Jó szerencsét !+
Én itthon --"a Balkán-Barbár"--M-országomban a heti 2-3 fürdéssel nőttem fel, +ha az állapot --edzés/por/"szén-bánya"/...-- miatt kell akkor "izibe"...
Most már mindegy, maradok ilyen "barbár"... +
.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó szerencsét !+
Én itthon --"a Balkán-Barbár"--M-országomban a heti 2-3 fürdéssel nőttem fel, +ha az állapot --edzés/por/"szén-bánya"/...-- miatt kell akkor "izibe"...
Most már mindegy, maradok ilyen "barbár"... +
.
Figyu Sir ! Ezt is erősen fenntartásokkal kell kezelni ! Azt nem lehet elvitatni , hogy ma Magyarországon az nem dolgozik aki nem akar ! Aki dolgozik az meg megtud élni ! Persze vannak a perifériára szorultak akiket segíteni kell ilyen módon is ! De ilyen mindenhol van ! Liverpool-Ditroit-Kairóig ! Amúgy talán számolod őket ? hogy így képbe vagy ? Az nem zavar , hogy pont az angolszászok turmixolják most is a xart ugye ? Nélkülük ez a háború de még a COVID se lett volna ! 1312 mintájára 1512 !Szerintem ez meg kvára nem poénos, hogy hány ember szorul erre és milyen hamar, mennyivel többen
A faxt ! Esment a országunkat és a kormányt tetted céltáblára !Egyetértünk. Pont erre akartam én is utalni.
Kisfiucska,irtam valamit az ángilus otthonok belvilágárol?Nem.
Viszont elég nehezzen hihető,hogy ha házon ki van rakva a karácsonyi diszkivilágitás,ha a vendéglőben ott kajálnak a népek,ugyanúgy mint tavaly,gammon steaket,ugyanúgy ahogy én,ha a Morrisosnsban veszik a csirkemellfilét meg a marhasteaket,akkor aligha általános a macskakaján élés.Inkább az az általános,hogy qrvára propiidiótaságot nyomtok csak,szokás szerint.
Az angol munkásosztály mindig is kôkeményen szívott.Pedig ez a rögvalóság a bezzegnyugatos visszhangkamrán túl.
People ‘eating pet food and heating meals with candles’ due to cost of living crisis
Community food project manager said he was shocked by some of the situations he encounters as families face ever-increasing bills for food and energywww.independent.co.uk
Állítólag par eve orosz katonak is megettek. Lehet akkor az sem igaz.Kisfiucska,irtam valamit az ángilus otthonok belvilágárol?Nem.
Viszont elég nehezzen hihető,hogy ha házon ki van rakva a karácsonyi diszkivilágitás,ha a vendéglőben ott kajálnak a népek,ugyanúgy mint tavaly,gammon steaket,ugyanúgy ahogy én,ha a Morrisosnsban veszik a csirkemellfilét meg a marhasteaket,akkor aligha általános a macskakaján élés.Inkább az az általános,hogy qrvára propiidiótaságot nyomtok csak,szokás szerint.
Ez szinte minden európai országra igaz.Ehhez képest ha keresel és elolvasod az érintett szervezeted beszámolóit, kiderül hogy sokkal többen lettek
a rezsi, covid, hb óta. És olyanok, akik egyáltalán nem is kerültek az ellátó rendszer (már ha lenne...) periférikus látómezejébe sem eddig.
A jelenség lehet.Ez szinte minden európai országra igaz.
Az angol munkásosztály mindig is kôkeményen szívott.
Náluk sohasem volt az, mint a német, skandinav nyelvterületen, hogy melósként is korrektül megélhettél.
A jelenség lehet.
Viszont Mo-n sokkal nagyobb mértékben nőtt.
És a közelmúltban -ti. pár hónap.
Feltételezem a létező osztrák ellátórdsz meg fog tudni birkózni vele, ellentétben a tudatosan leépített magyarral.Minden esetre, Ausztriàban az Advent kezdete óta a vizcsapból is az folyt, hogy drámaian megnőtt a ràszorulók száma és a szeretetszolgálatok nem bírják a helyzetet kezelni. Persze ez lehet önreklám is, hogy biztosítsák maguknak az àllami támogatást, valamint az adományokban való részesedésûket.
De az elszegényedés okai is ugyanazok itt is: Rezsi,kamatemelkedés, inflàció, covid utóhatàsai. De felelőtlen viselkedés is: hitelkártya, részletre való vásárlàs…
Ehhez képest ha keresel és elolvasod az érintett szervezeted beszámolóit, kiderül hogy sokkal többen lettek
a rezsi, covid, hb óta. És olyanok, akik egyáltalán nem is kerültek az ellátó rendszer (már ha lenne...) periférikus látómezejébe sem eddig.
Max szétszedik a kolbászból lévő kerítést, hogyne.Feltételezem a létező osztrák ellátórdsz meg fog tudni birkózni vele, ellentétben a tudatosan leépített magyarral.
Hát az esetek egy része átesett az állami szociális hálón.Igy a problémákat a szeretetszolgálatok és a nem állami szektor kezeli.Feltételezem a létező osztrák ellátórdsz meg fog tudni birkózni vele, ellentétben a tudatosan leépített magyarral.
Minden esetre, Ausztriàban az Advent kezdete óta a vizcsapból is az folyt, hogy drámaian megnőtt a ràszorulók száma és a szeretetszolgálatok nem bírják a helyzetet kezelni. Persze ez lehet önreklám is, hogy biztosítsák maguknak az àllami támogatást, valamint az adományokban való részesedésûket.
De az elszegényedés okai is ugyanazok itt is: Rezsi,kamatemelkedés, inflàció, covid utóhatàsai. De felelőtlen viselkedés is: hitelkártya, részletre való vásárlàs…
Na az ilyet kéne bebaszni a kőfejtőbe...Hát az esetek egy része átesett az állami szociális hálón.Igy a problémákat a szeretetszolgálatok és a nem állami szektor kezeli.
Csak újság stb. hírekre támaszkodom, mert személyes tapasztalatom ezzel a témàval kapcsolatban se itthon, se Ausztriàban a környezetemből nem igen van. Kivétel:
Egy nagyon távoli ismerős egész életében a szociàlis hálóban lógott, összesen ha 3 évet dolgozott. Hihetetlenûl jól van informálva, hogy “mi jár neki” ill. hol lehet segítséget kapni és mindent kijár magának, legyen az hivatal, egyházak, NGOk stb.
Nem éhezik van fedél a feje felett, nem is fagyoskodik, pedig az állam elvette tőle 3 gyermekét. Öntudatosan követelőzik.
Ilyenebbek is vannak. "Minek dolgozzak, ha napi 50-60 EUR-t megkeresek a kutyával?" (értsd, kutyával koldul) De kapjabeaZorbán.Na az ilyet kéne bebaszni a kőfejtőbe...
Berlinben a punkok ezt tökélyre fejlesztették azért van mindegyiknek kutyája!Ilyenebbek is vannak. "Minek dolgozzak, ha napi 50-60 EUR-t megkeresek a kutyával?" (értsd, kutyával koldul) De kapjabeaZorbán.