[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 221
37 819
113

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 169
6 191
113
Mert az is egy óriási siker volt. Ez még nagyobb lesz. :)
Lassan kezdem azt gondolni, hogy az oroszoknak megint el kellene foglalniuk Berlint...
Az tény, hogy a hétvégi német választások szerinti biztos AFD szavazók nagyrésze a volt NDK területén él...Ha nem jön be az AFD-nek a választás akkor akár kezdeményezhetne egy népszavazást a szétválásról. Az új Kelet-Németországban maradna AFD vezetéssel a realistább gondolkodású kultúrájához kötődő, keresztény német polgár az új Nyugat-Németországban meg a futottak még kategória...Sikeres szétválás esetén a falat is visszaépíteném biztos ami biztos nehogy átjöjjenek új Kelet-Németországba a bolondok.;)

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 169
6 191
113

Islamist, nem Islamic, az idézett mondat szerint.
:oops: Hát igazából a jelenlegi konzervatív pakisztáni kormány is egyre nagyobb gondban van az országban az iszlamisták miatt szóval még ott is várható akár majd egy békés/véres iszlamista forradalom. Szóval az igazán pontos megállapítás az, hogy UK és Pakisztán is versenyben van az első helyért...és Franciaország sincs nagyon lemaradva.

• Tetszik
Reactions: Hortator

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 137
62 941
113
Az tény, hogy a hétvégi német választások szerinti biztos AFD szavazók nagyrésze a volt NDK területén él...Ha nem jön be az AFD-nek a választás akkor akár kezdeményezhetne egy népszavazást a szétválásról. Az új Kelet-Németországban maradna AFD vezetéssel a realistább gondolkodású kultúrájához kötődő, keresztény német polgár az új Nyugat-Németországban meg a futottak még kategória...Sikeres szétválás esetén a falat is visszaépíteném biztos ami biztos nehogy átjöjjenek új Kelet-Németországba a bolondok.;)
Ez poénnak jó, de nem reális. :)
Különben benne van az AfD választási programjában az EU elhagyàsa, DM bevezetése. Attól tartok, ez inkább eltaszit sok választót, mint vonzana újakat. Inkább az EU reformjával kellet volna jönniük, szerintem.Minden esetre kiváncsi vagyok a vasárnapra. Popkorn bekészitve...

• Tetszik
Reactions: Loken

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 095
33 966
113
Ez poénnak jó, de nem reális. :)
Különben benne van az AfD választási programjában az EU elhagyàsa, DM bevezetése. Attól tartok, ez inkább eltaszit sok választót, mint vonzana újakat. Inkább az EU reformjával kellet volna jönniük, szerintem.Minden esetre kiváncsi vagyok a vasárnapra. Popkorn bekészitve...
Teljesen mindegy, kire szavaznak a német választók, összeáll a SED (ha már NDKzunk), "jujj, fogjunk össze, nehogy a szélsőjobb kormányozzon, Hitleeeeeer, Wejmááár. Képtelenség, h meglegyen az 50%+1 képviselői helye az AfD-nek, koalíciós partnerük meg nem lesz. Mert hiába akarna a németek többsége CDU - AfD koalíciót, a 0,5% nyomorék folyamatosan az utcán lesz. Ja, és az Antifáktól simán elképzelhetőek az erőszakos cselekmények is. Ettől meg fosik a CDU vezetése.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 810
9 555
113
Teljesen mindegy, kire szavaznak a német választók, összeáll a SED (ha már NDKzunk), "jujj, fogjunk össze, nehogy a szélsőjobb kormányozzon, Hitleeeeeer, Wejmááár. Képtelenség, h meglegyen az 50%+1 képviselői helye az AfD-nek, koalíciós partnerük meg nem lesz. Mert hiába akarna a németek többsége CDU - AfD koalíciót, a 0,5% nyomorék folyamatosan az utcán lesz. Ja, és az Antifáktól simán elképzelhetőek az erőszakos cselekmények is. Ettől meg fosik a CDU vezetése.
két hete beszéltem német kollégával, ugyanezt mondta
mondtam neki szerintem schwarz-blau lesz
mondta az kizárt
mondtam értelmezze a musk kiállását az afd mellett
mondta az egyéni vélemény
mondtam gyanús hogy usa kormányzati álláspont
azóta ismerjük a vance beszédet, tehát tényleg usa kormányzati álláspont
lehet nem ez lenne a demokrácia legszebb tankönyvi esete de ha valaki tud nyomást gyakorolni ezen a bolygón akárkire, a merzre is, az az usa kormányzata
és ha megnézzük a négyes vitát a nagy feszültség a weidel és a merz között az ukrán ügyben került elő, az az ügy meg láthatóan rövid úton megoldódik így megszűnik konfliktusforrást képezni

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 095
33 966
113
két hete beszéltem német kollégával, ugyanezt mondta
mondtam neki szerintem schwarz-blau lesz
mondta az kizárt
mondtam értelmezze a musk kiállását az afd mellett
mondta az egyéni vélemény
mondtam gyanús hogy usa kormányzati álláspont
azóta ismerjük a vance beszédet, tehát tényleg usa kormányzati álláspont
lehet nem ez lenne a demokrácia legszebb tankönyvi esete de ha valaki tud nyomást gyakorolni ezen a bolygón akárkire, a merzre is, az az usa kormányzata
és ha megnézzük a négyes vitát a nagy feszültség a weidel és a merz között az ukrán ügyben került elő, az az ügy meg láthatóan rövid úton megoldódik így megszűnik konfliktusforrást képezni
Igazad van, de miért ne vívhatnának kétfrontos háborút egyszerre a ruszkik és az amcsik ellen? Hiszen azért németek.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 312
30 242
113
Igazad van, de miért ne vívhatnának kétfrontos háborút egyszerre a ruszkik és az amcsik ellen? Hiszen azért németek.
Igen. Az EU, vagy a NATO keletatlanti fele egy új Központi- vagy Tengelyhatalmak azok minden problémájával. Amelyek közül a legfontosabb: a XX. század óta elégtelenek az erőforrásaik a hatalmi ambícióikhoz. Ezek az erőforrások azóta csak drasztikusan szűkültek, egy nagyobb beszállító, mint az oroszok kiesése padlóra küldi az EU gazdaságát, emberanyag már nincs, pláne háborúhoz. A szisztematikus kontraszelekció révén kiválogatott idiokrácia pedig nemhogy ambíciókkal, de minimális valóságérzékkel se rendelkezik, mint most Párizsban saját szemünkkel láthatjuk ezt a szomorú képet...

eJKseq.gif

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 110
18 440
113
Jesszusom micsoda nebántsvirág. És a nyugati mainstream tele van ilyen életszerűtlen életformákkal.

Lefogadom akkor nem sírta el magát, amikor a migránsok németeket gyilkolásztak.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
184
637
93
Célzott arra is

Óh értem.
Nekem ez egy olyan esetnek tűnik, hogy a politikus nagyot mond, hogy szórakoztassa a választóit.
Az Egyesült Királyságban a konzervatív "tories" ugyanolyan bevándorló támogató, mint a Labour.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 823
22 995
113
Zöld színben a nem vallásos többségű területek...

1200px-Konfessionen_Deutschland_Zensus_2011.png
A vallás súlya folyamatosan csökken ott is. Évente több százezren kilépnek az egyházukból. Ettől ő még vallásosnak tartja magát, csak épp az ottani egyházat utasítja el.
Annak az egyházhűsége is igen kétséges aki még nem lépett ki, de egy évben egyszer vagy kétszer (Húsvét/Karácsony) megy templomba.

Nagyon nem mindegy hogyan készül egy ilyen felmérés.

• Tetszik
Reactions: Loken and aquarell

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 152
100 116
113
Óh értem.
Nekem ez egy olyan esetnek tűnik, hogy a politikus nagyot mond, hogy szórakoztassa a választóit.
Az Egyesült Királyságban a konzervatív "tories" ugyanolyan bevándorló támogató, mint a Labour.
Persze, most is vmi néger nő a toryk vezetője.
De az amcsik nem is őket, hanem a népszerűségi listát vezető Reform pártot támogatják.

• Tetszik
Reactions: Loken and Hortator

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 169
6 191
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 221
37 819
113
Ez azért komoly gondolatkísérletet is indukál.
Bakócz Tamás után...
Elég fontos ahhoz, hogy bemásoljam...

" - With considerable speculation taking place around Francis' health, here are the runners and riders for the next papal conclave:
Cdl. Tagle - Liberal, ex-Archbishop of Manila, seen as the "Asian Francis," supports Rome's stance on LGBT and divorced couples.
Cdl. Erdő - Conservative, Primate (chief bishop) of Hungary, supports Orbán, has spoken out against Francis over migration, divorce.
Cdl. Turkson - Conservative, been in Rome since 2009 so has an inside advantage.
Cdl. Sarah - Long-standing hope of traditionalists, known for support of the Latin Mass and staunch criticism of the current pope, but over 80 - so can't vote.
Cdl. Parolin - Vatican secretary of state, seen as Francis' number two, would be the first Italian to sit in St Peter's since John Paul I. Little is really known about his personal beliefs.
Cdl. Zuppi - Arguably the most liberal candidate, close collaborator with American leftist, pro-gay and anti-Trump priest James Martin, allegedly blessed a gay wedding per conservative Catholic media in Italy.
Cdl. Pizzaballa - Moderate, Latin Patriarch of Jerusalem, advocate for peace in the Levant war, supports inter-Christian outreach.
Cdls. Eijk (of Utrecht) Aborelius (of Stockholm) and Ranjith (of Colombo) have also been suggested as potential candidates.

Analysts suspect the next conclave will be mainly between Tagle and Erdő, with both representing their wings of the Church. Nonetheless, Pizzaballa, in our opinion, could emerge as a compromise candidate.
It's worth bearing in mind that anyone can be elected pope - this list is just a guide. John Paul II, when he went into the 1979 conclave as Archbishop Wojtyla of Krakow, was completely unknown outside Poland."

Follow: @ThermopylaeNews