még '23-ban írtam,hogy az amerikai hegemónia végóráit éljük jelenleg .. szóval az egypólusú világrendnek búcsút lehet inteni .. mostez valakinek fáj,valakinek meg pontnem fáj,de én abban hiszek,hogy az egyeduralom az mindíg elnyomást hoz valakinek, ha többféle alternatívából lehet választani, akkor legalább a választás szabadsága megmarad .
Izrael léte nem lehet kérdés,mert hova rakja az ember azt a kb 10 millió zsidót aki ott él ? nem mehet mindenki diaszpórába,viszont azt nagyonszigorúan korlátoznám,hogy a határaikat egy centiméterrel se tolhassák se jobbra se balra, ezzel együtt a palesztinoknak is járna egy állam .. nem kell vegyülni ,de hát az ottani helyzetet bebonyolítja a vallás meg a Templom-hegy .. szóval nem egyszerű feladat,de pl ENSZ ellenőrzés alá helyezném Jeruzsálemet és (talán) meg is lenne oldva .. értem én,hogy Jeruzsálem lett a főváros,de ha elvoltak eddig Tel-Avivbval nyzgdtan maradhatott voln az is , itt pl Trump rászart az asztal közepére,és szét is kente rendesen.
Ukrajnát illetően két választása van, és én elhiszem hogy Ő az egyedül aki le tudja állítani a jelenlegi folyamatokat,mert kb érmefeldobás alapján annyit kell tennie,hogy elmondja a saját álláspontját .. ami ha úgy lesz leállnak az Ukrajnába folyó segélyezések 24-órán belül, ha meg nem úgy lesz 24 órán belül mindent Ukrajnába küldenek ami nyugat-európában létezik .. tehát fej vagy írás alapon van neki mozgástere.
amibe nem látunk bele, az az olyan háttéralkuk amelyek valószínűleg Szíria kapcsán is születtek, én azt feltételezem,hogy maradék Ukrajnának is megvannak már a kiszabott határai,csak az orosz addig megy amíg még nem Trump az elnök.
Európa .. hát Európa az leginkább egy vízfejű marionett bábúra hasonlít, a keletieknek megvan még a maradék eszük, a nyugati része az menthetetlen, társadalmilag szerintem 20-30 év és vége lesz,ha a jelenlegi trend marad kint, totálisan felhigult a társadalom,egyre több a muszlim,akik valljuk be nem a mesés kelet kincseit hozták magukkal, inkább a szélsőségeket, de azt is többször leírtam már én is itt, meg persze mások is többen, hogy az USA-nak nem (sem) érdeke,egy erős önjáró Európa !!! ezzel legyen már mindenki tisztában, egyszer és mindenkorra !! MOst olyan ez,mint ha azt mondaná valaki ,hogy Indiának éreke egy erős és önjáró Kashmír, Izraelnek egy erős és önjáró Palesztina, a törököknek egy szintén erős és önjáró Kurdisztán, a románoknak ugyanez Erdélyben, Kínának Tajvan stb stb .. és a végtelenségig lehetne sorolni ..
attól,hogy a nyugat-európai emberek a függetlenség illúziójában ringatják magukat, vagy pl mi azt gondoljuk hogy jajj de függetlenek vagyunk ..
tényleg ? tényleg azok vagyunk ?
nem ülnek döntéshozók a fejünk felett pl Brüsszelben , akik a függetlenségünkről akkor és úgy döntenek ahogy akarnak ?
a NATO pl nem egy függő szervezet ? ha annyira független Európa miért állomásoznak itt amerikai csapatok ? miért bankárok döntenek országok sorsa felett ?
persze hogy berakják csicska sorba az amerikaiak Nyugat-Európát,hiszen megtehetik ..
kb ennyi ereje van Európának,aki egy gazdaságilag erős terület (volt) katonailag meg egy nagy nulla ..
közös Európáról beszélnek,de soha nem fogja gazdaságilag utolérni a keleti a nyugatit, erre kínosan ügyelnek azért ..
(és nem hazánk állapotára gondolok, hanem a keleti országokra általában .. mikor lesz itt keleten ugyanannyi a fizetés mint mondjuk nyugaton ?? átlagbéreket tekintve Svájcban pl 5500 EU-ra jön ki éves szinten ..
a keletiek közül legyen a példa mondjuk Csehország ott 1413 EU
vagy Lengyelország ott ugyanez 1365 EU,
kevésbé erős gazdaságú kelet-európai országok kb 1000 Eu/hóval számolhatnak, ha nem ad annyit ez az unió a keletinek mint a nyugatnak,akkor miért is kellene a keletinek többet tennie ezért az egész uniós marhaágért mint úgy általában ?
vagy azt mondjuk a keleti ember az primitívebb,lustább,kevesebbet dolgozik mint a nyugat-európai ?
szerintem nem .. csak a keleti részeket a nyugatiak,ugyanúgy "gyarmati" sorban tartják,mint őket pl az USA vagy a pénzvilág ..
lehet ezeket vitatni,csak érdemes azon is elgondolkodni a nagy nyugatimádás közepette,hogy az Európai Unió,mennyire tud önjáró lenni ?
mit tud felmutatni önállóan katonailag ? (semmit)
mennyi szava van pl gazdaságilag olyan országokkal szemben mint az USA vagy Kína ? (semmi)
ez az egész ukrán-orosz buli is arra volt jó,hogy az egyébként feljövőben lévő Európát,mint gazdasági riválist a padlóra küldje,mert minnél kevesebb erős pókerjátékos ül egy asztalnál,annál több esélye van a többieknek.
pl említed az északi-áramlatot .. és ugye van ennek a hozadéka .. mi is történt ? levágták nyugat európát az orosz energia "csecs"-ről .. már eleve a szankciók miatt ellehetetlenítésre került az olsó energiához való hozzájutás, ami az iparnak elengedhetetlen .. helyette ezt lehet pótolni mondjuk az USA-ból,vagy az USA révén drágábban .. szerintem "erősen hihető" hogyaz oroszoknak vlt érdekében az egész buli,hiszen így a rengeteg szankció mellett, elzárták a pénzcsapot is maguk elől, vagy az is lehet hogy "erősen az EU érdeke volt" hogy önmaga alatt vágja a fát azzal,hogy az ipara számára nélkülözhetetlen nyersanyagokat immáron drágábban szerezze be,és még ott vannak opciónak a szíriusziak akik felelősek lehetnek mindenért.
én így gondolom,más meg biztosan máshogy .. lényeg az,hogy véleményem szerint az egész EU így a jelenlegi különbséget tévő alapon halott ügy,életképtelen,és fel is fog bomlani .. csak idő kérdése ..