Persze értem az iróniát, csak mégis, vitalapnak tekintem.
A nyugatnak van pénze!
Meg kellene ezt nézni konkrétan, csak az már egy komplett állás, hobbiból nem megy. De csak úgy nagyvonalakban:
- ugye a németek viszik az EU gazdaságát, de ők stagnálnak - ez nekünk közvetlenül rossz;
- a franciák épp elveszítik gyarmataikat, ezzel állítólag a jövedelmük 30%-át - ez nekünk közvetlenül mindegy;
- olaszok, spanyolok, portugálok, görögök, úgy általában a déliek a németektől és a franciáktól függnek elsősorban;
- az északiak (Holland, Belga, Skandináv) köszönik jól vannak, stabilak, függőségük diverzifikált;
- keletiek leginkább a németektől és kisebb mértékben a franciáktól függnek - tehát bajban vannak;
- a németek, franciák és olaszok adják az EU GDP kb. felét, nagyobb játékos még Spanyolország és Hollandia;
- az EU összes GDP 15906 milliárd euro, ebből Ukrajnának 2024 végéig 134,5 milliárd eurot (kb. 1%) ad;
- Magyarország a 2021-27-es költségvetésből mintegy 43 milliárd euró támogatásra jogosult, ehhez hozzájön még 7+1 milliárd.
Következtetés: egyelőre van pénze, és az ukránok támogatása az EU-ban csak kerekítési hiba, pláne Magyarország EU támogatása(*?).
* Valójában nem támogatnak minket, jön az EU pénz, abból mi veszünk többnyire német terméket, a kiskereskedelemben ráadásul általában németektől. Itt mi csak gürizünk, a munkánk gyümölcse a németeknél cspódik le.
Náluk az erkölcsi fölény!
Hehehehehe. Nincs ilyen.
Simán integrálnak pár.millió,új eu polgárt,és majd mi,elmaradott, Oroszbarát,iszlamofób,homofób,rasszista barbárok jól beszopjuk,mert az új eu polgárok miatt, már ránk nem is lesz szüksége a felemelkedő nyugatnak!
Szarintem nem. Németország lakosságának kb. 7%-a már muszlim, ez ráadásul a nagyvárosokban koncentrálódik.
Franciaországban a teljes népesség 8,8 százaléka muzulmán.
Olaszországban most kezdődik igazán a buli.
Ez még éppen kezelhető lenne drasztikus lépésekkel, de ennek nyoma sincs. A keresztények kultúra ráadásul befogadó, megbocsát. Na ők nem azok, az Ószövetség Istene bosszúálló.
Majd ők integrálnak minket, ha minden így marad, kb. 3 generáció múlva.
Ha mégsem,akkor jön az usa,és.megold mindent,hiszen nélkülük,még a nyugat európai országok is életképtelen balfaszok,1 kibaszott háborút sem tudnak rendesen elveszteni,hogy az usának ne kelljen legalább 80 évente újra szervezni,így majd ő megvédi a hű szövetségeseit a gonosz Oroszoktól,Kínától,sőt,önmaguktól is!
Még kérni sem kell.
Miért van ez így?
Szerintem 2 oka van, ezek egymást erősítik.
1. A dollár nyomtatása és elfogadtatása világvalutaként:
A bankrendszer működése miatt mindenki dollárban tartozik, és persze végső soron a kamatot is a dollár kinyomtatójának fizetjük.
2. Katonai potenciál:
Lehet álmodozni, de az USA szerintem párosával is visszabombázna mindenkit a középkorba.
Erre az 1. pontban leírtak miatt van lehetősége.