[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 090
33 933
113
Ma Párizsban állitólag az angolok, dánok, hollandok, olaszok, lengyelek, németek meg VdL, Rutte és Antonio Costa EU tanácselnök jönnek össze, hogy megbeszéljék a ukrajnai helyzetet. Starmer angol miniszterelnök kész angol csapatokat Ukrajnába küldeni a békevonal biztositására . Irja Die Welt.
Most csak azt kellene tisztázni, kinek is a nevében tárgyalnak ezek?
Azért az is vicces, hogy fel vannak háborodva, h az amcsik kihagyják őket - majd ők kihagyják az Ukrajnával határos EU országokat, mint Szlovákia, Magyarország és Románia.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 673
21 406
113
És neki 12 éve lehet, az már komoly változtatásra elég Amerikában!
Sokkal értelmesebb mint Trump, aki valljuk be egy pojáca, csak nem volt nagy a választék.
Trumpnak legalább megvan a khmm.. magához való esze.. Bidennek még ennyi sem maradt.

Igazából mintegy 10 év alatt sikerült a F.O.S médiának pénz-áldozatos munkával egy Tramplit csinálnia Trump-ból. Érdekes még ma is ezt csinálják, az USAID pénzesládákjuk bukása után, az arcukat fordíthatnák már az új segg felé.

Mint emlékszünk, 2022 nyarán egy hónapon keresztül mocskolták a pápát, aki kijelentette hogy a háborút nem Putyinnak köszönhetjük, valamint az békegalambként Moszkvába akart repülni. Majdnem repült - a pápai trónusról..

Hát ennek a szervezetnek van oly mély gyökere társadalmunkban, hogy nem is tudom mi kell majd a kivágásához, kiirtásához

Nálunk mostanában tán a legjobban a 444 vergődik. Csodálatos a mai nyitócikknek már a neve is:

"Akármi is lesz ennek a háborúnak a vége, Ukrajna már megdicsőült, Magyarország pedig megszégyenült" simán felér egy hazaárulással.

Hát igen lehet visítani, fogytán a lóvé..

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 088
4 085
113
Valahogy úgy tűnik per pillanat, hogy már csak pár év és - remélem, hogy, mert az azt jelenti, hogy mi kimaradtunk és még élünk - láthatjuk az új fotókat, ahogy amerikai és orosz katonák találkoznak és kezet fognak az Elbánál.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 939
37 878
113
Nálunk mostanában tán a legjobban a 444 vergődik. Csodálatos a mai nyitócikknek már a neve is:

"Akármi is lesz ennek a háborúnak a vége, Ukrajna már megdicsőült, Magyarország pedig megszégyenült" simán felér egy hazaárulással.

Hát igen lehet visítani, fogytán a lóvé..

Biafra is megdicsőült. És?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 939
37 878
113

Az EU politikusainak egyik legnagyobb balfékje (pedig erős a verseny), Manfred Weber pózol Stockholmban a Vasa sorhajó mellett, melyet "mesterműnek" nevezett. Hát ez pont akkora "mestermű" volt, mint az ő politikai karrierje.

A Vasa, mely néhány percig korának legnagyobb hadihajója volt, a történelem egyik legnagyobb haditechnikai kudarcaként vált híressé. Alig bocsátották vízre legelső útján a stockholmi kikötőben 1628-ban, körülbelül egy kilométert volt képes megtenni, majd az eleve instabil hajó az első kisebb hullámzástól felborult és a királyi család, a külföldi nagykövetek, a haditengerészet teljes vezetése és több ezer stockholmi polgár szeme láttára elsüllyedt. Több családtag így páholyból nézte végig a hajón szolgáló tengerész és katona szerettének halálát. Szóval pont illik Weberhez...

(Azért ha valaki ott jár, nézze meg a Vasát nyugodtan. Nagyon szépen helyrepofozták, és nagy élmény egy ekkora hajót ilyen közelről szemlélni. És svéd viszonylatban csak fillérekbe kerül a jegy.)

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 673
21 406
113
Valahogy úgy tűnik per pillanat, hogy már csak pár év és - remélem, hogy, mert az azt jelenti, hogy mi kimaradtunk és még élünk - láthatjuk az új fotókat, ahogy amerikai és orosz katonák találkoznak és kezet fognak az Elbánál.
Apám amerikai hadifogságba kerülve ezt akkor megélte. Elbeszélése szerint:
Előtte az oroszok és amerikaiak majd' egy hétig farkasszemet néztek egymással biztos "senki földje" védőtávolságról azt latolgatva hogy folytatódik e a nagy felszabaditás az oroszoktól vagy az amerikaiaktól (nézőpont kérdés) . Arról bezzeg nincsenek médiás felvételek. Mikor megszületett az alku (mert egyik se hitte a másikról hogy így menetből legyőzhetö) , jött a a médiás összeborulás , jó pofát vágva, de hogy belül mit gondoltak, nincs a fényképeken.

Most még a biztos védőtávolságon kívüli, alkudozásnál járunk..?

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 819
22 985
113
A Linke nyerte a 18 év alattiak választását a németeknél.
nemet-partok-u18-733333.jpg

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 208
3 440
113

Mert nem tudják mi az a kommunizmus

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 867
13 115
113

Ezen nem kell csodálkozni, rengeteg migráncs származék van már és egészen kicsi kortól kezdődik az érzékenyítés is.
Nem nagyon szeretem amúgy az ilyen statisztikákat mert könnyű "hamis" eredményeket kapni, elég csak bizonyos réteget kérdezni, itt pl nemhiszem hogy sok olyan fiatalt kérdeztek akik ősnémetek, akik már elvesztették valakilyüket , vagy ismerősüket egy késes támadásban , gázolásban, vagy akik ismernek megerőszakolt nőket stb.
A baloldal utópiás rémálma sokszor vonzó a fiataloknak, (lázadók, antifa rémálom pl) aztán egyszer felnőnek és nagyrészük jobbra tolódik legalábbis a mai európai helyzetben

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 136
62 923
113
Nem reprezentativ választás? Valószinűleg közvéleménykutatàs...
Ha meg nem reprezentativ, akkor szóra sem ērdemes.
A botràny szerintem, hogy ezt lehozza a Tagesschau, a német kiràlyi TV.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 141
100 046
113
17% azok aránya Németországban, akik elmennének szavazni de nem tudják/nem akarják megmondani, hogy kire.
Lehetnek ezek rejtett AfD szavazók?
@SilvioD van friss infód?
Nem ismerek ilyen kutatást, de sztem ez a szám átlagos.
Általában a német kozvelemenykutatások tartományi szintén eléggé betalálnak.

De a legutóbbi Bundestag választáson ez nem így volt. Az SPD sokkal jobban szerepelt a CDU és a Zöldek kárára. Általában ha vmi hiba van, akkor a Zöldeket mérték felül.
Sztem most nem lesz így, mert sokat romlott a sajtójuk.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 141
100 046
113
Nem reprezentativ választás? Valószinűleg közvéleménykutatàs...
Ha meg nem reprezentativ, akkor szóra sem ērdemes.
A botràny szerintem, hogy ezt lehozza a Tagesschau, a német kiràlyi TV.
Ez valódi szavazás volt, de nem reprezentatív .
Valszeg sokkal több nagyvárosi szavazási lehetőség volt, mint vidéki.
A német iskolarendszer full komcsi irányítás alatt van.
Lassan 10 éve én is kipróbáltam egy műszaki egyetemen. Csak nyelvórára jártam oda, de a tanár folyamatosan komcsi xarokkal traktált az óra alatt.
Miért jó az alapjövedelem, miért jó a bevándorlást stb. Ez utobbinál mint bevándorló kibaxtam nála a a biztit, mert mondtam, hogy ez bizony xar. Ez a merkeli williommen mélypontján volt. Mondtam neki, én csak pénzért jöttem, melózok érte, aztán huzok haza, de ezek a pénzért jönnek, nem fognak dolgozni és a nyakatokon maradnak, mint nálunk a cigányok.

Annyiban nem lett igazam, hogy itthon a cigányok jelentős része elkezdett melózni és sok jó tapasztalatom lett velük. Amire nem találtam senkit, ők faszán megcsinálták, csak rájuk kellett azért nézni, mert ha magukra hagytam őket, akkor ők még magára hagyták az ásót. :oops:

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
371
2 155
93
Ez valódi szavazás volt, de nem reprezentatív .
Valszeg sokkal több nagyvárosi szavazási lehetőség volt, mint vidéki.
A német iskolarendszer full komcsi irányítás alatt van.
Lassan 10 éve én is kipróbáltam egy műszaki egyetemen. Csak nyelvórára jártam oda, de a tanár folyamatosan komcsi xarokkal traktált az óra alatt.
Miért jó az alapjövedelem, miért jó a bevándorlást stb. Ez utobbinál mint bevándorló kibaxtam nála a a biztit, mert mondtam, hogy ez bizony xar. Ez a merkeli williommen mélypontján volt. Mondtam neki, én csak pénzért jöttem, melózok érte, aztán huzok haza, de ezek a pénzért jönnek, nem fognak dolgozni és a nyakatokon maradnak, mint nálunk a cigányok.

Annyiban nem lett igazam, hogy itthon a cigányok jelentős része elkezdett melózni és sok jó tapasztalatom lett velük. Amire nem találtam senkit, ők faszán megcsinálták, csak rájuk kellett azért nézni, mert ha magukra hagytam őket, akkor ők még magára hagyták az ásót. :oops:

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 302
15 921
113
"A Finanacial Times szerint Trump Putyin kérésére kivonhatja a NATO-csapatokat a balti államokból

„Putyin azt akarja, hogy a NATO-csapatokat a volt Szovjetunió teljes területéről vonják ki. Európai tisztviselők úgy vélik, hogy Trump valószínűleg bele fog egyezni az amerikai csapatok kivonásába a balti államokból, és esetleg még nyugatabbiakból is”
- írja az FT vezető nemzetközi kommentátora, Gideon Rahman.

Vajon csupán megint a globális média ijesztgetéséről van szó, vagy tényleg komolyabb megállapodásra lépett Putyin és Trump? "

Az alcím:
"Az európaiaknak csökkenteniük kell a veszélyes függőségüket az ellenséges Amerikától." ;)

https://t.me/szentkoronaradio_official/18950

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 109
18 432
113
Jesszusom micsoda nebántsvirág. És a nyugati mainstream tele van ilyen életszerűtlen életformákkal.

Lefogadom akkor nem sírta el magát, amikor a migránsok németeket gyilkolásztak.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 085
84 970
113
Mark Rutte szerint májusra lesznek meg a NATO tervek arról, hogy kinek mit kell betenni közösbe, mit kell fejleszteni (Capability Targets) és a júniusi NATO csúcson megállapodnak a költési irányszámról is. Szte a 2% eléggé hasra ütésre született annó és nem elég semmire.

Nagyon hiányoznak NATO szerte szerinte:
  • légvédelem
  • nagy hatótávú rakéták (csapásmérés)
  • szárazföldi haderő (létszám)
  • nehéz fegyverzet - pl harckocsik
Szerinte biztos, hogy 3% fölött lesz az új elvárás.

5 éves távlatban Európának képesnek kell lennie megvédeni magát szerinte - ha jól értettem amit erről hadart. (valszeg az oroszokkal szemben...)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
9:15-től beszél erről

Ebből következően MH fejlesztését is fel kell pörgessék. Légvédelem és csapásmérés (PULS meg talán CM-ek?) kiemelt téma. Egy nehéz dandár sem lesz már elég. Valszeg elvárják a 3 teljes értékű dandár majd - talán kerekessel szerelve is jó lesz a másik kettő...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 258
9 218
113
Jesszusom micsoda nebántsvirág. És a nyugati mainstream tele van ilyen életszerűtlen életformákkal.

Lefogadom akkor nem sírta el magát, amikor a migránsok németeket gyilkolásztak.
Szánalmas. Hogy kerültek ezek az dedós óvodások pozícióba? Nem csoda, hogy Európát már sehol nem tekintik partnernek.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 511
59 191
113
Mi az,hogy védtelen marad európa?
Kitől kell megvédeni önmagán,meg az angolszász szarkeverésen kívül?
Partraszállnak a Chileiek,vagy a Madagaszkáriak?
Ki kell baszni az usákokat innen,meg az európai kormányokból,újra kell indítani a kereskedelmet az Oroszokkal, egész eurázsiával,BRICS-el,de kurva nehéz....