[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 800
72 341
113
ez elég bugyuta kérdés
De tényleg Higgie, te se mész oda egy utepiteshez a szádat tatani. Ha semmit se tehet akkor minek megy oda? Szervezzen gyűjtést a népének a király meg herceg társai közt, az hasznosabb, ennyit viszont megtehet.
Xarul jött ki a kirándulás, nem virágokkal várták. Amikor egy római időkből visszamaradt gátnak kellett megfogni a az árvizet akkor felmerül a kérdés mit csináltak ezek a szorgalmas mediterrán népek arrafelé az utóbbi 1500 évben?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 858
24 417
113
De tényleg Higgie, te se mész oda egy utepiteshez a szádat tatani. Ha semmit se tehet akkor minek megy oda? Szervezzen gyűjtést a népének a király meg herceg társai közt, az hasznosabb, ennyit viszont megtehet.
Xarul jött ki a kirándulás, nem virágokkal várták. Amikor egy római időkből visszamaradt gátnak kellett megfogni a az árvizet akkor felmerül a kérdés mit csináltak ezek a szorgalmas mediterrán népek arrafelé az utóbbi 1500 évben?
Mindig, mindenhol oda megy ilyen helyre az aktuális vezető.
Plusz a királyt arrafelé eléggé szeretik és igen népszerű is.
Szép gesztus, hogy megmutatja az emberi oldalát is ilyen helyzetben és ilyen közelről.
Szerintem nem kell ebben semmi rosszat keresni.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 803
5 848
113
Olvastam egy cikket , állítólag a nagyon elöntött városok régi folyómedrekre épültek, ezek a folyók másfele lettek vezetve. Ezen kívűl rengeteg gátat lebontottak a környéken az elmúlt 50 évben
Nem tudom mennyire igaz mindez
Az előrejelző/riasztó rendszert is kritizálták, nagyban elöntött már mindent a víz mire kiadták a legnagyobb jelzést
Valenciában a város központon ment át a folyó. Elterelték, most a mederben park, játszótér, sportpálya stb. van. A hidak maradtak. Nagyon menő, nyertek a város közepén egy csomó közösségi teret.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 555
11 246
113
Értem én hogy balos kormány meg sajtópropaganda ésatöbbi de azért mindennek van határa.
Ezen a videón ez az értelmes újságíró azt a kérdést teszi fel egy 40 napos cézárral született baba anyjának aki a házát is elvesztette:
"igaz-e hogy szélsőjobbos bűnözők is nagy számban jelen vannak?"
Erre a válasz:
" Ők voltak az elsők akik lapátot vettek a kezükbe, a Valencia , a Levante ultrái, ez egy természeti katasztrófa, úgyhogy fejezzék be a ki*ott politizálást"

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 858
24 417
113
images

• Vicces
Reactions: antigonosz

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 686
31 847
113
Francia Kalifátus
https://www.krone.at/3581090

Bandaháború a vasútállomáson, kb 15 ember esett egymásnak, egy embernek nemes egyszerűséggel levágták a kezét.

Germoney
Egy 60 éves férfi Belgiumban bevásárolt, és utánfutón vitte haza a löveget, csak lekapcsolták.
https://www.welt.de/vermischtes/art...olizei-stoppt-Autofahrer-auf-Autobahn-44.html

Kanone-auf-Anhaenger.jpg
Az igazán durva az, h 3szor elolvastam a címet, és nem értettem, h miért tüzérséggel állítottak meg valakit, mégis mit követett el. Aztán megnyitottam, és ott volt a kép. :D

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 381
59 355
113
Az igazán durva az, h 3szor elolvastam a címet, és nem értettem, h miért tüzérséggel állítottak meg valakit, mégis mit követett el. Aztán megnyitottam, és ott volt a kép. :D
Annyi esze lehetett volna,, hogy bèrel egy zárt furgont.
Nem akarom tudni, micsoda fegyverraktára lehet otthon. Senki nem kezdi a fegyvergyüjtést egy löveggel....

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 800
72 341
113
Mindig, mindenhol oda megy ilyen helyre az aktuális vezető.
Plusz a királyt arrafelé eléggé szeretik és igen népszerű is.
Szép gesztus, hogy megmutatja az emberi oldalát is ilyen helyzetben és ilyen közelről.
Szerintem nem kell ebben semmi rosszat keresni.
Na ne hulyits.
Egyrészt ő nem vezető, ő egy celeb.
Mégis kit vezet ő? Az udvari háztartást max .
Másrészt láttuk mennyire szeretik és népszerű...
Odament szelfizni, nem jött be.
Mikor ment oda? Az árvíz után.
Ha igazán fain csávó lenne akkor nem az árvíz után menne oda a nojevel,hanem az árvíz előtt,de legalább közben.
Ha még fainabb volna dolgozna is.
Na nem úgy mint MP ,a fotó kedvéért .
Divat szidni a Viktort, ő nem az árvíz után megy oda soha picsogni az asszonnyal karöltve,hanem Viktor mindig az árvíz előtt és közben megy csekkolni mi van. Jah, és amíg bezzeg Ausztriában meg a szomszédos országokban katasztrófa volt addig nálunk nem. Mert mi építettünk egy vedvonalat. Itt semmi se volt Ursula szerint,nem volt árvíz. A spanyolokat nem lőttek szét se az első se a második világháborúban, de kirabolták évszázadokig a fel világot, hol voltak a gátak?Miért állnak xarabbul mint mi?

• Tetszik
Reactions: Filter

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 819
14 343
113
A Gorenje magyarországi vezetője így látja a nyugati ipar helyzetét (nagyon tanulságos):

"
Az európai iparnak egyre kevesebb levegő jut, miközben az ázsiai gyártók globálisan egyre meghatározóbbak. A Gorenje–Hisense kettős szemüvegen keresztül hogy látja, mi indította ezt el, és hová futhat ki a folyamat?

Fájó látni, hogy milyen szinten, ennek ugyanakkor objektív okai vannak. Nem jól fektette be ugyanis az elmúlt 10-15 évének gyümölcsét, ami jellemzően konjunktúrában, jólétben telt, így aztán globális kitekintésben romlott több meghatározó versenyképességi mutató, nemcsak Észak-Amerikával, hanem a Távol-Kelettel szemben is. A kontinens vezető hatalmai nem invesztáltak eleget a jövő iparágaiba, közben ráadásul el is lustult az európai munkaerő:

se munkaidőben, se annak hatékonyságában nem képes felvenni a versenyt az ázsiaiakkal, a kínaiakkal pláne.
Eközben a távol-keleti cégek nagyon komoly állami támogatást kaptak, a protekcionista gazdaságpolitika minden előnyét kihasználták, hogy versenyképes ipart építsenek. Mindennek tetejébe a fejlett világ a teljes gyártását Kínába vitte, mondhatni, tálcán kínálva a know how-t, ami tőkével, támogató üzleti környezettel párosult. A romló demográfiai mutatókkal küzdő Európának nehéz lesz újra felvennie a versenyt, erősen kétséges, a fejlett európai országokra jellemző bőség meddig tartható még fenn. Nyugat-Európába ma már ráadásul szinte senki sem akar termelőbázist létesíteni, hiszen az energiaárak megugrása ráadásul az élőmunkaköltség masszív emelkedésével párosul.
A saját példánk igazolja, mekkora hatékonysági különbség van a cégcsoport európai, illetve kínai gyárai között. Ez megmutatkozik a volumenben, a gyártási költségben, még azzal együtt is jobban megéri a kínai kibocsátás, hogy onnan jóval messzebbre kell majd szállítani végül a készterméket. Mivel a tömegtermelésben egyre nagyobbra nyílik az olló, az európai versenyképesség megreformálásának a kulcsa a magas hozzáadott érték előállítása, azokra az iparágakra fókuszálva fokozott technológiai és termékfejlesztéssel, ahol még maradt valami a helyzeti előnyből. Ez elsősorban a szoftver- és IT-szektor lehet."

https://index.hu/gazdasag/2024/04/1...-europa-kina-versenykepesseg-gorenje-hisense/

• Szomorú
Reactions: krisss

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 589
71 557
113
Annyi esze lehetett volna,, hogy bèrel egy zárt furgont.
Nem akarom tudni, micsoda fegyverraktára lehet otthon. Senki nem kezdi a fegyvergyüjtést egy löveggel....
Na ja, ettől még törvény meg ilyen hülyeségek ide vagy oda, nekem nem trtszik, hogy elvették tőle. Csomó energiát belefektetett, hogy legyen neki, erre valami pöcs elszedi.

• Tetszik
Reactions: Filter