[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 185
7 056
113
Nincs ezzel gond. Evidencia kellene, hogy legyen a DÁP-al cserelés a szigorúan magyar szerveren lévő médiákon. Magyar állampolgárok adata nem juthat külföldre a saját állammal szemben meg minek anonimitás! A hazád a legfőbb bizalmasod. Azért kell szuverén hazád legyen!
a szuverinitás az egyénre is ki kell terjedjen
mondjuk szólásszabadság?
a gondolkodás szabadsága?
magánélet?

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 520
20 834
113
Nem, becsszó egyedül fórumozok.
A másik, nem rettegek, nem Tor-on vagyok és mint írtam, csupán azzal nem értek egyet, hogy az ember mindent egykedvűen tudomásul vegyen, ami nem tetszik neki. Ennyi.
Mit csináljon az ember?
1. Rettegjen
2. Hőbörögjön
3. Vonjon vállat, tudva, hogy semmi nem változik gyakorlatban
4. ???? Várom a javaslatodat. Olyanok, hogy szuverenitás meg Trump nem érnek.

És továbbra is... miért lesz ez annyira tragikus? Régen a telefonkönyvben is benne voltak az emberek pl. Az utcán le volt írva a címük, telefonszámuk bárki kikereshette... Ez ahhoz hogy viszonyul? Ha már régen minden is jobb volt, és most veszik el a privátszférát.

Jobban zavar, hogy az LG tv-k a képernyő képét elküldik "tartalomfogyasztási statisztika elemzésre", amivel többek közt akár bizalmas munka vagy személyes infóim is szivárogtathatják. Nyilvános helyre olyan dolgokat írok csak ki amiket nyilvánosan el is mondanék. Tudom, COVID diktatúra...
A politikai szabadságjogok gyakorlása és a szólásszabadság szempontjából kell ezt végiggondolni. Ha valaki nem kíván ezekkel élni annak valóban mindegy.

Ne mossuk össze a tudás (és tanulási hajlandóság) nélküli hobbirettegő alusisakosokkal azokat akik értelmesen élnek az anonimitás adta lehetőségekkel.
Ezeknek a facebookhoz és a közösségi médiákhoz nem sok köze van. Facebookon szervezve még csak szivárványos forradalmat láttam...

Elég nagy gond, hogy tömegek számára a kommunikáció és az internet, távközlés a facebookra, tiktokra redukálódott.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 505
10 223
113
Mit csináljon az ember?
1. Rettegjen
2. Hőbörögjön

És továbbra is... miért lesz ez annyira tragikus? Régen a telefonkönyvben is benne voltak az emberek pl. Az utcán le volt írva a címük, telefonszámuk bárki kikereshette... Ez ahhoz hogy viszonyul? Ha már régen minden is jobb volt, és most veszik el a privátszférát.

Jobban zavar, hogy az LG tv-k a képernyő képét elküldik "tartalomfogyasztási statisztika elemzésre", amivel többek közt akár bizalmas munka vagy személyes infóim is szivárogtathatják. Nyilvános helyre olyan dolgokat írok csak ki amiket nyilvánosan el is mondanék. Tudom, COVID diktatúra...

Ezeknek a facebookhoz és a közösségi médiákhoz nem sok köze van. Facebookon szervezve még csak szivárványos forradalmat láttam...

Elég nagy gond, hogy tömegek számára a kommunikáció és az internet, távközlés a facebookra, tiktokra redukálódott.
Nem akarok és nem is tudok tanácsot adni, ez mindenkinek a saját dolga, hogyan oldja meg. Vitát sem sazándékoztam erről indítani, a véleményemet írtam. Régen a telefonkönyben ha akartam, nem szerepelt a címem, de talán teljesen kimaradhattam belőle.

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 873
6 338
113
ez így nem más, mint a totális cenzúra, illetve az orvelli utópia megvalósulása, aka gondolatrendőrség (oda tartunk)
Valójában nem a cenzúra a cél (az egy eszköz volt a nem túl tökéletes kivitelezés egyik fázisában), hanem az (totális) ellenőrzés.
Egyrészt a kommunikációs csatornák ellenőrzése az atomizált egyének között - hogy ne jöhessen létre semmilyen ellenőrizetlen csoportosulás -, másrészt a fizikai jelenléted folyamatos nyomon követése. Mondd azt amit elvárnak és tedd azt amit elvárnak.
Ami a fejedben van és nem kompatibilis, - az maradjon is ott. Már ha van ilyened; ennek egyre szűkülő lehetősége lesz, ha nincs ellenvélemény.
Valójában az egész MI dolog is erre lett fejlesztve: túl sok volt az info, amit gyűjt a rendszer rólad és túl erőforrásigényes (és korrumpálható) a megfigyelő apparátus, ráadásul “csak” retrospektív visszafejthető az egyén, mert lehetetlen a folyamatos megfigyelése mindenkinek. Most algoritmusok ellenőriznek real-time minden aspektusból. Amint valamilyen okból megbontod a rutint, máris megjósolja a rendszer mire is készülsz : így válik a megfigyelésed retrospektívből prediktívvé.
És ezt te (is) tanítod be, épp most.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 996
13 129
113

Az internetet sokkal több célra használjuk mint a telefont, nem áll meg a telefonszámos példa.

A közösségi média site-ok is sokkal több funkciót adnak a felhasználónak mint a nyilvános posztolás lehetőségét.
Közvetlen és csoportos kommunikáció titkos-zárt-nyitott felületeken, napjainkban ott zajlik a társadalmi párbeszéd legnagyobb része.
Ha valaki anonimizáltan akarja ezt tenni az (ugyan jelentős ráfordítással,de) kivitelezheti, és itt a lehetőség szabadsága az ami elvi kérdés.
De tudom, hogy érted Te ezt.

Az elszeparált online identitások létesítését bármi indokolhatja, mondjuk információszerző és önkifejezési (pl. művészet) cél. Kinek van bármi köze ahhoz, hogy pl. kamuprofilokkal milyen információkat rendszerezgetek vagy milyen polgárpukkasztó műalkotásokkal örvendeztetem meg a nagyérdeműt? Senkinek.

(Erre a napokban a már eleve vicces nevű TikTok profilom feldobta, hogy ő akkor most meginvitálná a FB-os ismerőseimet.....gyorsan leizzadtam :D . Ja amúgy a Meta úgy néz ki betette a lábát a platformra, el is tűntek bizonyos témák az amerikai felhasználók szeme elől.)

Amúgy meg az állami rendszerben elég néhány korrupt ember vagy "kutatói partnerség", akik az adatbázist kiviszik, és onnantól bármelyik politikai aktivista szervezet, bűnözői kör, szélsőségesek, fanatikusok is visszaélhetnek az adataiddal.
Amíg minden becsületesen ÉS hiba nélkül működik addig a probléma elvi, de utána valós és roppant kellemetlen a helyzet.

Facebookon szervezve még csak szivárványos forradalmat láttam...
....... :)
Na ne.

Last edited:

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
154
555
93
Mit csináljon az ember?
1. Rettegjen
2. Hőbörögjön

Miért is kéne megbízni az államban annyira, hogy elnézzük neki a polgárai feletti teljes információs kontrollt? Az egyik legfontosabb társadalmi alapkövünknek az ellenőrizhetőség kellene hogy legyen, amit az ilyen rendszerek csak mégjobban megtorpedóznak. Szerintem jogosak az ellenérzések.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 534
61 793
113
Valójában nem a cenzúra a cél (az egy eszköz volt a nem túl tökéletes kivitelezés egyik fázisában), hanem az (totális) ellenőrzés.
Egyrészt a kommunikációs csatornák ellenőrzése az atomizált egyének között - hogy ne jöhessen létre semmilyen ellenőrizetlen csoportosulás -, másrészt a fizikai jelenléted folyamatos nyomon követése. Mondd azt amit elvárnak és tedd azt amit elvárnak.
Ami a fejedben van és nem kompatibilis, - az maradjon is ott. Már ha van ilyened; ennek egyre szűkülő lehetősége lesz, ha nincs ellenvélemény.
Valójában az egész MI dolog is erre lett fejlesztve: túl sok volt az info, amit gyűjt a rendszer rólad és túl erőforrásigényes (és korrumpálható) a megfigyelő apparátus, ráadásul “csak” retrospektív visszafejthető az egyén, mert lehetetlen a folyamatos megfigyelése mindenkinek. Most algoritmusok ellenőriznek real-time minden aspektusból. Amint valamilyen okból megbontod a rutint, máris megjósolja a rendszer mire is készülsz : így válik a megfigyelésed retrospektívből prediktívvé.
És ezt te (is) tanítod be, épp most.

Nem is értem, hogy egyesek , hogy nem értik.... :confused:
Olyan szintű rabszolgoságba nyomnák bele az emberiséget, amilyenre még példa sem volt soha....
És sokan azt hiszik, hogyha "jó kis szolgák lesznek" majd megússzák XD
Mekkora bolondok :D
Mindenhol lehallgatnak, lekövetnek, stb...
Egyszer olyat szólsz ami nem tetszik a rendszernek, már ugranak a társadalmi kreditjeid.
Ha nem azt mondod erre, hogy "köszönöm kegyelmes uraim a nagylelkűségüket" akkor még tovább alázhatnak, büntethetnek. Elvehetik bármidet, tenni már nem tehetsz ellene semmit. Ugyanis egyedül leszel egy elnyomó gépezettel szemben! Nem tudsz közösséget alkotni, mert csírájában elfojtják, az egyén meg gyenge. Csak digitális pénz lesz.
Aztán ha rosszat szólsz letiltják, mint kanadában a kovid tüntetők bankszámláit... Milyen jó is az, ha pénz nélkül maradsz... :rolleyes:
Kirúghatnak munkahelyről, és soha többé nem dolgozhatsz a szakmádban, lásd. 50's évek Magyarországa.
És akkor még nem tartunk az internálásnál, ahova vihetik az egész családodat is.... Jah biztos sosem történik majd ilyen.... Bocsi, már többször is megtörtént a történelemben! :(
Ki fogják csinálni a társadalmat!
WEF: Nem lesz semmid mégis boldog leszel! (Ha nem akkor kinyírunk vagy internálunk...)
Elveszik minden vagyonodat, szarért-hugyért dolgozhatsz nekik, ha pofázol megbüntetnek, elveszik a bogár burgeredet XD, akkor lehet gyereked ha ők megengedik, de ha kell erőszakkal elköthetnek, persze a kemény drog pl. a fentanil ingyenes lesz, hiszen egy függő ember bármire hajlandó, neki már nincs gerince vagy emberi tartása, semmi! Ellenben míg hat az anyag addig "boldog"
Azt ha gond van veled, nem kapsz az anyagból és kínhalált halsz!
Nem lesz közoktatás, nem lesz közbeszéd vagy közkommunikáció.
Csak te leszel, egy szánalmas pária, és ők a végtelen hatalmú gépezet. Semmi más.
És az, hogy már most megadtad magad nekik Vér Pisti, ez számukra az igazi győzelem. Amikor elhiszed, hogy nem tehetsz ellenük semmit. Pedig tehetsz!
Csak sajnos a társadalmat ügyesen altatják egy beteg álomban, hogy ne vegyék észre a lopakodó diktatúrát, ahogyan szépen lassan bekúsznak minden hova is.
Ez ellen tenni kell, de minimum beszélni róla!
Én így gondolom. És bassza meg magát a WEF meg az össze WEF csicska gennyláda politikus is :cool:

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 008
33 541
113
Nem is értem, hogy egyesek , hogy nem értik.... :confused:
Olyan szintű rabszolgoságba nyomnák bele az emberiséget, amilyenre még példa sem volt soha....
És sokan azt hiszik, hogyha "jó kis szolgák lesznek" majd megússzák XD
Mekkora bolondok :D
Mindenhol lehallgatnak, lekövetnek, stb...
Egyszer olyat szólsz ami nem tetszik a rendszernek, már ugranak a társadalmi kreditjeid.
Ha nem azt mondod erre, hogy "köszönöm kegyelmes uraim a nagylelkűségüket" akkor még tovább alázhatnak, büntethetnek. Elvehetik bármidet, tenni már nem tehetsz ellene semmit. Ugyanis egyedül leszel egy elnyomó gépezettel szemben! Nem tudsz közösséget alkotni, mert csírájában elfojtják, az egyén meg gyenge. Csak digitális pénz lesz.
Aztán ha rosszat szólsz letiltják, mint kanadában a kovid tüntetők bankszámláit... Milyen jó is az, ha pénz nélkül maradsz... :rolleyes:
Kirúghatnak munkahelyről, és soha többé nem dolgozhatsz a szakmádban, lásd. 50's évek Magyarországa.
És akkor még nem tartunk az internálásnál, ahova vihetik az egész családodat is.... Jah biztos sosem történik majd ilyen.... Bocsi, már többször is megtörtént a történelemben! :(
Ki fogják csinálni a társadalmat!
WEF: Nem lesz semmid mégis boldog leszel! (Ha nem akkor kinyírunk vagy internálunk...)
Elveszik minden vagyonodat, szarért-hugyért dolgozhatsz nekik, ha pofázol megbüntetnek, elveszik a bogár burgeredet XD, akkor lehet gyereked ha ők megengedik, de ha kell erőszakkal elköthetnek, persze a kemény drog pl. a fentanil ingyenes lesz, hiszen egy függő ember bármire hajlandó, neki már nincs gerince vagy emberi tartása, semmi! Ellenben míg hat az anyag addig "boldog"
Azt ha gond van veled, nem kapsz az anyagból és kínhalált halsz!
Nem lesz közoktatás, nem lesz közbeszéd vagy közkommunikáció.
Csak te leszel, egy szánalmas pária, és ők a végtelen hatalmú gépezet. Semmi más.
És az, hogy már most megadtad magad nekik Vér Pisti, ez számukra az igazi győzelem. Amikor elhiszed, hogy nem tehetsz ellenük semmit. Pedig tehetsz!
Csak sajnos a társadalmat ügyesen altatják egy beteg álomban, hogy ne vegyék észre a lopakodó diktatúrát, ahogyan szépen lassan bekúsznak minden hova is.
Ez ellen tenni kell, de minimum beszélni róla!
Én így gondolom. És bassza meg magát a WEF meg az össze WEF csicska gennyláda politikus is :cool:
Ez jó, nyugat-európai, bezzeg a kínai pontrendszer az szar, diktatórikus.