Mindig van lejjebb.Az most is az, ők ezt remekül bírják.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mindig van lejjebb.Az most is az, ők ezt remekül bírják.
Ne vicceljünk már...Én realis opciónak látom, hogy ha nyer is a Fidesz, OV nem fog tudni 4 évet kormányozni. Át kell adnia másnak a min.elnöki széket parton belül, ez lesz az Uniós deal ára. Viszint ezért mi is sokat kérhetünk!! Lázár, Navracsics ezek lehetnek az alternatívák, akiket az elmúlt 4 év harcai nem terhelnek.
Ov örök , nincs leváltása . bár szerintem ha váltanák akkor Varga Juditot látom személy szerint esélyesnek , de amúgy attól is függ milyen öröklés van beállítva, mert ha primogeniture , akkor természetes hogy Viktor után csak Gáspár Főherceg jöhet a trónraÉn realis opciónak látom, hogy ha nyer is a Fidesz, OV nem fog tudni 4 évet kormányozni. Át kell adnia másnak a min.elnöki széket parton belül, ez lesz az Uniós deal ára. Viszint ezért mi is sokat kérhetünk!! Lázár, Navracsics ezek lehetnek az alternatívák, akiket az elmúlt 4 év harcai nem terhelnek.
Annyira nem kívánatos személy lett liberalis, zöld, balos körökben (és ők adják az EU döntő többségét) , hogy a személye lassan mar akadály, mint segítség lett az ország szempontjából. És mivel a jobbközép kihátrált mögüle, ezért csak egy radikális áttörés segithetett volna neki. Erre 2-3 éve még volt esely, ma egyre csökkenő. Anno még Trump volt, azóta elbukott. Salvini és Strache kormányzati pozíciókban ült, ma már nem. A Brexit bizonytalanság is kedvezett, ma már lassan lecseng. Most úgy tűnik a németek is totál balra fordulnak, mert a CDU-Merkel eltaktikázta magát.Ne vicceljünk már...
Remélem nem a brüsszeli levegő ártott meg!??
..
Jön a német-orosz közeledés és a kis-jégkorszak. Ez a lényeg! Fűteni, élni kell majd valahogy!
Ha az egészsége engedi, akkor Orbán Viktor 2030 utánig maradhat is akár.
Az a helyzet, hogy Orbán lehet a Fidesz elnökként örök, de nekem nincs kedvem újabb 8 év szoci ámokfutáshoz. Márpedig már jövőre is inkább kockazat lesz a személye, mint a siker garanciája. De had lepődjek meg!!Ov örök , nincs leváltása . bár szerintem ha váltanák akkor Varga Juditot látom személy szerint esélyesnek , de amúgy attól is függ milyen öröklés van beállítva, mert ha primogeniture , akkor természetes hogy Viktor után csak Gáspár Főherceg jöhet a trónra
Te valahogy mindig visszavonulással akarsz győzelmet aratni, pedig az nem fog menni mert elfogy a hely ahová visszavonulhatsz. Mindig egyre többet fognak kérni ha engedsz a zsarolásának, ugyan olyanok amúgy mint a Habsburgok voltak a kiegyezés előtt, erőből próbáltak minket kezelni, és a magyar folyton lázadt, aztán más lett a hangnem és a magyar vért nem kímélve védte őket. Egy minimális szinten sem értenek meg minket, és hogy hogyan működünk.Az a helyzet, hogy a bankok többsége már hazai tulajdonban van. Ugyanígy az anno különadókkal sújtott multik is kicserélődtek részben több hazai szereplőre. Ez a módszer, most részben öntökönszúrás lenne. Ki kell egyezni az Unióval, még 10 év felzárkózásra van szükségünk. 2030ban ha nettó befizetők leszünk, lesz még V4+ szövetség és lesz potens haderőnk, akkor már más poziból targyalhatunk a régi Európával. Most viszont meg kell alkudni! 2022 nagy kérdése, ha OV marad, akkor vele hajlandóak lesznek-e megalkudni vagy inkább egy mindkét felet gyengítő elkeseredett önsorsrontó harc lesz.
Én realis opciónak látom, hogy ha nyer is a Fidesz, OV nem fog tudni 4 évet kormányozni. Át kell adnia másnak a min.elnöki széket parton belül, ez lesz az Uniós deal ára. Viszint ezért mi is sokat kérhetünk!! Lázár, Navracsics ezek lehetnek az alternatívák, akiket az elmúlt 4 év harcai nem terhelnek.
Te valahogy mindig visszavonulással akarsz győzelmet aratni, pedig az nem fog menni mert elfogy a hely ahová visszavonulhatsz. Mindig egyre többet fognak kérni ha engedsz a zsarolásának, ugyan olyanok amúgy mint a Habsburgok voltak a kiegyezés előtt, erőből próbáltak minket kezelni, és a magyar folyton lázadt, aztán más lett a hangnem és a magyar vért nem kímélve védte őket. Egy minimális szinten sem értenek meg minket, és hogy hogyan működünk.
Orbán maga a Fidesz, a legismertebb magyar, akinek lövése sincs semmiről is hamarabb húzza be az X et mert hallott róla vagy látta és neki tetszett, stb, ráadásul Gyurcsány és ő van a magyar politikában aki tudja is a politikát csinálni, nem pedig fut utána, annyi hogy Gyurcsány elfogja inni az eszét lassan, Orbánt meg megöli a zsír. Jó végrehajtó emberei vannak, és fogaskerekei a gépezetnek, de nincs olyan vízió mint Orbánnak van, Magyarország pedig már nem csak evickélni akar, hanem előre törni.
Lázárt felejtsd el, sose fogja támogatni a Fidesz felső vezetése, hamarabb szakadna a párt, ő egy nyugatos politikus miközben egyértelműen a kelet évszázada bontakozik ki a szemünk előtt, nem érti a megálmodott víziót, még hisz a nyugatban. Amúgy tökéletes utód lenne, de ezáltal megbukott. Viszont megértem hogy közel áll hozzád, csak amit ő elgondolt az nem működik.
Amúgy ha elérjük a nettó befizetői állapotot és kilépünk akkor reccs, szerintem inkább már most el kell kezdeni a politikai uniót bomlasztani, és igazából ez is zajlik, mivel nem akarjuk és nem is működik, ha most azt mondjuk jól van, leszünk egy társult ország, és csak a gazdasági unióban veszünk részt, ne gondold hogy engednék, de ha még évekig akasztjuk a terveiket lehet belemennek majd, vagy egyszerűen magától felbomlik mivel nem hatékony, amit semmi más nem okoz mint hogy ideológia került a gazdasági szempontok elé. Szóval szerintem a cél az hogy engedjenek minket hátra lépni és akkor a pálya az övék, csak akkor követne minket ebben egy csomó ország, és ettől félnek. Kilépni senki nem akar a gazdasági unióból csak a politikaiból.
Ha japánt akarok akkor én EU helyett közös Magyar-Japán határt kapok?német kocsit
Ezen munkálkodnak 10 éve. Nem fog sikerülni. Sok mindent tudunk blokkolni. Nekik is fájni fog. Lehet még ők tesznek majd ki.Én realis opciónak látom, hogy ha nyer is a Fidesz, OV nem fog tudni 4 évet kormányozni. Át kell adnia másnak a min.elnöki széket parton belül, ez lesz az Uniós deal ára.
Nincs az a penz hogy inkabb a Feriek.Ha 22-ben nem nyer a moslék, garantált, hogy akár tartósan lemondhatunk az uniós pénzekről.
Esetleg még kapunk valami horribilis bírságot is, amilyet a lengyeleknek már belengettek.
Kérdés, meddig lehetne bírni a nyomást.
Németország "át fog állni a Kelet oldalára"!Az a helyzet, hogy Orbán lehet a Fidesz elnökként örök, de nekem nincs kedvem újabb 8 év szoci ámokfutáshoz. Márpedig már jövőre is inkább kockazat lesz a személye, mint a siker garanciája. De had lepődjek meg!!
Varga Judy elnézve az ellenzéki min.eln. jelölteket messze alkalmasabb, de én ennél magasabbra tenném a lécet. Nyerni, nyerhet, mert abszolut médiiaképes, nyerő arc, de kormányt és kormanyzópártot vezetni más. Ebben nem győzött meg.
Ha már csaj, akkor Novák Katalin alkalmasabbnak tűnik. Most ilyen full cukormókus, fiatal anyuka szerepben van, családügyi miniszterként, de neki nem ez a fő profilja. Alapvetően több nyelven jól beszélő, külpolitikai területen mozgott. Fidesz alelnökként ma is ő tartja pártvonalon a kapcsolatot Salvinin kezdve, a németeken át a franciákig. Ez alap egy miniszterelnöknél. Viszont kormányzási tapasztalata neki sincs. Marpadig aki miniszterelnök akar lenni, muszáj jó kormányzási tapasztalat és parton belüli beágyazottág.
Itt a kancelláriaminiszterek jöhetnek szóba, akik kvázi miniszterelnökként működnek az Orban kormányokban, amig Orbán a nemzetközi karrierjét építi. ( én egyébként ide desszantolnám a min. elnöki székből. Vezessen egy új jobboldali európai pártot és zúzza szét az EU parlamentet.)
Szal OV utódja volt exkancelláriaminiszterként Varga, Navracsics, Lázár, Gulyás négyesből kerülhet ki. Négyük közül Navracsics és Lázár kiemelkedik a kormányfői alkalmasság tekintetében. Navracsics nekem túl mérsékelt, igy az Orbánhoz hasonlóan egoista Lázár lenne talán a jó választás.
Ennyi.2010-ben talán nem kellett volna elszámoltatással kampányolni, ha be vagytok sz*rva attól, hogy mi lesz, ha lecsukjátok Fletóékat. Minek lett akkor beígérve?
Ha hagynák. De nem fogják. Soha nem is hagyták, pedig a hátországa, mondjuk úgy régi terminológiával az élettere mindig is Közép-Európa és Kelet-Európa volt. Drang nach Osten. Azonban sokak érdeke meg amellett szól, hogy ezt ne engedjék.Németország "át fog állni a Kelet oldalára"!
Azért, mert egész egyszerűen nem tehet mást. A Mediterráneum PIGS országai nem ránthatják magukkal egyszerűen, s ezt tudják ők is pontosan! Kész a vezeték mára és jön a TÉL, ami tényleg tél lesz! A gáz ára az egekben, s a tározókban is jobbára alul kotyog csak valami!
..
Nem lehet már a régi sémákban gondolkodni! Világkorszakot váltunk!
Sokszor jobb egy taktikai visszavonulás, mint egy tuti bukó harc. Persze romantikusabb állva a harcmezőn meghalni, de a történelmet mindig a túoélők írják. Vesztes hősies csatáink vannak szépszámmal, nein, danke!Te valahogy mindig visszavonulással akarsz győzelmet aratni, pedig az nem fog menni mert elfogy a hely ahová visszavonulhatsz. Mindig egyre többet fognak kérni ha engedsz a zsarolásának, ugyan olyanok amúgy mint a Habsburgok voltak a kiegyezés előtt, erőből próbáltak minket kezelni, és a magyar folyton lázadt, aztán más lett a hangnem és a magyar vért nem kímélve védte őket. Egy minimális szinten sem értenek meg minket, és hogy hogyan működünk.
Orbán maga a Fidesz, a legismertebb magyar, akinek lövése sincs semmiről is hamarabb húzza be az X et mert hallott róla vagy látta és neki tetszett, stb, ráadásul Gyurcsány és ő van a magyar politikában aki tudja is a politikát csinálni, nem pedig fut utána, annyi hogy Gyurcsány elfogja inni az eszét lassan, Orbánt meg megöli a zsír. Jó végrehajtó emberei vannak, és fogaskerekei a gépezetnek, de nincs olyan vízió mint Orbánnak van, Magyarország pedig már nem csak evickélni akar, hanem előre törni.
Lázárt felejtsd el, sose fogja támogatni a Fidesz felső vezetése, hamarabb szakadna a párt, ő egy nyugatos politikus miközben egyértelműen a kelet évszázada bontakozik ki a szemünk előtt, nem érti a megálmodott víziót, még hisz a nyugatban. Amúgy tökéletes utód lenne, de ezáltal megbukott. Viszont megértem hogy közel áll hozzád, csak amit ő elgondolt az nem működik.
Amúgy ha elérjük a nettó befizetői állapotot és kilépünk akkor reccs, szerintem inkább már most el kell kezdeni a politikai uniót bomlasztani, és igazából ez is zajlik, mivel nem akarjuk és nem is működik, ha most azt mondjuk jól van, leszünk egy társult ország, és csak a gazdasági unióban veszünk részt, ne gondold hogy engednék, de ha még évekig akasztjuk a terveiket lehet belemennek majd, vagy egyszerűen magától felbomlik mivel nem hatékony, amit semmi más nem okoz mint hogy ideológia került a gazdasági szempontok elé. Szóval szerintem a cél az hogy engedjenek minket hátra lépni és akkor a pálya az övék, csak akkor követne minket ebben egy csomó ország, és ettől félnek. Kilépni senki nem akar a gazdasági unióból csak a politikaiból.
Nekik fájni fog, mi meg lemaradunk a térségtől. Ma 2 milliárdnyi dollárkötvénybe került, hogy folytassuk a harcot, de ez csak akkor jó deal, ha vége egy elfogadható megegyezés. Rendszeresen emelkedő kamatra devizahitel Gyurcsány 2008-as csődjéhez vezet.Ha japánt akarok akkor én EU helyett közös Magyar-Japán határt kapok?
Ezen munkálkodnak 10 éve. Nem fog sikerülni. Sok mindent tudunk blokkolni. Nekik is fájni fog. Lehet még ők tesznek majd ki.
Szóval szerintem a cél az hogy engedjenek minket hátra lépni és akkor a pálya az övék, csak akkor követne minket ebben egy csomó ország, és ettől félnek. Kilépni senki nem akar a gazdasági unióból csak a politikaiból.
Sosem álltak át Keletre, ezért valószínűtlen hogy átfognak. Egy gazdasagilag alacsony szinten beragadt Oroszo. nem vonzó partner. Nem is látni az emelkedés jeleit. Csak a nyersanyagra van szükségük. Még az olcsó munkaerő jól jönne, de a vilagpolitikai bizonytalanságok miatt a beruházások alacsony szinten el vannak fojtva. Putyin ma már ott is akadály, hiába volt történelmileg eddig pozitiv a szerepe.Németország "át fog állni a Kelet oldalára"!
Azért, mert egész egyszerűen nem tehet mást. A Mediterráneum PIGS országai nem ránthatják magukkal egyszerűen, s ezt tudják ők is pontosan! Kész a vezeték mára és jön a TÉL, ami tényleg tél lesz! A gáz ára az egekben, s a tározókban is jobbára alul kotyog csak valami!
..
Nem lehet már a régi sémákban gondolkodni! Világkorszakot váltunk!
Jo nagy trollkodás lenne. Nekem tetszik , de előre nem vinne.Hmmm ha mar csere bere, Viktor mint allamfo es mondjuk Kover L miniszterelnokkent? Az oreg eleg szigoru, es nyers, de emellett egyenes is.