megnyerni az 5-ös lottót?" Igen, nem, talán.
Ez is az 1 biteseknek van feltéve. Elég lett volna ennyit kérdezni: "Ha nem lesz járvány kinyissunk-e?" Merthogy erről van szó. Csak ebben a kérdésben az átlagember nem kompetens.
Nem az emberek döntenek az újranyitásról. Ezt többször elmondták, de fontos mit válaszolnak. Az, hogy most van áltsuli, az pl. a konzultációnak köszönhető, mert sok helyen nincs. Ennek ellenére nem volt kőbe vésve, hogy legyen, de tény, hogy amikor mérlegelni kellett pl. nov-dec a csúcson, nem sokkal az őszi szünet után, lett.

Ha nincs beoltva 60%, nem lesz nyitás, ha nyárig nem lesz 75%, nyár se lesz.
 
  • Vicces
Reactions: formosa1

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Nem az emberek döntenek az újranyitásról. Ezt többször elmondták, de fontos mit válaszolnak. Az, hogy most van áltsuli, az pl. a konzultációnak köszönhető, mert sok helyen nincs. Ennek ellenére nem volt kőbe vésve, hogy legyen, de tény, hogy amikor mérlegelni kellett pl. nov-dec a csúcson, nem sokkal az őszi szünet után, lett.

Ha nincs beoltva 60%, nem lesz nyitás, ha nyárig nem lesz 75%, nyár se lesz.

Gyurcsány meg azt mondta, hogy ő hazafi. Biztos igazat mondott.
Dehogy a konzultáció miatt nyitottak az általános iskolák! Ugyanebben a kérdőívben kérdezték a vásárlási idősávot is, amit bevezettek majd visszakoztak amikor kiderült, hogy a kutyának se kell.Akkor a kérdőív visszaküldői voltak a hülyék vagy a kormány csak úgy hasraütésszerűen döntött a kérdőívek figyelembevétele nélkül? Inkább utóbbi, mint előbbi.
Az általános iskolák azért vannak nyitva, mert így a szülők (már ahol megmaradt a munkahelyük) el tudnak menni dolgozni. Ha ehhez egy konzultáció kellett a kormánynak, akkor a kompetenciájuk megkérdőjelezhető. Ráadásul majdnem az összes kérdésnél (amiknek jó részének köze nincs a járványhoz) eleve leírják az elvárt választ is vagy a kérdés van úgy feltéve, hogy ne lehessen "rosszul" válaszolni. Így se küldte vissza szinte senki, az "egyik legsikeresebb" konzultációt. Ha még akkor se küldik vissza, amikor mindenki otthon ül, akkor nem tudom meddig lehet még erőltetni a színjátékot.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Nem tudom miből nőtt ki ez a gyermekek médiafogyasztása blokk a biztpolban.. a "tilcsukbeazinternetet"-ből? :).
IMHO
NINCS probléma a haladással, új eszközökkel.
NEMTUDOM eldönteni, hogy van-e probléma azzal, hogy a gyermekek sokkal több videó alapú tartalmat fogyasztanak mint a korábbi generációk, bár a pedagógusok ezt kárhoztatják
PROBLÉMA szerintem ott van, hogy bármelyik videómegosztó platformon annyi a kretén ökörködés, hogy az felfoghatatlan az értelem nélküli bugyuta tartalmak akár vég nélkül, és úgy tűnik ezek gyártására specializálódtak kisebb stúdiók. Ma akár reggeltől estig 7/24 nézheti nem ér a végére az ilyen jellegű tartalomnak, az én fiatalkotomban meg kb két heti vagy havi megjelenésű újság volt az újságosnál amiről egyáltalán tudtam, mert padtársaknál láttam. (MAD/Kretén magazin, most gugliztam rá ez újraindult - szerintem a mai alternatívák mellett gyorsan újra vége lesz) Kell a gyereknek kikapcsolódás, de meg kell találja az egészséges egyensúlyt, és ezt korlátlan szórakozás lehetőségével nehéz megtalálni. Ugyanakkor ha a szülő/pedagógus a kötelező feladatok megfelelő beosztásával és ellenőrzésével egészséges egyensúlyt tud tartani a produktív és inproduktív időtöltés között akkor miért ne szórakozzon a gyerek, amíg az nem káros neki?
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A kommentem a ficko idiota EUs kepzelgeserol szol. Ha te a "nemzet fenmmaradasan" aggodsz, akkor neked egy ilyen okor plane egzisztencialis vegveszelyt jelent az orszag szamara a hatalom kozeleben, annyira tudatlan ez a nagyhangu szerencsetlen.
Hát képzeld én elvi alapon ellenzem mind az EU, mind a NATO tagságot is. Gondolom a Toro is így van ezzel, mindkettő szervezet a háttérhatalom fedőszerve. A Toroczkait én semmiképpen nem nevezném tudatlannak
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 899
113
Hát képzeld én elvi alapon ellenzem mind az EU, mind a NATO tagságot is. Gondolom a Toro is így van ezzel, mindkettő szervezet a háttérhatalom fedőszerve. A Toroczkait én semmiképpen nem nevezném tudatlannak
sajnos a Fideszt mindig is, a jobb az asztalnál ülni mint a vályúban gondolat menet vezette...így aztán a semlegesség szóba se került, s szétverettük/lopattuk az országot.
 
K

kamm

Guest
Hát képzeld én elvi alapon ellenzem mind az EU, mind a NATO tagságot is.

Masok meg gyikemberekben hisznek avagy ellenkező neműnek, zeppelinnek, akarminek hivjak magukat. Van ez így.

Kozben itt, a valodi vilagban, ilyrn opcio nem letezik Magyarországnak mar régen. Igazabol szerencsesen alakult az elmult 20 ev, hogy lendületből mindenkit bevettek es nem Nyugat-only EU lett.

Gondolom a Toro is így van ezzel, mindkettő szervezet a háttérhatalom fedőszerve.

Jaja, gyikemberek, zsidok, amerikaiak, akarki, kiveve az oroszokat es hasonlokat stb. Krisztalytiszta logika. :p

A Toroczkait én semmiképpen nem nevezném tudatlannak
Ismerem ezt a tipust...
Kapasbol végtelenül fogalmatlan mar alapvető kozgazdasagtanhoz is, a vitakeszsege ill felkészültsége meg egy kozepiskolas szintjen is alig mozog. Gondolom, ahol felnőtt, ott ő volt az "okos", az iskolai egyike sem volt kemeny hely, emiatt aztan el is hiszi magáról.
Nem az.

Az egyetlen novekedesi es szaporodasi palyank, ha bebiztositjuk a jólétet és azzal megagyazunk a demográfiai fordulatnak is.. Minden mas, holdkoros nonszensz az EUn avagy NATOn kivul szimplan öngyilkosság.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Minden elpusztul, ami önmagával meghasonlik!
(Remélhetőleg idejében ébredünk, és nem lépünk az aberrált Nyugat útjára, vagy amiben már felültünk az önpusztító divatoknak, ott idejében szakítani tudunk még azokkal. Ez is ilyen, ha a családjával/férjével törődne, akkor nem lenne ideje erre...)
..

Valójában egyébként éles választ kellene adni minden ilyen provokációra!
Ha multimilliomos lennék, akkor én pl. minden egyes ilyen, a magyar kultúra elleni támadás után olvasási kvízversenyt hirdetnék az ifjúságnak az érintett művekből, igen magas pénzdíjjal, pl. az első 22 helyezettnek!
Így kellene megtorolni minden ilyet, legyen szó Jókai Mór, Nyírő József vagy akármelyik irónk esetében, akit libsi megtámadás ért!
Érthetetlen, hogy ezt miért nem lépik meg!
Nem kell még olvasási verseny sem, elég egy picit felhívni a figyelmet arra a közoktatásban elmagyarázott dolgokra, hogy:
  • Államalapító Szent István uralkodása alatt és lassan az után a magyarság meghasonlott önmagával, elpusztította az eredeti vallását és kultúráját. Elpusztult? Nézőpont kérdése. Az elpusztult kultúránkat csak közvetett forrásokból tudjuk rekonstruálni, annyira "jó munkát" végzett a szaki. Igen tudjuk ezt az egészet megkérdőjelezni ma nem számít szép dolognak, de ma inkább lököttnek néznek, semmint forró ólmot öntsenek a nyílásaidba, pedig nem ártana elgondolkodni rajta. Akkor a nemzet érdeke azt kívánta, hogy betagozódjunk a nyugati kultúrkörbe, a vezetők értékelése szerint arra volt szükség, hogy a nép szokásait és kultúráját radikálisan megváltoztassuk azért, hogy a magyarság fennmaradjon és prosperálhasson. És ezt ma értékként tartjuk egyebár számon, az ún. "államalapítást".
  • Evolúciós szempontból pont az alkalmazkodóképesség az érték, nem a szokásokhoz való gondolkodás, fenntartások nélküli ragaszkodás. A folyamatos kritikai gondolkodás és felülvizsgálat, amit akkor is megtettek, és léptek az alapján. A kultúrának és társadalomnak igenis alkalmazkodnia kell a változó körülményekhez, mert ha nem, akkor vagy hátrányba kerül vagy akár elpusztul, attól függően, hogy mennyire tér el a kívánatos állapottól.
  • Nem a nyugati minta agyatlan majmolása volt "túlélés kulcsa", hanem az, hogy a társadalom fenntartásának és fejlődésének a körülményei folyamatosan változik, és ez manapság még jobban igaz, ezért változatlan normákkal és szokásokkal a versenyképessége, működőképessége, integritása NEM FENNTARTHATÓ. Ahogy a reformkor óta is kigúnyolták a maradi rendszer konzerválását kétségbeesetten kívánó rétegeket az íróink, úgy most is be kellene látni, hogy a régi struktúrák változatlan fenntartása valószínűleg nem előnyös, ahogy egy korábbi fejlődési stádiumba való visszatérés sem tűnik indokoltnak önmagában azért, mert akkor az jó volt, valamint azt sem árt kritikai módszerrel megvizsgálni, hogy korábban az tényleg jó volt-e amire azt mondja valaki, hogy jó volt
  • de ehhez persze nem szakmunkást kell nevelni a közoktatásban, hanem a kritikai gondolkodás alapjait és igényét kell elültetni
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 716
113
Az egyetlen novekedesi es szaporodasi palyank, ha bebiztositjuk a jólétet és azzal megagyazunk a demográfiai fordulatnak is..
Szerintem még vállalható perspektívát lehetett volna az elmúlt évtizedben Afrikából elüldözött fehér családok betelepítése is.
Ha úgyis fene nagy keresztények vagyunk, és a migránsokkal is az a fő bajunk, hogy nem egy kultúrkörből valóak (iszlám hit)..
Fehér katolikus családok ezrei kényszerültek elhagyni az ottani üldöztetés miatt az otthonukat. Többségük földműves, dolgos ember. Egy jó letelepedést segítő programmal rendes lökést adhatott volna a gazdaságnak, és a szaporulatnak is, ez az unorthodox lehetőség.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Szerintem még vállalható perspektívát lehetett volna az elmúlt évtizedben Afrikából elüldözött fehér családok betelepítése is.
Ha úgyis fene nagy keresztények vagyunk, és a migránsokkal is az a fő bajunk, hogy nem egy kultúrkörből valóak (iszlám hit)..
Fehér katolikus családok ezrei kényszerültek elhagyni az ottani üldöztetés miatt az otthonukat. Többségük földműves, dolgos ember. Egy jó letelepedést segítő programmal rendes lökést adhatott volna a gazdaságnak, és a szaporulatnak is, ez az unorthodox lehetőség.
Téged meg cserébe leküldünk a helyükre, win-win.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 716
113
Téged meg cserébe leküldünk a helyükre, win-win.
Jaj de kis vicces vagy!
Ugye nem kell emlékeztesselek rá, hogy a Magyar történelemben egyáltalán nem példa nélküli a külföldiek betelepítese. A törökök után az elnéptelenedés veszélyeztette az országot.
Egyre több az elnéptelenedő falu jelenleg is szoval, hely és föld is lenne bőven.
Látjuk a sváb falukat milyen jól integrálódtak, szóval egyáltalán nem ördögtől való gondolat.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Jaj de kis vicces vagy!
Ugye nem kell emlékeztesselek rá, hogy a Magyar történelemben egyáltalán nem példa nélküli a külföldiek betelepítese. A törökök után az elnéptelenedés veszélyeztette az országot.
Egyre több az elnéptelenedő falu jelenleg is szoval, hely és föld is lenne bőven.
Látjuk a sváb falukat milyen jól integrálódtak, szóval egyáltalán nem ördögtől való gondolat.
Föld nincs alig tudsz venni, még akkor is, ha pénzed van. Akinek nincs földje, és a családjából sem privatizált ki senki a 90-es években földet nem/alig tud venni. Hagyjuk már ezt a van föld bőven. Nincs! pont ez a baj. Hogy van pár földbirtokos 10-20.000 hektárokkal egy szűk réteg 700-5000 hektárral a többiek meg kb. bekaphatják. Ez a jelenlegi helyzet. 20-30 hektárt nem tudsz venni, vagy csak olyan szart amin nem terem semmi.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Nincs gazdátlan terület. Magad rakod be az adatsorokat, és mi jött ki? A beépített területeken, nemzeti parkokon és a fokozottan védett területeken kívül nincs ami ne lenne művelve, vagy vadászatra használva.
Minden föld valakié. Nincs szabad földterület. Ha nem hiszed menj be a földhivatalba, és mond, hogy szeretnél földet venni, meg fogod látni, hogy alig lesz valami, és ami van is, inkább ilyen 0,x hektáros zártkertek. Mázlid van ha találsz 1 eladó normális méretű területet, azt is aranyáron.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 716
113
Nincs gazdátlan terület. Magad rakod be az adatsorokat, és mi jött ki? A beépített területeken, nemzeti parkokon és a fokozottan védett területeken kívül nincs ami ne lenne művelve, vagy vadászatra használva.
Minden föld valakié. Nincs szabad földterület. Ha nem hiszed menj be a földhivatalba, és mond, hogy szeretnél földet venni, meg fogod látni, hogy alig lesz valami, és ami van is, inkább ilyen 0,x hektáros zártkertek. Mázlid van ha találsz 1 eladó normális méretű területet, azt is aranyáron.
Ok, hajlandó vagyok hinni neked, nem vagyok otthon ebben, és nyilván nem fogok bemenni a földhivatalba.

De azt látom a ksh adataiból, hogy csökken a megművelt terület, csökken a gyümölcs, szőlő. A kivont terület meg nő. Egyedül az erdő terület nő...
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ok, hajlandó vagyok hinni neked, nem vagyok otthon ebben, és nyilván nem fogok bemenni a földhivatalba.


De azt látom a ksh adataiból, hogy csökken a megművelt terület, csökken a gyümölcs, szőlő. A kivont terület meg nő. Egyedül az erdő terület nő...
Ipari beruházások, lakott területek, vasútvonalak, autópályák, bányaterület, nemzeti parkok, lakóövezetek, napelemparkok 1000 hektár számra, stb....
Ezek takarják a művelésből kivont területek nagy részét.

Ja meg a határkerítés egy 10-30m-es sáv több mint 300km hosszan nagyon sok hektár ám.