<blockquote rel="papajoe"><blockquote rel="2ndt">@papajoe: ?
@fip7:
Ja-ja, bar a kufarok kiuzeset valahogy a koherens gondolkodas hianyanak tudtam be gyerekkent is (szkeptikus gyerek voltam, na
))))
A "masik orcadat" milliokepp ertelmezheto (meg is tettek milliokepp). Szamomra a kereszteny vallas alapveteseinek fenyeben (no meg Jezus aldozata fenyeben) a kereszteny hitnek semmilyen eroszak nem lehet resze; sokkal inkabb az aldozat szerepe az iranyado.
Csak azt jeleztem,hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz,akit a kereszténység jézusként ismer/tanít/hivatkozik rá,az nem létezik,létezett,csak kellett valami hivatkozási alap,amivel majd évezredekig fújhatják a nép szemébe a port.
És 100%-osan működik,már arra sem veszik a fáradtságot az emberek,hogy értelmezzék a sztorit,nagyjából olyan a keresztény egyház,és a tanításai,mint a liberalizmus manapság,minden nagyon szép,jó,barátságos,kicsit lemészárolunk népeket,felszámolunk kultúrákat,összenövünk apolitikával,az meg a pénzvilággal,minden nagyon csodálatos lesz,majd megáldjuk nektek a fegyvereket ugyanazon csóka nevében mindkét oldalon,csak vágjátok egymást,és hozzátok az aranyat.Isten szent nevében,majd mi megmondjuk nektek kik a pogányok,kik nem,aztán ha úgy fordulna akkor ők is ): ,adunk zsét,zászlót ha kell csak harcoljatok,és akkor minden fasza lesz.Mi tudjuk a tutit,isten szolgái vagyunk,ti meg isten gyermekei,de ha ez nem tetszik,akkor a szeretet nevében eltüzelünk,kerékbe törünk,halálra kínzunk,mert az úgy a jó,te vagy a hülye ha nem érted.Persze mi nem dőzsölünk,nem fajtalankodunk,nem tartunk saját elit alakulatokat,és nem titkolózunk,nem avatunk szentté senkit később,hogy ne lehessen majd utána nézni ha kicsit huncutabb volt a derék fő emberünk.
Kitalálunk neked egy tuti istent,aki a szeretetről szól,és mindenható,de ha nem tartod be a 10 parancsolatot,akkor a pokolra kerülsz,ahonnan nincs kiút.
Világos nem?
Isten összedobta neked ezt kis naprendszert 6 nap alatt,benne mindennel amire szükséged lesz,de elcseszett valamit,mert a saját fia(i),meg saját maga közé betett pár pingvint,mert majd ők tudnak mindent,te meg nem,és majd milyen jó lesz,hogy ők intézkednek helyetted,meg majd neki elmondod mi kell,ő nekem,én odaadom nekik,ők meg odaadják neked.
Világos nem?
De ez nem sportszerű tőlem,mert szerénységem már előrébb jár a témában,pöppet utánamentem a dolognak,hogy mit tanított Jézus,és kik,kiknek,miért találták ki a kereszténységet,nincs összefüggés a kettő között,azt a jézust akire hivatkoznak,ők ferdítették el,találták ki,ahogy éppen megfelelt a szándékaiknak,nem azonos a valódi Jézussal,sem a tanításaival.</blockquote>
A baj ott van, h mindenki összekeveri a vallást és a hitet.
A manicheizmust nem véletlenül tüntették el.</blockquote>
Akkor én nem vagyok mindenki. ):
Mindkettő csak feltételezésen/feltételezéseken alapszik,és függ valamitől/valakitől.
Úgy szoktam magyarázni a megakadt tesóinknak,akikkel dolgom van,hogy vegyél egy kis kalapácsot,tedd az ujjacskádat a satupadra,és hidd,hogy ha rá kattintasz egyet,nem lesz baja,majd csináld meg egy másik ujjadon is,de akkor ne hidd,hogy nem lesz baja,hanem valld!
Persze senki sem akarja kipróbálni,miért?Mert T U D J A hogy zakó lesz,no ez a különbség a hit,vallás,és a tudás között.
A Magyarnak tudása van,s nem hite,vagy vallása,főleg nem egyháza.
Ameddig használta is a tudását,nem is volt gáz,csak bekerült a gyenge láncszem,vajk csávó faterja,aki alkut kötött a saját hatalmának,ill. a családja hatalmának megtartásáért,odaadta a fiát,meg is billentették,még ráment a fél ország,a fél lakosság,meg a vagyon fele.
De jól járt,mert akikkel alkut kötött,még életében rá támadott,vagyis nem ő,hanem nekünk vezette az akkori nato-t,nem is sikertelenül,mert a a vajk gyerek átadott minden infót amit kellett,ő maga lett a belső ellenségünk,először a sajátjaira rávezette az ellent,majd az ellen kitanulta a csíziót,és jött,folyamatosan.
Az eredmény mostanra már látható.
Kerszténység a leg gatyább az összes vallás közül,még neve sincs az istenüknek,teljes mese az egész.Persze,ha visszafejted,akkor láthatod,hogy nem csoda,tekintve az alapítókat.
VAn pár egyház,amelyeket lehet valós entitásokhoz kötni,allah,mohamed,mani,zeusz,stb,buddha még megér egy mondatot,mert csak mi nem hív(hat)juk Budának,minden nyelven(szinte) budának ejtik,vajon miért?
Vajon van itt valaki aki tudja a Magyarok istenének nevét?