[BIZTPOL] Mali polgárháború

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Én kíváncsi vagyok mit tudunk Mali népének adni. Mert a franciák fegyvert ez oké. De mi micsodát? Mangalicánk végülis van bőven. Akkor disznóhúst?
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hivatalos Magyarország hozzájárulása a mali misszióhoz
Nos, én nem értem ezt a kétkedő hangnemet, hiszen elvégre elég sok misszióban ott vagyunk és helytállunk. Ez pedig egy újabb "misszió" csak.

@panoz

Nem feltétlenül tárgyi támogatásra kell gondolni. A január végén megjelent összefoglalónkban meg van említve egy ún. European Training Mission Mali nevű dolog, ami keretén belül az EU tagországok kiképzőket küldenek, hogy azok megsegítsék az aszimmetrikus és városi hadviselésben egyáltalán nem jártas mali hadsereget.

Meg azért a hírt sem ártott volna elolvasni...:
"Az Európai Unión belüli és a francia partnerekkel folyatott egyeztetések alapján végül – a korábbi elképzelésekkel ellentétben – nem küldünk katonákat a francia vezetésű Serval művelethez, <b>hanem tíz kiképzőtiszttel járulunk hozzá a misszióhoz.</b>"
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 179
113
/off

hendrick:

http://htka.hu/forum/eligazito/visszajelzesek-es-javaslatok/page-19/#p48476

Most már elvileg tudsz írni a fórumba :)

/on
 

mrteddy

New Member
2010. április 19.
18
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hivatalos Magyarország hozzájárulása a mali misszióhoz
"kiképzőtiszt"
...
én úgy tudom, hogy 3 mesterlövész team (lövész+megfigyelő), 3 eüs és egy összekötőtiszt megy ki.
nem nehéz kitalálni mi lesz a dolguk... iszlamista felkelőket fognak hullává képezni, esetleg mesterlövész továbbképzésként is fel lehet fogni, élő célponttal.
a 3. világban mindent lehet, pl máshol a feltételek hiányában megszerezhetetlen képességek tapasztalati úton való elsajátítására is van mód...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 535
72 543
113
A csehek 34 embert küldenek 15 hónapra.

 

http://en.rian.ru/military_news/20130317/180067209/Czech-Republic-Sends-Military-Contingent-to-Mali---------.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 575
113
Tegnaptol pedig a Kozép afrikai koztársaságban a lázadók elfoglalták a fováros Bangi északi részét, ma heves harcok kozepette elfoglalták az elnoki palotát. Franciák készulodnek csapatok kikuldésére......
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: A francia hadsereg megkezdte kivonulását Maliból
Már szinte azt mondtam, hogy Obama is példát vehetne róluk: jöttek, lőttek s hazamennek. Aztán tovább olvasva most látom, hogy ugyanaz lesz, mint máshol, hogy csak ottfelejtik magukat még 20 évre valamilyen formában.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Kellenek oda a békefenntartók, már így is komoly kárt tettek a (francia) elnöki tulajdonban, nélkülük elképzelni sem lehet, hogy mik történnének: http://kuruc.info/r/4/110576/
sf-laugh.gif
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Még mindig SZVD-vel vannak felszerelve? Még nem rendszeresítették a Gepárd családot, vagy a Hiúzt?
Látom csak szavakkal támogatják ismét a hazai ipart és a honvédségi eszközök korszerűsítését!
Remélem meg tud valaki cáfolni, és akkor elnézést kérek az alul informáltságomért!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Remélhetőleg azért vannak az SZVD-s képek, mert Maliban arra kell kiképzni az ottaniakat. De lehet ha igazad van és valahol a MH-nél van mutatóban egy Gepárd vagy Hiúz alatta a szöveggel: "majd amikor a dédunokád itt lesz a seregben, és mások már lézerfegyverrel, helyszínre teleportáló hadsereggel és a Predatort (a filmből) megszégyenítő kamuflázzsal lesznek felszerelve, akkor mi kenőpénzért cserébe ehelyett rendszeresítünk majd valami szart"
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 796
75 855
113
alfa74

Sem a Gepárd sem a Hiúz(ami egy Gepárd fajta)nem mesterlövész puska.