Persze ez az oldal is megvan. De soha nem volt Mo-n annyi home office mint az utóbbi időben, ugyanazért a fizetésért, ami valljuk be rohadt kényelmes. Rengeteg részmunkaidős lehetőség van anyukáknak.Azt csak csendesen mondom, hogy ~100 éve kivívta a munkásosztály (csúnya szocik) a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás, hétvégi szabadnap, fizetett szabadság jogát, amit azóta rendesen felszámoltak de olyan ügyesen, hogy a becsületesebb emberek lelkesen totál halára tudják dolgozni magukat a megélhetésért.
A túlóra, több műszak miatt is van aki húzza a száját, más meg jelentkezik rá. Én dolgoztam anno több műszakban, hát délutánra mindig cseréltem. Lazább meló, több pénz. Persze ez nem mindre igaz, de jelzem van ilyen is. Tehát az összkép nagyon vegyes.
És ami a lényeg! Az egész kelet-europai térségre jellemző volt az utóbbi 6 évben egy erőteljes bérfelzárkózás. Tudom van, aki most is keveset keres, lesz ilyen 20 év mulva is, de a nagy átlagnak jelentősen javultak a körülményei. Ez elsősorban mint irtam kelet-europai trend, de a kormány is szépen támogatta. Nem baltázta el, mint anno 2004 és 2008 közt a másik rezsim. Az a felemelkedési ciklus nálunk nagyon rosszul sikerült, épp ott maradtunk le a térségtől, most meg az élbolyban vagyunk. Ez a mozgástér, ez a különbség.