Voltam részese nagyon sok közbeszerzésnek és én azt tapasztalom , hogy mindenki nyerhet . Kap munkát mindenki , persze a zsíros melókért csak a nagyágyúk indulhatnak . Ettől függetlenül működik és viszonylag igazságosan (most hagyjuk a Lölőzést meg a NER-ezést) sokkal de sokkal jobban mint 2010 előtt !Hát persze, de azért aki komolyabb közbeszerzéseken indul, tudja melyik pájázatíró cégekhez kell fordulnia, és az a pájázaton elnyert összeg hány százalékába fog kerülni neki, már ha nyerni akar.. Játszhatunk itt a szavakkal kérem, de aki itt él és megfordul ilyen körökben, az pontosan tudja mennyire korrupt, izé... furfangos is a Magyar. Tisztelet a kivételeknek.
Ez egy érvényes érvelés, nem is van vele gond, ha ez működne. De több esetben azt is látjuk, hogy a csúf külföldi multi, jobb gazdája tud lenni egy cégnek.
Ne felejtsd el a Fidesz is privatizált céget külföldi tulajdonosnak.
És előfordul, hogy sima arcátlan törvényesített lopást hajtanak végre, lásd Mátrai erőmű, Tiborc Uniós támogatás kijátszása, stb.
Ezeket kussban le ke nyeljük? És meddig még?
A korábbiak se voltak jobbak, sőt...
De mégis meddig kell még tömjük az általuk kiválasztott új elitet, hogy végre az átlagember is megérezze annak hasznát?
Hát , hogy mit látunk azon érdemes elgondolkodni , szerintem amit hagynak látni . Oszd meg és uralkodj még mindig működik !
Az említett tételeket vizsgálták sokan mégis csak a szájkaratéig jutottak ! Nem mondom és nem állítom , hogy minden és mindenkinek jó de ha széjjel nézek a Magyarországi politika híg fos tengerében akkor a jelenlegi kormánynak nincs alternatívája (látom a csuda koalíció tevékenységét Miskolcon) és amíg nincs más addig ez az elérhető legjobb minden erényével és hibájával együtt !
Ha te nem érzed azt , hogy az emberek mennyivel jobban élnek mint akár 5-10 évvel ez előtt akkor szimplán vak vagy ! Menj el 1-1 bevásárló központba és nézz szét , nézd meg mennyi új autó van , mennyi idő alatt fogyott el a P-s az R-es és fogy el az S-ses rendszám ! Mennyi építkezés folyik mind lakossági mind vállalati oldalon ! Gyakorlatilag ma idehaza az nem dolgozik aki nem akar ! Ha valaki ismeri a saját értékét nem ördöngösség a 2000€-t is megkeresni idehaza ! Szerintem az átlag ember nagyon is érzi , hogy jól él és ezért kapta a 3. bizalmat OV 2018-ban és fogja megkapni 2022-ben is . A 2/3-ra már nincs is igazán szüksége de látva az ellenzék buziskodását még azt is megfogja kapni !