Engem nem, de a jobboldali magyar media tele van ilyen esetekkel ha epp buzifelvonulas van, hogy xy-t kerdezne a riporter, hogy modjon par szot, erre otterem a HR-es es megtiltja hogy beszeljen, stb...
Es ha nem is ennyire durvan, de azt en is lattam mar, hogy a HR tele van buzival tobb multinal is. Itt Lengyelorszagban is. El sem tudod kepzelni, de pl. a "4 nagy" egyikenek dolgoztam es az elso par napban a kotelezo alaptanfolyamot kozott volt olyan, hogy IT alap dolgok, ami amugy jo lenne, mert nyilvan nem mindenki van ugyanolyan szinten, foleg ha nem IT a terulete. Na es a legdurvabb neomarxista konyvekre kellett rakeresni az interneten, mondvan, hogy gyakorloni a szakszeru netes keresest. Persze felmondtam. Kovetkezo cegnel szinten az elso par het a kotelezo alap kurusok megcsinalasa, anelkul nem kezdhetsz el dolgozni. Ez is egy nagy, New York-i tozsden jegyzett ceg volt. Tesztben kerdes: "hogyan kell jelenteni, hogyha azt latod, hogy egy manager nem valogatott be egy buzit egy ujonnan indulo projektbe?" Ha azt valaszolod, hogy nem jelented sehogy, mert a manager dolga eldonteni, hogy kiket von be az uj projektbe es kik dolgozzanak tovabb a regin, akkor nem mesz at a teszten, nem allhatsz neki dolgozni. (kiprobaltam). Az ilyen "kurzusokat" a HR rakja ossze. Te nagyon burokban elhetsz ha nem dolgoztal meg multinak. (igen, volt tapasztalatom normalis multival is, de egyre inkabb az a kivetel). Na szoval ott is felmondtam inkabb, es ugy dontottem, hogy inkabb nem dolgozok es elmegyek katonanak. Igy lettem WOT-os. Itt meg senki sem probalt ravenni, hogy marxista konyveket olvassak, vagy feljelentsek valakit mert nem valogatott be a projektbe buzit. De ha odaig sullyedunk mint Svedorszag, akkor...