Ez csak abban az esetben fekete-fehéren a tagállamokból fakadó gyengeségnek tűnő probléma, ha teljes egészében hagyod figyelmen kívül az EEÁ-ra törekvőkkel szembeni ellenállását ezeknek. Kreténségeket persze, hogy nem fognak a kedvükért megszavazni, önmaguk ellen dolgozni a nemzetben és nemzetek közösségében gondolkodó vezetések. Az lenne az önfeladás, amiben ezerrel mennének Európa érdekeivel szemben, miközben annak van hazudva.Én nem az egyetemi tankönyvekről beszéltem hanem a valóságról, hogyan tudja az EU a valós súlyát érvényesíteni a világpolitikában?A jelenlegi formátumában? Annak látjuk az eredményét, ahol a tagállamok azonnal megvétóznak mindent ami csak a legcsekélyebb mértékben is sérti az érdekeiket, és még egy semmitmondó és semmit sem érő elítélő határozatot sem tudnak megszavazni.
Vagy egy mélyebb integrációval ahol van egy közös hadsereg és összehangolt külpolitika?
Döntse el mindenki saját maga.
A történelmi távlatokhoz egy rövid megjegyzés, vissza mehetnénk ilyen alapon pl a kínai kincses hajók korához mivel akkor gyakorlatilag Kína volt az akkori világ első számú gazdasági és valószínűleg katonai hatalma, visszamehetnénk de szerintem nincs semmi értelme ahogy szerintem annak sincs sok haszna, hogy visszamenjünk a római szerződés áláírásáig.Azóta a világ nagyon sokat változott, a jelenlegi helyzet az, hogy az EU az USA és Kína mellett a 3. gazdasági erő lélekszamban felülmúlja az USA-t az ipari kapacitása és technológiai fejlettsége a világ élvonalában van, és nézd meg mennyire tudja érvényesíteni az érdekeit a nagyhatalmakkal szemben a világpolitikában, semennyire, még arra sem képes, hogy az Ukrán helyzet kapcsán Oroszország és az USA mellé üllhessen a tárgyalóasztalhoz.....
Szóval azért a mérlegben két oldalon vannak súlyok, vakhittel katasztrófába megyünk. És ha megnézed az EU vezetésének a retardált prioritásait, alighanem érthető, hogy a sok patkánykodásuk mellett beleállnak ahol tudnak azok, akiknek együtt kellene működni, mert egészen egyszerűen a világ legnagyobb hülyesége kellene ahhoz, hogy feltétel nélkül az összes barom agyatlan faszságukkal egyetértve működhessen ez.
A nemzetek nem akarnak szivárványpónis áltoleranciát, még egy kis muszlimizációt, az ódúkban és bokrokban százezrével rejtőző széljobb elleni még erősebb küzdelmet-önfeladást, önostorozást, meg az összes hétmérföldes nyomorult baromságot, amit az EEÁ feltételéül akarnak szabni ezek az idióták. Soha nem fogja itt senki benyelni ezt, legalábbis a keleti végeken, de már nyugaton is kezd elég lenni.
Visszamenni is lehetne, de inkább előre kellene menni, csak ki kellene nézni a retardáltak kínálatából. Mert onnan az jön, hogy vagy visszalépünk, vagy jogvédős lmbt cunami közepette lwaz nagyon szupi rablánca mindenkinek. Mintha nem lenne több választás. Ki is lehet lépni ha túl tolják még ennél is jobban.
Vagy, bent maradva lehet átirányítani a folyamatokat egy emberi vágányra, ahol nem ellenségként tekint rád a vezetés, miközben elvárja, hogy kiszolgáld a faszságait. Ezen megy az ügyködés, hogy ne kelljen szívni tovább ezek miatt a kibaszott szemét kretének miatt, akik eddig kormányozták az elmebajukkal a kontinest.