[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 886
113
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Belsős info :D

Főleg úgy lenne durva, hogy még a kormánypártiak többsége is EU-t akar, de oda se neki.
A britek még ma is szívnak vele 0-24-ben, meg még fognak is szerintem évekig.
Mondjuk minimum egy népszavazás kellene hozzá, azt meg nem hiszem, hogy megkockáztatná, mert ott még a jobboldaliak többsége is nemmel szavazna.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 886
113
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
A Habsburg példa annyiban jó, hogy a Kiegyezés után következett Mo. legdinamikusabban felemelkedő korszaka, amikor az európai politikába nem csak kívülről kiabáltunk, hanem aktívan befolyásoltuk.
Hogy mit csináltunk mink? Mit befolyásoltunk? Semmit.
Gazdaságilag lehet, hogy volt bizonyos területeken fellendülések, de a korszakban voltak -csak címszavakban- az aratósztrájkok, az amerikába, Romániába, Németországba és máshova kiáramló dolgozó milliók; és a keletről beáramló százezrek.

Sosem álltak át Keletre, ezért valószínűtlen hogy átfognak.
Ez ennyire sarkosan nem állja meg a helyét.
Merre volt a német népi terjeszkedés?
Kikkel fonódtak össze az oroszok, mikor elkezdték "modernizálni" az államot?
Kikkel volt szoros gazdasági és katonai összeborulásban a weimari -majd hitleri-németország?
Kikkel kötött paktumot Ribbentrop?
NDK?
Kik voltak a legnagyobb közép-európai befektetők a rendszerváltás után?

Mindeközben franciákkal háborúztak, háborúztak és háborúztak.
Az angolok blokádokat vonatak. és háborúztak.

Amikor gazdasági szövetséget hoztak létre; az unió elődjét, majd az uniót, annak két oka volt. Németország elfordítása Keletről annak árán, hogy lehetőséget nyitottak nekik, meg persze ütköző állam Kelettel szemben. Nagyon remélték, hogy egy konvencionális konfliktust Németország területén tudnak megvívni. Persze a Németeknek se volt túl sok választásuk, máig ott állomásozó megszálló csapatokkal, adóságokkal, és az út Kelet felé meg volt nehezítve. Tehát nem Németország nyitott nyugat felé, hanem a nyugat Németország felé.

Egy gazdasagilag alacsony szinten beragadt Oroszo. nem vonzó partner.
De mindig ott a lehetőség, hogy a meglévő ásványkincsekre, munkaerőre, olcsó energiára alapozott német technológia már történelmileg is bizonyítottan nem elrugaszkodott lehetőség. Kérdés, hogy meddig érdekes Oroszországnak a német technológia. Mert az egy dolog, hogy a németek mit akarnának, de nem mindegy, hogy az oroszok mit akarnak. Most ott is kevésbé impulzív időszak van egy pár éve. Szerintem inkább a sorok rendezése és kivárás időszaka van. Inkább a szövettségeseivel foglalkozik, mint az ellenségeivel.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 775
113

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Sokszor jobb egy taktikai visszavonulás, mint egy tuti bukó harc. Persze romantikusabb állva a harcmezőn meghalni, de a történelmet mindig a túoélők írják. Vesztes hősies csatáink vannak szépszámmal, nein, danke!

Ráadásul nem felhasználni a milliárd eurokat történelmi bűn lenne egy elszalasztott felzárkózási esély, miközben a térség elmegy mellettünk!!

A Habsburg példa annyiban jó, hogy a Kiegyezés után következett Mo. legdinamikusabban felemelkedő korszaka, amikor az európai politikába nem csak kívülről kiabáltunk, hanem aktívan befolyásoltuk.

A jobboldali politikai és gazdasági elit most azt támogatja, akit OV, mert nála az erő. Nem azt mondtam akarata ellenére kell kigolyózni, hanem ennek a változásnak az ő belátásával, támogatásával kell történnie. Minél később jön el ez az idő, annál kisebb a a hosszú távú siker esélye.

A 20.szazad második fele a keleté, Szovjetunióé volt. Bele is rokkantunk.
A vilagpolitika pár évtized amerikai dominanciája után valószínűleg visszaáll egy kétpólusú világra. De Európában egyértelműen egy nyugati, balos, progresszív őrület a trendi. Mind az egyház, mind a ker.dem. pártok annyira becsúsztak középre, hogy szinte eltörpülnek az ideológiai különbségek. A baloldal meg elcsúszott szélsőbalra és totál idiota zagyvaságokat tettek a mainstream részévé. Viszont a gazdaság még tartja magát. És nekünk ezekre az EU milliárdokra szükségünk van!! Ehhez kell jó politikával igazodnunk. Nem átvéve az ökörségeket, de gazdasági együttműködés szükséges. Ez a kompromisszum Orbánnal már nehezebb, mint nélküle. Ez a véleményem.

Egyedül öngyilkosság kilépni az Unióból. Gallyra menne az ország. Ha a V4+ térség kilép, inkább új szerződést köt, 2030 után az már lehet életképes. Ezt is csak elvi alapon mondom, mert még a körvonalai sem látszanak. A legreálisabb forgatókönyv, hogy mi keletiek ezekkel a feltételekkel maradunk 2030 után is az Unióban, míg a Nyugat egy szorosabb, nemzetállamokon túllépő Európai Egyesült Államok felé mozdul el. Nem a szétesés, hanem a szorosabb integráció jeleit látom. Ha ebből ki tudunk maradni, az már siker.
Nem mondom hogy mindenben másként látnám mint te, viszont egy dolgot nem veszel figyelembe, pedig a viperafészek közepén élsz és dolgozol. Ez pedig a társadalom átalakítására tett kísérletek a nyugatiak részéről. Hogy olyan szavazói bázis épüljön ki itt is mint náluk, ha valaki sötétzöld de megerőszakolják a lányát a bevándorlók akkor is sötétzöld marad és behúzza az x et a sötétzöld pártra mert az a hite. Mellékesen azok meg támogatják az ellenségeit, de nem baj mert a hit erősebb. Vagy ott vannak a szexuális fétisek, mindenfelé fétis, mindenkinek van valami, a konzervatív ember is azt mondja hogy hát amíg senkit nem zavar vele csinálja, de lesznek akiknek ez az élete nagyobbik része őket is a saját érdekeik elleni csoportokba tudják csatornázni.

Nekik nem csak Orbán vagy a Fidesz van útban, hanem a konzervatív magyar társadalmat akarják elsősorban felszámolni hogy a jövőben olyanná váljon politikailag mint a nyugati, ezért ha engedünk nekik a pénzért cserébe, 10-20 év múlva már nem lesz olyan erő ami a legelvakultabb dolgoknak ellenállna. Nincs már hova visszavonulni, hisz ezeket gátló intézkedések a zsarolás tárgya. Ha nem tudsz győzni vonulj vissza, ha nem tudsz visszavonulni ad meg magad, ha nem adhatod meg magad.....

Ez nem egy romantikus elképzelés a magyar szabadságharcos eszmeiségről, hanem úgy gondolom nincs helye most annak hogy engedményeket tegyünk. Majd az idő eldönt, remélhetjük hogy nem utólag leszünk csak okosak.

Ezt a cikket pedig ajánlom figyelmedbe:
A magyar és lengyel gazdasági csodáról ír a Financial Times: bravúrosan kerülünk az elitklubba

Hamarabb és erősebben lépünk át az uniós gyarmat szintjén mint azt gondolnánk, persze az eurómilliárdok jól jönnek, de ha a kolduspénzt választjuk a saját magunk által termelt vagyon helyett azzal ha nem jól csináljuk elveszíthetünk minden eddigi eredményt. Én pedig attól félek nem lehet egyszerre megülni mindkét lovat.
Ha meg is vonják tőlünk a pénzeket, de a gazdasági unió része maradunk, a folyamtok elindultak az állami bevételek nőnek, magyar pénzszivattyúk jönnek létre a világba. Ha pedig pénzel nem vagyunk zsarolhatóak, akkor csak a nyűg van velünk, és ők lesznek azok akik hamarabb engednek, mert más választásuk csak az van hogy kidobnak minket a gazdasági unióból is, hisz a politikai uniót de facto semmibe fogjuk venni, hisz több kárunk úgy sem származik belőle. Akkor már az ő érdekük is az hogy rendezett legyen a dolog.

Szóval igen, a Pannon Puma ezúttal valóban ugrásra készül. :D (Jaj Kóka....)


Na most akkor az a cél, hogy engedjenek minket hátralépni, vagy pont ettől félnek?

Nekem az a véleményem, hogy nem fognak minket engedni innen kilépni, ez nem egy olyan klub ahonnan ki lehetne lépni szerintem. (Nagy- Britannia a kivételt erősíti szabályt eset volt.) Sem pedig hátralépni, vagy ha igen, annak olyan árat fognak szabni utána, hogy talán még mi magunk is megbánjuk. Valószínűleg az utóbbi lesz, mert az ellentétek túlságosan is áthidalhatatlannak látszanak már most is...
Olvasd el újra. A mi célunk hogy engedjenek hátralépni, amit meg is tennének, mert ebben az esetben elhárulna az útból a legfőbb akadály(+ lengyelek) ,viszont az uniónak a jó fele nem akar politikai uniót ezért megindulna a lavina, ha a kis Magyarország megtehette, akkor ők is így éreznék. Ettől félnek az uniós vezetők.
Az utolsó mondatoddal akkor azt mondod amit én, csak szerintem ha kellően jól csináljuk a hátráltatását az eu nak, inkább gördülékenyé teszik majd a dolgot, csak végezzünk gyorsan.
 
T

Törölt tag 008

Guest
A gazdasági oldalán túl, hogy dollárba lett felvéve az adósság, jelzés értékű is. Mikor sokan szabadulnak a dollártól, mi nem.
Itt van kis félreértés. Mások mint devizatartalék szabadulnak a dollártól. Nekünk nincs dollár tartalékunk, mert euróban van.
Ez dollár eladósodás ami kb teljesen hétköznapi dolog a világpolitikában. Ez bele lesz tolva a gazdaságba, szóval nem fog tartalékot képezni.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Itt van kis félreértés. Mások mint devizatartalék szabadulnak a dollártól. Nekünk nincs dollár tartalékunk, mert euróban van.
Ez dollár eladósodás ami kb teljesen hétköznapi dolog a világpolitikában. Ez bele lesz tolva a gazdaságba, szóval nem fog tartalékot képezni.
Elveszel a részletekben. Elég lett volna egy lájk. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 775
113
Nem mondom hogy mindenben másként látnám mint te, viszont egy dolgot nem veszel figyelembe, pedig a viperafészek közepén élsz és dolgozol. Ez pedig a társadalom átalakítására tett kísérletek a nyugatiak részéről. Hogy olyan szavazói bázis épüljön ki itt is mint náluk, ha valaki sötétzöld de megerőszakolják a lányát a bevándorlók akkor is sötétzöld marad és behúzza az x et a sötétzöld pártra mert az a hite. Mellékesen azok meg támogatják az ellenségeit, de nem baj mert a hit erősebb. Vagy ott vannak a szexuális fétisek, mindenfelé fétis, mindenkinek van valami, a konzervatív ember is azt mondja hogy hát amíg senkit nem zavar vele csinálja, de lesznek akiknek ez az élete nagyobbik része őket is a saját érdekeik elleni csoportokba tudják csatornázni.

Nekik nem csak Orbán vagy a Fidesz van útban, hanem a konzervatív magyar társadalmat akarják elsősorban felszámolni hogy a jövőben olyanná váljon politikailag mint a nyugati, ezért ha engedünk nekik a pénzért cserébe, 10-20 év múlva már nem lesz olyan erő ami a legelvakultabb dolgoknak ellenállna. Nincs már hova visszavonulni, hisz ezeket gátló intézkedések a zsarolás tárgya. Ha nem tudsz győzni vonulj vissza, ha nem tudsz visszavonulni ad meg magad, ha nem adhatod meg magad.....

Ez nem egy romantikus elképzelés a magyar szabadságharcos eszmeiségről, hanem úgy gondolom nincs helye most annak hogy engedményeket tegyünk. Majd az idő eldönt, remélhetjük hogy nem utólag leszünk csak okosak.

Ezt a cikket pedig ajánlom figyelmedbe:
A magyar és lengyel gazdasági csodáról ír a Financial Times: bravúrosan kerülünk az elitklubba

Hamarabb és erősebben lépünk át az uniós gyarmat szintjén mint azt gondolnánk, persze az eurómilliárdok jól jönnek, de ha a kolduspénzt választjuk a saját magunk által termelt vagyon helyett azzal ha nem jól csináljuk elveszíthetünk minden eddigi eredményt. Én pedig attól félek nem lehet egyszerre megülni mindkét lovat.
Ha meg is vonják tőlünk a pénzeket, de a gazdasági unió része maradunk, a folyamtok elindultak az állami bevételek nőnek, magyar pénzszivattyúk jönnek létre a világba. Ha pedig pénzel nem vagyunk zsarolhatóak, akkor csak a nyűg van velünk, és ők lesznek azok akik hamarabb engednek, mert más választásuk csak az van hogy kidobnak minket a gazdasági unióból is, hisz a politikai uniót de facto semmibe fogjuk venni, hisz több kárunk úgy sem származik belőle. Akkor már az ő érdekük is az hogy rendezett legyen a dolog.

Szóval igen, a Pannon Puma ezúttal valóban ugrásra készül. :D (Jaj Kóka....)



Olvasd el újra. A mi célunk hogy engedjenek hátralépni, amit meg is tennének, mert ebben az esetben elhárulna az útból a legfőbb akadály(+ lengyelek) ,viszont az uniónak a jó fele nem akar politikai uniót ezért megindulna a lavina, ha a kis Magyarország megtehette, akkor ők is így éreznék. Ettől félnek az uniós vezetők.
Az utolsó mondatoddal akkor azt mondod amit én, csak szerintem ha kellően jól csináljuk a hátráltatását az eu nak, inkább gördülékenyé teszik majd a dolgot, csak végezzünk gyorsan.
Nem is cséplem tovább a szót, mert részben tényleg ugyanúgy gondoljuk, bár én gazdasági vonalon szkeptikusabb vagyok, de leírtam amit gondolok.

A stratégiai célokat én sem módosítanám, de taktikai okokból most váltanék. Ez nem meghátrálás, csak olyen időleges visszavonulás, mint anno a lóról hátranyilazás előtt.
Meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok és melyik taktika bizonyulhat helyesnek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 886
113
Szép.